korakios Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 22 ώρες πριν, gbras είπε Με το ηλεκτρικο και με μια πριζα καπου θα κανεις την δουλεια σου αντιθετα με το θερμικο που ειναι απαραιτητο το πρατηριο. Αυτες να ξερεις ειναι φοβιες μονο οσων δεν εχουν ηλεκτρικο αυτοκινητο, στην πραγματικοτητα δεν θα συναντησεις προβλημα, ποσο μαλλον με το tesla. με μια απλή μπρίζα που "βρίσκεις παντού" , θα φάει ώρες ατελείωτες κάποιος φόρτιση = ταχυφόρτιση , τα υπόλοιπα είναι για γκαράζ και ολονύχτια φόρτιση
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Και όλα αυτά (περιεχόμενο >4 σελίδων), σε ένα topic ονόματι "mild hybrid"".. 1
Ins0mniac Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Στις 26/3/2023 στις 10:08 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε Και όλα αυτά (περιεχόμενο >4 σελίδων), σε ένα topic ονόματι "mild hybrid"".. καλά σιγά δεν πειράζει για το οφτοπικ, απλά πλέον έχω χαθεί αν αξίζει ήπια υβριδικό, ή κανονικό υβριδικό. δε θέλω να μπλέκω με φορτίσεις κατά προτίμηση
andreas-d Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Ins0mniac είπε καλά σιγά δεν πειράζει για το οφτοπικ, απλά πλέον έχω χαθεί αν αξίζει ήπια υβριδικό, ή κανονικό υβριδικό. δε θέλω να μπλέκω με φορτίσεις κατά προτίμηση Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη τότε κοίτα για hybrid αλλιώς πας σε mild. Βασικά πάρε αυτό που σου κάνει κλικ. Εγώ παράδειγμα πήρα toyota chr γιατί μου έκανε κλικ και ας πήγε και 37000€. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από andreas-d 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ins0mniac είπε καλά σιγά δεν πειράζει για το οφτοπικ, απλά πλέον έχω χαθεί αν αξίζει ήπια υβριδικό, ή κανονικό υβριδικό. δε θέλω να μπλέκω με φορτίσεις κατά προτίμηση Για ταξίδι, προφανώς και θα κοιτάξετε προς hybrid. Το mild δεν βοηθάει σε τίποτα, σε μεγάλες και σταθερές ταχύτητες. Για εντός πόλης, πάλι hybrid (εφόσον το βασταει η τσέπη σας). Μια πολύ καλή λύση είναι και το mild, με πολύ λιγότερα λεφτά (βασικός παράγοντας) και ελαφρά αυξημένη -σε σχέση με το καθαρό hybrid - κατανάλωση. Κανένα από τα δύο δεν φορτίζει μέσω εξωτερικής πηγής ηλεκτρικού ρεύματος (σύνδεση με το δίκτυο δηλαδή). Είναι αυτόνομα, αμφότερα. Οι φορτισεις αφορούν σε άλλη κατηγορία οχημάτων (phev). Μετά από μια 7μηνη εμπειρία με audi q3 45 tfsi e (phev), τώρα έχουμε ένα jeep compass 4xe (phev). Δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα με το πρώτο, προς το παρόν δοκιμάζουμε το δεύτερο. Σαν δεύτερο αυτοκίνητο έχουμε ένα suzuki ignis τετρακίνητο (all grip) mild hybrid, για αυτό και έχω άποψη. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από MauroPaltoudias
gbras Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, Ins0mniac είπε καλά σιγά δεν πειράζει για το οφτοπικ, απλά πλέον έχω χαθεί αν αξίζει ήπια υβριδικό, ή κανονικό υβριδικό. δε θέλω να μπλέκω με φορτίσεις κατά προτίμηση Να το πουμε και αλλιως, στην πραγματικοτητα υπαρχουν τα υβριδικα και τα μη . Οτιδηποτε αλλο ειναι μαρκετινιστικα κολπα. Σαφως και να επιλεξεις υβριδικο εκτος και αν κινεισαι κυριως εκτος πολης η επαρχιακων δρομων δηλαδη σε ταχυτητες ανω των 100km/h.
korakios Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Στις 28/3/2023 στις 3:51 ΜΜ, Ins0mniac είπε καλά σιγά δεν πειράζει για το οφτοπικ, απλά πλέον έχω χαθεί αν αξίζει ήπια υβριδικό, ή κανονικό υβριδικό. δε θέλω να μπλέκω με φορτίσεις κατά προτίμηση το υβριδικό της toyota δε θέλει φόρτιση και είναι το μόνο υβριδικό σύστημα κάτι είχα ακούσει οτι το δανείστηκε η Suzuki ,δεν ξέρω λεπτομέρειες για τα καινούρια τα plugin θέλουν , το κόστος τους όμως είναι απαγορευτικό για τα mild τα είπαμε
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, korakios είπε κάτι είχα ακούσει οτι το δανείστηκε η Suzuki ,δεν ξέρω λεπτομέρειες για τα καινούρια Η Mazda ξερω οτι εβγαλε το Mazda 2 που ουσιαστικα ειναι ενα Yaris. Το πηρε και η suzuki?
korakios Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Η Mazda ξερω οτι εβγαλε το Mazda 2 που ουσιαστικα ειναι ενα Yaris. Το πηρε και η suzuki? έχω σπάσει το κεφάλι να βρω που το διάβασα 😁 μπορεί να κάνω και λάθος εννοείται και να αφορά τη mazda 1
Ins0mniac Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, korakios είπε το υβριδικό της toyota δε θέλει φόρτιση και είναι το μόνο υβριδικό σύστημα κάτι είχα ακούσει οτι το δανείστηκε η Suzuki ,δεν ξέρω λεπτομέρειες για τα καινούρια τα plugin θέλουν , το κόστος τους όμως είναι απαγορευτικό για τα mild τα είπαμε Δηλαδή θεωρείς ότι ένα mild δεν αξίζει καθολου?εγώ το βλέπω ότι είναι το ίδιο με τα παλιά βενζίνης πχ, και αν κάποιος δεν κάνει τουλάχιστον 10000 χλμ το χρόνο δεν πρόκειται ποτέ να κάνει απόσβεση.
korakios Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Ins0mniac είπε Δηλαδή θεωρείς ότι ένα mild δεν αξίζει καθολου?εγώ το βλέπω ότι είναι το ίδιο με τα παλιά βενζίνης πχ, και αν κάποιος δεν κάνει τουλάχιστον 10000 χλμ το χρόνο δεν πρόκειται ποτέ να κάνει απόσβεση. πλέον ,σχεδόν όλα mild βγαίνουν , αν πέτυχες μοντέλο απλό vs mild το συζητάμε αλλά επειδή σε καίει και ο δακτύλιος ,καλό είναι να είναι mild μιας και (λανθασμένα) θεωρούνται υβριδικά 1
andreas-d Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 https://www.opel.de/fahrzeuge/grandland-modelle/grandland-hybrid/konfigurator.html/finitions Το ιδανικό για πόλη καθημερινά μόνο ηλεκτρικά και για ταξίδι συνδυαστικά η θερμικα αρκετά δυνατό 224ps χωρίς το άγχος για φορτίσεις στο ταξίδι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα