Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 15/3/2023 στις 4:11 ΜΜ, Luciddream είπε

Το πιο τραγικό πάντως που έχω δει είναι στην Αργυρούπολη που έχουν βάλει φανάρια και καμια 15αριά σήματα για να μας πείσουν ότι δεν είναι πλατεία. Πάλι καλά δεν περνάω απο εκεί γιατι εκνευρίζομαι μόνο που το βλέπω.

Το χειρότερο είναι από την κάτω πλευρά της πλατείας που πάνω στην στροφή η μία λωρίδα έχει φανάρι και η άλλη όχι.🤬

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/3/2023 στις 2:37 ΜΜ, GodzillaCover είπε

Υπάρχουν αρκετοί που ακολουθούν το πρώτο σχήμα. Πιάνουν τις ίδιες λωρίδες που πιάνω κι εγώ στην είσοδο αλλά, όταν θέλουν να βγουν, πάντα πάνε στην εξωτερική και βγαίνουν στη δεξιά λωρίδα.

Τελικά τι ισχύει; Έχω φάει (και ρίξει) κόρνες από/σε άτομα που κινούνταν στην εσωτερική, οπότε μπαίνω εγώ στην κενή εξωτερική (σύμφωνα με το δεύτερο σχήμα δεν τους ενοχλω) και αυτοί τελικά θέλουν να ακολουθήσουν το πρώτο σχήμα και είτε με κλείνουν είτε τους κλείνω (άθελά μου).

Μπορεις να μας δωσεις τον κυκλικο κομβο για τον οποιο αναφερεσαι? Να δουμε και πως ειναι, γιατι απο οσο βλεπεις και στην δικια σου φωτο, υπαρχουν 2 ειδων σε "σχημα".

Στις 15/3/2023 στις 2:51 ΜΜ, vs_skg είπε

Ο ελληνικός ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος, προτεραιότητα έχει ο εισερχόμενος, όντας όχημα από δεξιά, εκτός αν υπάρχει ένδειξη στοπ για αυτόν, στην οποία περίπτωση προτεραιότητα έχει αυτός που είναι ήδη μέσα. Καμία αμφιβολία περί αυτού, άσχετα αν μας αρέσει ή είναι ανάποδο από τον υπόλοιπο πλανήτη. Αούγκανο εγώ θα χαρακτήριζα αυτόν που δεν πάει με βάση τον ΚΟΚ, αφού ουσιαστικά δρα απρόβλεπτα. 

Οι όποιες κόρνες μάλλον σε κάτι τέτοιο οφειλόταν. 

Στις 15/3/2023 στις 3:25 ΜΜ, kaktos77 είπε

Προτεραιότητα έχει αυτός που μπαίνει στον κυκλικό κόμβο πάντα, εκτός αν έχει κάποιο σήμα που το ορίζει διαφορετικά (π.χ. αν έχει στοπ αυτός που μπαίνει, τότε συνεχίζει να κινείται αυτός που είναι μέσα, αλλιώς ο μέσα σταματάει και τον αφήνει να μπει).

Παντως δυτικη και κεντρικη Μακεδονια, και σε καποια νησια που ετυχε να κυκλοφορησω, οσοι μπαινουν εχουν στοπ. Προσωπικα δεν θυμαμαι αν ο κοκ λεει κατι για το συγκεκριμενο κομματι των κυκλικων κομβων, αλλα οπως και να εχει η σημανση εχει προτεραιοτητα 

5 ώρες πριν, kaliakman είπε

Το χειρότερο είναι από την κάτω πλευρά της πλατείας που πάνω στην στροφή η μία λωρίδα έχει φανάρι και η άλλη όχι.🤬

Εδω αναφερεσαι? Βλεπω φαναρι και 1 λωριδα για την στροφη και φαναρι και 2 λωριδες (η μια παρκαρισμενα) για ευθεια

image.png.ee952122ebf506edf5df79c4730fe0dc.png

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μπορεις να μας δωσεις τον κυκλικο κομβο για τον οποιο αναφερεσαι? Να δουμε και πως ειναι, γιατι απο οσο βλεπεις και στην δικια σου φωτο, υπαρχουν 2 ειδων σε "σχημα".

Παντως δυτικη και κεντρικη Μακεδονια, και σε καποια νησια που ετυχε να κυκλοφορησω, οσοι μπαινουν εχουν στοπ. Προσωπικα δεν θυμαμαι αν ο κοκ λεει κατι για το συγκεκριμενο κομματι των κυκλικων κομβων, αλλα οπως και να εχει η σημανση εχει προτεραιοτητα 

Εδω αναφερεσαι? Βλεπω φαναρι και 1 λωριδα για την στροφη και φαναρι και 2 λωριδες (η μια παρκαρισμενα) για ευθεια

image.png.ee952122ebf506edf5df79c4730fe0dc.png

Ναι. Δεν το διατύπωσα καλά στο προηγούμενο μήνυμα. Επειδή δεν έχεις πολύ χρόνο να καταλάβεις τι παίζει εκεί έχω δει ουκ ολίγες φορές κόσμο να κάνει λάθος. Να μην συζητήσω καν για ένα ακόμα σημείο στην Πενταρη και Ηρωων Πολυτεχνείου που έχει ατύχημα μια φορά το μήνα γιατί θα βγούμε off topic.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kaliakman είπε

Ναι. Δεν το διατύπωσα καλά στο προηγούμενο μήνυμα. Επειδή δεν έχεις πολύ χρόνο να καταλάβεις τι παίζει εκεί έχω δει ουκ ολίγες φορές κόσμο να κάνει λάθος.

Ναι απλα το κυκλικο φαναρι αφορα ολες τις λωριδες που πανε ευθεια, αφου δεξια δεν μπορεις να στριψεις και αριστερα (να συνεχισεις στον κυκλικο), εχει φαναρι. Ναι ισως θα ηταν καλυτερο ειδικα για αυτο το σημειο, να μπουν 2 βελη για τις 2 λωριδες για να ειναι πιο ξεκαθαρο 

Δημοσ.
Στις 15/3/2023 στις 5:41 ΜΜ, nzeppos είπε
  • είναι πολλοί που κινούνται τέρμα δεξιά αλλά δεν βγαίνουν καν στην έξοδο και συνεχίζουν πάνω στο δαχτυλίδι

απο τι βλεπω εχει βελακι για ευθεια και δεξια πριν το φαναρι της εξοδου  και στο φαναρι της εξοδου γινεται μονο ευθεια. Αρα το να κινουσαι στην δεξια και να μην βγεις τελικα στην εξοδο ειναι μια χαρα... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

απο τι βλεπω εχει βελακι για ευθεια και δεξια πριν το φαναρι της εξοδου  και στο φαναρι της εξοδου γινεται μονο ευθεια. Αρα το να κινουσαι στην δεξια και να μην βγεις τελικα στην εξοδο ειναι μια χαρα... 

Στη θεωρία ίσως ναι. Στην πράξη όχι και πάλι όχι γιατί οι περισσότεροι που κινούνται στη δεύτερη από δεξιά λωρίδα στρίβουν. Κάθε μέρα περνούσα από εκεί για χρόνια και κάθε μέρα είχα μάτια ανοιχτά και το πόδι έτοιμο στο φρένο. Το πως τη γλύτωσα καμία ντουζίνα φορές, ακόμα δεν το έχω πιστέψει. 

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Η δική μου λογική λέει οτι αν η έξοδος του κόμβου έχει δύο λωρίδες στο ρεύμα που κινούμαι μπορώ να βγω από δύο λωρίδες (τη δεξιά και την διπλανή της), αν έχει μία βγαίνω μόνο από τη δεξιά.

Πάντα υπάρχει το πρόβλημα βέβαια στις δύο λωρίδες εξόδου να είσαι στη διπλανή από τη δεξιά και να θες να βγείς ενώ ο άλλος που είναι ήδη στη δεξιά για κάποιο λόγο να θέλει να πάει ευθεία (έχει μπερδέψει τις εξόδους πχ)...

Δημοσ.
9 hours ago, SabotazNic said:

Αν δεν έχεις μεγαλώσει στην περιοχή δεν είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί είναι χάλια. Εκεί ήταν μια χαρά πλατεία χωρις φανάρια για πάρα πολλά χρόνια, υποθέτω το κάνανε έτσι γιατί μαζέυονταν όλοι οι κάγκουρες για χειρόφρενα και πολλοί απο αυτούς καταλήγαν στα δέντρα. Εκεί που έκανες 4 δευτερόλεπτα να περάσεις τώρα μπορεί να χρειάζεσαι 2 λεπτά αν σε βρει φανάρι. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι οδηγοί δεν έχουν ιδέα πως να μπουν / βγουν απο κυκλικούς κόμβους οπότε αυτά παθαίνουμε :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Όλοι οι κομβοι εδώ πέρα (Γιάννενα), φτιάχτηκαν τώρα 2022-2023. Και είναι αρκετοί. Ήδη έχουν φτιαχτεί ή είναι υπό κατασκευή 9 κόμβοι. Επίσης υποψιάζομαι ότι όλοι σχεδιαζονται από τον ίδιο άνθρωπο καθώς έχουν ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό. 

Τελος πάντων, εγώ λέω τον κόμβο του νοσοκομείου. Αν πας στο street view όμως θα σου βγάλει τον δρόμο όπως ήταν μέχρι και πέρσι, χωρίς κόμβο. Μιας και όμως, όπως είπα, όλοι οι κόμβοι έχουν τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό, δες αυτόν εδώ. Είναι περίπου ίδιος απλώς του νοσοκομείου έχει μια λιγότερη έξοδο. Η σημανση που έχει μπει πλέον κάτω (και στους δυο κόμβους) λέει ότι αν μπεις στην εξωτερική βγαίνεις πρώτη ή δεύτερη έξοδο και αν μπεις στην εσωτερική βγαίνεις στη δεύτερη ή στις υπόλοιπες. Εντός του κόμβου δεν υπάρχει σήμανση όμως για να σου πει πώς πρέπει να βγεις.

3 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Η δική μου λογική λέει οτι αν η έξοδος του κόμβου έχει δύο λωρίδες στο ρεύμα που κινούμαι μπορώ να βγω από δύο λωρίδες (τη δεξιά και την διπλανή της), αν έχει μία βγαίνω μόνο από τη δεξιά.

Πάντα υπάρχει το πρόβλημα βέβαια στις δύο λωρίδες εξόδου να είσαι στη διπλανή από τη δεξιά και να θες να βγείς ενώ ο άλλος που είναι ήδη στη δεξιά για κάποιο λόγο να θέλει να πάει ευθεία (έχει μπερδέψει τις εξόδους πχ)...

Κι εγώ αυτό ακριβώς κάνω, αλλά δεν ξέρω αν στέκει καπως βάσει ΚΟΚ.

Επεξ/σία από GodzillaCover
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nzeppos είπε

Στη θεωρία ίσως ναι. Στην πράξη όχι και πάλι όχι γιατί οι περισσότεροι που κινούνται στη δεύτερη από δεξιά λωρίδα στρίβουν. Κάθε μέρα περνούσα από εκεί για χρόνια και κάθε μέρα είχα μάτια ανοιχτά και το πόδι έτοιμο στο φρένο. Το πως τη γλύτωσα καμία ντουζίνα φορές, ακόμα δεν το έχω πιστέψει. 

Εσυ που ησουν και ειχες το ποδι στο φρενο γιατι φοβοσουν? Πισω τους στην δεξια λωριδα?Κια που πηγαινες?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Τελος πάντων, εγώ λέω τον κόμβο του νοσοκομείου. Αν πας στο street view όμως θα σου βγάλει τον δρόμο όπως ήταν μέχρι και πέρσι, χωρίς κόμβο. Μιας και όμως, όπως είπα, όλοι οι κόμβοι έχουν τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό, δες αυτόν εδώ. Είναι περίπου ίδιος απλώς του νοσοκομείου έχει μια λιγότερη έξοδο. Η σημανση που έχει μπει πλέον κάτω (και στους δυο κόμβους) λέει ότι αν μπεις στην εξωτερική βγαίνεις πρώτη ή δεύτερη έξοδο και αν μπεις στην εσωτερική βγαίνεις στη δεύτερη ή στις υπόλοιπες. Εντός του κόμβου δεν υπάρχει σήμανση όμως για να σου πει πώς πρέπει να βγεις.

Στο συγκεκριμενο παραδειγμα δεν βλεπω καποιο σχημα που να αντιστοιχει στα 2 αρχικα. Βλεπω 2 εισοδοι/εξοδοι αποτελουνται απο 1 λωριδα, αρα αυτοματως πρεπει να πιασεις για αυτα εξωτερικη για να βγεις. 

Στις 15/3/2023 στις 2:37 ΜΜ, GodzillaCover είπε

Έχω φάει (και ρίξει) κόρνες από/σε άτομα που κινούνταν στην εσωτερική, οπότε μπαίνω εγώ στην κενή εξωτερική (σύμφωνα με το δεύτερο σχήμα δεν τους ενοχλω) και αυτοί τελικά θέλουν να ακολουθήσουν το πρώτο σχήμα και είτε με κλείνουν είτε τους κλείνω (άθελά μου).

Οποτε αν παρω τον παραπανω κυκλικο κομβο, και θελει καποιος να μπει απο την πρωτη 2πλη εισοδο, τοτε για να βγει ειτε στην 1η ειτε στην 2η εξοδο που ειναι μονη η λωριδα, πρεπει να πιασει εξωτερικη καποια στιγμη. Το ιδιο ισχυει και αν μπει καποιος μετα την vodafone για να βγει πχ στην εξοδο πριν την vodafone.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Στο συγκεκριμενο παραδειγμα δεν βλεπω καποιο σχημα που να αντιστοιχει στα 2 αρχικα. Βλεπω 2 εισοδοι/εξοδοι αποτελουνται απο 1 λωριδα, αρα αυτοματως πρεπει να πιασεις για αυτα εξωτερικη για να βγεις. 

Οποτε αν παρω τον παραπανω κυκλικο κομβο, και θελει καποιος να μπει απο την πρωτη 2πλη εισοδο, τοτε για να βγει ειτε στην 1η ειτε στην 2η εξοδο που ειναι μονη η λωριδα, πρεπει να πιασει εξωτερικη καποια στιγμη. Το ιδιο ισχυει και αν μπει καποιος μετα την vodafone για να βγει πχ στην εξοδο πριν την vodafone.

Οκ, ναι, συμφωνώ, παρόλο που και πάλι δεν είναι ξεκάθαρο από τη σημανση, έτσι βγαίνει με βάση τη λογική.

Στο παράδειγμά μου, εγώ θέλω από την πρώτη διπλή είσοδο να βγω στη διπλή έξοδο. Ο άλλος μπαίνει ας πούμε πριν τη Vodafone και θέλει να βγει στην ίδια έξοδο με εμένα. Πρέπει να αλλάξει λωρίδα μέσα στον κόμβο και να βγει δεξιά ή απλώς να βγει από την εσωτερική αριστερά;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GodzillaCover είπε

Στο παράδειγμά μου, εγώ θέλω από την πρώτη διπλή είσοδο να βγω στη διπλή έξοδο. Ο άλλος μπαίνει ας πούμε πριν τη Vodafone και θέλει να βγει στην ίδια έξοδο με εμένα. Πρέπει να αλλάξει λωρίδα μέσα στον κόμβο και να βγει δεξιά ή απλώς να βγει από την εσωτερική αριστερά;

Θεωρητικα τον παιρνει να μπει στην εσωτερικη και να βγει στην αριστερη λωριδα. Πρακτικα ομως επειδη για τον λογο οτι δεν υπαρχουν σημανσεις, δεν ξερει και ο αλλος τι πρεπει να κανει σε καθε περιπτωση. Πχ φωτο απο την πολιτεια της Ουασινγκτον (λογω της αρχικης εικονας που παρεθεσες)

How and why an intersection gets redesigned in Washington | HeraldNet.com

Roundabout U | Washington County, MN - Official Website

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, great είπε

και σε αυτα πολυ Πινακιδα και YIELD βλεπω.

ουτε αυτοι ξερουν πως ειναι τελικα το σωστο 😅

Αναφερομαι στην σημανση του δρομου με τα βελακια. Αλλα ναι, σε ολο τον κοσμο υπαρχουν τα ιδια προβληματα απο ατομα που δεν δινουν σημασια στις σημανσεις.

Το κλασικο παραδειγμα στην περιοχη μου ειναι οτι επειδη μπηκε κυκλικος κομβος σε διασταυρωση, και ενω εχουμε ολοι ιση σημανση στην εισοδο (ολοι στοπ), δεν με αφηνουν να μπω παρολο που ειμαι δεξια τους επειδη αυτοι κινουνται πανω στον πρωην κεντρικο δρομο της διασταυρωσης. Συνηθως δεν επιβραδυνουν καθολου αν δουν οτι αριστερα τους δεν υπαρχει οχημα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...