Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v4

Malthador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οποιαδηποτε αστοχια συμβαινει σε κυκλοφορια παιχνιδου απο 1st party studio της microsoft, την ευθυνη την εχει η microsoft πανω απ'ολα. Αυτη ειναι η αποψη μου.

Το θεμα με τα 30 fps του Redfall δεν ηταν τα fps αυτα καθ' αυτα. Αναζοπυρωσε την ολη κουβεντα που υπαρχει για κακοδιαχειριση της ms των studio της, εθεσε ερωτηματα εκ νεου για την συμμετοχη της/ελεγχο (η οχι) στο development των first party παιχνιδιων της. Το γεγονος οτι το redfall εχει και τοσα αλλα προβληματα, δειχνει οτι η ms δεν ασχοληθηκε καθολου με το παιχνιδι. 

Ουτε φυσικα συμφωνω με την λογικη οτι το παιχνιδι ηταν υπο αναπτυξη πριν την εξαγορα. Δεν θυμαμαι ακριβως ημερομηνιες εξαγορων και αρχης development παιχνιδιων, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι και αλλα παιχνιδια που αναμενονται, εχουν ξεκινησει να αναπτυσσονται πριν την εξαγορα των studio τους. Και το starfield πανω απ'ολα σε αυτη την κατηγορια ανηκει. 

Αυτο ειναι το κομματι που πρεπει να κοιταξουν πανω απ'ολα. Εχουν τους πορους, εχουν το ταλεντο και τα studio, εχουν το diversity στα παιχνιδια τους (απο ΑΑΑ μεχρι indie/passion projects). 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδιά δεν έχει σημασία , σίγουρα ξεραν αλλιώς μιλάμε για εταιρία μπαχαλο . Η νιτεντο ακύρωσε πρακτικά το metroid prime 4 εν μια νυκτί , δεν είναι δυνατόν να μην ξέρεις  . πρεπει να βάλει κοστουμακι ο φιλ και να σοβαρευτούν.

η νιτεντο βγάζει tears of the kingdom την άλλη βδομάδα και στο ps5 έρχεται το ff16  τον ιουνιο, το starfield αργεί ακόμα και το καλοκαίρι χαμένο ,  και μεταξύ μας βάση του ιστορικού της Bethesda λογικά και το starfield θα έχει πολλα θέματα , στην αρχή τουλάχιστον .

πάντως να πω την  προσωπική μου γνώμη βλέπωντας τα παιχνίδια της arkane μετά το Dishonored 1 δε μπορώ να πω ότι περίμενα κάτι τρομερό με το συγκεκριμένο παχνιδι  , το Dishonored 2 πολλά θέματα , το youngblοοd...... , και το death loop overhyped , το prey ήταν μάλλον η εξαίρεση , ειλικρινά δε περίμενα ότι θα ήταν καλό παιχνίδι το redfall .

Το να κάνει αποδοχή ηττας ο Φιλ περίπου στο midlife της κονσόλας σίγουρα είναι θετικό από μία πλευρά μήπως και ανασυγκροτηθούν και σώσουν τη παρτίδα στη συνέχεια  αλλά δε θα έπρεπε με τίποτα να γίνει δημόσια. 

• Like 2

9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ποιοι το περίμεναν; 

Ο ίδιος το είχε δει το game; Το έπαιξε και του φάνηκαν εντάξει τα 30 καρέ; 

Αν δεν το έπαιξε, κακώς δεν το έκανε, gamer υποτίθεται ότι είναι. Φέρει μεγάλη ευθύνη ο Phil.

Είχαν/προσέλαβαν εσωτερική ομάδα να κάνει review και το βαθμολόγησε "double digits" παραπάνω από το 60 όσο και αν είναι αυτό.

Φυσικά και είχε γνώση (για το XBOX division μιλάω και όχι για τον Phil προσωπικα ντε και καλά) ότι κάτι πάει στραβά σε αυτό το game:

• Είναι το μεγαλύτερο studio που έχουν εξαγοράσει οπότε λογικά του δείχνουν και το ανάλογο ενδιαφέρον
  • Έχει υπάρξει ήδη ένα delay ενός έτους οπότε θέλοντας και μη θα είχαν συζητήσει και δει τη κατάσταση του πριν ένα χρόνο και σίγουρα και στο ενδιάμεσο θα παρακολουθούσαν τη πορεία του έχοντας το άγχος του release date
  • Πριν 2 βδομάδες είχε γίνει ο κακός χαμός με την ανακοίνωση για τα 30fps και ο ντόρος με το κακό preview του IGN

Δεν υπάρχει σαν σενάριο να μη γνώριζαν τι συμβαίνει. Από κει και πέρα, για μένα, το κομμάτι των ευθυνών τους είναι χρόνια πίσω που δε κάναν πιο strict monitoring του development ώστε και να αποφευκτούν ανέφικτα deadlines και βιασύνες και να βγει ένα καλύτερο παιχνίδι.

Αν είδαν στο τέλος τη πραγματική κατάσταση του παιχνιδιού ή αν διαπίστωσαν τους τελευταίους μήνες/χρόνο ότι αυτό δε σώζεται, δε μπορώ να τους ρίξω τεράστιες ευθύνες καθώς είχαν μπροστά τους 3 επιλογές που ήταν σκατά και οι 3:

1. Release και το αποτέλεσμα που είδαμε. Μαζεύουμε κανά φράγκο αλλά τουλάχιστον ξεμπερδεύουμε από τη μαλακία που έχουμε στο development και "έχει ο Θεός".
  2. Delay για απροσδιόριστο χρόνο, συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε τη μαλακία και ελπίζουμε ότι μπορεί κάπως να σωθεί. Το μπινελίκι βέβαια δε το γλιτώνουνε μετά το νεκρό 2022.
  3. Cancel, τρώμε άπειρο μπινελίκι και με τα assets που έχουμε φτιάχνουμε κάτι από την αρχή αλλά κερδίζουμε τουλάχιστον λίγο χρόνο στην ανάπτυξη.

Η "δημιουργική ελευθερία" και η έλλειψη πίεσης στου developers έχει αξία όταν τα αποτελέσματά τους επηρεάζουν το μέλλον τους όχι όταν βρέξει χιονίσει ο εργοδότης σου θα σε πληρώσει και δε μπορεί να σε απολύσει γιατί μόλις σε εξαγόρασε. Είδαμε και την 343 τι έχει κάνει στο Halo που λειτουργεί "ελεύθερη" και θυμίζει ελληνικό δημόσιο. To complacency είναι ένας από τους κινδύνους που έχει το Gamepass με την έλλειψη στόχου πωλήσεων.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που έγραψες ¨To complacency είναι ένας από τους κινδύνους που έχει το Gamepass με την έλλειψη στόχου πωλήσεων.¨ είναι όλο το ζουμί, δυστυχώς όταν δεν έχεις στόχους ή δεν σε νοιάζει ουσιαστικά πως θα βγει κάτι θα έχουμε αποτελέσματα σαν το Redfall. 
Η Microsoft δυστυχώς συνεχίζει να κάνει τα ίδια και τα ίδια λάθη με την προηγούμενη γενιά, τουλάχιστον δείχνουν να έχουν καταλάβει ότι δεν πάει το πράγμα όπως ήλπιζαν μήπως και σώσουν ότι σώζεται στην συνέχεια.

Για το Starfield πάντως όσο και αν είναι νωρίς κρατείστε και για αυτο μικρό καλάθι. Τα τόσα delays που έχει πάρει και αυτο μόνο σε καλο δεν είναι..

Υ.Γ. Ωρες ωρες πάντως η Microsoft μου θυμίζει Ελληνικό Δημόσιο. Τι να πω ας ελπίσουμε τα επόμενα ΑΑΑ exclusives που θα βγάλουν να αξίζουν, ο χρόνος τρέχει πάντως και αυτη η γενιά αν δεν σοβαρευτούν άμεσα θα πάει χαμένη. Δεν φτάνει να έχεις καλο Hardware και καλές  υπηρεσίες, χρειάζεσαι πάνω από όλα καλά παιχνίδια, παιχνίδια που δεν έχει ο ανταγωνισμός και θα κάνει τον κόσμο να τα ζηλέψει και να στραφεί στην κονσόλα σου.

Επεξ/σία από karamela693
  • Like 1

Τζαμπα χαλιεστε για τις κονσολες και οι 2 μια χαρα τα πανε.

Η microsoft μπηκε κ πηρε μεριδιο της πιτας και συγκριτικα εχει προσφερει τα ιδια παιχνιδια (που ειναι η μεγαλη πλειοψηφια σε σχεση με τα exclusives) πιο φθηνα στον λαο.

Εκανε τα κολπα της (πχ πρωτη το gamepass μοντελο που αντεγραψε χωρις να θελει η sony, μετατροπη gold σε ultimate με 1€, κρατησε χρονια αυτη η κολωνια, κλπ) και τα καταφερε.

Και συνεχιζει ακαθεκτη, μπαινεις στα κλειδαδικα και βρισκεις παρα πολλα φθηνα παιχνιδια σε συγκριση με ελαχιστα του ps, για να μην πουμε για τις τρυπες που εχει αφησει επιτηδες ανοιχτες, απο Αργεντινη, Βραζιλια, Τουρκια κλπ

(κατοχος και των 2 κονσολων, δεν με ενδιαφερει καμια διαμαχη, απλα ανεφερα σαν χρηστης αυτην την σημαντικη διαφορα, με αποτελεσμα στο xbox να εχω τεραστια βιβλιοθηκη με μικρο κοστος, ενω στο ps εχω μικρη συγκριτικα βιβλιοθηκη).

• Like 4

Ισχύει. Αυτή είναι η δύναμη της Microsoft ότι αφήνει επίτηδες πολλά πράγματα ανοιχτά για τον κόσμο για να βρίσκει παιχνίδια πιο φτηνά ή και σχεδόν τσάμπα. Ξέρουν τι κάνουν, αν δεν έκανε αυτές τις κινήσεις ακλαυτη θα πήγαινε η κονσόλα. Προσωπικά και τις 2 κονσόλες έχω και το switch oled. Όλες μου αρέσουν αλλά περιμένω περισσότερα και κυριως καλύτερα παιχνίδια ΑΑΑ από την Microsoft. Τα λεφτά τα έχει μπορεί και πρέπει να το κάνει κάποια στιγμή. Όχι άλλες πατάτες σε στυλ Redfall ή Crackdown 3 που αναφέρθηκε ο Phil. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Seagate’s expensive Xbox Storage Expansion Cards finally get price cuts 

Άντε και στα δικά μας. Έχω μονίμως το Series X γεμάτο στο 90% αλλά δεν δίνω 200+ ευρώ για 1tb επέκταση χώρου.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 6

Redfall day one install και day one uninstall . Ελπιζω να μην παίξει καμία λ@λ@κι@ με Starfield διοτι οπως ειναι θα παει πακετο για πουλημα η κονσόλα. 

• Like 1

7 λεπτά πριν, dream21 είπε

Redfall day one install και day one uninstall . Ελπιζω να μην παίξει καμία λ@λ@κι@ με Starfield διοτι οπως ειναι θα παει πακετο για πουλημα η κονσόλα. 

Αν δεις στις αγγελίες χαμός γινεται από Xbox series x μεταχειρισμένα. Και σε καλές τιμές πολλές φορές. Ελπίζω πάντως να σοβαρευτεί η Microsoft και έστω και τώρα να δούμε καλά παιχνίδια στο δεύτερο μισό του 2023. Το έχουν πάρει σοβαρά συμφωνα με αυτά που βγήκαν προς τα έξω και έχω κάποιες ελπίδες ότι θα σώσουν την γενιά.

• Like 1

1 ώρα πριν, karamela693 είπε

Ισχύει. Αυτή είναι η δύναμη της Microsoft ότι αφήνει επίτηδες πολλά πράγματα ανοιχτά για τον κόσμο για να βρίσκει παιχνίδια πιο φτηνά ή και σχεδόν τσάμπα. Ξέρουν τι κάνουν, αν δεν έκανε αυτές τις κινήσεις ακλαυτη θα πήγαινε η κονσόλα. Προσωπικά και τις 2 κονσόλες έχω και το switch oled. Όλες μου αρέσουν αλλά περιμένω περισσότερα και κυριως καλύτερα παιχνίδια ΑΑΑ από την Microsoft. Τα λεφτά τα έχει μπορεί και πρέπει να το κάνει κάποια στιγμή. Όχι άλλες πατάτες σε στυλ Redfall ή Crackdown 3 που αναφέρθηκε ο Phil. 

Crackdown 3 παιχνιδαρα, το έχω κάνει 100% achievements πέρυσι με παρέα σε coop, οπότε έχω δει όλες τις πτυχές! Τρομερά fun game! 

Και το Redfall σε coop προσωπικά ούτε με ζαλίζει (έσβησα το blur effect), ουτε εχω πετύχει glitch στις 6 ώρες coop έως τώρα. Θα γράψω αρκετές ακόμα κ σίγουρα θα το πάω για completion. 

Γραφικά ανώτερα του borderlands, Tiny Tina's κλπ cartoon games επίσης κατά πολύ. Κοιτώ την προσωπική μου αίσθηση πάντα κ οχι τι πλασάρεται ως "καλο". 

Για αντιδιαστολή να αναφέρω πχ Marvel Avengers που λεγόταν για παιχνιδαρα μου φάνηκε απίστευτα βαρετό ακόμα κ σε coop τετράδα κ το παράτησα κ delete μετά από επανειλημμένα glitch σε main mission που δεν προχώραγε στο επόμενο στάδιο ούτε με γερανό. 

Να λέμε και τις θετικές κριτικές παντού, όχι μόνο τις αρνητικές. :)

υγ. πλήρη κριτική σε ένα game κάνω όταν έχω ολοκληρώσει τα πάντα, συνήθως 100% στα achievements για να δω κάθε πτυχή που έδωσαν οι developers. Εννοείται αν δεν με τραβάει το παρατάω νωρίς νωρίς. Αλλά κριτική δεν θα κάνω τότε, είναι θέμα γούστου καθαρά. 

• Like 1

Καλά, τα ίδια και τα ίδια non - stop. Όσο και να μην το καταλαβαίνετε εδώ, το Xbox πάει βίτσα.

Δεν τους νοιάζουν τα AAA όσο ενδιαφέρουν τους 2 άλλους μεγάλους παίχτες γιατί έχουν την καλύτερη υπηρεσία και αυτό λένε. Το engagement είναι all time high.  Σταματήστε τις μπούρδες, είχαν το πιο επικερδές quarter.

Άλλη μια φορά μπήκατε εδώ μέσα και μιλάτε με confidence για μάνατζμεντ πρότζεκτ που κοστίζει όσο όλο το χωριό σας - Τα σκάτωσαν σε ένα project απο τα πόσα έχουν βγάλει τα τελευταία χρόνια το οποίο ήταν σε development πριν τους εξαγοράσει η MS. Φάουλ μεγάλο το quality control και θέλουν μπάτσες, αλλα πουλάτε τα XBOX γιατί το Redfall που δεν έχετε παίξει οι περισσότεροι πάνω απο 20 λεπτά σας απογοήτευσε :D Έχει καταντήσει αστείο ρε μάγκες, βγείτε ακουμπήστε λίγο γρασίδι.

Είμαι ο πρώτος που θα τους κράξω για το 70άρι σε αυτό το game ακόμα κι αν ήταν όπως έπρεπε στο release - είναι βαριά για 30-40άρι, όπως και το Ratchet and Clank, όπως και το Returnal. Για την Nintendo δεν έχω να πώ κάτι γιατί ουσιαστικά το 90% των games τους είναι ξαναζεσταμένο πανάκριβο φαί που για κάποιο λόγο ο κόσμος τα αγοράζει full price. Nostalgia rape, OK.

Όσοι έχετε youtube κανάλι και ξέρετε τι σημαίνει SEO, Αλγόριθμοι youtube κτλ. σηκωθείτε απο καναπέδες ντιβάνια κτλ, ανοίξτε κάμερα και κράξτε γιατί παίζει ψωμάκι. Όλοι οι υπόλοιποι που είτε είστε στο υπόγειο της μαμάς, είτε έχετε κανονική ενήλικη ζωή με ζωντανούς NPCs, προχωρήστε λίγο και παίξτε κανα παιχνίδι για να χαλαρώστε. Entertainment business είναι. Αν δεν σας αρέσει το Redfal στο Xbox, PC, Cloud ΠΑΙΞΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Gamepass έχει χαμούλη απο games.

• Like 4
  • Thanks 1

Ωραίες προσφορές παίζουν κατά Argentina μεριά, CoD Ghosts 0.88€, CoD Advanced Warfare 1.07€ κ άλλα όμορφα :)

Πάμε για ψώνια Argentina σήμερα :) :)

edit:

- Zombie Army Trilogy 1.35€ (το 4 είναι στο Gamepass, είναι game της Rebellion στυλ Sniper Elite third person shooter). 

- Sebastian Loeb Rally 1.35€

Με ενα 5€  γεμίζεις ώρες ποιοτικού Gaming λοιπόν! :)

• Like 1

38 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Ωραίες προσφορές παίζουν κατά Argentina μεριά, CoD Ghosts 0.88€, CoD Advanced Warfare 1.07€ κ άλλα όμορφα :)

Πάμε για ψώνια Argentina σήμερα :) :)

edit:

- Zombie Army Trilogy 1.35€ (το 4 είναι στο Gamepass, είναι game της Rebellion στυλ Sniper Elite third person shooter). 

- Sebastian Loeb Rally 1.35€

Με ενα 5€  γεμίζεις ώρες ποιοτικού Gaming λοιπόν! :)

eneba?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...