Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν το πιστεύω αυτό, προσωπικά. Θεωρώ ότι εξαρχής τόσο η Bethesda, όσο και η Zenimax εξαγοράστηκαν για να παραμείνουν 3rd-party devs/pubs.

Δεν έχουμε τρόπο να το γνωρίζουμε σίγουρα, θα το μάθουμε χρόνια μετά, όταν θα εκδοθούν βιβλία που θα αποκαλύψουν τι πραγματικά έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Πώς προκύπτει το bold; Η συνδρομή για ένα έτος έχει $200+, ενώ το CoD έχει πόσο στο PS store; $80;

Νομίζω ότι κάτι λάθος υπολογίζεις στην πρόσθεση.

στο υποθετικο σεναριο που το gp ειναι στο playstation, αρα απο τα 200(δεν εχω ιδεα ποσο ειναι η ετησια), το 30% παει στην sony,  η ms κερδιζει τα 140eur και οταν μιλαμε για το cod, που είναι ετησιο franchise χωρις επιπλεον κοστος στην συνδρομη, αν αφαιρεσεις το 70% στα 80=56eur, 140-56=84. με αυτά τα 84 eur + οτι βγαζουν απο mtx, θα πρεπει να αποσβεσει όλα τα υπολοιπα παιχνιδια που παρεχονται στο gp.  Καπως θα βγαινει το νουμερο, αλλα  θελει τεραστια βαση χρηστων και μεγαλα κερδη απο mtx.

το θεμα της ms ειναι οτι δεν μπορει να σμπρωξει τις συνδρομες χωρις κονσολα. Στο pc οι χρηστες προτιμανε το steam.

Πρεπει να βρει καποια διεξοδο στο mobile, για να λειτουργησει το gp.

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει πωσ έχει ξεκινήσει όλη η κουβέντα για το gp. Το gp το έχει παρατήσει στη μοίρα του ή ίδια η ms και έχει μηδενικό growth ότι και να έκανε τα τελευταία χρόνια. Μπορεί στο μέλλον με xcloud και console-less καταστάσεις να το ξαναδούμε.

Σήμερα απλά δε τουλάχιστον. Ο κόσμος στο PC δε το παίρνει και στο Xbox αν δεν είχε μέσα στο online δε ξέρω πόσο χαμηλά θα ήταν. Οπότε δε καταλαβαίνω τι ακριβώς συζητάμε.

Ότι θα μπει στο ps και θα τα σαρώσει όλα? 1ον δε πρόκειται να μπει γιατί στην υποθετική κουβέντα "Sony βάλε το GP στο PS αλλιώς..." δεν υπάρχει "αλλιωσ". 2ον ακόμη και αν μπει θα έμπαινε σε κάποια μορφή τύπο EA pro η Ubisoft Plus η πωσ λέγονται και θα πατωνε.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ας γράψω και εγώ την άποψή μου ως ps fanboy. Στα τέλη του 21 αγόρασα το xbox series x γιατί το ps 5 δεν υπήρχε ούτε για δείγμα και λόγω του gamepass. Τότε η sony δεν είχε βγάλει αντίστοιχη υπηρεσία με το gp. Μετά από 4 χρόνια και βλέποντας τις εξελίξεις έχω να πω πως ενώ μου λείπουν τα games της sony δεν το έχω μετανιώσει στο 100%. Ο λόγος που δεν το μετάνιωσα είναι γιατί μπορώ να παίζω όλα τα first party games της MS μέσω gp ενώ αν είχα ps 5 θα έπρεπε να δίνω 80αρια. Θέλω να παίξω αρκετά games της sony αλλά επειδή δεν τα βάζει day one θα έπρεπε να πληρώσω και πάλι αν είχα ps 5. Αν δεν με ενδιέφερε το οικονομικό η καλύτερη επιλογή με τα τωρινά δεδομένα είναι το ps 5. Ελπίζω να φτιάξω στο μέλλον ένα καλό pc και να μπορώ να παίζω όλα τα games και των 2 εταιρειών. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 31/1/2025 στις 8:44 ΜΜ, Malthador είπε

Υπήρχε μια εποχή που η Sony έβγαζε μια σειρά laptops, τα VAIO, τα οποία ήταν state-of-the-art. Το συγκεκριμένο brand η Sony το πούλησε το 2014 και ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν η χαμηλή κερδοφορία.

Έχω ξαναπεί ότι θεωρώ πως υπήρχε κι άλλος ένας λόγος, πιο σημαντικός: το Playstation brand ήταν τόσο πολύτιμο asset για τη Sony που ήθελε να απεμπλακεί από την εξάρτηση που είχε από την MS ελέω των Windows. Πραγματικά πιστεύω ότι ήθελε να διακόψει εντελώς την συνεργασία της με την MS, η οποία είχε ήδη αρχίσει να ενοποιεί το XBOX μέσα στα Windows.

Η πώληση του Vaio brand δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αναφέρεις. Κάνεις λογικά άλματα σε αυτή την περίπτωση.

Ήταν ένα ζημιογόνο τμήμα της εταιρείας με μηδενικές πιθανότητες ανάκαμψης σε μια εποχή που είχε απόλυτη ανάγκη να επαναπροσδιορίσει την στρατηγική της για το μέλλον και που θα κάνει focus.

Η MS το έχασε το παιχνίδι με αυτά που έκανε όσον αφορά το hardware κομμάτι. Δεν έχει καμία πιθανότητα να απαιτήσει κάτι από την Sony, μόνο χαμένη θα βγει.

Υποτίθεται ότι με την εξαγορά της ABK θα είχε το πάνω χέρι και θα μπορούσε να πιέσει καταστάσεις. Και τι έκανε; Τίποτα απολύτως. Όλο αυτό το portfolio και δεν ήταν ικανή να κουνήσει έστω λίγο την Sony.

• Moderators
Δημοσ.
23 hours ago, Mitroglou7 said:

Δεν έχω καταλάβει πωσ έχει ξεκινήσει όλη η κουβέντα για το gp. Το gp το έχει παρατήσει στη μοίρα του ή ίδια η ms και έχει μηδενικό growth ότι και να έκανε τα τελευταία χρόνια. Μπορεί στο μέλλον με xcloud και console-less καταστάσεις να το ξαναδούμε.

Δεν ισχύει αυτό. Αναδιαμορφώνει την στρατηγική της προσθέτοντας tiers και μεταβάλλοντας τις τιμές, αυτό είναι από μόνο του ένδειξη ότι δεν το έχει παρατήσει.

Η MS (και η Sony και η Apple και η Google και γενικότερα η περισσότερες εταιρείες αυτού του βεληνεκούς) όταν παρατάει ένα project, το παίρνει, το βάφει μπλε και το πετάει στην θάλασσα. Δεν σκέφτονται τα λεφτά που έχουν κάψει, ούτε κάνουν κινήσεις για να το κάνουν επικερδές μετά από Χ χρόνια. Δεν νοείται «damage control», αν δεν δουλεύει το διακόπτουν πλήρως. Για να μην το έχουν κάνει αυτό, τότε σημαίνει ότι έχουν άλλα πλάνα.

11 hours ago, Bourdoulas said:

Η πώληση του Vaio brand δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αναφέρεις. Κάνεις λογικά άλματα σε αυτή την περίπτωση.

Ήταν ένα ζημιογόνο τμήμα της εταιρείας με μηδενικές πιθανότητες ανάκαμψης σε μια εποχή που είχε απόλυτη ανάγκη να επαναπροσδιορίσει την στρατηγική της για το μέλλον και που θα κάνει focus.

Ναι, οκ το ξέρω ότι είναι unpopular opinion, αλλά είναι κάτι που πιστεύω εγώ προσωπικά, δεν έχω αποδείξεις, αλλά για μένα αρκεί το γεγονός ότι βγάζει ακόμα κινητά, που πηγαίνουν άπατα: για να μην έχει πουλήσει ακόμα το τμήμα της κινητής, τότε σημαίνει ότι εστιάζει σε κάτι σχετικό με το Playstation. Αντίστοιχα, θεωρώ ότι τα VAIO της δημιουργούσαν πρόβλημα στον σχεδιασμό του Playstation για αυτό τα ξεφορτώθηκε.

Ξαναλέω, δικές μου πεποιθήσεις, δεν υπάρχουν αποδείξεις για όλα αυτά.

11 hours ago, Bourdoulas said:

Η MS το έχασε το παιχνίδι με αυτά που έκανε όσον αφορά το hardware κομμάτι.

On 01/02/2025 at 13:28, xavier said:

το θεμα της ms ειναι οτι δεν μπορει να σμπρωξει τις συνδρομες χωρις κονσολα.

Ο σκοπός της MS εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι να πουλήσει κονσόλες, δεν την ενδιαφέρει πλέον και δεν την ενδιαφέρει γιατί κατανοεί ότι το console κοινό είναι περιορισμένο για την κερδοφορία που θέλει να έχει. Η MS θέλει να μεγαλώσει την βάση του Game Pass και μόνον.

Και mark my words: για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον, η MS δεν πρόκειται να μείνει χωρίς κονσόλα στην αγορά, ασχέτως την μορφή που θα έχει αυτή (αν θα είναι home, υβριδική, handheld ή streaming-only). Δεν θα την ενδιαφέρουν οι πωλήσεις που θα κάνει, αλλά θα την χρησιμοποιεί ως όχημα για να σπρώχνει συνδρομές.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν ισχύει αυτό. Αναδιαμορφώνει την στρατηγική της προσθέτοντας tiers και μεταβάλλοντας τις τιμές, αυτό είναι από μόνο του ένδειξη ότι δεν το έχει παρατήσει.

Η MS (και η Sony και η Apple και η Google και γενικότερα η περισσότερες εταιρείες αυτού του βεληνεκούς) όταν παρατάει ένα project, το παίρνει, το βάφει μπλε και το πετάει στην θάλασσα. Δεν σκέφτονται τα λεφτά που έχουν κάψει, ούτε κάνουν κινήσεις για να το κάνουν επικερδές μετά από Χ χρόνια. Δεν νοείται «damage control», αν δεν δουλεύει το διακόπτουν πλήρως. Για να μην το έχουν κάνει αυτό, τότε σημαίνει ότι έχουν άλλα πλάνα.

Κοίτα, πριν 4-5 χρόνια όταν πρωτοεμφανίστηκε το GP υπήρχε η αίσθηση ότι η στρατηγική είναι "GP μέχρι να σβήσει ο ήλιος". Δε μας νοιάζουν οι κονσόλες, δε μας νοιάζουν οι πωλήσεις, δε μας νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από τις συνδρομές. Συμφωνίες με third party για day one GP, εξαγορές studio που θα εμπλούτιζαν με περιεχόμενο το GP, προσφορές τύπου με 1€ κάνε το gold>Ultimate, κάνουμε τα στραβά μάτια στα ταξίδια στην Αργεντινή και γενικότερα μια λογική ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνουμε το επόμενο Netflix. Έτσι θα νικήσουμε τον ανταγωνισμό. Την κατανοούσα αυτή τη στρατηγική άσχετα αν δε θεωρούσα ότι μπορεί να πετύχει.

Από τη στιγμή που το growth δεν ήταν αυτό που θέλανε, περίμενα ότι θα κάνουν doubledown ή all in πάνω στην αρχική στρατηγική τους γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Περίμενα ότι θα πάνε σε ακραία πράγματα τύπου τα games από τα xbox studios θα είναι διαθέσιμα "ONLY on gamepass". Δε θα μπορούσες καν να τα αγοράσεις. Ακόμη και το CoD θα έπρεπε να βρούνε λύση να το κάνουν exclusive και αν δεν έβρισκαν να σταματούσαν την εξαγορά και να παίρναν άλλα studios που θα πρόσθεταν exclusivity στο Gamepass. Στο μυαλό μου κάτι τέτοιο ήταν η μόνη λύση για να έχουν ελπίδα να γίνει το Gamepass αυτό που οραματιζόντουσαν. Δηλαδή κάτι παραπάνω από το PS Plus. 

Εν τέλη τι έκαναν? Μόνο κινήσεις που βλάψαν το gamepass:

• Αύξηση τιμής που δεδομένα οδηγεί σε μείωση συνδρομών.
  • Για καιρό υπήρχε η απορία αν το CoD θα μπει ή όχι στο GP.
  • Το CoD συνεχίζει κανονικά στο PS και μάλιστα είναι και η βασική πλατφόρμα του με τους περισσότερους χρήστες
  • Τα xbox exclusives εν μια νυκτί σταματούν να είναι exclusives.

Μια εταιρία που είχε σαν αυτοσκοπό το GP, όταν κάνει κινήσεις που όχι απλά δε προσθέτουν αξία στο GP αλλά το βλάπτουν κιόλας, εμένα προσωπικά μου δίνει την αίσθηση ότι το έχει παρατήσει και ότι πλέον η MS έχει σαν προτεραιότητά της να πουλάει παιχνίδια των Xbox Studios και ναι υπάρχει και το GP για όσο βγάζει χρήματα αλλά δε θα σκάσουμε κιόλας για αυτό.

Το xbox σαν brand είναι στα χειρότερά του και είναι η βασική πηγή συνδρομητών GP. Στην επόμενη γενιά αν συνεχίσουν έτσι λογικά, δηλαδή με κανέναν απολύτως συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού πέραν των όποιων διαφορών στα specs δε βλέπω πώς θα γλιτώσουν τη μοίρα της Sega.

Δημοσ.

Δεν γίνεται να μιλάμε για exclusives σε Xbox μεριά, όταν είναι πίσω σε κονσόλες, ακόμα και από το Xbox One.

Δεν γίνεται να μιλάμε για  μεγάλη αύξηση συνδρομών, όταν πέραν από τις μειωμένες πωλήσεις κονσολών, χειροτέρεψαν το Gamepass σε Xbox μεριά.

image.png.1502aaa8b763b79eff51634ee5560f00.png

Από εκεί και πέρα μιας και φέτος μου τελειώνει η συνδρομή σε xbox μεριά και βλέπω τι χάλι είναι και τα 2 twins, με βλέπω για στροφή σε switch 2+ κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Μάθετε επιτέλους να κάνετε σωστή χρήση των συνδρομών

Στακάρετε 67 μήνες με το σκεπτικό "ότι βρέξει ας κατεβάσει"

Πρώτα βλέπεις τι έχει το μαγαζί και μετά αγοράζεις. Οχι πρώτα αγοράζεις και μετα βλέπεις τι έχει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παλιό γνωστό στακάρισμα για 3χρόνια(36μήνες) άλλαξε από πέρυσι

image.png.1d900605ffed6417f7c95e48e52d4f48.png

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
8 minutes ago, Daredevil said:

το starfield τι φάση? δεν ήταν στο pass για το xbox? 

Μάλλον μπαίνει στο στάνταρ, το φτηνό τιερ αν έχω καταλάβει τον χαμό που έχουν κανει

Δημοσ.
1 minute ago, imr said:

Μάλλον μπαίνει στο στάνταρ, το φτηνό τιερ αν έχω καταλάβει τον χαμό που έχουν κανει

μάλιστα, δλδ έδωσαν ένα παιχνίδι που δεν έτρεχε σωστά πουθενά (το έχω d1 premium στο pc pass), το αφαίρεσαν όταν το έστρωσαν κι έβγαλαν τα tiers, και τώρα το ξαναδίνουν....🏆

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...