Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει ας είμαστε ρεαλιστές. 🙂

Τετελεσμένα μεταξύ εταιριών δεν υφίσταντο. Ούτε φιλίες υφίσταντο όταν μιλάμε για ανταγωνιστικές εταιρίες. Κοιτάνε όλες οι πλευρές το συμφέρον τους. Το να μπει το game pass στο ps store δεν μπορεί να γίνει ποτέ γιατί έρχεται σε σύγκρουση με το plus, ούτε 2 ανταγωνιστικά stores μπορούνε να συνυπάρξουν στην ίδια κονσόλα.

Η ms δεν θα το απαιτήσει ποτέ ξανά αυτό γιατί ξέρει την απάντηση ήδη μιας και είχε ζητήσει να μπει το pass στο playstation παλιότερα(είχαν βγει αρκετά στην δημοσιότητα όταν πάλευε να περάσει την εξαγορά τις activision από τις διάφορες επιτροπές) και είχε πάρει αρνητική απάντηση όπως ήταν βέβαιο ότι θα έπαιρνε. Θα συνεχίσει αυτό που κάνει τώρα να βγάζει τα παιχνίδια τις σε όλες τις κονσόλες που σημαίνει σημαντικά μεγαλύτερη πιθανή πελατειακή βάση οπότε σημαντικά μεγαλύτερα πιθανά έσοδα που δεν θα θέλει να χάσει λέγοντας ξαφνικά τέρμα τα παιχνίδια μου στο PS. 

Μην παραβλέπουμε το γεγονός πως το πάνω χέρι, σε όποιες διαπραγματεύσεις μπορεί να γίνουν ΑΝ γίνουν ποτέ, το έχει το ps λόγω σημαντικά μεγαλύτερης εγκατεστημένης πελατειακής βάσης(βλέπε πωλήσεις κονσολών). Οπότε κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει τίποτα από τον πρώτο.(όπως είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή τουλάχιστον).

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
20 minutes ago, stevenfins said:

Οπότε αν κατάλαβα σωστά, λες ότι υπάρχει η πιθανότητα μετά από κάποια χρόνια ίσως, να πει η MS ότι σταματά πια να τα βγάζει στo playstation και άρα αφού έχουν γίνει γνωστά θα τραβήξουν πάλι τον κόσμο προς τις Xbox κονσόλες. Δεν το θεωρώ απίθανο, αλλά προσωπικά δεν μου φαίνεται και πολύ εύκολο να γίνει στην πράξη κάτι τέτοιο, ειδικά αν σκεφτούμε το πόσο ρευστή είναι η αγορά για να κάνουν τόσο μακρινά σχέδια.

Εσύ το πηγαίνεις παραπέρα από τον φίλο @chrisgewrgi και νομίζω πως αυτό έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες. Σίγουρα πάντως τα CoDs, που είναι νομίζω τα μεγαλύτερα best sellers της MS αυτή τη στιγμή, θα είναι για τουλάχιστον 8-9 χρόνια στο PS. Οπότε μετά μένουν τα  υπόλοιπα, τα οποία σίγουρα είναι αρκετά, αλλά και πάλι στην πράξη μου φαίνεται δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Υπήρχε μια εποχή που η Sony έβγαζε μια σειρά laptops, τα VAIO, τα οποία ήταν state-of-the-art. Το συγκεκριμένο brand η Sony το πούλησε το 2014 και ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν η χαμηλή κερδοφορία.

Έχω ξαναπεί ότι θεωρώ πως υπήρχε κι άλλος ένας λόγος, πιο σημαντικός: το Playstation brand ήταν τόσο πολύτιμο asset για τη Sony που ήθελε να απεμπλακεί από την εξάρτηση που είχε από την MS ελέω των Windows. Πραγματικά πιστεύω ότι ήθελε να διακόψει εντελώς την συνεργασία της με την MS, η οποία είχε ήδη αρχίσει να ενοποιεί το XBOX μέσα στα Windows.

Τώρα, η MS κατάφερε να την τραβήξει πάλι πίσω, κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους: καίγοντας χρήμα. Και ο σκοπός της MS αυτή την φορά είναι εντελώς ξεκάθαρος, θέλει να ανεβάσει τις συνδρομές όσο μπορεί.

Και κάτι ακόμα, εταιρείες όπως η MS και η Sony έχουν πλάνα δεκαετιών. Δεν παίρνουν αποφάσεις από την μια μέρα στην άλλη.

5 minutes ago, ChrisAce said:

Μην παραβλέπουμε το γεγονός πως το πάνω χέρι, σε όποιες διαπραγματεύσεις μπορεί να γίνουν ΑΝ γίνουν ποτέ, το έχει το ps λόγω σημαντικά μεγαλύτερης εγκατεστημένης πελατειακής βάσης(βλέπε πωλήσεις κονσολών). Οπότε κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει τίποτα από τον πρώτο.(όπως είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή τουλάχιστον).

Το πάνω χέρι σίγουρα δεν το έχει αυτός που κυνήγησε δικαστικά τον άλλον για να μπλοκάρει την συμφωνία με την ΑΒΚ. 

Αν είχε το πάνω χέρι δεν θα έμπαινε σε τέτοια διαδικασία, δεν θα ασχολείτο καν.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το πάνω χέρι σίγουρα δεν το έχει αυτός που κυνήγησε δικαστικά τον άλλον για να μπλοκάρει την συμφωνία με την ΑΒΚ. 

Αν είχε το πάνω χέρι δεν θα έμπαινε σε τέτοια διαδικασία.

Αυτό δεν έχει να κάνει με αν έχει το πάνω χέρι κάποιος για να στραφεί δικαστικά εναντίον ενός άλλου. Έχει να κάνει με συμφέροντα που ο καθένας κοιτάει το δικό του.

Η nintendo για παράδειγμα κυνηγάει δικαστικά τους emulators που τρέχουν κάποια από τα παιχνίδια τις, δεν σημαίνει αυτό ότι δεν έχει το πάνω χέρι και για αυτό προσπαθεί να τους εξαφανίσει δικαστικά όλους. Κοιτάει πολύ απλά το συμφέρον και τα διαφυγόντα κέρδη τις εταιρίας της. 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Malthador είπε

Υπήρχε μια εποχή που η Sony έβγαζε μια σειρά laptops, τα VAIO, τα οποία ήταν state-of-the-art. Το συγκεκριμένο brand η Sony το πούλησε το 2014 και ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν η χαμηλή κερδοφορία.

Έχω ξαναπεί ότι θεωρώ πως υπήρχε κι άλλος ένας λόγος, πιο σημαντικός: το Playstation brand ήταν τόσο πολύτιμο asset για τη Sony που ήθελε να απεμπλακεί από την εξάρτηση που είχε από την MS ελέω των Windows. Πραγματικά πιστεύω ότι ήθελε να διακόψει εντελώς την συνεργασία της με την MS, η οποία είχε ήδη αρχίσει να ενοποιεί το XBOX μέσα στα Windows.

Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε θα μπορούσα να το δεχτώ, αν και μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να ξέκοψε για αυτό, αλλά τέλος πάντων. 

27 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τώρα, η MS κατάφερε να την τραβήξει πάλι πίσω, κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους: καίγοντας χρήμα. Και ο σκοπός της MS αυτή την φορά είναι εντελώς ξεκάθαρος, θέλει να ανεβάσει τις συνδρομές όσο μπορεί.

Και κάτι ακόμα, εταιρείες όπως η MS και η Sony έχουν πλάνα δεκαετιών. Δεν παίρνουν αποφάσεις από την μια μέρα στην άλλη.

Συμφωνώ απόλυτα ότι πρωταρχικός σκοπός της MS είναι να ανεβάσει τις συνδρομές. Συμφωνώ επίσης και με το ότι οι μεγάλες αυτές εταιρείες σχεδιάζουν για πολλά χρόνια μετά. Παρόλα αυτά, η MS δεν ήταν αυτή που με την αγορά της Bethesda/Zenimax ακύρωσε τα υπό ανάπτυξη ports των Starfield και Redfall και τώρα ξαφνικά εμφανίζει στροφή 180 μοιρών; (Δεν θα μου έκανε εντύπωση μέχρι το τέλος της χρονιάς και τα δύο αυτά να κυκλοφορήσουν στο PS5). Εμένα αυτό μου δείχνει ότι όχι απλώς τίποτα δεν είναι set in stone, αλλά ότι οι συνθήκες αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη προτού το καταλάβουμε και άρα είναι δύσκολο να έχουν τόσο μακρόπνοο σχέδιο, όπως αυτό που ανέφερες.

Προσωπική μου άποψη, χωρίς να έχω τα νούμερα, είναι ότι η MS ξόδεψε πάρα πολλά λεφτά για όλες τις εξαγορές και ενώ δεν είναι μια εταιρεία που θα τις λείψουν άμεσα για να έχει θέμα, περίμενε να είχαν αποδώσει πολλά περισσότερα απ' όσα έχουν μέχρι τώρα. Οι εξαγορές δηλαδή, δεν οδήγησαν σε δραματική αύξηση πωλήσεων ούτε σε κονσόλες, ούτε και σε συνδρομές. Έτσι, κατέληξε σαν πιο ασφαλή επιλογή για αύξηση των κερδών να τα βγάζει και στον κύριο ανταγωνιστή.

Μετά τα τελευταία στοιχεία για τις πωλήσεις στο Playstation θα έλεγα, πως όχι απλώς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο αρχικό μοντέλο, αλλά ούτε καν να μπουν στη διαδικασία του "εκβιασμού", ώστε να μπει το pass στο PS. Τη βλέπω ήδη ως νικητή την MS, ακόμα και αν δεν πρόκειται για το παιχνίδι που έπαιζε μέχρι πρόσφατα.

Επεξ/σία από stevenfins
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, ChrisAce said:

Αυτό δεν έχει να κάνει με αν έχει το πάνω χέρι κάποιος για να στραφεί δικαστικά εναντίον ενός άλλου. Έχει να κάνει με συμφέροντα που ο καθένας κοιτάει το δικό του.

Η nintendo για παράδειγμα κυνηγάει δικαστικά τους emulators που τρέχουν κάποια από τα παιχνίδια τις, δεν σημαίνει αυτό ότι δεν έχει το πάνω χέρι και για αυτό προσπαθεί να τους εξαφανίσει δικαστικά όλους. Κοιτάει πολύ απλά το συμφέρον και τα διαφυγόντα κέρδη τις εταιρίας της. 🙂

Δεν έχει καμία σχέση η Ν με αυτό που συζητάμε εδώ. 

Η Sony κυνήγησε την MS γιατί ήθελε να καθυστερήσει την εξαγορά, μιας και θεώρησε ότι θα κινδύνευε η θέση της στην αγορά και επομένως με τον χρόνο που θα κέρδιζε θα βελτίωνε και την θέση της.

Αυτό δεν θα το κάνει κάποιος που θεωρεί ότι δεν τον αγγίζει τίποτα, το κάνει κάποιος που είναι προσεκτικός γιατί έχει πράγματα να χάσει.

1 hour ago, stevenfins said:

Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε θα μπορούσα να το δεχτώ, αν και μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να ξέκοψε για αυτό, αλλά τέλος πάντων. 

Συμφωνώ απόλυτα ότι πρωταρχικός σκοπός της MS είναι να ανεβάσει τις συνδρομές. Συμφωνώ επίσης και με το ότι οι μεγάλες αυτές εταιρείες σχεδιάζουν για πολλά χρόνια μετά. Παρόλα αυτά, η MS δεν ήταν αυτή που με την αγορά της Bethesda/Zenimax ακύρωσε τα υπό ανάπτυξη ports των Starfield και Redfall και τώρα ξαφνικά εμφανίζει στροφή 180 μοιρών; (Δεν θα μου έκανε εντύπωση μέχρι το τέλος της χρονιάς και τα δύο αυτά να κυκλοφορήσουν στο PS5). Εμένα αυτό μου δείχνει ότι όχι απλώς τίποτα δεν είναι set in stone, αλλά ότι οι συνθήκες αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη προτού το καταλάβουμε και άρα είναι δύσκολο να έχουν τόσο μακρόπνοο σχέδιο, όπως αυτό που ανέφερες.

Προσωπική μου άποψη, χωρίς να έχω τα νούμερα, είναι ότι η MS ξόδεψε πάρα πολλά λεφτά για όλες τις εξαγορές και ενώ δεν είναι μια εταιρεία που θα τις λείψουν άμεσα για να έχει θέμα, περίμενε να είχαν αποδώσει πολλά περισσότερα απ' όσα έχουν μέχρι τώρα. Οι εξαγορές δηλαδή, δεν οδήγησαν σε δραματική αύξηση πωλήσεων ούτε σε κονσόλες, ούτε και σε συνδρομές. Έτσι, κατέληξε σαν πιο ασφαλή επιλογή για αύξηση των κερδών να τα βγάζει και στον κύριο ανταγωνιστή.

Μετά τα τελευταία στοιχεία για τις πωλήσεις στο Playstation θα έλεγα, πως όχι απλώς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο αρχικό μοντέλο, αλλά ούτε καν να μπουν στη διαδικασία του "εκβιασμού", ώστε να μπει το pass στο PS. Τη βλέπω ήδη ως νικητή την MS, ακόμα και αν δεν πρόκειται για το παιχνίδι που έπαιζε μέχρι πρόσφατα.

Τώρα τα λες αυτά σε εμένα που έγραφα τρία χρόνια πριν, πριν καν ολοκληρωθεί η εξαγορά:

On 12/12/2022 at 16:27, Malthador said:

Είναι πολύ βασική η σκέψη ότι η MS εξαγόρασε την Zenimax για να αποκόψει την γκάμα των games της από τους ανταγωνιστές. Ουσιαστικά θα είναι σαν να την εξαγόρασε για να μειώσει την αξία της, δεν σκέφτονται έτσι οι οικονομολόγοι. Δεν τη συμφέρει να χάσει χρήματα, όταν ένα CoD πουλάει δεκάδες εκατομμύρια σε μία πλατφόρμα, απλά συνεχίζεις να υποστηρίζεις την πλατφόρμα αυτή, period.

Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έκανε αποκλειστικά τα games της ABK στο ΧΒΟΧ, δεν έβγαζε καν νόημα κάτι τέτοιο. Και όχι μόνο δεν έκανε αυτά τα games αποκλειστικά, αλλά πλέον το πάει ένα βήμα παραπέρα, βγάζει τα πάντα παντού. Forza Horizon στο Playstation; Ποιος θα το περίμενε μερικά χρόνια πριν;

Σε ότι αφορά τον «εκβιασμό» ακόμα κι αν δεν γίνει στα ίσια, θα γίνει πλαγίως, είναι νομοτελειακό. Η επιλογές θα είναι είτε 80άρια για κάθε ένα game της MS/ABK/Bethesda, είτε 120άρι/χρόνο για όλα τα games της MS/ABK/Bethesda.

Θα γίνει από μόνο του, αργά ή γρήγορα. Θα φτάσουμε σε ένα σημείο που είτε η ίδια η Sony θα ζητήσει το Game Pass στο Playstation, είτε θα αρχίσει να ζητάει τα games της MS στο PS+. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν βγαίνει χαμένη ακόμα. Μέχρι το τέλος της γενιάς θα έχει πήξει το PS5 με MS games.

Στην επόμενη γενιά, όταν η MS πει στην Sony «άμα θέλεις τα games μου στο PS6 θα βάλεις και το Game Pass στην κονσόλα σου», θα την φέρει προ τετελεσμένων. Γιατί τότε θα έχει μπει το νερό στο αυλάκι.

Ερμμμ... εκτός από το CoD για ποια games μιλάμε ακριβώς που θα δημιουργήσουν εξάρτηση στη Sony? Η Sony βγάζει ένα 30% από παιχνίδια που δεν είχε πριν. Βγάζει και ακόμη παραπάνω γιατί έληξαν τα console wars και το πάει σε μονοπώλιο εκτός και αν με κάποιο τρόπο το Switch 2 μπορεί να παίζει τα Multiplatform της επόμενης γενιάς.

Το να βάλει τα games της MS έχει μόνο κέρδος και καμία ζημία. Δεν είναι κάποιου είδους Δούρειος Ίππος. Το να βάλει το gamepass είναι απλά ασύμφορο για αυτήν. Έδω δε βγαίνουν τα νούμερα στους άλλους που είναι δικό τους θα βγεί στη Sony που στη καλή περίπτωση θα παίρνει 30% και θα χάσει και άπειρες πωλήσεις από άλλα μη-MS παιχνίδια?

Με τα ισχύοντα δεδομένα (το "ακόμα" που αναφέρεις) εγώ δε βλέπω το λάκο στη φάβα. Ίσα ίσα μου κάνει τρομερή έκπληξη που θα υπάρξει και ένα ακόμη τελευταίο Xbox που δε καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξής του και έχω την αίσθηση ούτε και η MS.

• Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, Mitroglou7 said:

Ερμμμ... εκτός από το CoD για ποια games μιλάμε ακριβώς που θα δημιουργήσουν εξάρτηση στη Sony? Η Sony βγάζει ένα 30% από παιχνίδια που δεν είχε πριν. Βγάζει και ακόμη παραπάνω γιατί έληξαν τα console wars και το πάει σε μονοπώλιο εκτός και αν με κάποιο τρόπο το Switch 2 μπορεί να παίζει τα Multiplatform της επόμενης γενιάς.

Το να βάλει τα games της MS έχει μόνο κέρδος και καμία ζημία. Δεν είναι κάποιου είδους Δούρειος Ίππος. Το να βάλει το gamepass είναι απλά ασύμφορο για αυτήν. Έδω δε βγαίνουν τα νούμερα στους άλλους που είναι δικό τους θα βγεί στη Sony που στη καλή περίπτωση θα παίρνει 30% και θα χάσει και άπειρες πωλήσεις από άλλα μη-MS παιχνίδια?

Με τα ισχύοντα δεδομένα (το "ακόμα" που αναφέρεις) εγώ δε βλέπω το λάκο στη φάβα. Ίσα ίσα μου κάνει τρομερή έκπληξη που θα υπάρξει και ένα ακόμη τελευταίο Xbox που δε καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξής του και έχω την αίσθηση ούτε και η MS.

Εξήγησα σε επόμενο ποστ πως πιστεύω ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα, όχι σε αυτή την γενιά, αλλά στην επόμενη.

Η MS χτίζει το αναπόφευκτο κυκλοφορώντας όλα της τα games στο PS5.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε τότε.

11 minutes ago, Mitroglou7 said:

Σχετικά με αυτό στο bold, το ανάποδο θα έπρεπε να αναρρωτηθείς:

Γιατί βγάζει η MS το FH5 στο PS5; Πιστεύει στ' αλήθεια κανείς ότι το portάρει για να βγάλει λεφτά; Ότι πρόκειται να πουλήσει ο συγκεκριμένος τίτλος στο PS5 σοβαρά νούμερα ώστε να αξίζει το port; Είναι τόσοι οι PS5 owners που έχουν κάψα να παίξουν Forza;

Εγώ δεν το πιστεύω. Νομίζω ότι υπάρχει άλλος σκοπός από πίσω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Εξήγησα σε επόμενο ποστ πως πιστεύω ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα, όχι σε αυτή την γενιά, αλλά στην επόμενη.

Αν μιλάς για κάποιο GP που θα έχει μέσα μόνο τα παιχνίδια της MS τότε ναι το θεωρώ πιθανό. 

Αν όχι τότε δε το θεωρώ σοβαρό ενδεχόμενο. Είναι σαν να πηγαίνει η Δωδώνη και να απειλεί την τάδε υποθετικά μοναδική αλυσίδα σουπερ μάρκετ ότι θα αφαιρέσει τα προϊόντα της αν δε κάνουν κάτι και η εναλλακτική της Δωδώνη θα είναι να τα πουλάει σε συνοικιακά μινι μαρκετ.

Ο ένας έχει πρόσβαση στα 100εκ. χρήστες και ο άλλος (αν εξαιρέσεις το COD που είναι άλλη κουβέντα) έχει το Starfield. Δε νομίζω ότι μπορούν να μιλήσουν επί ίσοις ώρης πάντα με τα τωρινά δεδομένα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Mitroglou7 said:

Αν όχι τότε δε το θεωρώ σοβαρό ενδεχόμενο. Είναι σαν να πηγαίνει η Δωδώνη και να απειλεί την τάδε υποθετικά μοναδική αλυσίδα σουπερ μάρκετ ότι θα αφαιρέσει τα προϊόντα της αν δε κάνουν κάτι και η εναλλακτική της Δωδώνη θα είναι να τα πουλάει σε συνοικιακά μινι μαρκετ.

Ούτε καν.

Είναι σαν να πηγαίνει η Coca-Cola και να πετάει την Pepsi εκτός. Πράγμα που έχει γίνει άπειρες φορές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έκανε αποκλειστικά τα games της ABK στο ΧΒΟΧ, δεν έβγαζε καν νόημα κάτι τέτοιο. Και όχι μόνο δεν έκανε αυτά τα games αποκλειστικά, αλλά πλέον το πάει ένα βήμα παραπέρα, βγάζει τα πάντα παντού. Forza Horizon στο Playstation; Ποιος θα το περίμενε μερικά χρόνια πριν;

Και όμως το πρωταρχικό σχέδιο ήταν τα console exclusives. Το CoD είναι μοναδική περίπτωση γιατί ήταν και ένας από τους όρους για να κλείσει η συμφωνία, η διατήρηση κυκλοφορίας του για 10 χρόνια τουλάχιστον, παντού.

Το να τα βγάλει όλα παντού ήταν το εναλλακτικό σχέδιο, από τη στιγμή που ούτε οι πωλήσεις των κονσολών αυξήθηκαν δραματικά, ούτε των συνδρομών, έχοντας αποκλειστικά. Σου είπα και προηγουμένως ότι το Starfield για παράδειγμα, προτού την εξαγορά αναπτύσσονταν και για PS5. Με την επικύρωση της, όχι μόνο δεν ακούστηκε κάτι για πιθανή κυκλοφορία εκεί, αλλά έλεγαν ότι και το ES6 θα είναι exclusive. Τώρα έχεις παιχνίδια που ανακοινώνονται την ίδια μέρα για παντού. Είναι φανερή κατ' εμέ η αλλαγή ροτας. Προσοχή, δεν λέω ότι δεν το είχαν στο μυαλό τους από την αρχή, αλλά το ότι ήταν σαν backup.

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Θα φτάσουμε σε ένα σημείο που είτε η ίδια η Sony θα ζητήσει το Game Pass στο Playstation, είτε θα αρχίσει να ζητάει τα games της MS στο PS+. 

Το πρώτο, αν αφορά το πλήρες πακέτο, θα πρόκειται για αυτοκτονία της Sony και δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει.Αν είναι μόνο για  τα 1st party της MS το ακούω, όπως της ΕΑ.

Το δεύτερο το θεωρώ πολύ πιθανό να το δούμε ακόμα και φέτος. Ειδικά σε παιχνίδια τύπου sea of thieves και diablo 4.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

Σχετικά με αυτό στο bold, το ανάποδο θα έπρεπε να αναρρωτηθείς:

Γιατί βγάζει η MS το FH5 στο PS5; Πιστεύει στ' αλήθεια κανείς ότι το portάρει για να βγάλει λεφτά; Ότι πρόκειται να πουλήσει ο συγκεκριμένος τίτλος στο PS5 σοβαρά νούμερα ώστε να αξίζει το port; Είναι τόσοι οι PS5 owners που έχουν κάψα να παίξουν Forza;

Εγώ δεν το πιστεύω. Νομίζω ότι υπάρχει άλλος σκοπός από πίσω.

Οτι κανει η ms , εκπορευεται απο το οτι εχει εδωσει τα απειρα χρηματα για την εξαγορα στουντιος και με την δικη της κονσολα, το growth που αποκομισε ειναι μηδενικο, οποτε εχει μπει μεσα με τα μπουνια. Καμια κινηση της δεν γινεται απο θεση ισχυος. Προσπαθουν να μειωσουν τις απωλειες, μεγιστοποιώντας τα κερδη. Mε το xbox κλινικα νεκρο, τα κερδη τους απο πωλησεις third parties παιχνιδια ειναι αμελητεα, οποτε μαλλον βγαινουν εκτος του ανταγωνισμου των platform holders και σιγα σιγα τραβανε τον δρομο της sega. Οταν γινει αυτο δεν θα υπαρχει gamepass ή απλα θα μεταλλαχτει σε μια υπηρεσια αντιστοιχη της ea ή της ubisoft. Όλα τα μη κερδοφορα μικροτερα στουντιος θα κλεισουν και θα κρατησει μονο οτι κερδοφορο εχει.

• Haha 1
Δημοσ.

Η MS μόνο από τις πωλήσεις του COD στο PS5 έβγαλε παραπάνω από όλες τις συνδρομές GP μαζί για ένα έτος. Βάλε και τις υπόλοιπες πωλήσεις που έκαναν και θα κάνουν τα παιχνίδια από τα studios της.

Δε συμφέρει καν την ίδια να βάλει το GP στο PS. Τι συζητάμε ακριβώς? 

• Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, stevenfins said:

Και όμως το πρωταρχικό σχέδιο ήταν τα console exclusives.

Δεν το πιστεύω αυτό, προσωπικά. Θεωρώ ότι εξαρχής τόσο η Bethesda, όσο και η Zenimax εξαγοράστηκαν για να παραμείνουν 3rd-party devs/pubs.

Δεν έχουμε τρόπο να το γνωρίζουμε σίγουρα, θα το μάθουμε χρόνια μετά, όταν θα εκδοθούν βιβλία που θα αποκαλύψουν τι πραγματικά έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

2 hours ago, Mitroglou7 said:

Η MS μόνο από τις πωλήσεις του COD στο PS5 έβγαλε παραπάνω από όλες τις συνδρομές GP μαζί για ένα έτος. Βάλε και τις υπόλοιπες πωλήσεις που έκαναν και θα κάνουν τα παιχνίδια από τα studios της.

Δε συμφέρει καν την ίδια να βάλει το GP στο PS. Τι συζητάμε ακριβώς? 

Πώς προκύπτει το bold; Η συνδρομή για ένα έτος έχει $200+, ενώ το CoD έχει πόσο στο PS store; $80;

Νομίζω ότι κάτι λάθος υπολογίζεις στην πρόσθεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν το πιστεύω αυτό, προσωπικά. Θεωρώ ότι εξαρχής τόσο η Bethesda, όσο και η Zenimax εξαγοράστηκαν για να παραμείνουν 3rd-party devs/pubs.

Δεν έχουμε τρόπο να το γνωρίζουμε σίγουρα, θα το μάθουμε χρόνια μετά, όταν θα εκδοθούν βιβλία που θα αποκαλύψουν τι πραγματικά έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Πώς προκύπτει το bold; Η συνδρομή για ένα έτος έχει $200+, ενώ το CoD έχει πόσο στο PS store; $80;

Νομίζω ότι κάτι λάθος υπολογίζεις στην πρόσθεση.

Εχεις δίκιο κάπου κάτι μου έφυγε. Για κάποιο λόγο είχα στο μυαλό μου τα έσοδα από το GP στα 4-5δις που είναι λάθος ή τέλος πάντων αυθαίρετο.

Επεξ/σία από Mitroglou7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...