Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έδωσα το One X που είχα μέχρι και σήμερα στον ξάδερφο μου. Από current-gen έχω PS5 (από day-one) και αφού το έδωσα στον αδερφό μου προ-ημερών, τώρα έχω PS5 Pro. Σκέφτομαι να πάρω ένα Series X (για τα της Microsoft μόνο) αλλά με προβληματίζουν δύο πράγματα:

1. Σιγά-σιγά βλέπουμε πως τα παιχνίδια της βγαίνουν και στο PlayStation 5 (HiFi: Rush, Sea of Thieves, Grounded, Pentiment, Black Ops 6, Indiana Jones, Doom: The Dark Ages, και τώρα παίζει και το Forza Horizon 5), αν πρόκειται να τα φέρει όλα, ποιος ο λόγος να μεταβώ στην πλατφόρμα τους; Υπάρχει κάτι που δεν έχω σκεφτεί;

2. Κοιτούσα στο Skroutz και είδα πως το Series X έχει 549€ και ο έξτρα χώρος αποθήκευσης από τη Seagate 158€ (για να είναι έχει και αυτή 2TB). Σαν πολλά μου φαίνονται τα 707€, για κάτι που είναι πιο αδύναμο από το αντίστοιχων χρημάτων PS5 Pro μου (799€).

Δε με αφορά τα GamePass (δε μου αρέσει η ενοικίαση), τα παιχνίδια που μου αρέσουν τα αγοράζω και μάλιστα σε ψηφιακή μορφή (όπως θα έκανα και στο PC αν με ενδιέφερε η πλατφόρμα) με σκοπό να έχω μια ψηφιακή βιβλιοθήκη που δε θα έχει ημ/νία λήξης τη γενιά που θα σταματήσει να υποστηρίζει δισκάκια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από MrVOID
Δημοσ.

Κάτοχος και των δύο κονσολών

Το σπορ που λέγεται PS5 είναι μακράν πιο ακριβό από το σπορ που λέγεται Series X.

Και είμαι από τους "τυχερούς" , που μόλις αγόρασα PS5 και δεν έχω παίξει τίποτα από την PS4 γενιά, οπότε έχω κάβα.

Η ευκολία των αγορών από "τρίτες" χώρες, σε συνδυασμό με το GamePass, για εμένα κάνουν πολύ καλύτερη κονσόλα το Xbox. Φυσικά είναι το αγκάθι του χώρου αποθήκευσης, και αυτό αν θέλεις να έχεις ταυτόχρονα πολλά Series X Optimized παιχνίδια.  Φυσικά μπορείς να πάρεις ένα οποιοδήποτε εξ. σκληρό της αγοράς, και να κάνεις μεταφορά κάθε φορά. 

SpiderMan 2,  in-house τίτλος, να πληρώνεις συνδρομή (την ακριβότερη), και να πρέπει να το αγοράσεις κιόλας.....

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Κάτοχος και των δύο κονσολών

Το σπορ που λέγεται PS5 είναι μακράν πιο ακριβό από το σπορ που λέγεται Series X.

Και είμαι από τους "τυχερούς" , που μόλις αγόρασα PS5 και δεν έχω παίξει τίποτα από την PS4 γενιά, οπότε έχω κάβα.

Η ευκολία των αγορών από "τρίτες" χώρες, σε συνδυασμό με το GamePass, για εμένα κάνουν πολύ καλύτερη κονσόλα το Xbox. Φυσικά είναι το αγκάθι του χώρου αποθήκευσης, και αυτό αν θέλεις να έχεις ταυτόχρονα πολλά Series X Optimized παιχνίδια.  Φυσικά μπορείς να πάρεις ένα οποιοδήποτε εξ. σκληρό της αγοράς, και να κάνεις μεταφορά κάθε φορά. 

SpiderMan 2,  in-house τίτλος, να πληρώνεις συνδρομή (την ακριβότερη), και να πρέπει να το αγοράσεις κιόλας.....

Όπως έγραψα, το GamePass δε με αφορά, δεν ήμουν ποτέ της ενοικίασης, όπως δεν ήμουν και τις εποχές των video-clubs — αγοράζω στοχευμένα, τους τίλους που με αφορούν, και χτίζω μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών που κρίνω πως ξεχωρίζουν (από το filler περιεχόμενο εκεί έξω). Αντίστοιχα, όπως και σε άλλα χόμπι μου (βλ. Μηχανές), μου αρέσει να στηρίζω τις εμπειρίες που με "στηρίζουν" — άλλωστε και στο Xbox 360 / PS3 και στο Xbox One / PS4, τα αγόραζα τα παιχνίδια (όπως όλοι μας), $10 ανέβηκαν, όχι $100.

Κι εγώ, στην προηγούμενη γενιά ήμουν κυρίως με Xbox, PS4 είχα για ένα πολύ μικρό διάστημα στην αρχή (TLOU Remaster, Infamous), επομένως σε αυτή τη γενιά εκτός των Returnal, Demon's Souls, Ragnarok, Horizon 2, Silent Hill 2, Rift Apart, Stellar Blade, Rise of Ronin, Astrobot, Wukong και πόσων άλλων, είχα Tsushima, GoW, TLOU Part II, Death Stranding, Days Gone, Bloodborne, κ.α. να παίξω.

Θέλω να παίξω το Starfield (με καίει), και το Avowed για την ώρα, να περιμένω μήπως και έρθουν στο PS, να τα παίξω στο κινητό με XBPlay, ή να πάρω Xbox για τα της Microsoft (όπως έχω κάνει με το Switch); 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MrVOID είπε

Όπως έγραψα, το GamePass δε με αφορά, δεν ήμουν ποτέ της ενοικίασης, όπως δεν ήμουν και τις εποχές των video-clubs — αγοράζω στοχευμένα, τους τίλους που με αφορούν, και χτίζω μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών που κρίνω πως ξεχωρίζουν (από το filler περιεχόμενο εκεί έξω). Αντίστοιχα, όπως και σε άλλα χόμπι μου (βλ. Μηχανές), μου αρέσει να στηρίζω τις εμπειρίες που με "στηρίζουν" — άλλωστε και στο Xbox 360 / PS3 και στο Xbox One / PS4, τα αγόραζα τα παιχνίδια (όπως όλοι μας), $10 ανέβηκαν, όχι $100.

Κι εγώ, στην προηγούμενη γενιά ήμουν κυρίως με Xbox, PS4 είχα για ένα πολύ μικρό διάστημα στην αρχή (TLOU Remaster, Infamous), επομένως σε αυτή τη γενιά εκτός των Returnal, Demon's Souls, Ragnarok, Horizon 2, Silent Hill 2, Rift Apart, Stellar Blade, Rise of Ronin, Astrobot, Wukong και πόσων άλλων, είχα Tsushima, GoW, TLOU Part II, Death Stranding, Days Gone, Bloodborne, κ.α. να παίξω.

Θέλω να παίξω το Starfield (με καίει), και το Avowed για την ώρα, να περιμένω μήπως και έρθουν στο PS, να τα παίξω στο κινητό με XBPlay, ή να πάρω Xbox για τα της Microsoft (όπως έχω κάνει με το Switch); 

Έτσι όπως το θέτεις λοιπόν, αγοράζεις Series X.  Μόνο τα παιχνίδια που μπορείς να βρείς σε τιμές ξεφτίλα στα κλειδάδικα, αξίζει.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, MrVOID said:

Για να τα παίξεις στο κινητό με XBPlay χρειάζεσαι είτε Xbox και αγορά των παιχνιδιών, για να παίζεις μέσω remote play, είτε συνδρομή Gamepass για να παίζεις μέσω cloud ακόμα και αν δεν έχεις Xbox. Αν δεν έχεις τίποτα από τα δύο δε γίνεται.

Προς το παρόν δηλαδή δεν μπορείς να αγοράσεις ένα παιχνίδι και να το παίξεις μέσω cloud αν δεν έχεις Xbox. Μέσω cloud δουλεύει μόνο το gamepass. Έχουν πει μελλοντικά θα μπορείς να παίζεις μέσω cloud τα δικά σου αγορασμένα παιχνίδια, αλλά ακόμα δεν γίνεται.

Επεξ/σία από thagkol
Δημοσ.

Να πάρεις Xbox μόνο για της Microsoft ενώ έχεις ps5 δεν αξίζει. Και αυτό γιατί ενώ θα μπορούσε να έχει ένα σωρό αποκλειστικά, τα περισσότερα θα τα κυκλοφορήσει και στο ps5.

Επίσης μην πάρεις την κονσόλα με γνώμονα τις φθηνές αγορές από άλλες χώρες γιατί σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Είναι μεγάλο συν αυτή τη στιγμή πάντως, αλλά δεν ξέρεις μέχρι πότε θα το επιτρέπει η MS.

Οπότε η καλύτερη επιλογή εφόσον θέλεις δύο τίτλους είναι να τους παίξεις μέσω gamepass. Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει όπως λες αλλά η πιο συμφέρουσα λύση στην περίπτωση σου.

Αρκεί βέβαια να σε ικανοποιεί το streaming. Χρειάζεται να κάνεις μια δοκιμή.

Δημοσ.
7 hours ago, thagkol said:

Έχουν πει μελλοντικά θα μπορείς να παίζεις μέσω cloud τα δικά σου αγορασμένα παιχνίδια, αλλά ακόμα δεν γίνεται.

Γινεται να παιξεις τα δικα σου, διαβασα, ισως δεν εχεις ενημερωθει για τις εξελιξεις.

11 hours ago, MrVOID said:

...Θέλω να παίξω το Starfield (με καίει), και το Avowed για την ώρα, να περιμένω μήπως και έρθουν στο PS, να τα παίξω στο κινητό με XBPlay, ή να πάρω Xbox για τα της Microsoft (όπως έχω κάνει με το Switch); 

Βαλε gamepass για ενα μηνα, για δυο, οσο θελεις να τα παιζεις, και καθαρισες.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, MrVOID είπε

Έδωσα το One X που είχα μέχρι και σήμερα στον ξάδερφο μου. Από current-gen έχω PS5 (από day-one) και αφού το έδωσα στον αδερφό μου προ-ημερών, τώρα έχω PS5 Pro. Σκέφτομαι να πάρω ένα Series X (για τα της Microsoft μόνο) αλλά με προβληματίζουν δύο πράγματα:

1. Σιγά-σιγά βλέπουμε πως τα παιχνίδια της βγαίνουν και στο PlayStation 5 (HiFi: Rush, Sea of Thieves, Grounded, Pentiment, Black Ops 6, Indiana Jones, Doom: The Dark Ages, και τώρα παίζει και το Forza Horizon 5), αν πρόκειται να τα φέρει όλα, ποιος ο λόγος να μεταβώ στην πλατφόρμα τους; Υπάρχει κάτι που δεν έχω σκεφτεί;

2. Κοιτούσα στο Skroutz και είδα πως το Series X έχει 549€ και ο έξτρα χώρος αποθήκευσης από τη Seagate 158€ (για να είναι έχει και αυτή 2TB). Σαν πολλά μου φαίνονται τα 707€, για κάτι που είναι πιο αδύναμο από το αντίστοιχων χρημάτων PS5 Pro μου (799€).

Δε με αφορά τα GamePass (δε μου αρέσει η ενοικίαση), τα παιχνίδια που μου αρέσουν τα αγοράζω και μάλιστα σε ψηφιακή μορφή (όπως θα έκανα και στο PC αν με ενδιέφερε η πλατφόρμα) με σκοπό να έχω μια ψηφιακή βιβλιοθήκη που δε θα έχει ημ/νία λήξης τη γενιά που θα σταματήσει να υποστηρίζει δισκάκια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Mε βαση αυτα που γραφεις και τις αναγκες σου μενεις αποκλειστικα σε PS5 Pro. Οτι παιχνιδι βγαινει πια στο χβοχ θα βγαινει και στο PS5. Δεν εχεις κανενα λογο να αγορασεις χβοχ. Αντε να χασεις ενα-δυο (ας πουμε Halo) και σιγα το πραμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, MrVOID είπε

Απλά να σου αναφέρω ότι τα ψηφιακά παιχνίδια που έχεις αγοράσει δεν είναι για πάντα δικά σου.

Και εξηγώ τι ακριβώς εννοώ:

Αν για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει η οποιαδήποτε εταιρία να τα βγάλει από το επίσημο store της δεν τα έχεις πλέον και δεν μπορείς να τα ξανά κατεβάσεις.

Κάτι σαν αυτό που θα κάνει η nintento στα παιχνίδια που έχει τώρα στο nintento store της.

Ο μόνος τρόπος που πραγματικά σου ανήκει ένα παιχνίδι είναι στη retail μορφή του και μόνο.

Γιατί ακόμα και στο όποιο store να μην υπάρχει θα μπορείς να το παίζεις από το δισκάκι(Χωρίς τα updates βέβαια).

Επεξ/σία από Paragontas-x
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Αν για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει η οποιαδήποτε εταιρία να τα βγάλει από το επίσημο store της δεν τα έχεις πλέον και δεν μπορείς να τα ξανά κατεβάσεις.

Κάτι σαν αυτό που θα κάνει η nintento στα παιχνίδια που έχει τώρα στο nintento store της.

Ο μόνος τρόπος που πραγματικά σου ανήκει ένα παιχνίδι είναι στη retail μορφή του και μόνο.

Γιατί ακόμα και στο όποιο store να μην υπάρχει θα μπορείς να το παίζεις από το δισκάκι(Χωρίς τα updates βέβαια).

Μη λετε οτι μπουρδα σας κατέβει.... Αν μια εταιρεία σταματήσει να πουλάει ενα game, αν το έχεις στον λογαριασμό σου μπορεις να το κατεβάζεις οποτε θες. Τα games υπάρχουν στους servers της MS και της Sony. 

Σταματήστε την παραπληροφόρηση....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όμως αυτό που λες δεν ισχύει. 

Δες τι θα κάνει σε 1 με 2 χρόνια η nintendo και θα αφερεσει ακομα και παιχνίδια που καποιος έχει αγοράσει ψηφιακά. 

Αν λοιπόν για τον οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει να αφαιρέσει η οποία εταιρία το παιχνίδι από το online store της αν δεν το έχεις ήδη κατεβασμένο τότε έχασες γιατι πολύ απλά δεν θα μπορείς να το κατεβασεις πια.

Επεξ/σία από Paragontas-x
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Κι όμως αυτό που λες δεν ισχύει. 

Δες τι θα κάνει σε 1 με 2 χρόνια η nintendo και θα αφερεσει ακομα και παιχνίδια που καποιος έχει αγοράσει ψηφιακά. 

Αν λοιπόν για τον οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει να αφαιρέσει η οποία εταιρία το παιχνίδι από το online store της αν δεν το έχεις ήδη κατεβασμένο τότε έχασες γιατι πολύ απλά δεν θα μπορείς να το κατεβασεις πια.

Εγω έχω games του PSP που μπορω να κατεβάσω ενω δεν υπάρχει store στο PSP. Το ίδιο και στο PS3. Οτι υπάρχει στον λογαριασμό σου κατεβαίνει.

Εντάξει, ειπαμε εισαστε DVD lovers αλλα όπα με τις υπερβολές.

Επεξ/σία από vorlon68
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, vorlon68 said:

Εγω έχω games του PSP που μπορω να κατεβάσω ενω δεν υπάρχει store στο PSP. Το ίδιο και στο PS3. Οτι υπάρχει στον λογαριασμό σου κατεβαίνει.

Εντάξει, ειπαμε εισαστε DVD lovers αλλα όπα με τις υπερβολές.

Για τσέκαρε λίγο σε παρακαλώ, τo P.T. ακόμη και αν το έχεις στο λογαριασμό σου, μπορεις να το ξανακατεβάσεις?

Η μήπως αυτό δεν πειράζει επειδή ήταν δωρεάν?

Επεξ/σία από ManLag
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...