Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 minutes ago, Daredevil said:

Για μένα η καλύτερη προσέγγιση είναι να βγάλει μία μελετημένη κονσόλα να τρέχει native win11/12 έτσι ώστε να μην έχει και θέμα με τις αποκλειστικότητες της σονυ :) 

Όντως πολύ ενδιαφέρον σενάριο όπως λέει και ο @Malthador.

Η MS έχει ήδη 100% παρουσία των exclusives της στο PC, και όπως λες αυτόματα θα είχε και τις αποκλειστικότητες της Sony στην "κονσόλα" της.

Και το PC gaming περνάει μία περίοδο εξέλιξης πλέον. Εφόσον μπορεί η Asus να βγάλει φορητή κονσόλα με Windows που τρέχει τα πάντα, σίγουρα μπορεί να βγάλει αντίστοιχη home console η MS (ακόμα και handheld).

Πάντως βλέπουμε ότι πλέον το μοντέλο της αποκλειστικότητας γίνεται όλο και πιο οικονομικά ασύμφορο εξαιτίας του μεγάλου κόστους ανάπτυξης. Στην ουσία πλέον μιλάμε για υπερπαραγωγές.

Και όσο αναφορά την Nintendo που ανέφεραν κάποιοι, εγώ θεωρώ ότι το κόστος θα τους προλάβει και αυτούς κάποια στιγμή. Όσο προχωράει η τεχνολογία, τα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα τεχνικά και άρα πιο ακριβά στην παραγωγή. Το "Switch 2" σίγουρα θα γίνει πιο ακριβό από το Switch 1 στην ανάπτυξη παιχνιδιών και αν ταυτόχρονα δεν κάνει τις πωλήσεις που θα ήθελαν, θα μπορούσε να γίνει η τέλεια καταιγίδα για να αλλάξουν και αυτοί την προσέγγιση.

• Like 1
  • Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Malthador είπε

PS: Φυσικά η πιο συμφέρουσα επιλογή θα είναι πάντα η τρίτη: αγοράζει και τις δύο κονσόλες, βάζει και στις δύο την αντίστοιχη συνδρομή και παίζει τα πάντα με το λιγότερο δυνατό κόστος (ειδικά όταν σιάξει την συνδρομή της η Sony, σύντομα πιστεύω.

Εδώ! Παρόν! Best solution ever! I enjoy 😜

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
15 hours ago, Mitroglou7 said:

Αυτό είναι όντως ενδιαφέρον αλλά θα είχε νόημα να μπει σε διαδικασία να βγάλει κονσόλα (που υποτίθεται ότι μπαίνουν μέσα τον πρώτο καιρό και βγάζουν από το store) που ο κόσμος πιθανότατα θα προτιμούσε το steam από το microsoft store? Ίσως υπό συνθήκες να μπορούσε πάντως να λειτουργήσει.

Όχι μόνο θα είχε νόημα, θα είχε ακόμα μεγαλύτερο νόημα αν έβαζε και το Game Pass στο Steam. Αυτό θα ήταν πραγματικά groundbreaking. Υπήρχαν συζητήσεις πριν κανά δυο χρόνια, ωστόσο δεν ξέρω αν κατέληξαν κάπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, rodosf1 είπε

Η συζήτηση περί exclusives είναι... μπανανοφλουδα κατ εμέ αφού η ΜΟΝΗ εταιρεία που τα exclusives της πουλάνε σαν ζεστό ψωμί είναι η Nintendo. 

Οι υπόλοιπες οοοοτι κ αν λένε τα site, οι reviewers κλπ, τα νούμερα διαψεύδουν ότι είναι system sellers οι exclusive τίτλοι, είτε system, ειτε time exclusive. 

Fifa - CoD, Fortnite  κ GTA ακόμα μονοπωλούν τις τρελές πωλήσεις. 

Α και το Palworld που σάρωσε πρόσφατα το σύμπαν ως... έκλαμψη ξεχωριστή! :)

Ο όρος System seller ανέκαθεν αναφερόταν στο γεγονός ότι υπάρχει κόσμος ο οποίος αγοράζει μια κονσόλα, για να παίξει ένα παιχνίδι (προφανώς δεν θα παίξει μόνο αυτο).

Γιαυτό και τα Fifa,COD, GTA κλπ δεν θεωρούνται system sellers και ας έχουν τις πωλήσεις που έχουν.

Οτι δηλαδή ίσχυε παλιότερα για τα γνωστά Forza,Gears και Halo, και ας μην φτάνανε σε πωλήσεις τα νούμερα του Fifa/GTA, όπως δεν τα έφτασε πχ το Halo 3 επί Xbox360 εποχές, αλλά μια χαρά ήταν system seller.

Οσο για το Palworld το οποίο  όντως έκανε εντυπωσιακά νούμερα μιας και είχε πολύ καλό timing και έγινε και viral, μόλις άρχισαν να κυκλοφορούν και άλλα παιχνίδια, έχασε τεράστιο μέρος του κόσμου.

Και θα συνεχίσει να χάνει κόσμο γιατί μιλάμε για early access παιχνίδι από όχι μεγάλο studio, και άρα πάσχει σε endgame περιεχόμενο.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Όχι μόνο θα είχε νόημα, θα είχε ακόμα μεγαλύτερο νόημα αν έβαζε και το Game Pass στο Steam. Αυτό θα ήταν πραγματικά groundbreaking. Υπήρχαν συζητήσεις πριν κανά δυο χρόνια, ωστόσο δεν ξέρω αν κατέληξαν κάπου.

Ρε συ δεν είναι μόνο το Gamepass. Ένα σκασμό λεφτά βγάζει η MS από το store της και το commision. Αν ο κόσμος στο υποθετικό σενάριο που λέμε προτιμούσε για ΧΨ λόγους να ψωνίσει τα GTA/AC/Fifa κτλ από το steam αντί από το store της θα είχε τρελή ζημία που δε καλύπτεται από κανένα gamepass. Μιλάμε ουσιαστικά να πετάξει στα σκουπίδια όλη τη κερδοφορία που έχει η Sony που όπως γράφουν πολλοί βασίζεται στις πωλήσεις 3rd party.

Μπορεί να μπει το gamepass στο Steam αλλά να μπει το Steam στη κονσόλα της MS....δύσκολο. Ακόμη και το 1ο σε συζητήσεις έμεινε γιατί υπάρχει προφανής σύγκρουση συμφερόντων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Ηταν και είναι στην μέση το θέμα Activision/Blizzard και πιθανώς έχουν και σχέση με αυτά που ακούμε πρόσφατα σαν φήμες περί κυκλοφοριών παιχνιδιών σε PS μεριά.

Για τον ίδιο λόγο που παρόλο που η εξαγορά πέρασε από πέρυσι, εδώ και λίγους μήνες δεν έχουμε μάθει κάτι για Activision/Blizzard και Gamepass(ή και Battle net σε PC μεριά).

Στις 13/2/2024 στις 2:48 ΜΜ, sndev είπε

και ολοι αυτοι που βάζουν γελάκια στα υπόλοιπα νηματα που λες κάτι εκτος της πραγματικότητας τους πως θα τους αποκαλούσες?

Ζουν ανάμεσα μας :P

Spoiler

image.png.ba0d98d7b801cf3e55e677bb868a3786.png

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
Στις 13/2/2024 στις 4:50 ΜΜ, gregpec2 είπε

Εγώ πάντως διάλεξα xbox πριν τρία χρόνια βάσει των οικονομικών μου λόγω του gamepass, όπως και αρκετός κόσμος που ξέρω. Παλαιότερα είχα και τις 2 κονσόλες.

Άρα μην είσαι και τόσο σίγουρος οτι η επιλογή γίνεται πάντα βάσει των παιχνιδιών.

Εγω παλι το πηρα τυχαια, μιας και το εδινε τσαμπα η πειραιως περσι!

ημουν παντα pc gamer , και τελευταια κονσολα που ειχα ηταν το sega master system και το game boy...

με βολεψε το xbox τελικα, καθως τα σχεδον τσαμπα παιχνιδια και game passπου παιρνω απο eneba δεν θα τα επαιρνα ουτε στον υπνο μου με ps5.

Και ειμαι και τυχερος γιατι τα exclusives που εχει το ps5 δεν ειναι του γουστου μου.

οποτε κλαιν.

Δημοσ.

Πώς σας ακούστηκε η δήλωση του προέδρου της Sony ότι φτανει το ps5 στο τέλος του ?!?!? 3 χρόνια και κάτι από την κυκλοφορία του?!? Μήπως έχει καμία πληροφορία για το αυριανό και φάμε καμία παπάρα με ανακοίνωση νέας γενιάς και βιάζεται να προλάβει ?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

Πώς σας ακούστηκε η δήλωση του προέδρου της Sony ότι φτανει το ps5 στο τέλος του ?!?!? 3 χρόνια και κάτι από την κυκλοφορία του?!? Μήπως έχει καμία πληροφορία για το αυριανό και φάμε καμία παπάρα με ανακοίνωση νέας γενιάς και βιάζεται να προλάβει ?

5 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

Οχι, δεν εννοουσε αυτο. Καθε κονσολα μετα την μεση της γενιας μπαινει στο "latter stage" της ζωης του. Δεν χρειαζονται αναδημοσιευσεις αρθρων επειδη καποιες ομαδες τις αναπαραγουν για πρωτη φορα επειδη ξεκινησαν περυσι να ασχολουνται με το console warring. 

https://venturebeat.com/games/ps4-is-entering-the-final-phase-of-its-life-cycle-whatever-that-means/

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Εγω παλι το πηρα τυχαια, μιας και το εδινε τσαμπα η πειραιως περσι!

ημουν παντα pc gamer , και τελευταια κονσολα που ειχα ηταν το sega master system και το game boy...

με βολεψε το xbox τελικα, καθως τα σχεδον τσαμπα παιχνιδια και game passπου παιρνω απο eneba δεν θα τα επαιρνα ουτε στον υπνο μου με ps5.

Και ειμαι και τυχερος γιατι τα exclusives που εχει το ps5 δεν ειναι του γουστου μου.

οποτε κλαιν.

Άρα τελικά σε βόλεψε και σένα λόγω του ότι κυρίως αποδεικνύεται οικονομικότερη επιλογή σε σχέση με το ps5.

+1 Διότι και εγώ είχα master system 🙂😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GaGaS_Thess είπε

Πώς σας ακούστηκε η δήλωση του προέδρου της Sony ότι φτανει το ps5 στο τέλος του ?!?!? 

Από διπλανό θέμα που αναφέρθηκε.

Επεξ/σία από Fulgore

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...