Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, gregpec2 είπε

δεν πήγε το gamepass όπως περιμένανε οτι θα πάει

Με λίγα λόγια, όπως το λέω χρόνια, το gp δεν έχει κέρδος. Μιλάμε για πράφιτ, όχι για έσοδα. Γι' αυτό και συνεχίζουν να κάνουν κινήσεις.

17 λεπτά πριν, gregpec2 είπε

διότι σκέφτονται πόσο μαλακά να το φέρουν στο κοινό του xbox

Την όποια καραμούζα την έφαγαν το ΄16 όταν τα έφεραν στο PC. Αυτό ήταν και τέλος

Τώρα το κοινό της MS θέλει παιχνίδια. Δεν τους νοιάζει αν βγαίνει και άλλη μια έκδοση για το PS5

• Like 1
  • Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, firepc said:

Τώρα το κοινό της MS θέλει παιχνίδια.

Τώρα το κοινό της MS θέλει παιχνίδια. ** ΚΑΙ να είναι οικονομικά στη συνδρομή day one - όπως τους εκπαίδευσαν κ τους προσέλκυσαν - **

23 minutes ago, firepc said:

Δεν τους νοιάζει αν βγαίνει και άλλη μια έκδοση για το PS5

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια για την πλειονότητα 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, firepc είπε

Τώρα το κοινό της MS θέλει παιχνίδια. Δεν τους νοιάζει αν βγαίνει και άλλη μια έκδοση για το PS5

Γιατι να μη τους νοιαζει; Καποια στιγμη ειτε πριν 3 χρονια η πιο προσφατα ειχαν τον προβληματισμο να παρουν PS η Xbox. Χωρις να ειμαι στο μυαλο τους φανταζομαι οτι η επιλογη εγινε βαση των παιχνιδιων που θα επαιζαν και των παιχνιδιων που θα κατεληγαν να στερηθουν.

Διαλεξαν πχ Gran Turismo η Forza. Αν εν τελη η αλλη πλευρα καταληξει να παιξει και Gran Turismo και Forza δεν ειναι ευλογο να νιωσουν λιγο μαλακες;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Γιατι να μη τους νοιαζει; Καποια στιγμη ειτε πριν 3 χρονια η πιο προσφατα ειχαν τον προβληματισμο να παρουν PS η Xbox. Χωρις να ειμαι στο μυαλο τους φανταζομαι οτι η επιλογη εγινε βαση των παιχνιδιων που θα επαιζαν και των παιχνιδιων που θα κατεληγαν να στερηθουν.

Διαλεξαν πχ Gran Turismo η Forza. Αν εν τελη η αλλη πλευρα καταληξει να παιξει και Gran Turismo και Forza δεν ειναι ευλογο να νιωσουν λιγο μαλακες;

Αν είμασταν πριν 3 χρόνια τότε ναι, έχει κάποια βάση το σχολιό σου

Τώρα όμως δεν θα σου στερήσει κάτι η MS σαν xbox user

Βέβαια, αν ήθελαν και τα 2, υπάρχει και το PC

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Εγώ πάντως διάλεξα xbox πριν τρία χρόνια βάσει των οικονομικών μου λόγω του gamepass, όπως και αρκετός κόσμος που ξέρω. Παλαιότερα είχα και τις 2 κονσόλες.

Άρα μην είσαι και τόσο σίγουρος οτι η επιλογή γίνεται πάντα βάσει των παιχνιδιών.

• Like 2
Δημοσ.

Δε βλέπω πολύ πιθανό να παίξει Forza Motorsport, Forza Horizon κλπ κλπ σε υπηρεσίες εκτός οικοσυστηματος Microsoft. 

Θα δώσει κάποιους τίτλους για να βγάλει χρήμα προφανώς κ εκτός Xbox/PC. 

Ποια θα είναι όμως η μεγάλη αλλαγή; 

Ίσως δώσει πρόσβαση σε Xcloud που είναι πια το μεγάλο επερχόμενο κύμα από συσκευές Nintendo ένεκα της δεκαετούς συμφωνίας; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, firepc είπε

Αν είμασταν πριν 3 χρόνια τότε ναι, έχει κάποια βάση το σχολιό σου

Τώρα όμως δεν θα σου στερήσει κάτι η MS σαν xbox user

Βέβαια, αν ήθελαν και τα 2, υπάρχει και το PC

Γιατι ο χρονος αλλαζει κατι; Θελω να πω μπορει καποιος να αγορασε xbox πχ για να παιξει το starfield και αυτο τελικα να κυκλοφορησει και σε ps.

Τα exclusives δε προσφερουν κατι σε αυτον που τα παιζει. Στερουν κατι απ αυτον που δε τα παιζει. Οποτε ναι δε χανει κατι καποιος xbox user αν το ταδε παιχνιδι βγει σε PS πλευρα αλλα εχει ηδη στερηθει τα αντιστοιχα ps exclusives ενω ο αντιστοιχος ps user δε στερειται κατι.

3 λεπτά πριν, gregpec2 είπε

Εγώ πάντως διάλεξα xbox πριν τρία χρόνια βάσει των οικονομικών μου λόγω του gamepass, όπως και αρκετός κόσμος που ξέρω. Παλαιότερα είχα και τις 2 κονσόλες.

Άρα μην είσαι και τόσο σίγουρος οτι η επιλογή γίνεται πάντα βάσει των παιχνιδιών.

Ναι δε μιλαω απολυτα. Μιλαω για τον user που εκανε την επιλογη του βαση των βιβλιοθηκων. 

Το gamepass ειναι αυτο που ειναι. Ουτε χανει ουτε κερδιζει αξια με τα exclusives. Θα χασει βεβαια users αν τα exclusives  πανε και στον αντιπαλο αλλα αλλη κουβεντα αυτο

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Γιατι ο χρονος αλλαζει κατι; Θελω να πω μπορει καποιος να αγορασε xbox πχ για να παιξει το starfield και αυτο τελικα να κυκλοφορησει και σε ps.

Τα exclusives δε προσφερουν κατι σε αυτον που τα παιζει. Στερουν κατι απ αυτον που δε τα παιζει. Οποτε ναι δε χανει κατι καποιος xbox user αν το ταδε παιχνιδι βγει σε PS πλευρα αλλα εχει ηδη στερηθει τα αντιστοιχα ps exclusives ενω ο αντιστοιχος ps user δε στερειται κατι.

Ναι δε μιλαω απολυτα. Μιλαω για τον user που εκανε την επιλογη του βαση των βιβλιοθηκων. 

Το gamepass ειναι αυτο που ειναι. Ουτε χανει ουτε κερδιζει αξια με τα exclusives. Θα χασει βεβαια users αν τα exclusives  πανε και στον αντιπαλο αλλα αλλη κουβεντα αυτο

Ναι σου είπε οτι θα σου φέρει starfield στο xbox και το έκανε. Δεν μπορώ να καταλάβω που σε εξαπάτησε.

Το οτι μετά απο χρόνια το φέρνει και στο PS5 συμβαίνει επειδή είναι εταιρεία και εξελίσσεται, κάνει adapt στα νέα δεδομένα όπως πολλές εταιρείες

Και η Nintendo πριν 130 χρόνια ξεκίνησε να φτιάχνει κάρτες και κοίτα απο πόσα στάδια πέρασε

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Στην φάση που είμαστε, προβλέπω ότι ο αυριανός potential buyer θα έχει τις εξής δύο επιλογές:

1) Αγοράζει PS5 για να παίζει PS exclusives και -κάποια, ίσως και όλα- XBOX exclusives, που θα πρέπει να τα αγοράζει ένα-ένα.

2) Αγοράζει XBOX, δεν θα παίζει PS exlusives, αλλά θα μπορεί να παίζει XBOX exclusives μέσω Game Pass (ή θα μπορεί να τα αγοράζει ένα-ένα).

Δεν μπορώ να δω με ποιο τρόπο η MS θα σταματήσει να βγάζει κονσόλες, πραγματικά. Πού θα πουλάει το Game Pass; Εάν και εφόσον μπει το Game Pass σε PS5, το ξανασυζητάμε, αλλά από τη στιγμή που το Game Pass είναι bound στο XBOX, κονσόλες θα συνεχίσουν να βγαίνουν.

<---------------------->

PS: Φυσικά η πιο συμφέρουσα επιλογή θα είναι πάντα η τρίτη: αγοράζει και τις δύο κονσόλες, βάζει και στις δύο την αντίστοιχη συνδρομή και παίζει τα πάντα με το λιγότερο δυνατό κόστος (ειδικά όταν σιάξει την συνδρομή της η Sony, σύντομα πιστεύω.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Malthador είπε

Στην φάση που είμαστε, προβλέπω ότι ο αυριανός potential buyer θα έχει τις εξής δύο επιλογές:

1) Αγοράζει PS5 για να παίζει PS exclusives και -κάποια, ίσως και όλα- XBOX exclusives, που θα πρέπει να τα αγοράζει ένα-ένα.

2) Αγοράζει XBOX, δεν θα παίζει PS exlusives, αλλά θα μπορεί να παίζει XBOX exclusives μέσω Game Pass (ή θα μπορεί να τα αγοράζει ένα-ένα).

Δεν μπορώ να δω με ποιο τρόπο η MS θα σταματήσει να βγάζει κονσόλες, πραγματικά. Πού θα πουλάει το Game Pass; Εάν και εφόσον μπει το Game Pass σε PS5, το ξανασυζητάμε, αλλά από τη στιγμή που το Game Pass είναι bound στο XBOX, κονσόλες θα συνεχίσουν να βγαίνουν.

<---------------------->

PS: Φυσικά η πιο συμφέρουσα επιλογή θα είναι πάντα η τρίτη: αγοράζει και τις δύο κονσόλες, βάζει και στις δύο την αντίστοιχη συνδρομή και παίζει τα πάντα με το λιγότερο δυνατό κόστος (ειδικά όταν σιάξει την συνδρομή της η Sony, σύντομα πιστεύω.

Κοίτα, δε διαφωνώ σε αυτό που γράφεις. Και πριν λίγες μέρες είχες εκφράσει την άποψη ότι "δεν έγινε και κάτι" στην ουσία και πιθανώς να έχεις και δίκιο.

Στα δικά μου μάτια όμως τα πράγματα είναι πιο "σοβαρά" και θα προσπαθήσω να εξηγήσω πώς το βλέπω εν τάχει.

Τα τελευταία χρόνια βλέπαμε μια προσπάθεια να αποκτήσει αξία το brand όχι του Xbox αλλά του Gamepass. Προφανώς και αυτά συνδέονται μεταξύ τους και υπήρχε η αίσθηση ότι το Xbox είναι το μέσο για να έχεις Gamepass αλλά μελλοντικά αφού υπάρξουν και οι απαραίτητες υποδομές θα επικεντρωθούν στο gamepass μέσω Xcloud σε τηλεοράσεις κινητά laptop κτλ κτλ. Το παραπάνω ακολουθεί σε λογική αυτό που έγραψες σε σχέση με το μέλλον.

Το θέμα είναι ότι το να μπούνε παιχνίδια του Xbox στο PS κάνει άμεση ζημιά στις πωλήσεις του Xbox και κατ'επέκταση του Gamepass τόσο σε αυτή τη γενιά όσο και στην επόμενη (η γενιά του streaming ίσως είναι η μεθεπόμενη). Άρα η Microsoft που είχε σαν προτεραιότητα το Gamepass κάνει μια κίνηση που ξεκάθαρα το βλάπτει και μάλιστα άμεσα με στόχο να βγάλει χρήματα ως Publisher.

Το δια ταύτα μου είναι δε ξέρω κατά πόσο προτεραιότητα της Microsoft είναι πλεον να βρει τρόπο να φτάσει τους 100εκ. συνδρομητές στο Gamepass ή αν το παρατάει και πάει να γίνει Publisher με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

• Moderators
Δημοσ.

Από το τέλος προς την αρχή, για να βγάζει περισσότερο νόημα η συλλογιστική μου:

1 hour ago, Mitroglou7 said:

Το δια ταύτα μου είναι δε ξέρω κατά πόσο προτεραιότητα της Microsoft είναι πλεον να βρει τρόπο να φτάσει τους 100εκ. συνδρομητές στο Gamepass ή αν το παρατάει και πάει να γίνει Publisher με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Δεν θα με ξενίσει αν γίνει αυτό, υπό την έννοια ότι είναι στην φύση της εταιρείας. Από πάντα η MS ήταν ο μεγαλύτερος developer και publisher, απλά τώρα θα επεκτείνει την δραστηριότητά της στο gaming (που και εκεί είχε από πάντα παρουσία, απλά όχι τόσο μεγάλη). Δεν περιμένω κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν θα με ξενίσει αν γίνει.

Το θέμα είναι ότι το να μπούνε παιχνίδια του Xbox στο PS κάνει άμεση ζημιά στις πωλήσεις του Xbox και κατ'επέκταση του Gamepass τόσο σε αυτή τη γενιά όσο και στην επόμενη (η γενιά του streaming ίσως είναι η μεθεπόμενη). Άρα η Microsoft που είχε σαν προτεραιότητα το Gamepass κάνει μια κίνηση που ξεκάθαρα το βλάπτει και μάλιστα άμεσα με στόχο να βγάλει χρήματα ως Publisher.

Για να προβληματιστούμε λιγάκι: ας πούμε ότι τρελάθηκαν τα αφεντικά και αποφασίζουν να βγάλουν τα 1st-party τους και στις δύο κονσόλες, τόσο η Sony, όσο και η MS. Ποιά πλατφόρμα πιστεύεις ότι θα την ακούσει περισσότερο, το PS ή το XBOX; Νομίζω ότι το ΧΒΟΧ θα έβγαινε κερδισμένο σε αυτή την περίπτωση, γιατί αυτό είναι που έχει το Game Pass με το μέρος του. Όταν η πλατφόρμα είναι στημένη πάνω στις υπηρεσίες, τότε δεν έχει και τόσο ανάγκη τα exclusives της, έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

Τα τελευταία χρόνια βλέπαμε μια προσπάθεια να αποκτήσει αξία το brand όχι του Xbox αλλά του Gamepass. Προφανώς και αυτά συνδέονται μεταξύ τους και υπήρχε η αίσθηση ότι το Xbox είναι το μέσο για να έχεις Gamepass αλλά μελλοντικά αφού υπάρξουν και οι απαραίτητες υποδομές θα επικεντρωθούν στο gamepass μέσω Xcloud σε τηλεοράσεις κινητά laptop κτλ κτλ. Το παραπάνω ακολουθεί σε λογική αυτό που έγραψες σε σχέση με το μέλλον.

Το Game Pass είναι το τελικό προϊόν, ενώ το XBOX είναι το μέσο. Βασικά μου θυμίζει κάτι που είχε πει ο Miyamoto: «δεν θα φτάναμε στο Switch, αν δεν είχε μεσολαβήσει πρώτα το Wii U». Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι και το Game Pass, χωρίς το XBOX είναι obsolete, τουλάχιστον για την ώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Η συζήτηση περί exclusives είναι... μπανανοφλουδα κατ εμέ αφού η ΜΟΝΗ εταιρεία που τα exclusives της πουλάνε σαν ζεστό ψωμί είναι η Nintendo. 

Οι υπόλοιπες οοοοτι κ αν λένε τα site, οι reviewers κλπ, τα νούμερα διαψεύδουν ότι είναι system sellers οι exclusive τίτλοι, είτε system, ειτε time exclusive. 

Fifa - CoD, Fortnite  κ GTA ακόμα μονοπωλούν τις τρελές πωλήσεις. 

Α και το Palworld που σάρωσε πρόσφατα το σύμπαν ως... έκλαμψη ξεχωριστή! :)

• Like 1
Δημοσ.

ε γενικότερα υπάρχει μία κρίση ταυτότητας στο xbox brand, ξεκίνησε με το να έρθει το pc gaming πιο κοντά στο console gaming, όχι με μεγάλη εμπορική επιτυχία αλλά με δυνατό statement. Μετά το άφησε στην άκρη κι έγινε πιο home console με μεγάλη επιτυχία, μετά πήγε να το κάνει entertaiment hub με μεγάλη αποτυχία και τώρα gamepass βάση με εμπορική αποτυχία. Για μένα η καλύτερη προσέγγιση είναι να βγάλει μία μελετημένη κονσόλα να τρέχει native win11/12 έτσι ώστε να μην έχει και θέμα με τις αποκλειστικότητες της σονυ :) 

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
32 minutes ago, Daredevil said:

Για μένα η καλύτερη προσέγγιση είναι να βγάλει μία μελετημένη κονσόλα να τρέχει native win11/12 έτσι ώστε να μην έχει και θέμα με τις αποκλειστικότητες της σονυ :) 

Αυτό θα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα το δεχθούν οι 3rd-party devs, καθώς έτσι χάνουν ένα κανάλι πώλησης, αλλά ωστόσο παραμένει ενδιαφέρον.

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Daredevil είπε

ε γενικότερα υπάρχει μία κρίση ταυτότητας στο xbox brand, ξεκίνησε με το να έρθει το pc gaming πιο κοντά στο console gaming, όχι με μεγάλη εμπορική επιτυχία αλλά με δυνατό statement. Μετά το άφησε στην άκρη κι έγινε πιο home console με μεγάλη επιτυχία, μετά πήγε να το κάνει entertaiment hub με μεγάλη αποτυχία και τώρα gamepass βάση με εμπορική αποτυχία. Για μένα η καλύτερη προσέγγιση είναι να βγάλει μία μελετημένη κονσόλα να τρέχει native win11/12 έτσι ώστε να μην έχει και θέμα με τις αποκλειστικότητες της σονυ :) 

Αυτό είναι όντως ενδιαφέρον αλλά θα είχε νόημα να μπει σε διαδικασία να βγάλει κονσόλα (που υποτίθεται ότι μπαίνουν μέσα τον πρώτο καιρό και βγάζουν από το store) που ο κόσμος πιθανότατα θα προτιμούσε το steam από το microsoft store? Ίσως υπό συνθήκες να μπορούσε πάντως να λειτουργήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...