stafftw Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, D.Luffy said: Δεν λέω ότι από τεχνικής άποψης δεν μπορούν να κάνουν port σε nvidia chipset. Το παράδειγμα με το Switch δεν είναι το ίδιο. Στο Switch επενδύουν σε μια ολόκληρη διαφορετική αγορά με νέους πιθανούς πελάτες των οποίων ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από το Xbox και το PS μαζί... Το Switch έχει 132 εκατομμύρια χρήστες. Προφανώς και έχουν λόγο να κάνουν port. Ένα οικοσύστημα Xbox όμως με δύο διαφορετικές αρχιτεκτονικές AMD και nvidia, σημαίνει πολύ περισσότερη δουλειά για το minimum benefit. Όσο αναφορά για το αντίστοιχο backwards department (που έκλεισε παρεπιπτόντως), η δουλειά ήταν πολύ πιο εύκολη. Το Xbox One είχε ήδη AMD chipset άρα εκείνα τα παιχνίδια τρέχουν native και τα Xbox OG/360 τρέχουν με emulation επειδή υπάρχει (προφανώς) η κατάλληλη ισχύς. Επίσης, στις κονσόλες υπάρχει η διαδικασία του certification. Στο Xbox σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να γίνει διπλά (εφόσον και οι δυο κονσόλες θα είναι μαζί στην αγορά). Αυτό είναι πολύ χρονοβόρο και βλέπουμε ήδη με ένα sku πόσο μισοτελειωμένα είναι τα περισσότερα games. Γνώμη μου είναι ότι αν η MS αποφάσιζε να πάει σε nvidia chipset, θα μπορούσε να το κάνει μόνο με clean slate ξεκινώντας από την αρχή στην επόμενη γενιά. Αυτό όμως θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στον αριθμό των παιχνιδιών που είναι ήδη στο Gamepass. Χωρις να ειμαι και developer αφου όλα τα games βγαίνουν και σε pc με nvidia gpu κτλ (εδώ βγαίνουν σε steamdeck) δε νομίζω να είναι και κάτι ιδαιίτερο.
teohokage Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 7 hours ago, D.Luffy said: Και εγώ σε κάποια sessions μέσα σε αγώνα δεν έτυχε να δω κάτι. Κάποια πράγματα όμως είναι εύκολο να τα διαπιστώσεις. Όπως όταν τελειώσεις έναν αγώνα και πας πίσω στο κεντρικό μενού όπου εμφανίζεται πρώτα το αυτοκίνητο και μετά φορτώνουν σιγά σιγά και σταδιακά οι αντανακλάσεις επάνω του. Πολλά αυτοκίνητα έχουν λάθος materials. Πχ "χάρτινες" ρόδες: Αν κάποιος μπαίνει μόνο για να τρέξει σε αγώνα και μετά κλείνει το παιχνίδι, πιθανόν να μη δει πολλά bugs. Ειδικά αν τρέχει σε cockpit view. Αυτοί όμως που τους αρέσει να περιεργάζονται λίγο τα αυτοκίνητα για να τα θαυμάσουν, να βγάλουν φωτογραφίες, να κάνουν μια ωραία συλλογή στο γκαράζ και να ασχοληθούν με αναβαθμίσεις, χρώματα βερνικιών και γενικά να ξεψαχνίσουν λίγο τι προσφέρει το παιχνίδι, θα πέσουν σε πάρα πολλά "παρατράγουδα". Παρατράγουδα που εγώ προσωπικά δεν έτυχε να δω σε προηγούμενα Forza... Εν τέλει, πέρα από το progress system που έχει δημιουργήσει από μόνο του σάλο, το παιχνίδι δεν είναι καθόλου "polished" όπως θα έπρεπε για ένα 1st party τίτλο με ένα όνομα που κουβαλάει μια ιστορία 19 χρόνων. Υπάρχει εμφανής έλλειψη προσοχής στις λεπτομέρειες και η κατάσταση του δείχνει ότι βγήκε πολύ νωρίς χωρίς να είναι ακόμα έτοιμο. κάτι άσχετο αλλά αυτή η guilia σου έστριβε?? παίζω τώρα το ιταλικό πρωτάθλημα που μου την έχουν δώσει για 4 αγώνες και έχω τρελαθεί που δεν στρίβει με τπτ ότι και πείραγμα να της έχω κάνει.
Fulgore Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Final Fantasy 14 Requires Game Pass Subscription to Play on Xbox https://www.ign.com/articles/final-fantasy-14-requires-game-pass-subscription-to-play-on-xbox
D.Luffy Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 36 minutes ago, teohokage said: κάτι άσχετο αλλά αυτή η guilia σου έστριβε?? παίζω τώρα το ιταλικό πρωτάθλημα που μου την έχουν δώσει για 4 αγώνες και έχω τρελαθεί που δεν στρίβει με τπτ ότι και πείραγμα να της έχω κάνει. Δεν παρατήρησα κάτι περίεργο στο στρίψιμο να σου πω την αλήθεια. Με traction και stability control off. Βέβαια είναι τετρακίνητη και μπορεί να πετάξει λίγο μούτρα σε στροφή καμία φορά. Δεν πήγα σε υψηλό level. Ξενέρωσα με το αόρατο bumper και τα παράτησα προς το παρόν. 1 hour ago, stafftw said: Χωρις να ειμαι και developer αφου όλα τα games βγαίνουν και σε pc με nvidia gpu κτλ (εδώ βγαίνουν σε steamdeck) δε νομίζω να είναι και κάτι ιδαιίτερο. Ούτε εγώ είμαι developer αλλά δεν είναι το ίδιο η ανάπτυξη στο PC με την ανάπτυξη σε κονσόλα. Τέλος πάντων. Δεν θα οδηγήσει πουθενά η κουβέντα γιατί δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει στο μέλλον
gregpec2 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 3 ώρες πριν, D.Luffy είπε Άμα δεν ξαναβγάλει κονσόλα (που νομίζω είναι ακραίο), τότε το πολύ πολύ θα επενδύσεις αλλού για να παίξεις τα παιχνίδια της MS. Δεν νομίζω όμως να έχεις πρόβλημα σε αυτή τη γενιά. Μιλάω για το μέλλον και προφανώς θα επενδύσω αλλού, αλλά δεν εννοούσα αυτό. Κάποιοι έχουμε ολόκληρη βιβλιοθήκη απο παιχνίδια αγορασμένα στο xbox, με αυτά τι θα γίνει; Πιθανότατα θα δώσουν καποια λύση τύπου cloud ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αλλά όλο αυτό αν φυσικά γίνει έτσι- δεν είναι ενα είδος κοροϊδίας απο πλευράς της ΜΣ προς τους πελάτες της; Εκεί θέλω να καταλήξω.
rodosf1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Ρε σεις, ορισμένοι κουνήστε λίγο το κεφάλι σας να ακούσω κάτι... Επειδή ΠΙΘΑΝΟΝ να δώσει κάποια exclusives σε τρίτους κατασκευαστές θα ανατείλει ο ήλιος από τη Δύση, θα κλείσει το τμήμα Xbox, θα κλείσει η Microsoft κλπ κλπ; Μέχρι προχτές άπατο μας λέγατε μερικοί το hi-fi rush, άπατο το Starfield, μουφα θα είναι το Indiana Jones...τώρα παιχνιδαρες που θα πουλάνε κονσόλες Switch και PS. Αποφασίστε κάποτε να ξέρουμε που θα ποντάρουμε . 1 1 1
Mitroglou7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 38 λεπτά πριν, rodosf1 είπε Μέχρι προχτές άπατο μας λέγατε μερικοί το hi-fi rush, άπατο το Starfield, μουφα θα είναι το Indiana Jones...τώρα παιχνιδαρες που θα πουλάνε κονσόλες Switch και PS. Αποφασίστε κάποτε να ξέρουμε που θα ποντάρουμε . Το αν ειναι παιχνιδαρες η οχι δεν αλλαξε απο προχθες και κανενας δε συζηταει αυτο. Το ειναι exclusive η οχι ΠΙΘΑΝΩΣ να αλλαξει.
D.Luffy Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, rodosf1 said: Ρε σεις, ορισμένοι κουνήστε λίγο το κεφάλι σας να ακούσω κάτι... Επειδή ΠΙΘΑΝΟΝ να δώσει κάποια exclusives σε τρίτους κατασκευαστές θα ανατείλει ο ήλιος από τη Δύση, θα κλείσει το τμήμα Xbox, θα κλείσει η Microsoft κλπ κλπ; Μέχρι προχτές άπατο μας λέγατε μερικοί το hi-fi rush, άπατο το Starfield, μουφα θα είναι το Indiana Jones...τώρα παιχνιδαρες που θα πουλάνε κονσόλες Switch και PS. Αποφασίστε κάποτε να ξέρουμε που θα ποντάρουμε . Ποιοι είναι αυτοί οι μερικοί σε αυτές τις σελίδες που λένε ότι τα Starfield, Indiana Jones και Hi-Fi είναι ξαφνικά παιχνιδάρες; Τη στρατηγική με τα exclusives σχολιάζουν όλοι. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2024 από D.Luffy
Fulgore Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 48 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Ποιοι είναι αυτοί οι μερικοί σε αυτές τις σελίδες που λένε ότι τα Starfield, Indiana Jones και Hi-Fi είναι ξαφνικά παιχνιδάρες; Ξέχασες το κομμάτι ότι τα παιχνίδια αυτά θα πουλήσουν ξαφνικά κονσόλες, ειδικά Nintendo Switch. Τώρα ποιος και που έγραψε κάτι τέτοιο, ποτέ δεν θα το μάθουμε(γιατί ποτέ δεν γράφτηκε) 🤔 1
firepc Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 18 λεπτά πριν, stevenfins είπε Αν ήταν όλα μπαρούφες, θα τα είχε διαψεύσει Τώρα μάλλον τα επιβεβαιώνει? Τσπ ο χρόνος θα δείξει
taxudromos69 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 για μενα ενα σεναριο ειναι οτι συνεχιζει κανονικα με τις κονσολες της και το gamepass και να δινει και παιχνιδια παντου. θες να πληρωσεις 70 ευρω? παιξτα ωπου θες , αν δεν θες εχει την κονσολα και το pc με το gamepass . και για εμας ουσιαστικα δεν αλλαζει κατι και η microsoft θα πουλαει παραπανω παιχνιδια. οι μονοι που θα τρωγονται θα ειναι αυτοι που ψοφανε για console war. 1
sndev Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 2 minutes ago, taxudromos69 said: για μενα ενα σεναριο ειναι οτι συνεχιζει κανονικα με τις κονσολες της και το gamepass και να δινει και παιχνιδια παντου. θες να πληρωσεις 70 ευρω? παιξτα ωπου θες , αν δεν θες εχει την κονσολα και το pc με το gamepass . και για εμας ουσιαστικα δεν αλλαζει κατι και η microsoft θα πουλαει παραπανω παιχνιδια. οι μονοι που θα τρωγονται θα ειναι αυτοι που ψοφανε για console war. Πραγματικά πιστεύεις οτι θα μένουν 70 ε εσαη με τοσες αλλες επιλογές στο ιδιο στορε;
TutaKachun Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Για εμένα είναι πολύ απλό το θέμα. Υπάρχουν 3 πιθανές περιπτώσεις 1. Τα single player μενουν exclusive, τα multiplayer, κυκλοφορούν παντού σε αυτή την περίπτωση το xbox παραμένει το βασικό μου μηχάνημα και συνεχιζω ως έχει. 2. Όλα τα παιχνίδια της MS πάνε παντού και συνεχίζει να βγάζει κονσόλες. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζω ως έχει. Τα 1st party της sony, στην μεγάλη τους πλειοψηφία μου είναι αδιάφορα και όσο υπάρχει gamepass και eneba θα είμαι στο xbox 3. Όλα τα παιχνίδια της MS, πάνε παντού και σταματάει να βγάζει κονσόλες. Σε αυτή την περίπτωση τα λεφτά που θα έδινα για το επόμενο xbox, θα προστεθούν στο μπάτζετ του PC που έτσι κι αλλιώς θα έπαιρνα τέλος του 24. Και το Gaming μου θα γίνεται πλέον στο steam/gamepass PC Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο τι θα γράφει το πλαστικό κουτί που θα παίζω τα παιχνίδια μου. Με ενδιαφέρει να έχω μέσο να παίζω καλά παιχνίδια. Αν το κουτί θα γράφει xbox, ps5, steam η τα παιχνίδια του κυρ Μήτσου ειναξ αδιάφορο. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα