Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 minutes ago, TutaKachun said:

Mε ένα γρηγορο search εχουμε τα στοιχεία λένε πως το 2022 το 90% των games ήταν digital. Το ποσοστό αυτό για το 2023 ανεβηκε σε 96%. Δεν βρηκα επισημα στοιχεια. Οι πηγες ειναι fan sites οπως το Push Square, το BBC κτλ. Ακόμα ομως και να μην ειναι ακριβώς αυτα τα ποσοστά θεωρώ πως δεν υπάρχει περιπτωση τα physical να ειναι περισσοτερο απο 20% της αγοράς πλεον. Στο PC ειναι ουσιαστικά νεκρο. Στο XBOX πρεπει να εχει πεθανει και στο Playstation λογικά ειναι στην εντατική.

Προσωπικά θεωρω οτι το physical εχει ήδη πεθανει και ειμαι σιγουρος πως η επομενη γενιά δεν θα εχει drives. Ua έχει πιθανότατα 2TB storage γιατι τα παιχνιδια μεγαλώνουν. 

96% των παιχνιδιών που πωλήθηκαν το 2023 ήταν ηλεκτρονικά? 

Τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας 

• Like 2
  • Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Just now, barman_ said:

96% των παιχνιδιών που πωλήθηκαν το 2023 ήταν ηλεκτρονικά? 

Τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας 

Αν επιτρεπεται γιατι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TutaKachun είπε

Αν επιτρεπεται γιατι;

εννοεί μάλλον αυτοί που επιμένουν στο δισκάκι, όχι όλοι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εμένα το physical έχασε την αξία του από τη στιγμή που στο launch έχεις συνήθως buggy παιχνίδια που χρειάζονται "day-one patch" για να γίνουν playable (χώρια τα επόμενα fixes που έρχονται μετά) και ακόμα χειρότερα όταν πρέπει να κατεβάσεις μέρος του παιχνιδιού επειδή είναι 100+ Gb και δεν χώρεσε όλο στο δισκάκι...

Καλό είναι βέβαια να υπάρχει επιλογή (κυρίως για μεταπώληση ή ανταλλαγή) αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπει έτσι κι αλλιώς λουκέτο και σε αυτό.  

Για "συλλογή" ούτε λόγος για μένα. Ένα άδειο box συνήθως λευκό από μέσα (εννοώ χωρίς τίποτα έξτρα πέρα από το δισκάκι). Πρέπει να πληρώσεις πανάκριβες collector's για να πάρεις κάτι παραπάνω (που ακόμα και σε αυτή την περίπτωση μερικοί σου δίνουν download code μαζί με ένα άδειο steelbook :P)

Βασικά εδώ που είμαστε "physical" θα μπορούσε να αποκαλείται και ένα paper slip με κωδικό.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TutaKachun είπε

Mε ένα γρηγορο search εχουμε τα στοιχεία λένε πως το 2022 το 90% των games ήταν digital. Το ποσοστό αυτό για το 2023 ανεβηκε σε 96%. Δεν βρηκα επισημα στοιχεια.

https://www.bbc.com/news/technology-64187547

Από το άρθρο στο οποίο αναφέρεσαι λέει ότι το 90% των games το 2022 ήταν digital μόνο στην Αγγλία, όχι παντού .Και ακόμα και σε Αγγλία μεριά, το 30% ήταν αγορές σε mobile μεριά(κινητά,tablets). 

Επίσημα στοιχεία(παγκοσμίως πάντα) δεν υπάρχουν αν δεν τα δώσουν οι ίδιες οι εταιρείες, όπως πχ βλέπουμε με το δημοφιλές φέτος Palworld,για το οποίο τα στοιχεία που αναφέρονται δεν αφορούν την Xbox έκδοση.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, TutaKachun said:

Αν επιτρεπεται γιατι;

Γενικα προτιμω το δισκακι γιατι εχω κατι απτο στα χερια μου. Επισης ειναι σχεδον βεβαιο οτι το πρισμα των τιμων θα αλλαξει παρα πολυ με την ελλειψη του hard copy

2 hours ago, music_lover said:

Ελπίζω στην MS να μην ξεχνάνε αυτό το βίντεο και να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος:

Sony PS4 disk sharing guide

10 χρονακια περασαν

και η samsung κοροιδευε την apple που δεν βαζει φορτιστη...μιση γενια μετα,εκανε το ιδιο

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 hours ago, Fulgore said:

https://www.bbc.com/news/technology-64187547

Από το άρθρο στο οποίο αναφέρεσαι λέει ότι το 90% των games το 2022 ήταν digital μόνο στην Αγγλία, όχι παντού .Και ακόμα και σε Αγγλία μεριά, το 30% ήταν αγορές σε mobile μεριά(κινητά,tablets). 

Επίσημα στοιχεία(παγκοσμίως πάντα) δεν υπάρχουν αν δεν τα δώσουν οι ίδιες οι εταιρείες, όπως πχ βλέπουμε με το δημοφιλές φέτος Palworld,για το οποίο τα στοιχεία που αναφέρονται δεν αφορούν την Xbox έκδοση.

Στην Αγγλία θα είναι καλά τα νούμερα υπέρ των physical, στην Τουρκία, Αργεντινή,Βραζιλία και Αίγυπτο (από όπου ψωνίζουμε εμεις εδώ στο θέμα) θα ήθελα να δω πόσα είναι τα digital εις βάρος των physical. Εγω προσωπικά παρότι έχω series x και playstation 5 disc, έχω σύνολο και στα 2,  5 physical

• Like 2
Δημοσ.

H πραγματικότητα δυστυχώς μας προλαβαίνει. Κακά τα ψέμματα, digital = ευκολία και αμεσότητα πλέον. Δεν είμαι καθόλου υπέρμαχος του digital, αλλά δυστυχώς, σε ότι αγορές προσπαθώ να κάνω, πάντα "με νικάει" η digital επιλογή.

Είτε λόγω κόστους, είτε λόγω άμεσης απόκτησης του αγαθού, ξεχνάω εύκολα την "κάψα" για το physical copy.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stafftw είπε

Στην Αγγλία θα είναι καλά τα νούμερα υπέρ των physical

Ισχύει αυτό, βέβαια ανάλογα το παιχνίδι βλέπε πχ το πιο δημοφιλές παιχνίδι του 2023, το hogwarts legacy.

Και μιας και η πιο καλοπουλημένη κονσόλα σε Xbox μεριά είναι το SeriesS, στην ουσία ότι physical πωλήσεις βλέπουμε σε Xbox μεριά, αφορούν μόνο το SeriesX.

Βέβαια και πάλι μιλάμε πάντα για το τι γίνεται σε μια αγορά/χώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε άλλα νέα, έχουμε patch για το δημοφιλές Palworld

και αλλαγές σε Blizzard μεριά. Καμία ακόμα ανακοίνωση περί παιχνιδιών στο gamepass, αν και πιστεύω μέχρι και την άνοιξη(το πολύ καλοκαίρι), θα έχουμε περισσότερα νέα.

Δημοσ.

Όλα έχουν να κάνουν με την τιμή πώλησης. Θα πάρω digital αν και εφόσον μου το πουλάς φθηνότερα από το psysical. Θα μου πεις γιατί να είναι φθηνότερο το ψηφιακό εφόσον έχει και αυτό κόστη συντήρησης των servers κτλ κτλ. Γιατί πολύ απλά το φυσικό μέσο είναι πάντα φθηνότερο και σου ανήκει και ας είναι και μισό παιχνίδι που χρειάζεται update από την πρώτη ημέρα. Ακόμα και μετά από 20 χρόνια το πετάω μέσα στο drive και το παίζω και χωρίς update ή το βάζω σε ένα ράφι και χαζεύω την συλλογή μου. Εννοείται πως δεν αγοράζω κενό δίσκο ή δίσκο που έχει μέσα ένα απλό serial number γιατί είναι κοροϊδία. Επίσης μπορώ να το μεταπουλήσω και να γλιτώσω ακόμα περισσότερα χρήματα ή ακόμα και να το κάνω δώρο ή να το δανείσω σε έναν φίλο κτλ κτλ. Οι εταιρίες πολύ καλά κάνουν και προτιμούν τα ψηφιακά γιατί πολύ απλά τους συμφέρει οικονομικά αφού στην ουσία κλειδώνουν την πώληση των τίτλων σε συγκεκριμένους χρήστες. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς οι καταναλωτές για το συμφέρον μας. Στην MS δεν είναι τόσο μεγάλο το θέμα γιατί έχει καλή υπηρεσία game pass με day1 AAA τίτλους αλλά στο δίπλα στρατόπεδο με τα 80άρια, θα πέσει άκυρο που θα πάει σύννεφο έτσι και καταργηθεί το φυσικό μέσο που είναι πάντα φθηνότερο από το on-line κατάστημα. Και απορώ ειλικρινά πως γίνεται ορισμένοι να μην βλέπετε πως η κατάργηση του φυσικού μέσου θα γυρίσει σε boomerang στους καταναλωτές.

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, music_lover said:

Θα μου πεις γιατί να είναι φθηνότερο το ψηφιακό εφόσον έχει και αυτό κόστη συντήρησης των servers κτλ κτλ.

καμια σχεση το κοστος με ενα παγκοσμιο δικτυο διανομης

Δημοσ.

Την ευκολία να μου την δώσει 12 το βράδυ να αγοράσω ένα παιχνίδι και να το βρω κοψοχρονια από Αργεντινή σε σχέση με το physical του μαγαζιού που θα μου βγει 70 + και θα πρέπει να περιμένω να ξημερώσει για να ανοίξουν τα μαγαζιά να πάω να την πάρω δεν την αλλάζω με τίποτα . Ναι δεν μπορώ να το πουλήσω συμφωνώ αλλά αυτοί που αγοράζουν physical οι περισσότεροι λένε ότι το παίρνουν για το κουτί και για την συλλογή τους

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...