Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε άλλα νέα, έχουμε patch για το δημοφιλές Palworld

και αλλαγές σε Blizzard μεριά. Καμία ακόμα ανακοίνωση περί παιχνιδιών στο gamepass, αν και πιστεύω μέχρι και την άνοιξη(το πολύ καλοκαίρι), θα έχουμε περισσότερα νέα.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλα έχουν να κάνουν με την τιμή πώλησης. Θα πάρω digital αν και εφόσον μου το πουλάς φθηνότερα από το psysical. Θα μου πεις γιατί να είναι φθηνότερο το ψηφιακό εφόσον έχει και αυτό κόστη συντήρησης των servers κτλ κτλ. Γιατί πολύ απλά το φυσικό μέσο είναι πάντα φθηνότερο και σου ανήκει και ας είναι και μισό παιχνίδι που χρειάζεται update από την πρώτη ημέρα. Ακόμα και μετά από 20 χρόνια το πετάω μέσα στο drive και το παίζω και χωρίς update ή το βάζω σε ένα ράφι και χαζεύω την συλλογή μου. Εννοείται πως δεν αγοράζω κενό δίσκο ή δίσκο που έχει μέσα ένα απλό serial number γιατί είναι κοροϊδία. Επίσης μπορώ να το μεταπουλήσω και να γλιτώσω ακόμα περισσότερα χρήματα ή ακόμα και να το κάνω δώρο ή να το δανείσω σε έναν φίλο κτλ κτλ. Οι εταιρίες πολύ καλά κάνουν και προτιμούν τα ψηφιακά γιατί πολύ απλά τους συμφέρει οικονομικά αφού στην ουσία κλειδώνουν την πώληση των τίτλων σε συγκεκριμένους χρήστες. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς οι καταναλωτές για το συμφέρον μας. Στην MS δεν είναι τόσο μεγάλο το θέμα γιατί έχει καλή υπηρεσία game pass με day1 AAA τίτλους αλλά στο δίπλα στρατόπεδο με τα 80άρια, θα πέσει άκυρο που θα πάει σύννεφο έτσι και καταργηθεί το φυσικό μέσο που είναι πάντα φθηνότερο από το on-line κατάστημα. Και απορώ ειλικρινά πως γίνεται ορισμένοι να μην βλέπετε πως η κατάργηση του φυσικού μέσου θα γυρίσει σε boomerang στους καταναλωτές.

• Like 3
Δημοσ.
  Στις 25/1/2024 στις 3:08 ΜΜ, music_lover είπε

Θα μου πεις γιατί να είναι φθηνότερο το ψηφιακό εφόσον έχει και αυτό κόστη συντήρησης των servers κτλ κτλ.

καμια σχεση το κοστος με ενα παγκοσμιο δικτυο διανομης

Δημοσ.

Την ευκολία να μου την δώσει 12 το βράδυ να αγοράσω ένα παιχνίδι και να το βρω κοψοχρονια από Αργεντινή σε σχέση με το physical του μαγαζιού που θα μου βγει 70 + και θα πρέπει να περιμένω να ξημερώσει για να ανοίξουν τα μαγαζιά να πάω να την πάρω δεν την αλλάζω με τίποτα . Ναι δεν μπορώ να το πουλήσω συμφωνώ αλλά αυτοί που αγοράζουν physical οι περισσότεροι λένε ότι το παίρνουν για το κουτί και για την συλλογή τους

• Like 4
Δημοσ.
  Στις 25/1/2024 στις 5:31 ΜΜ, GaGaS_Thess είπε

Την ευκολία να μου την δώσει 12 το βράδυ να αγοράσω ένα παιχνίδι και να το βρω κοψοχρονια από Αργεντινή σε σχέση με το physical του μαγαζιού που θα μου βγει 70 + και θα πρέπει να περιμένω να ξημερώσει για να ανοίξουν τα μαγαζιά να πάω να την πάρω δεν την αλλάζω με τίποτα . Ναι δεν μπορώ να το πουλήσω συμφωνώ αλλά αυτοί που αγοράζουν physical οι περισσότεροι λένε ότι το παίρνουν για το κουτί και για την συλλογή τους

ολα εχουν τα υπερ και τα κατα.

Προτιμω να εχω την επιλογη και δεν θα την εχω συντομα

Δημοσ.
  Στις 25/1/2024 στις 7:29 ΜΜ, barman_ είπε

ολα εχουν τα υπερ και τα κατα.

Προτιμω να εχω την επιλογη και δεν θα την εχω συντομα

Συμφωνώ για το δικαίωμα της επιλογής δεν έχεις άδικο . Όπως επίσης θα ήθελα και θα έπρεπε τα digital να είναι πιο φθηνά από το κουτί λόγο του ότι δεν χουν κουτί , χαρτί , δισκάκι και μεταφορικά ..... Αλλά.....

Δημοσ.
  Στις 25/1/2024 στις 7:47 ΜΜ, GaGaS_Thess είπε

ι πιο φθηνά από το κουτί λόγο του ότι δεν χουν κουτί , χαρτί , δισκάκι και μεταφορικά

ετσι ακριβως..αλλα Not gonna happen

Ας ελπισουμε οτι θα κρατησει η φαση απο αργετινη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πρόβλημα με όλα τα digital/physical debates (books/ebooks, games, streaming πλατφόρμες/δισκάκια) είναι ότι τελικά απ' τη μετάβαση στο ψηφιακό ο καταναλωτής δεν καρπώνεται σχεδόν κανένα όφελος - πλην της "ευκολίας", και το -οικονομικό- όφελος είναι μεγάλο.

ο publisher γλιτώνει πάρα πολλά έξοδα σε δίκτυα διανομής, κατασκευή case/booklet (ή εκτύπωση βιβλίου κλπ.) και απ' όλα αυτά ελάχιστο μετακυλίεται στον καταναλωτή. Η διαφορά τιμής πχ. στα βιβλία είναι αστεία ή ανύπαρκτη και φορτώνεσαι και draconian DRM ενώ ένα physical βιβλίο το δανείζω και στο φίλο μου όταν το τελειώσω. Και ένα single player video game το δανείζεις. Τα FF εμείς ένας τα αγόραζε και τα έπαιζε όλη η παρέα πχ. παλιά. Επίσης μην ξεχνάτε το συνολικό impact στην κοινωνία απ' τις δουλειές που χάνονται σε όλα τα ενδιάμεσα στάδια του physical.

Οπότε ανακεφαλαιώνοντας το only digital για τον καταναλωτή έχει μηδενικό πρακτικά όφελος γιατί:

• ελάχιστα ή καθόλου φτηνότερο
  • draconian drm
  • δεν μπορείς να δανείσεις/πουλήσεις
  • πρόβλημα σε βάθος χρόνου διατήρησης - πχ. οι σέρβερ κλείνουν o publisher μπορεί να βαρέσει χρεωκοπία και να μην υπάρχει κανένας τρόπος να διατεθεί στον κόσμο, αναίτια bans κατά καιρούς συμβαίνουν κλπ.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να λυθούν με regulation αλλά αφορούν τεράστιες εταιρείες τεράστιων συμφερόντων που πληρώνουν καλά πολιτικούς και λομπίστες για να μένουν unregulated, και με τα ακόμη μεγαλύτερα κέρδη τους απ' την κατάργηση του physical που δεν μοιράζονται ούτε στο ελάχιστο με τους καταναλωτές, μπορούν να ασκούν ακόμη περισσότερη επιρροή.

(sorry για το offtopic, αλλά είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε -απ' τα παραδείγματα άλλων κλάδων που σχεδόν πήγαν only digital- ότι μόνο αρνητική εξέλιξη είναι αυτή για τον καταναλωτή)

Επεξ/σία από kavadias
offtopic disclaimer
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 26/1/2024 στις 8:55 ΠΜ, kavadias είπε

(sorry για το offtopic, αλλά είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε -απ' τα παραδείγματα άλλων κλάδων που σχεδόν πήγαν only digital- ότι μόνο αρνητική εξέλιξη είναι αυτή για τον καταναλωτή)

Καθόλου of topic Φίλε μου. Άλλωστε (και) για κάποιο λόγο μπήκαμε στο τριπακι του Series X και όχι του series S

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω υπαρχει η επιλογη share a game with a friend στο xbox,με περιορισμους βεβαια...ας με διορθωσει καποιος

να το μεταβιβασεις δεν γινεται νομιζω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...