Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gregpec2 είπε

Συγχωρέστε με, αλλά εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα με το 4κ σώνει και καλά (που και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι καν native). Και δεν μιλάω μόνο για το redfall, μιλάω γενικά για τη νοοτροπία των developers οτι στις κονσόλες προέχει ο οπτικός τομέας, με αποτέλεσμα να χαντακώνεται η ομαλότερη απόδοση. Δεν το καταλαβαίνω.

Δηλαδή θα ήταν πολύ χειρότερο οπτικά το αποτέλεσμα αν στοχεύανε σε άλλη ανάλυση, π.χ τα 1440p (ακόμα και με upscale); Έτσι ώστε να μπορέσουν να δώσουν τα 60fps εξ' αρχής; 

Δεν τους βρίσκεις όλους πουθενά. Άλλοι θα πουν για το που είναι το 4Κ αν δώσει Quad HD, άλλοι για το framerate κλπ. 

Γούστα κ όρεξη για γκρίνια είπαμε και σχόλια άνευ γενικού αντικειμένου σερί. 

Εν τω μεταξύ έχεις δίκιο ότι 4Κ με το λεγόμενο 2Κ (QuadHD) δίπλα δίπλα να τα βάλεις πολύ δύσκολα θα παρατηρήσεις διαφορές και αυτές σε στατικές εικόνες, οχι σε κίνηση. Με τίποτα. 

Ο @jimtriol επίσης είπε 2-3 κουβέντες πολύ σωστές κ αντικειμενικές, αλλά τα αυτιά κάποιων επίτηδες κλείνουν γιατί... έτσι.

Προσωπικά τον τελευταίο καιρό ακόμη να συνέλθω από το έπος του Wo Long, εμπειρία το παιχνίδι για όποιον θέλει να εμβαθύνει σε κάθε επίπεδο. Και τέτοιο παιχνίδι σε συνδρομή day one είναι κάτι που δεν θα το πίστευες ποτέ!! 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gregpec2 είπε

μιλάω γενικά για τη νοοτροπία των developers οτι στις κονσόλες προέχει ο οπτικός τομέας, με αποτέλεσμα να χαντακώνεται η ομαλότερη απόδοση. Δεν το καταλαβαίνω.

Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία έχει της ρίζες της πολύ παλιά με την μετάβαση από 2D side scrolling σε 3D camera. Τότε που όλοι καυλάντιζαν με εικόνες σε περιοδικά για τα καινούργια games. Ούτε καν ήξεραν τι είναι το framerate γενικότερα. Επίσης ελάχιστοι είχαν PC στα σπίτια τους τότε (και πόσο μάλλον gaming PC) για να καταλάβουν τι σημαίνει ομαλή κίνηση σε ένα 3D videogame. 

Το αστείο είναι ότι υπάρχουν αρκετά άτομα σήμερα που υποστηρίζουν ότι "δεν μπορούν να διακρίνουν" τη διαφορά ανάμεσα σε 30 και 60 fps. Δες σχόλια στο IGN και στο Eurogamer ακόμα και τώρα για το Redfall.

Έχουν πρόβλημα με την όραση τους και βλέπουν τα πάντα γύρω τους "κινηματογραφικά"? Δεν ξέρω. Κάθε φορά που διαβάζω πάντως τέτοια σχόλια μου καίγεται ο εγκέφαλος.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimtriol είπε

Καλο το Wo Long αλλά μέχρι εκεί ,μπροστά στα games της Fromsoft είναι λίγο δευτερατζα κατά τη γνώμη μου..Πήγαν λίγο να αντιγράψουν το έπος του Σεκιρο,όσο για τα άλλα ,η καυλαντα δε με ενοχλεί ,ούτε η κριτική ούτε ο χαβαλες.Ολα έχουν τη φάση τους.Οταν γίνεται εμμονικη η φάση καταντάει κουραστικό απλώς.

Το Wo Long έχει το coop που το Sekiro δεν έχει. Έπαιξα σχεδόν όλο το main του σε coop! Άλλο game, τρομερή ανάγκη καλής συνεργασίας και μετά τα boss fights θες κ 2 ουίσκι να συνειδητοποιήσεις τι έζησες με την παρέα! 😂

Team Ninja επίσης νομίζω βγάζει παραδοσιακά hardcore games, δύσκολα κ με απαιτήσεις. 

Sekiro εννοείται λατρεύω αλλά για άλλους λόγους. 

• Like 3
Δημοσ.

Επειδή γενικά ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό, πέρα συγκεκριμένων περιπτώσεων, παίζει να μου το εξηγήσει κανείς;

Προς τι οι κατάρες και ο μηδενισμός επειδή το -κάθε- Redfall θα κυκλοφορήσει ας πουμε με 30FPS Mode μόνο;

Αν το παιχνίδι είναι unplayble έτσι, δε θα το πάρει κανείς, θα πατώσει, και πάμε παραπέρα. 

Μου δίνετε την εντύπωση οτι η Arkane ξέρω γώ μας ΧΡΩΣΤΑΕΙ να βγάλει το παιχνίδι οπως πρέπει. 

Η Arkane θα το βγάλει οπως μπορεί. Αν δεν ειναι αρκετά καλό δε θα πουλήσει. Το όλο hate απο που προκύπτει;

• Like 1
  • Thanks 3
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chn-cynic είπε

Επίσης , generic είναι ΌΛΑ τα shooters πέρα απο το DOOM ❤️ Όλοι οι άλλοι γράφουν σημειώσεις.

oχι

• Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία έχει της ρίζες της πολύ παλιά με την μετάβαση από 2D side scrolling σε 3D camera. Τότε που όλοι καυλάντιζαν με εικόνες σε περιοδικά για τα καινούργια games. Ούτε καν ήξεραν τι είναι το framerate γενικότερα. Επίσης ελάχιστοι είχαν PC στα σπίτια τους τότε (και πόσο μάλλον gaming PC) για να καταλάβουν τι σημαίνει ομαλή κίνηση σε ένα 3D videogame. 

Το αστείο είναι ότι υπάρχουν αρκετά άτομα σήμερα που υποστηρίζουν ότι "δεν μπορούν να διακρίνουν" τη διαφορά ανάμεσα σε 30 και 60 fps. Δες σχόλια στο IGN και στο Eurogamer ακόμα και τώρα για το Redfall.

Έχουν πρόβλημα με την όραση τους και βλέπουν τα πάντα γύρω τους "κινηματογραφικά"? Δεν ξέρω. Κάθε φορά που διαβάζω πάντως τέτοια σχόλια μου καίγεται ο εγκέφαλος.

Όποιοι υποστηρίζουν οτι δεν διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα σε 30 και 60 fps, κατά την άποψή μου το λένε για να δικαιολογήσουν την αγορά του παιχνιδιού/κονσόλας που έκαναν. Κοινώς δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Αυτά τα περι cinematic κ.τ.λ. εγώ τα ακούω βερεσέ.

• Like 4
Δημοσ.

μπα. υπαρχουν οντως τετοια ατομα που δεν βλεπουν περαν του πως φαινεται το παιχνιδι και οχι πως τρεχει.

εχω ενα φιλο που αγορασε gsync 120hz oθονη, αφου του καηκε η παλια του που ηταν στα 60. του ειπα ειναι η καλυτερη αγορα που εκανε ποτε για το PC του. η απαντηση του ηταν οτι ολα αυτα ηταν marketing gimmick, και οτι δεν υπαρχει διαφορα αναμεσα  στα 60 και 120 frames. αυτο πριν μερικα χρονια. εχτες του εγιναν reset οι ρυθμισεις στο Overwatch και το παιχνιδι επαιζε στα 60 frames. με ρωτησε πως να το επαναφερει στα 120. ε και του απαντησα, αστο οπως ειναι, αφου δεν θα δεις διαφορα στα 120 ουτως η αλλως, οπως λες. 😁

Δημοσ.

Είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει διαφορά μεταξύ 30 και 60?

Το gotham knights μια χαρά το έπαιζα.

Και έχω και 32αρα gigabyte 2.1 hdmi 144hz.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, papp0us είπε

Επειδή γενικά ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό, πέρα συγκεκριμένων περιπτώσεων, παίζει να μου το εξηγήσει κανείς;

Προς τι οι κατάρες και ο μηδενισμός επειδή το -κάθε- Redfall θα κυκλοφορήσει ας πουμε με 30FPS Mode μόνο;

Αν το παιχνίδι είναι unplayble έτσι, δε θα το πάρει κανείς, θα πατώσει, και πάμε παραπέρα. 

Μου δίνετε την εντύπωση οτι η Arkane ξέρω γώ μας ΧΡΩΣΤΑΕΙ να βγάλει το παιχνίδι οπως πρέπει. 

Η Arkane θα το βγάλει οπως μπορεί. Αν δεν ειναι αρκετά καλό δε θα πουλήσει. Το όλο hate απο που προκύπτει;

Δεν βλέπω πουθενά ούτε κατάρες, ούτε μηδενισμούς.

Κάποιοι κατακρίνουν την συγκεκριμένη κίνηση επειδή η πλειονότητα των τίτλων βγαίνουν πλέον στα 60 και έχουν συνηθίσει. Επίσης δεν βλέπουν πουθενά ποιότητα γραφικών που να δικαιολογεί τουλάχιστον τα 30 και προφανώς γίνεται νοητή σύγκριση με άλλους τίτλους που και έχουν πολύ καλύτερα γραφικά, και τρέχουν στα 60fps.

Κανένας δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Στο τέλος όπως λες και συ αν είναι καλό, θα πουλήσει. Αν όχι, δεν θα πουλήσει.

Και εμένα ας μου εξηγήσει κανείς γιατί πρέπει να χαιδεύουμε αυτιά ατόμων που στο κάτω κάτω ούτε η ζωή τους κρίνεται από αυτό, ούτε έχουν οικονομικό όφελος από τις πωλήσεις του Redfall. Δουλεύετε κάποιοι στην Arkane και αισθάνεστε ότι δέχεστε προσωπική επίθεση hate?

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, skiabox είπε

Είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει διαφορά μεταξύ 30 και 60?

Το gotham knights μια χαρά το έπαιζα.

Και έχω και 32αρα gigabyte 2.1 hdmi 144hz.

Δεν είπε κανείς οτι δεν μπορούν να παιχτούν τα παιχνίδια σε 30fps. Αν εσύ το ευχαριστιέσαι, κανένας δεν μπορεί να σου επιβάλει την άποψή του.

Άλλο αυτό όμως, και άλλο αν υπάρχει διαφορά μεταξύ 30 και 60 fps. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

@giorgosmcmc Που μπερδευτηκες;

Επεξ/σία από gregpec2
  • Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή κάποιοι δεν παρατηρούν καμία διαφορά στο παρακάτω πείραμα. Τα βλέπουν όλα το ίδιο smooth και κρύσταλλο...

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Δηλαδή κάποιοι δεν παρατηρούν καμία διαφορά στο παρακάτω πείραμα. Τα βλέπουν όλα το ίδιο smooth και κρύσταλλο...

Αν εχουν προβλημα στα ματια, μπορει οντως να μην το παρατηρουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, vasilis_ts είπε

Αν εχουν προβλημα στα ματια, μπορει οντως να μην το παρατηρουν.

Ναι οκ, μπορεί να έχουν πρόβλημα. Πάντως έχω ακούσει για γλαύκωμα, για αχρωματοψία, για μυωπία, για πρεσβυωπία κτλ. Για θερτιεφπιοπία δεν έχω ακούσει...

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

24 fps είναι μόνο για ταινίες . 30 μόνο σε handheld παίζεται αν και εκει ακόμα το παρατηρείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...