Retromaniac Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 35 λεπτά πριν, Agony είπε Από ότι κατάλαβα ο περισσότερος κόσμος κοιτάει επεξεργαστή και ορισμένα specs για αυτό και η xiaomi είναι εκεί που είναι . Από την άλλη ένα κινητό παράδειγμα όπως το sony xperia 10vi που είναι ip68 ,military sock aproved , victus, φοβερό audio dac, calibrated χρώματα στην οθόνη, την καλύτερη μπαταρία ακόμα και σε σχέση με κινητά διπλής τιμής ,audio jack, ένα καθαρό λειτουργικό χωρίς bloatware Samsung η διαφημίσεις xiaomi κτλ κτλ θα μου πεις έχει αδύναμο επεξεργαστή σε σχέση με αντίστοιχη τιμή Xiaomi ok... Αλλά στην πράξη για μέσο χρήστη έχει διαφορά ; Δεν ξέρω ρωτάω γιατί παρακολουθώ τα ποστ σου και βλέπω ότι γνωρίζεις από κινητά . Τα audio dac πια είναι όλα καλά. Δηλαδή αν δεν είσαι audiophile δεν νομίζω ότι θα προσέξεις διάφορα. Και αυτό για κινητά που έχουν ακόμη θύρα ακουστικών γιατί όλα τα άλλα δεν έχουν dac. Victus ή gorilla 5 κτλ πάλι όλα έχουν. Όχι ότι κάνει διάφορα. Σε όλα τζαμακι θα βάλεις αλλιώς θα σπάσει ότι και αν είναι. AMOLED απίστευτες 120hz με vrr πάλι έχουν. Το calibration μπορεί να μην είναι το κορυφαίο αλλά είναι πολύ καλό. Οι περισσότεροι βέβαια θα βάλουν την επιλογή saturated οπότε πάει και το calibration απατο. Κάμερες έχουν απίστευτες και φυσικά βάζεις και gcam αλλά ακόμη και τα native προγράμματα έχουν γίνει πολύ καλά. Τον επεξεργαστή ΣΙΓΟΥΡΑ θα τον προσέξουν οι χρηστες και είναι το Α και το Ω για μενα. Δηλαδή όλα επηρεάζονται από αυτόν. Θες smooth ui σε 120hz, καλά fps σε παιχνίδι, να μήν έχεις πουθενά stuttering, να βάζεις hdr στις φωτογραφίες με πολλά καρέ ώστε να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να παγώνει το κινητό για να κάνει επεξεργασία κτλ. Μπαταρία έχουν 5000 και σίγουρα δεν έχουν πρόβλημα διάρκειας, ειδικά με τις vrr οθόνες. Το αν είναι ip68 και military sock approved ναι είναι πολύ καλά features αλλά είναι niche. 2
Christos c_k Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 ουτε που ξερετε τι λετε οι περισσοτεροι εδω μεσα... Αυτος ο Exynos θα ειναι καλος! και η καμερα υπέροχη.. Οταν θα πεσει η τιμη του μετα απο λιγους μηνες θα ειναι λουκουμι και με 4 χρόνια υποστηριξης... Τι αλλο να μας κανει η Samsung? Να μας δωσει επιδοτηση να το αγοράσουμε? Κανενα μοντελο απο αυταπου λετε δεν εχει καλυτερη καμερα..Πραγμα που αναζητουν πολλοι τελευταια αφηνοντας σε δευτερη μοιρα τους καλυτερους επεξεργαστες που μονο για βαρια παιχνίδια ειναι...
MetroStar Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, keysmith είπε κινητά με καλά στα χαρτιά χαρακτηριστικά (καλές θεωρητικά κάμερες με OIS και στα δύο μοντέλα που δεν εχουν πάντα οι ανταγωνιστές στην ίδια τιμή, πολύ καλή οθόνη, πλέον μακρές αναβαθμήσεις). Ομως αγοράζοντας smansung μπαίνεις στο ρίσκο (ή βεβαιότητα?) κουβαλάνε τις γνωστές samsugιστικες αδυναμίες όπως ότι δεν εχουν φορτιστή (το Α33 και δίνει καλώδιο type-c2type-c) έχουν φτωχό Shell που δείχνει πολύ λίγο μπροστά στις ευκολίες πχ των Xiaomi με MIUI (ψάχναμε να βρούμε πράγματα που είχε outofthebox με το remdi note 4 και το miui του φίλος μου και δεν υπήρχαν στο Α52 πουθενά. Μια ήττα την έφαγε μέχρι να το αποδεχθεί), εχουν αναξιόπιστες μπαταρίες και φτωχή για το μέγεθός τους διάρκεια (δεν φταίει η μπαταρία βεβαια για αυτό, και ίσως δεν ισχύει για όλα. Πάντος ο εχίνος δεν φημίζεται ). αρκετό samsung bloatware που όμως λένε τώρα είναι λιγότερο επιθετικό και μερικά ακόμα.. Παρόλα αυτά, έχω χρόνια να έχω samsung και ίσως εχω χάσει επεισόδια. Ο,τι ξερω είναι από φίλους μου. Αν ήταν στη σωστή τιμή θα τα δοκίμαζα ενδεχομένως να ξανα-έχω άποψη. Οι τιμές όμως που ανακοινώθηκαν δεν δείχνουν ναι είναι η σωστές στην κατηγορία που ανήκουν. Ισως οι street price να ειναι σημαντικά καλύτερες και να φτιάξει το πράγμα. Εγώ είχα χρόνια Xiaomi μέχρι που πήγα σε Huawei και δεν είδα κάτι να λείπει σε σχέση με το MIUI. Σε ποιες ευκολίες αναφέρεσαι ακριβώς; Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από MetroStar
AtiX Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Retromaniac είπε Τα audio dac πια είναι όλα καλά. Δηλαδή αν δεν είσαι audiophile δεν νομίζω ότι θα προσέξεις διάφορα. Και αυτό για κινητά που έχουν ακόμη θύρα ακουστικών γιατί όλα τα άλλα δεν έχουν dac. Victus ή gorilla 5 κτλ πάλι όλα έχουν. Όχι ότι κάνει διάφορα. Σε όλα τζαμακι θα βάλεις αλλιώς θα σπάσει ότι και αν είναι. AMOLED απίστευτες 120hz με vrr πάλι έχουν. Το calibration μπορεί να μην είναι το κορυφαίο αλλά είναι πολύ καλό. Οι περισσότεροι βέβαια θα βάλουν την επιλογή saturated οπότε πάει και το calibration απατο. Κάμερες έχουν απίστευτες και φυσικά βάζεις και gcam αλλά ακόμη και τα native προγράμματα έχουν γίνει πολύ καλά. Τον επεξεργαστή ΣΙΓΟΥΡΑ θα τον προσέξουν οι χρηστες και είναι το Α και το Ω για μενα. Δηλαδή όλα επηρεάζονται από αυτόν. Θες smooth ui σε 120hz, καλά fps σε παιχνίδι, να μήν έχεις πουθενά stuttering, να βάζεις hdr στις φωτογραφίες με πολλά καρέ ώστε να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να παγώνει το κινητό για να κάνει επεξεργασία κτλ. Μπαταρία έχουν 5000 και σίγουρα δεν έχουν πρόβλημα διάρκειας, ειδικά με τις vrr οθόνες. Το αν είναι ip68 και military sock approved ναι είναι πολύ καλά features αλλά είναι niche. Το κακό με τα περισσότερα redmi και poco είναι ότι μετά τον πρώτο χρόνο η υποστήριξη του λειτουργικού μένει μόνο στα χαρτιά, δεν ξέρω άνθρωπο που να έχει κρατήσει κινητό από τις πάρα πάνω σειρές πάνω από δυο χρόνια και να μην έχει πρόβλημα είτε με το πάγωμα του caller είτε με περίεργα παγώματα στην εναλλαγή των εφαρμογών, είτε με χαμένα notifications… αν είναι να κάνω επανεκκίνηση κάθε δεύτερη - τρίτη μέρα για να λειτουργεί σωστά το κινητό, να βράσω και πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά του και την χαμηλότερη τιμή του… Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από AtiX 2
Retromaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AtiX είπε Το κακό με τα περισσότερα redmi και poco είναι ότι μετά τον πρώτο χρόνο η υποστήριξη του λειτουργικού μένει μόνο στα χαρτιά, δεν ξέρω άνθρωπο που να έχει κρατήσει κινητό από τις πάρα πάνω σειρές πάνω από δυο χρόνια και να μην έχει πρόβλημα είτε με το πάγωμα του caller είτε με περίεργα παγώματα στην εναλλαγή των εφαρμογών, είτε με χαμένα notifications… αν είναι να κάνω επανεκκίνηση κάθε δεύτερη - τρίτη μέρα για να λειτουργεί σωστά το κινητό, να βράσω και πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά του και την χαμηλότερη τιμή του… Αυτά ίσως πιο παλιά. Άπο miui 12 και μετά δεν έχω ξαναδεί εγώ κάτι τέτοιο. Όχι πώς όντως είχε πρόβλημα (τουλάχιστον στην πλειοψηφία). Μπορούσες στις ρυθμίσεις να πας στην εφαρμογή και να βγάλεις το battery saving ώστε να μην σου κόβονται. Θα μου πεις πολύ επιθετικές οι ρυθμίσεις της xiaomi για battery saving με αποτέλεσμα να χάνονται, αλλά στις λίγες περιπτώσεις, όπως είπα, ήταν απλά θέμα ρυθμίσεων. Εγώ έχω το poco f2 pro 2.5 χρόνια και η γυναίκα μου είχε το mi 9t. Και τα 2 δεν μας απασχόλησαν ποτέ με τα notifications χωρίς να πειράξουμε κάτι. Τώρα της έδωσε η δουλειά της το Α53, που είχε 150 ευρώ παραπάνω από το poco ( πριν 2.5 χρόνια). Το poco μου, είναι 3 φορές πιο γρήγορο! Ακόμη και το 9t είναι πιο γρήγορα. Κινητά 3-4 χρόνων πίσω! Και έκανε 450 ευρώ το samsung! Μιλάμε για σάπιο. Άσε το wifi. Έχω cosmote 1 gigabit fiber με fritzbox router στο σπίτι. Poco f2 pro περίπου 500 mbit 2 δωμάτια μέσα. To mi9t 350. To Mi pad 6, 450 mbit. To A53 75 mbit με το ζόρι. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από Retromaniac 2
@pnea1973 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Εγώ θέλω να έρθει και το καινούργιο Α7x... Να αλλάξω το Α71 το οποίο είναι άψογο... Θα πήγαινα σε Α52s αλλά θέλω την μεγαλύτερη οθόνη του Α71..
kitsos88 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Αυτη η σειρά Α της Samsung κάθε χρόνο και χειρότερα είναι ..Δεν ξεκολλάει από τα 25w φόρτισης με τίποτα.. Επεξεργαστές για κλάματα ...μόνο τα S αξίζουν . 2
Kag1ante Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Σαν χρήστης A52s έχω να πώ κρίμα που δεν θα ξαναβγάλει τόσο καλό A series smartphone καθώς κάθε χρόνο δίνεται έμφαση σε "design" και όχι βελτίωση των specs. Πραγματικά κρίμα που δεν πάω παραπέρα απο Android 14... Όποιος θέλει κάποιο sammy smartphone σήμερα είτε πάει σε μεταχειρισμένο S Series (μαζί και το S21 FE) ή πάει για Α33 και αυτό με μικρή επιφύλαξη
MikeKata Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, Christos c_k είπε Κανενα μοντελο απο αυταπου λετε δεν εχει καλυτερη καμερα.. ... 14:23 του βίντεο. Pixel 6A... 5 ώρες πριν, Retromaniac είπε Αυτά ίσως πιο παλιά. Άπο miui 12 και μετά δεν έχω ξαναδεί εγώ κάτι τέτοιο. Όχι πώς όντως είχε πρόβλημα (τουλάχιστον στην πλειοψηφία). Μπορούσες στις ρυθμίσεις να πας στην εφαρμογή και να βγάλεις το battery saving ώστε να μην σου κόβονται. Θα μου πεις πολύ επιθετικές οι ρυθμίσεις της xiaomi για battery saving με αποτέλεσμα να χάνονται, αλλά στις λίγες περιπτώσεις, όπως είπα, ήταν απλά θέμα ρυθμίσεων. Εγώ έχω το poco f2 pro 2.5 χρόνια και η γυναίκα μου είχε το mi 9t. Και τα 2 δεν μας απασχόλησαν ποτέ με τα notifications χωρίς να πειράξουμε κάτι. Τώρα της έδωσε η δουλειά της το Α53, που είχε 150 ευρώ παραπάνω από το poco ( πριν 2.5 χρόνια). Το poco μου, είναι 3 φορές πιο γρήγορο! Ακόμη και το 9t είναι πιο γρήγορα. Κινητά 3-4 χρόνων πίσω! Και έκανε 450 ευρώ το samsung! Μιλάμε για σάπιο. Άσε το wifi. Έχω cosmote 1 gigabit fiber με fritzbox router στο σπίτι. Poco f2 pro περίπου 500 mbit 2 δωμάτια μέσα. To mi9t 350. To Mi pad 6, 450 mbit. To A53 75 mbit με το ζόρι. Παλιότερα ειχα για χρόνια Redmi Note 4 που το είχα λατρέψει (με LineageOS, όχι MIUI). Όταν ακόμα είχα στο Poco F2 Pro MIUI, τρεις φορές το άφησα να κάνει update σε MIUI 12 και τις τρεις, μου έκανε corrupt ο,τι PDF υπήρχε στο κινητό, καθώς και όλα όσα κατέβαζα. Όχι απλά δεν άνοιγε κανένα, τα έκανε corrupt σε βαθμό που δεν μπορούσα να τα ανοίξω ακόμα κι αν τα μετέφερα σε άλλη συσκευή. Πώς; Ιδέα δεν έχω, μην με ρωτήσεις. Έφτιαχνε ΜΟΝΟ με reset. Και σε τηλέφωνο όπου χρειαζόταν να βλέπω PDF με σχέδια και έγγραφα για τη δουλειά, καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα δεν μπορούσε να συνεχιστεί... Για να μην αναφερθώ σε διαφημίσεις. Από τότε, flash την Evolution X και το τηλέφωνο, και πιο responsive είναι και δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Ποτέ ξανά MIUI. 2
Retromaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 23 λεπτά πριν, MikeKata είπε ... 14:23 του βίντεο. Pixel 6A... Παλιότερα ειχα για χρόνια Redmi Note 4 που το είχα λατρέψει (με LineageOS, όχι MIUI). Όταν ακόμα είχα στο Poco F2 Pro MIUI, τρεις φορές το άφησα να κάνει update σε MIUI 12 και τις τρεις, μου έκανε corrupt ο,τι PDF υπήρχε στο κινητό, καθώς και όλα όσα κατέβαζα. Όχι απλά δεν άνοιγε κανένα, τα έκανε corrupt σε βαθμό που δεν μπορούσα να τα ανοίξω ακόμα κι αν τα μετέφερα σε άλλη συσκευή. Πώς; Ιδέα δεν έχω, μην με ρωτήσεις. Έφτιαχνε ΜΟΝΟ με reset. Και σε τηλέφωνο όπου χρειαζόταν να βλέπω PDF με σχέδια και έγγραφα για τη δουλειά, καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα δεν μπορούσε να συνεχιστεί... Για να μην αναφερθώ σε διαφημίσεις. Από τότε, flash την Evolution X και το τηλέφωνο, και πιο responsive είναι και δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Ποτέ ξανά MIUI. Δεν λειτουργείς με τη λογική αλλά με το θυμικό. Corruption κατά την διαδικασία του update μπορεί να τύχει και στον καλύτερο. Όταν έχεις σημαντικά πράγματα στο κινητό, πάντα κανείς backup πριν από major update. Άσε που δεν έχω όλες τις πληροφορίες για το τι είχες κάνει στο κινητό σου. Δεν σου λέω ότι έφταιγες απαραίτητα εσύ αλλά θα μπορούσε. Σαν προγραμματιστής μου έχουν τύχει πολλοί πελάτες να μου ορκίζονται ότι δεν έχουν κάνει κάτι λάθος αλλά τελικά είχαν κάνει. Επίσης αν σου έτυχε μόνο αυτό και ήσουν γενικά ευχαριστημένος κακώς τα παράτησες. Από εκεί και πέρα, εμένα αυτό το corruption δεν μου έχει τύχει παρόλα τα άπειρα updates και διάφορα άλλα που κάνω και τα σκαλίζω συνέχεια. Και τώρα πήρε και το miui 14. Ήδη από το 13 δεν είχα καμία διαφήμιση και τώρα συνεχίζει να μην έχει. Και η Xiaomi διάβαζα ότι τις σταματά. Το 14 είναι και update που έχει επικεντρωθεί σε bug fixing και optimization. Οπότε είναι μια καλή έκδοση για να ξαναπάς σε miui.
MikeKata Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 18 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Δεν λειτουργείς με τη λογική αλλά με το θυμικό. Αν λειτουργούσα με το θυμικό θα είχε φύγει το MIUI από το πρώτο corruption. Του έδωσα και 2η και 3η ευκαιρία γιατί δεν ήθελα ακόμα να "βάλω χέρι" σε κινητό άνω των 350 ευρώ. 19 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Corruption κατά την διαδικασία του update μπορεί να τύχει και στον καλύτερο. 1. 3/3 corruptions σε διαφορετικές ημερομηνίες, με διαφορετικά επίπεδα μπαταρίας (και υπό φόρτιση), δεν είναι random, υποδηλώνει bug στο update. 2. Δε συνέβησαν κατά τη διάρκεια του update, αλλά αφού είχε τελειώσει, τόσο τα υπάρχοντα, όσο και τα pdfs που κατέβαζα ΜΕΤΑ (δηλαδή δεν είχαν επηρεαστεί από το update), γίνονταν corrupt αμέσως μόλις άνοιγαν (και δοκίμασα διάφορους pdf viewers. Με reset έστρωνε και λίγες μέρες μετά, πάλι τα ίδια. Όσο το κινητό ήταν με MIUI 11, δεν είχε τέτοιο θέμα. 25 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Επίσης αν σου έτυχε μόνο αυτό και ήσουν γενικά ευχαριστημένος κακώς τα παράτησες. Καθόλου. Είμαι υπερευχαριστημένος με το hardware του κινητού, καθώς και με την EvolutionX. Πιο γρήγορη απόκριση και παραμετροποίηση σε σχέση με το bloated MIUI.
Retromaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 13 λεπτά πριν, MikeKata είπε Αν λειτουργούσα με το θυμικό θα είχε φύγει το MIUI από το πρώτο corruption. Του έδωσα και 2η και 3η ευκαιρία γιατί δεν ήθελα ακόμα να "βάλω χέρι" σε κινητό άνω των 350 ευρώ. 1. 3/3 corruptions σε διαφορετικές ημερομηνίες, με διαφορετικά επίπεδα μπαταρίας (και υπό φόρτιση), δεν είναι random, υποδηλώνει bug στο update. 2. Δε συνέβησαν κατά τη διάρκεια του update, αλλά αφού είχε τελειώσει, τόσο τα υπάρχοντα, όσο και τα pdfs που κατέβαζα ΜΕΤΑ (δηλαδή δεν είχαν επηρεαστεί από το update), γίνονταν corrupt αμέσως μόλις άνοιγαν (και δοκίμασα διάφορους pdf viewers. Με reset έστρωνε και λίγες μέρες μετά, πάλι τα ίδια. Όσο το κινητό ήταν με MIUI 11, δεν είχε τέτοιο θέμα. Καθόλου. Είμαι υπερευχαριστημένος με το hardware του κινητού, καθώς και με την EvolutionX. Πιο γρήγορη απόκριση και παραμετροποίηση σε σχέση με το bloated MIUI. Δεν νομίζω ότι έφταιγε το miui 12 πάντως. Ίσως βγήκε κάτι άλλο στην επιφάνεια, είτε hw είτε sw. Δηλαδή αν ήταν έτσι θα είχε ακουστεί. Με ένα σύντομο search που έκανα δεν βρήκα κάτι. Και σε μένα που έχω pdf μέσα πάλι δεν μου έτυχε όταν έβαλα το 12
MikeKata Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 18 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Δηλαδή αν ήταν έτσι θα είχε ακουστεί. Με ένα σύντομο search που έκανα δεν βρήκα κάτι. Ακριβώς, κι εγώ είχα σκιστεί να ψάχνω τι bug ήταν και δεν έβρισκα τίποτα. Για αυτό έφυγε τρέχοντας. Ωστόσο, από τη στιγμή που "έφυγε", εξαφανίστηκε το πρόβλημα αμέσως. Οπότε, κατά 99.9% αυτό ήταν. Εδώ που τα λέμε, χίλιες φορές προτιμούσα την custom ROM από το workflow και το όλο "feel" του MIUI, οπότε, όλα καλά.
Retromaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 27 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ακριβώς, κι εγώ είχα σκιστεί να ψάχνω τι bug ήταν και δεν έβρισκα τίποτα. Για αυτό έφυγε τρέχοντας. Ωστόσο, από τη στιγμή που "έφυγε", εξαφανίστηκε το πρόβλημα αμέσως. Οπότε, κατά 99.9% αυτό ήταν. Εδώ που τα λέμε, χίλιες φορές προτιμούσα την custom ROM από το workflow και το όλο "feel" του MIUI, οπότε, όλα καλά. Καλά ναι εννοείται αν σου αρέσει περισσότερο αυτό είναι άλλο θεμα. Τουλάχιστον έχεις και android 13 τώρα. 2
kostasfalcon Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Στις 15/3/2023 στις 6:19 ΜΜ, TasMan είπε Εσύ ποιο σχετικά καινούριο κινητό θα αγόραζες σε αυτήν την τιμή; Δε ρωτάω ειρωνικά, ειλικρινής απορία είναι επειδή ψάχνομαι. Το s21fe 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα