Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια φωτογραφία .jpg και θέλω να την εισάγω στο Word.
Το θέμα είναι πως δεν θέλω να τη βάλω ολόκληρη, αλλά μόνο ένα μέρος της. Έχει το Word τέτοια δυνατότητα; Σε άλλο πρόγραμμα (Indesign) μπορώ να την βάλω μέσα σε ένα κουτί έτσι ώστε όταν μικραίνω την πλευρά του κουτιού, να κρύβονται τα σημεία που θέλω, ώστε έτσι να μικραίνει η φωτό ή να εξαφανίζεται.

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει crop το Word στις εικόνες. Κάνε εισαγωγή και μετά με δεξί κλικ θα σου βγάλει πάνω το εικονίδιο της περικοπής.

spacer.png

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, zoranb είπε

Έχω μια φωτογραφία .jpg και θέλω να την εισάγω στο Word.
Το θέμα είναι πως δεν θέλω να τη βάλω ολόκληρη, αλλά μόνο ένα μέρος της. Έχει το Word τέτοια δυνατότητα; Σε άλλο πρόγραμμα (Indesign) μπορώ να την βάλω μέσα σε ένα κουτί έτσι ώστε όταν μικραίνω την πλευρά του κουτιού, να κρύβονται τα σημεία που θέλω, ώστε έτσι να μικραίνει η φωτό ή να εξαφανίζεται.

Kανε crop το κομμάτι που θες,το σώζεις πχ σαν photo2  και κάνε αυτό εισαγωγή.

Δημοσ.

Α, και στην αποθήκευση φρόντισε να τσεκάρεις την παρακάτω επιλογή (αν δεν είναι ήδη) για να εφαρμόσει μόνιμο κροπάρισμα της εικόνας και να μικραίνει και το μέγεθος του τελικού αρχείου docx. Ιδίως αν έχεις πολλές εικόνες το κέρδος στο μέγεθος θα είναι εντυπωσιακό.

spacer.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τη βρίσκω αυτή τη δυνατότητα στο Word 16.66.1 για Mac που έχω 😐

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Το Office 2021 νομίζω ότι είναι. Δεν μπορεί να μην έχει crop.

Κάνε εισαγωγή μια εικόνα, επέλεξε την και δοκίμασε από το μενού Μορφοποίηση που (μάλλον) θα εμφανιστεί πάνω από το ribbon.

spacer.png

Δημοσ.

Crop υπάρχει κ εκεί που λες κ σε δεξί κλικ, το θέμα είναι πού βρίσκεται η άλλη δυνατότητα που περιορίζει το file size της εικόνας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, zoranb είπε

Δεν τη βρίσκω αυτή τη δυνατότητα στο Word 16.66.1 για Mac που έχω 😐

Έχω macbook με office μοντέλο late 2011 ωστόσο εκτός office τα τρέχει όλα αψεγάδιαστα. 'Εψαχνα να δω για καινούργιο υπολογιστή για να αναβαθμιστώ και πήρα windows laptop. Ο λόγος? Στα microsoft office του macbook είχα τρομερές ασυμβατότητες με τα office. Ειδικά σε παρουσιάσεις Powerpoint τα πράγματα είναι τραγικά. Όταν το βάλεις το αρχείο να το τρέξει ένας υπολογιστής για παρουσίαση στα βγάζει όπου να είναι.

4 ώρες πριν, zoranb είπε

Crop υπάρχει κ εκεί που λες κ σε δεξί κλικ, το θέμα είναι πού βρίσκεται η άλλη δυνατότητα που περιορίζει το file size της εικόνας.

Εάν ψάξεις θα δεις οτι σε office mac έχουν περιορισμένες δυνατότητες τα office συγκριτικά με τα windows. Ακόμα και σε Pages και σε Keynote που έχω εκεί έχει μεγαλύτερη ασυμβατότητα. Τα λέω επειδή η γυναίκα μου έχει έναν pro 2021 macbook και πάλι καταλήγει στα windows τα δικά μου για να κάνει παρουσίαση.

Επεξ/σία από tilaverboy
Δημοσ.
19 ώρες πριν, zoranb είπε

το θέμα είναι πού βρίσκεται η άλλη δυνατότητα που περιορίζει το file size της εικόνας.

Αν δεν είναι στο παράθυρο που ανοίγει όταν πας Αποθήκευση ως, δεν ξέρω που αλλού μπορεί να το έχουν βάλει στα Mac. Μπορεί να είναι αυτό που λέει ο tlaverboy και να μην υπάρχει η δυνατότητα στην έκδοση για mac.

Δημοσ.

Στο Word 2013 υπάρχει η επιλογή που φαίνεται στην εικόνα.

Σύμφωνα με την επεξήγηση:
Απόρριψη δεδομένων επεξεργασίας
Διαγράφει τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την επαναφορά επεξεργασμένων εικόνων στην αρχική τους κατάσταση.

word2013-picture_options.png

Δημοσ.
4 ώρες πριν, accipio είπε

Στο Word 2013 υπάρχει η επιλογή που φαίνεται στην εικόνα.

Σύμφωνα με την επεξήγηση:
Απόρριψη δεδομένων επεξεργασίας
Διαγράφει τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την επαναφορά επεξεργασμένων εικόνων στην αρχική τους κατάσταση.

Σωστός. Και στο 2016 εκεί είναι.

spacer.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...