tc35 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα σε όλους, Κατέχω την Canon 700D, μαζί με τον κλασσικό Canon 1.8 50mm φακό και ένα Godox TT685 εξωτερικό φλας. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την φωτογράφιση σε clubs (πορτραίτα και πιο wide λήψεις) και μου παρουσιάζονται μερικά προβλήματα κυρίως στο autofoucs (θεωρώ ότι είναι θέμα φακού). Θα ήθελα από τους γνώστες του club photography και low light φωτογραφίας γενικά, να μου δώσετε μερικά tips σχετικά με τον εξοπλισμό τον οποίο διαθέτω καθώς και μερικές προτάσεις για φακούς. Δεν έχω θέμα να δω και για μεταχειρισμένους φακούς καθώς το budget μου δεν είναι πολύ μεγάλο (γύρω στα 500ε). Μερικές επιλογές που βρήκα μετά από μια μικρή έρευνα είναι οι παρακάτω: Sigma Crop Φωτογραφικός Φακός 18-35mm F1.8 DC HSM Sigma Crop Φωτογραφικός Φακός 30mm f/1.4 DC DN Sigma Crop Φωτογραφικός Φακός 30mm F1.4 DC HSM Art 1
babisskg Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 12 λεπτά πριν, tc35 είπε Καλησπέρα σε όλους, Κατέχω την Canon 700D, μαζί με τον κλασσικό Canon 1.8 50mm φακό και ένα Godox TT685 εξωτερικό φλας. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την φωτογράφιση σε clubs (πορτραίτα και πιο wide λήψεις) και μου παρουσιάζονται μερικά προβλήματα κυρίως στο autofoucs (θεωρώ ότι είναι θέμα φακού). Θα ήθελα από τους γνώστες του club photography και low light φωτογραφίας γενικά, να μου δώσετε μερικά tips σχετικά με τον εξοπλισμό τον οποίο διαθέτω καθώς και μερικές προτάσεις για φακούς. Δεν έχω θέμα να δω και για μεταχειρισμένους φακούς καθώς το budget μου δεν είναι πολύ μεγάλο (γύρω στα 500ε). Μερικές επιλογές που βρήκα μετά από μια μικρή έρευνα είναι οι παρακάτω: Sigma Crop Φωτογραφικός Φακός 18-35mm F1.8 DC HSM Sigma Crop Φωτογραφικός Φακός 30mm f/1.4 DC DN Sigma Crop Φωτογραφικός Φακός 30mm F1.4 DC HSM Art Τον 30αρη f/1.4 της Sigma ( όχι τον art ) τον έχω επάνω σε Pentax και στα μαύρα σκοτάδια βοηθάει αρκετά . Οι απόψεις δίνουν και παίρνουν μεταξύ του DN και του art , ήταν οικονομικοί οι λόγοι που τον επέλεξα και δεν το μετάνιωσα , κυρίως γιατί δίνει ένα εστιακό μήκος 45αριού χοντρικά που με εξυπηρετεί . Για 150 ευρώ είμαι μιά χαρά , όμως πρέπει να σε βοηθήσει κι' άλλος σχετικά με συνδυαστική χρήση με φλας , αφού τραβάω χαράματα μέχρι πρωί , χωρίς φλας και στάνταρ ISO 100 . Χαράματα πάντως δεν δείχνει να διστάζει σε θέματα auto focus . 1
konkarien Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Ανάλογο πρόβλημα είχα κι εγώ σε εσωτερικά βραδυνά με εξωτερικό φλας και φακό ζουμ με διάφραγμα 2,8-4. Νομίζω παίζει ρόλο και το autofocus mode.Παρατήρησα όταν το άλλαξα από Single μονού σημείου σε Continues auto πολλαπλών σημείων, τότε η μηχανή (Nikon D610) εστίαζε κανονικά. Οπότε δοκίμασε να τραβήξεις, αλλάζοντας σε πρώτη φάση το autofocus mode. Ας πουν βέβαια γνώμες και τ' άλλα παιδιά από εδώ μέσα. 1
highpriest Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, tc35 είπε Καλησπέρα σε όλους, Κατέχω την Canon 700D, μαζί με τον κλασσικό Canon 1.8 50mm φακό και ένα Godox TT685 εξωτερικό φλας. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την φωτογράφιση σε clubs (πορτραίτα και πιο wide λήψεις) και μου παρουσιάζονται μερικά προβλήματα κυρίως στο autofoucs (θεωρώ ότι είναι θέμα φακού). Θα ήθελα από τους γνώστες του club photography και low light φωτογραφίας γενικά, να μου δώσετε μερικά tips σχετικά με τον εξοπλισμό τον οποίο διαθέτω καθώς και μερικές προτάσεις για φακούς. Δεν έχω θέμα να δω και για μεταχειρισμένους φακούς καθώς το budget μου δεν είναι πολύ μεγάλο (γύρω στα 500ε). Μερικές επιλογές που βρήκα μετά από μια μικρή έρευνα είναι οι παρακάτω: Sigma Crop Φωτογραφικός Φακός 18-35mm F1.8 DC HSM Sigma Crop Φωτογραφικός Φακός 30mm f/1.4 DC DN Sigma Crop Φωτογραφικός Φακός 30mm F1.4 DC HSM Art Άν μπορείς πες μου ακριβώς το setup σου. Φωτογραφίζεις με το flash off camera ή on camera; Αν off camera, τι τριγκερ χρησιμοποιείς; Της Godox ή κάποιου τρίτου κατασκευαστή; Αν on camera, το ΤΤ685 είναι με hot shoe για canon η κάποιου αλλου κατασκευαστή και το δουλευεις μονο manual και όχι TTL; Ρωτάω επειδή ανάλογα την περίπτωση θα έχειw και λειτουργία TTL af assist με βοηθητικό κοκκινο λεντ που θα σε βοηθάει στο autofocus. Υ.Γ Για αγορά φακού που ρωτάς, αν το θέλεις αποκλειστικά για την βελτίωση του autofocus, μην προχωράς. Μισό στοπ δεν θα σε σώσει. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2023 από highpriest 1
tc35 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 34 λεπτά πριν, highpriest είπε Άν μπορείς πες μου ακριβώς το setup σου. Φωτογραφίζεις με το flash off camera ή on camera; Αν off camera, τι τριγκερ χρησιμοποιείς; Της Godox ή κάποιου τρίτου κατασκευαστή; Αν on camera, το ΤΤ685 είναι με hot shoe για canon η κάποιου αλλου κατασκευαστή και το δουλευεις μονο manual και όχι TTL; Ρωτάω επειδή ανάλογα την περίπτωση θα έχειw και λειτουργία TTL af assist με βοηθητικό κοκκινο λεντ που θα σε βοηθάει στο autofocus. Υ.Γ Για αγορά φακού που ρωτάς, αν το θέλεις αποκλειστικά για την βελτίωση του autofocus, μην προχωράς. Μισό στοπ δεν θα σε σώσει. Το φλας το δουλευω on camera και καποιες φορες manual και αλλες TTL . Το κοκκινο led εμφανιζεται απλα δεν βοηθαει τοσο νομιζω. Επομενως δεν εχει σχεση ο φακος και ειναι ξεκαθαρα λαθος settings που εχω κανει;
Λύση highpriest Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Λύση Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, tc35 είπε Το φλας το δουλευω on camera και καποιες φορες manual και αλλες TTL . Το κοκκινο led εμφανιζεται απλα δεν βοηθαει τοσο νομιζω. Επομενως δεν εχει σχεση ο φακος και ειναι ξεκαθαρα λαθος settings που εχω κανει; Αν δεν σε βοηθάει το led, τότε μάλλον τραβάς απο πολύ μακρυά και σε πολύ σκοτάδι. Το led βοηθάει έως 3-4 μέτρα πάρα πολύ, αλλά αν πας να πάρεις σκηνή παρέας με τον 50άρη, που στην κρόπ σου είναι το αντίστοιχο ενός 80άρη, τότε μάλλον φεύγεις πολύ πίσω και εκει όντως δεν θα σε βοηθήσει, λόγο του fallout της έντασης του. Απο settings, απο την στιγμή που δουλευεις και TTL και manual, υποθέτω πως ξέρεις πάνω κάτω την συμπεριφορά του κιτ σου, οπότε δεν νομίζω πως φταιει αυτό. Θα σου πω πως μπορεί να λυθεί με 3 τρόπους αγοράς εξοπλισμού και 1 τρόπο πιθανής ρύθμισης του δικού σου. 1. Αγορά φακού, όχι απαραίτητα φωτεινότερου, αλλά κοντύτερου εστιακού μήκους. Θα είσαι πιο κοντά στο θέμα σου, αρα το κοκκινο led θα κάνει την δουλειά του σωστά. Ένας 30άρης είναι καλός συμβιβασμός. 2. Αγορά mirrorless μηχανής. Λόγω του evf και της live οθόνης πίσω, με το που θα βάλεις το φλας πάνω, θα σου δείχνει με εξωφρενικά μεγάλο iso την έκθεση σου. Μην τρομάξεις. Το iso είναι απλά για να δεις έκθεση όταν σκάσει η φλασιά και όχι ποιότητα εικόνας.Εικόνα θα πάρεις με το ρυθμισμένο σου iso κανονικά. To αυξημένο όμως iso στην οθόνη θα σε βοηθήσει πολύ στο focus. 3. Αγορά flash με modelling light. Εχει η Godox πχ το V860. Ενα μικρό αλλά αρκετά δυνατό led μένει πάντα μονιμα ανοικτό, τόσο όσο για να πάρεις φόκους, αλλά να μην ενοχλήσεις το θέμα σου. Είναι όμως λίγο ενοχλητικό σε περίπτωση που πας πολύ κοντά. Τώρα αν δεν θες να αγοράσεις κάτι, αλλά θέλεις να εξαντλήσεις τις δυνατότητες του σετ σου: -Θα δουλευεις μόνο AF-S -Θα ανεβάσεις το iso στο επίπεδο που ο θόρυβος είναι ανεκτός για την μηχανή σου. Υποθέτω μέχρι iso 400 είσαι οκ, ενώ αν θες να ανεβάσεις κι άλλο, μην πας ένα στοπ πάνω στο iso 800 αλλά κλείδωσε το (αν σου δίνει δυνατότητα) στο iso 640. Συνηθως ενδιάμεσα των στοπ παίρνουμε περισσότερο κέρδος σε φως απο ότι χάνουμε σε θόρυβο (στις περισσότερες μηχανές) 1
tc35 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 14 λεπτά πριν, highpriest είπε Αν δεν σε βοηθάει το led, τότε μάλλον τραβάς απο πολύ μακρυά και σε πολύ σκοτάδι. Το led βοηθάει έως 3-4 μέτρα πάρα πολύ, αλλά αν πας να πάρεις σκηνή παρέας με τον 50άρη, που στην κρόπ σου είναι το αντίστοιχο ενός 80άρη, τότε μάλλον φεύγεις πολύ πίσω και εκει όντως δεν θα σε βοηθήσει, λόγο του fallout της έντασης του. Απο settings, απο την στιγμή που δουλευεις και TTL και manual, υποθέτω πως ξέρεις πάνω κάτω την συμπεριφορά του κιτ σου, οπότε δεν νομίζω πως φταιει αυτό. Θα σου πω πως μπορεί να λυθεί με 3 τρόπους αγοράς εξοπλισμού και 1 τρόπο πιθανής ρύθμισης του δικού σου. 1. Αγορά φακού, όχι απαραίτητα φωτεινότερου, αλλά κοντύτερου εστιακού μήκους. Θα είσαι πιο κοντά στο θέμα σου, αρα το κοκκινο led θα κάνει την δουλειά του σωστά. Ένας 30άρης είναι καλός συμβιβασμός. 2. Αγορά mirrorless μηχανής. Λόγω του evf και της live οθόνης πίσω, με το που θα βάλεις το φλας πάνω, θα σου δείχνει με εξωφρενικά μεγάλο iso την έκθεση σου. Μην τρομάξεις. Το iso είναι απλά για να δεις έκθεση όταν σκάσει η φλασιά και όχι ποιότητα εικόνας.Εικόνα θα πάρεις με το ρυθμισμένο σου iso κανονικά. To αυξημένο όμως iso στην οθόνη θα σε βοηθήσει πολύ στο focus. 3. Αγορά flash με modelling light. Εχει η Godox πχ το V860. Ενα μικρό αλλά αρκετά δυνατό led μένει πάντα μονιμα ανοικτό, τόσο όσο για να πάρεις φόκους, αλλά να μην ενοχλήσεις το θέμα σου. Είναι όμως λίγο ενοχλητικό σε περίπτωση που πας πολύ κοντά. Τώρα αν δεν θες να αγοράσεις κάτι, αλλά θέλεις να εξαντλήσεις τις δυνατότητες του σετ σου: -Θα δουλευεις μόνο AF-S -Θα ανεβάσεις το iso στο επίπεδο που ο θόρυβος είναι ανεκτός για την μηχανή σου. Υποθέτω μέχρι iso 400 είσαι οκ, ενώ αν θες να ανεβάσεις κι άλλο, μην πας ένα στοπ πάνω στο iso 800 αλλά κλείδωσε το (αν σου δίνει δυνατότητα) στο iso 640. Συνηθως ενδιάμεσα των στοπ παίρνουμε περισσότερο κέρδος σε φως απο ότι χάνουμε σε θόρυβο (στις περισσότερες μηχανές) Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες βοηθαν αρκετα. Ωστόσο ο 50αρης φακος που εχω με ζοριζει αρκετα οταν μου ζητανε π.χ. μια παρεα βγαλε μας φωτο. Ειναι κοντινος φακος και δεν εχω χωρο να βγαλω ας πουμε 4-5 ατομα μαζι. Επομενως ασχετως του autofocus ελεγα να παω ουτως ή αλλως σε εναν 30αρη φακο ή ακομα καλυτερα στον 18-35 που ανεφερα εξαρχης για να εχω μεγαλυτερο wide καδρο. Στο μελλον θελω σιγουρα να δω και για μια mirrorless οπως η M50 mark II και θα μου μεινει και ο φακος που θα παρω.
Dr_73 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Έχεις κανένα φίλο να δοκιμάσεις φλας canon ; Δεν έχει καμία σχέση η εστίαση με μαμά φλας σε σχέση με άλλων κατασκευαστών , ειδικά αν μιλάμε για φλας on camera. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις πρώτα άλλο φλας . Το 580EX II μτχ από mbp έρχεται κάπου 130€ με 140€ . Τα αξίζει με το παραπάνω. Για φακό επίσης, για τέλεια εστίαση , πάλι κοιτάς σε μαμά φακό . Οπότε αν θες σταθερό πιο ευρυγώνιο , κοιτάς τον ef-s 24mm f/2.8 αλλιώς για ζουμ το 18-55 f/2.8 .
Ntinaras Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, tc35 είπε Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες βοηθαν αρκετα. Ωστόσο ο 50αρης φακος που εχω με ζοριζει αρκετα οταν μου ζητανε π.χ. μια παρεα βγαλε μας φωτο. Ειναι κοντινος φακος και δεν εχω χωρο να βγαλω ας πουμε 4-5 ατομα μαζι. Επομενως ασχετως του autofocus ελεγα να παω ουτως ή αλλως σε εναν 30αρη φακο ή ακομα καλυτερα στον 18-35 που ανεφερα εξαρχης για να εχω μεγαλυτερο wide καδρο. Στο μελλον θελω σιγουρα να δω και για μια mirrorless οπως η M50 mark II και θα μου μεινει και ο φακος που θα παρω. Εγω στη θεση σου θα επαιρνα εναν 24-70 2.8 (ναι, για full frame) και καποια στιγμη θα εβρισκα καποιο σωμα σε τιμη χωμα, καθως πουλανε ολοι dslr για να πανε σε mirroless. ΔΕΝ θα επαιρνα mirroless για club, μιας και θεωρω πως ειναι ευαισθητοι οι αισθητηρες απο τα laser, καθως δουλευουν συνεχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα