Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 18/3/2023 στις 10:58 ΜΜ, *nenya* είπε

Αφού εχετε βγει off topic με τις κουζινες ας προσθεσω κατι: Ελπιζω οσοι εχετε κουζινα με μασιφ ξυλο να μην την πετάτε για να βαλετε μελαμίνη! Πλεον ειναι σπανιο φαινόμενο να αγορασει καποιος ποιοτικο, μασιφ ξυλο. Κρατηστε την παλια ξυλινη και με τριψιμο/βαψιμο μπορει να γινει σουπερ ανανεωση (+με νεα χερουλια).

Ε δεν ενδιαφέρει αυτο το κοσμο. Σε οσους το εχω πει μου λένε πάνω κάτω. " Εμενα δε με νοιάζουν αυτά τα πεταω ολα". Μετράει το στυλ.

Στις 18/3/2023 στις 11:44 ΜΜ, costas_ είπε

Δημοσ.
Στις 19/3/2023 στις 5:42 ΠΜ, evkar είπε

Οι κουζίνες , είναι αλήθεια , έχουν το μεγαλύτερο κόστος και την περισσότερη δουλειά ,εξαρτάται βέβαια τι θα βάλεις από υλικά . Εκεί είναι που "χτυπάει" και η μαστοράτζα . Σου λέει μόνος του δεν μπορεί να το κάνει ,αν και υπάρχουν και ερασιτέχνες που κάνουν "παπάδες" . Καθοριστικοί παράγοντες το ύψος των ντουλαπιών (60ή 90 ) ,το ίδιο το υλικό (άλλο μελαμίνη , άλλο βακελίτης , άλλο ξύλο (καπλαμάς) , άλλο απλός πάγκος άλλο corian κλπ κλπ . Άλλο μια απλή ευθεία κουζίνα , άλλο με γωνίες ,που έχει πολύ περισσότερη δουλειά . Αν θες να εντοιχίσεις και πλυντήρια ρούχων (προσοχή στον υπολογισμό του ύψους του κάτω πάγκου) ή φούρνο μικροκυμάτων (πολύ πρακτικό και έξυπνο ) εκεί το κόστος ανεβαίνει. 

Ίσως το πιο μπελαλίδικο δωμάτιο-χώρος του σπιτιού . Τα κόστη από 2-3 χιλιάρικα  μέχρι πάνω από 20-25. 

Για μένα είναι από τα πιο υπερεκτιμημένα δωμάτια του σπιτιού, χρυσοπληρώνουμε μελαμίνες.

Μια χαρά φτηνές και όμορφες κουζίνες υπάρχουν.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 19/3/2023 στις 6:36 ΜΜ, psycho_freak είπε

Για να επιστρέψουμε λιγο στα του μπάνιου... έχει κανείς άποψη για τις βάσεις ντουζιέρας τύπου τεχνιτής πέτρας;  πχ https://www.skroutz.gr/s/28446675/Karag-Pietra-Ορθογώνια-Ντουζιέρα-Τεχνητής-Πέτρας-80x120cm-Ardesia.html 
Είδα μια άλλη από κοντά σε ένα κατάστημα και μου φάνηκε ωραία σαν αίσθηση, καλύτερο από πλακάκια με αμφίβολα σωστή ρύση. 

Μήπως τελικά ξέρει κάποιος για αυτά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zio10 είπε

όμορφες κουζίνες υπάρχουν

Πράγματι υπάρχουν πολλές επιλογές, όμως είναι πολύ ακριβές οι ηλεκτρικές συσκευές τους,  άσε που για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζεται η συμμετοχή σχεδιαστή, οπότε το κόστος φεύγει πολύ υψηλά. 

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, costas_ είπε

Πράγματι υπάρχουν πολλές επιλογές, όμως είναι πολύ ακριβές οι ηλεκτρικές συσκευές τους,  άσε που για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζεται η συμμετοχή σχεδιαστή, οπότε το κόστος φεύγει πολύ υψηλά. 

Δεν ξέρω μου φαίνονται υπερβολικά αυτά. Μια μορφή, αξιοπρεπή και λειτουργική κουζίνα θέλουν οι περισσότεροι. Τώρα αν κάποιοι δεν έχουν θέμα χρημάτων οκ, αλλά αν το budget είναι περιορισμένο δεν χρειαστεί να ξοδεύει εκεί κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ.

Εχουν ανέβει οι τιμές για τα πάντα. Ηλεκτρικές συσκευές, χαλκοσωλήνες, υλικά, ηλεκτρολογικά και φυσικά τα εργατικά. Μια ανακαίνιση είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα ώστε να υπάρχει έλεγχος του κόστους. Και το κόστος μπορεί να ξεφύγει πολύ εύκολα εαν γίνουν βιαστικές κινήσεις.

Εγώ για να ολοκληρώσω την ανακαίνιση (μπάνιο, κουζίνα, γκρεμίσματα, σοβατίσματα, βαψίματα κλπ), έχασα τον ύπνο μου από το άγχος και τις καταστάσεις που πέρασα. Θέλει πολύ καλή προετοιμασία, έρευνα αγοράς, κυνήγι των προσφορών και καθαρές συμφωνίες με τους τεχνίτες (γραπτώς).  

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρες. Σκέφτομαι να βάλω λεκάνη rimless για καλύτερο και ευκολότερο  καθάρισμα. Γνώμες; 

Επίσης αν έχει κάποιος να προτείνει συγκεκριμένη μάρκα μοντέλο. 

Δημοσ.

Δεν το συζητώ! 

Είναι ότι καλύτερο! Δεν μαζεύει βρωμιά και πουρί καθαρίζεις την λεκάνη παρά πολύ εύκολα, λιγότερα μικροβια👍 

Έχει ένα μειονέκτημα πάντως.

Έχουνε την τάση να είναι ριχες γιατί είναι κρεμαστές.

Αυτό πάει να πει ότι αισθητικά δείχνουν πιο ωραίες αλλά στο κατουρ....όπου και να στοχεύσεις πιτσιλαει 😅 αν εχεις παιδιά αγόρια πάρε αλλά έχει τον νου σου να είναι ποιο βαθειά η λεκάνη 😐

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, bblov είπε

Δεν το συζητώ! 

Είναι ότι καλύτερο! Δεν μαζεύει βρωμιά και πουρί καθαρίζεις την λεκάνη παρά πολύ εύκολα, λιγότερα μικροβια👍 

Έχει ένα μειονέκτημα πάντως.

Έχουνε την τάση να είναι ριχες γιατί είναι κρεμαστές.

Αυτό πάει να πει ότι αισθητικά δείχνουν πιο ωραίες αλλά στο κατουρ....όπου και να στοχεύσεις πιτσιλαει 😅 αν εχεις παιδιά αγόρια πάρε αλλά έχει τον νου σου να είναι ποιο βαθειά η λεκάνη 😐

Καλό το tip. Δεν θα το προσεχα μαλλον. Σκεφτομαι να μη βαλω κρεμαστη αλλα κανονικη στο πατωμα, γιατι μαλλον θα αντικαταστησω την υπαρχουσα και το στυλ θα είναι πιο κλασσικο, όχι μινιμαλ.  Καμια προτεινομενη μαρκα; 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, psycho_freak είπε

Καλό το tip. Δεν θα το προσεχα μαλλον. Σκεφτομαι να μη βαλω κρεμαστη αλλα κανονικη στο πατωμα, γιατι μαλλον θα αντικαταστησω την υπαρχουσα και το στυλ θα είναι πιο κλασσικο, όχι μινιμαλ.  Καμια προτεινομενη μαρκα; 

Αα,τότε πιστεύω θα είναι ποιο βαθειές η λεκάνες και δεν θα έχεις πρόβλημα Μ αυτό που σου ειπα😅 

Από μάρκες δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο να σου πω🙃

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω τοποθετήσει νέο έπιπλο νιπτήρα που συνδιάζεται με μια στήλη που φτάνει έως το ταβάνι (το οποιο είναι χαμηλό - 2 μετρα - επειδή υπάρχει πατάρι).

Η παροχή για το φωτισμό βρίσκεται στο κλασσικό σημείο - πάνω από το νιπτήρα. Εξαιτίας της στήλης σχηματίζεται τεράστια σκια στο μισό μπανιο. Εξαιτίας του χαμηλού ύψους του ταβανιου δεν μπορώ να βάλω κάποιο άλλο είδος φωτιστικού για να φωτίζει το σκιασμένο τμήμα. 

Σκέφτομαι αν θα μπορούσα να βάλω περιμετρικά ταινία led στη γωνία των τοίχων με το ταβάνι. Ξερω οτι συνήθως τοποθετούν τις ledoταινίες σε κρυφό φωτισμό, αλλά σε εμένα θα φαίνεται.

Πιστεύετε ότι θα είναι βλακεία να φαίνεται η ταινία led; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...