zio10 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Στις 16/3/2023 στις 9:57 ΜΜ, dkstopo είπε 4,5τμ? είσαι σίγουρος? το δεύτερο είναι? Η πόρτα προς τα έξω ανοίγει? Βρες εναν μηχανικό να σου σχεδιασει ενα νεο με 9 τμ τουλαχιστον εαν είναι το ένα και μοναδικό 9 τμ κάνουν τα υπνοδωμάτια! ( Και σε μεγάλα σπίτια! ). 6
Fir3fly Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Επειδή ανακαινίζω ένα διαμέρισμα, μόνο για την κουζίνα μαζί με αποψίλωση πλακάκια - καινούργια ντουλάπια - βάψιμο τοίχων και ταβανιού μου ζήτησαν 4.900 ευρώ. Για το μπάνιο δεν τόλμησα να ζητήσω προσφορά 😅😅
costas_ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλή τιμή ! Εαν έχεις και μια καλή προσφορά για υδραυλικά, ηλεκτρικά τότε είναι πάρα πολύ καλή τιμή. Εγω έκανα πρόσφατα αντικατάσταση όλης της κουζίνας και τα είδα όλα ! Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από costas_
Fir3fly Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, costas_ είπε Καλή τιμή ! Εαν έχεις και μια καλή προσφορά για υδραυλικά, ηλεκτρικά τότε είναι πάρα πολύ καλή τιμή. Εγω έκανα πρόσφατα αντικατάσταση όλης της κουζίνας και τα είδα όλα ! Εγώ αρνήθηκα γιατί μου φάνηκαν πολλά ... ολόκληρη περιουσία είναι
Silenzio Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 10 minutes ago, Fir3fly said: Εγώ αρνήθηκα γιατί μου φάνηκαν πολλά ... ολόκληρη περιουσία είναι είναι όμως γενικό αυτό που λες, πόσα μέτρα κουζίνα ? 90ρια ντουλάπια ? ή 2 σειρές μέχρι ταβάνι ? μελαμίνη + βακελιτικό πάγκο ? στη τιμή είναι και τα υδραυλικά-ηλεκτρολογικά ? 1
Fir3fly Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Silenzio είπε είναι όμως γενικό αυτό που λες, πόσα μέτρα κουζίνα ? 90ρια ντουλάπια ? ή 2 σειρές μέχρι ταβάνι ? μελαμίνη + βακελιτικό πάγκο ? στη τιμή είναι και τα υδραυλικά-ηλεκτρολογικά ? Μαζί με υδραυλικά και ηλεκτρολογικά, ένα συνεργείο θα ερχόταν και η ολοκλήρωση θα γινόταν σε 30-40 μέρες από ότι μου είπαν. Και τα ντουλάπια θα ήταν από μελαμίνη , με κρυφό φωτισμό κτλ, μαζί με πάγκους (δεν θυμάμαι από τι υλικό). Τα ντουλάπια θα ήταν κάτω και επάνω, 2 σειρές σε μια κουζίνα 10 τμ περίπου. Μου είχαν κανει και αναλυτική προσφορά , τι θα περιλάμβανε η τιμή, αλλά δεν τα διάβασα όλα γιατί μου φάνηκε υπερβολική η τιμή. Στα πλακάκια που είχε η κουζίνα, μου προτείναν και επικάλυψη , να τα βάψουν σε ένα άλλο χρώμα για πιο οικονομικά. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από Fir3fly
PLACEBO_89 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, Silenzio είπε είναι όμως γενικό αυτό που λες, πόσα μέτρα κουζίνα ? 90ρια ντουλάπια ? ή 2 σειρές μέχρι ταβάνι ? μελαμίνη + βακελιτικό πάγκο ? στη τιμή είναι και τα υδραυλικά-ηλεκτρολογικά ? Βλεπεις ο κοσμος δεν ξερει και ουτε φροντιζουν οι επαγγελματιες/πωλητες γι αυτο! Τους συμφερει να ειναι σε ''αχαρτογραφητα νερα'' ο καταναλωτης..! 2
*nenya* Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Αφού εχετε βγει off topic με τις κουζινες ας προσθεσω κατι: Ελπιζω οσοι εχετε κουζινα με μασιφ ξυλο να μην την πετάτε για να βαλετε μελαμίνη! Πλεον ειναι σπανιο φαινόμενο να αγορασει καποιος ποιοτικο, μασιφ ξυλο. Κρατηστε την παλια ξυλινη και με τριψιμο/βαψιμο μπορει να γινει σουπερ ανανεωση (+με νεα χερουλια). 4
costas_ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ έκανα την δική μου κουζίνα περίπου στα ίδια τ.μ., από το ΙΚΕΑ με 1μ ντουλάπια στην επάνω σειρά, πάγκους, νησίδα, τροφοθήκη, πλακάκια, νεροχύτη, ηλεκτρικά, υδραυλικά, βρύση, φωτισμό, κάδους, με πολύ καλούς μηχανισμούς και όλα τα αξεσουάρ της, χωρίς να περάσω τα €5000 ενώ η τοποθέτιση έγινε σε 10 μέρες. Και το ποιό σημαντικό : 25 χρόνια εγγύηση με κάλυψη διαθεσιμότητας όλων των υλικών Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από costas_ 2
evkar Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Οι κουζίνες , είναι αλήθεια , έχουν το μεγαλύτερο κόστος και την περισσότερη δουλειά ,εξαρτάται βέβαια τι θα βάλεις από υλικά . Εκεί είναι που "χτυπάει" και η μαστοράτζα . Σου λέει μόνος του δεν μπορεί να το κάνει ,αν και υπάρχουν και ερασιτέχνες που κάνουν "παπάδες" . Καθοριστικοί παράγοντες το ύψος των ντουλαπιών (60ή 90 ) ,το ίδιο το υλικό (άλλο μελαμίνη , άλλο βακελίτης , άλλο ξύλο (καπλαμάς) , άλλο απλός πάγκος άλλο corian κλπ κλπ . Άλλο μια απλή ευθεία κουζίνα , άλλο με γωνίες ,που έχει πολύ περισσότερη δουλειά . Αν θες να εντοιχίσεις και πλυντήρια ρούχων (προσοχή στον υπολογισμό του ύψους του κάτω πάγκου) ή φούρνο μικροκυμάτων (πολύ πρακτικό και έξυπνο ) εκεί το κόστος ανεβαίνει. Ίσως το πιο μπελαλίδικο δωμάτιο-χώρος του σπιτιού . Τα κόστη από 2-3 χιλιάρικα μέχρι πάνω από 20-25. 1
Silenzio Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, costas_ said: Εγώ έκανα την δική μου κουζίνα περίπου στα ίδια τ.μ., από το ΙΚΕΑ με 1μ ντουλάπια στην επάνω σειρά, πάγκους, νησίδα, τροφοθήκη, πλακάκια, νεροχύτη, ηλεκτρικά, υδραυλικά, βρύση, φωτισμό, κάδους, με πολύ καλούς μηχανισμούς και όλα τα αξεσουάρ της, χωρίς να περάσω τα €5000 ενώ η τοποθέτιση έγινε σε 10 μέρες. Και το ποιό σημαντικό : 25 χρόνια εγγύηση με κάλυψη διαθεσιμότητας όλων των υλικών καλημέρα, φίλε μου η τοποθέτηση έγινε απο τεχνικούς του ΙΚΕΑ ? υδραυλικό ηλεκτρολόγο είχες δικούς σου ή υπάρχει συνεργείο ΙΚΕΑ για όλα ? μελαμίνες να φανταστώ, σωστά ? Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2023 από Silenzio
andreaspA Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 22 ώρες πριν, psycho_freak είπε Πως μπορω να το τσεκάρω; Φαινεται καπως εξωτερικα; Και τι προβληματα βγαζουν τα μολυβενια; συρικνωνονται και αρχιζουν και χανουν απο τα κολληματα. Αν εχεις μολύβια και οχι πλαστικά, θα σπάσεις ολο το μπάνιο 100% 1
costas_ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Την μέτρηση του χώρου και την τοποθέτιση την ανέλαβε συνεργαζόμενη εταιρεία με €300, ενω η μεταφορά κόστισε €50. Πήρα βέβαια και προσφορά για τις υπόλοιπες εργασίες, αλλά ήταν πολύ υψηλές οι τιμές τους και έτσι προχώρησα με δικό μου υδραυλικό και ηλεκτρολόγο. Πήρα την ΙΚΕΑ Voxtorp και το τελικό αποτέλεσμα είναι πολυ καλό 1
psycho_freak Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Για να επιστρέψουμε λιγο στα του μπάνιου... έχει κανείς άποψη για τις βάσεις ντουζιέρας τύπου τεχνιτής πέτρας; πχ https://www.skroutz.gr/s/28446675/Karag-Pietra-Ορθογώνια-Ντουζιέρα-Τεχνητής-Πέτρας-80x120cm-Ardesia.html Είδα μια άλλη από κοντά σε ένα κατάστημα και μου φάνηκε ωραία σαν αίσθηση, καλύτερο από πλακάκια με αμφίβολα σωστή ρύση. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2023 από psycho_freak
dkstopo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Στις 18/3/2023 στις 5:07 ΜΜ, zio10 είπε 9 τμ κάνουν τα υπνοδωμάτια! ( Και σε μεγάλα σπίτια! ). καλημερα δηλαδη δεν ακολουθούν το διάγραμμα κατα γραμμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα