Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

4,5τμ? είσαι σίγουρος? το δεύτερο είναι?  Η πόρτα προς τα έξω ανοίγει?  Βρες εναν μηχανικό να σου σχεδιασει ενα νεο με 9 τμ τουλαχιστον εαν είναι το ένα και μοναδικό 

• Confused 1
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 14/3/2023 στις 9:43 ΠΜ, psycho_freak είπε

Αρχικά σκεφτόμουν να τα αλλάξω απλά όλα. Είναι όλα λειτουργικά χωρίς φθορές, τα υδραυλικα δουλευουν τελεια, αλλά θα το έκανα για εμφανισιακούς λόγους / design, βασικά μου τη σπαει ένα λευκό πλακάκι παντου.  :) Όποιος το έχει δει μου λέει να μην κάνω τίποτα, και αυτά τα λεφτά να πάνε κάπου αλλού. Το να βάλω ένα νέο παράθυρο και λεκάνη δεν θεωρείται καν νομίζω μερική ανακαίνιση. 

Μπορεις να περιοριστεις σε ανακαινιση τοιχων και επιπλων. Πχ να βαλεις επιπλο νιπτηρα κρεμασμενο, να βαλεις κατι σε ξυλο ωστε αν σπασει η ασπριλα κτλ. Ετσι, αφηνεις ανοικτο το ενδεχομενο οταν υπαρξει το budget, να αλλαξεις και πατωματα/σωληνωσεις

2 ώρες πριν, lyda94 είπε

Αν θες να μουλιασεις ρούχα, χαλιά, παπλωματα,

Με ενα 11κιλο πλυντηριο (που πηραμε πριν καποια χρονια), εχουμε λυσει το θεμα των παπλωματων 1/1.5αρια και χωρανε. Τα μεγαλα τα παμε απλα καθαριστηριο. Προσωπικα, για 10 ευρω, δεν βρισκω λογο αν σηκωνω ποσα κιλα (αφου βραχει). Ασε που στο καθαριστηριο σιγουρα θα πλυθει και πιο σωστα. 

Για ρουχα εχουμε λεκανη μεγαλη, και για τα χαλια, ποιος πλενει χαλια? Αν εισαι σε οικοδομη, μπλακονι, ακαλυπτος χωρος κτλ

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, vs_skg είπε

να μαντέψω χώρα; Γαλλία 

Ναι, είναι ο κανόνας εκεί, κάτι άλλο είναι η εξαίρεση.

Και χρόνια μετά το βρίσκω μπροστά μου ακόμα σε ξενοδοχεία, αν δεν έχουν δωμάτια τρύπες ώστε να μη χωράει αυτό το κονσεπτ, τα βάζουν χωριστά. Το θεωρούν καλύτερο. Δεν διαφωνώ, αλλά βάλε ένα νιπτήρα μαζί!

Δημοσ.
16 ώρες πριν, papoys1 είπε

Μη μου πεις ότι δεν εχει ορεξη και  σε βάζει να κάνεις την αλλαγή🤣

Ισα ισα, εγω είμαι αυτός που το σκέφτεται. 

2 ώρες πριν, dkstopo είπε

4,5τμ? είσαι σίγουρος? το δεύτερο είναι?  Η πόρτα προς τα έξω ανοίγει?  Βρες εναν μηχανικό να σου σχεδιασει ενα νεο με 9 τμ τουλαχιστον εαν είναι το ένα και μοναδικό 

4τμ ακριβως. Ένα μπανιο μονο. Πως θα το κανει 9 ο μηχανικος; Πρεπει να γινει τουλαχιστον διόροφο. :)

3 ώρες πριν, costas_ είπε

Ακριβώς !

Βλέπω ότι σας αρέσουν τα αξεσουάρ μπάνιου !

Να σας δείξω λοιπόν και ακόμα ένα τρελό γκατζετάκι που δοκίμασα σήμερα και απ'ότι βλέπω θα μήνει μόνιμα στην βρύση του νιπτήρα μου. 

7.jpg.015f9fc036b90fcc9ca4904059e1d5f5.jpg

Ωραίο. Από που; Έχεις λινκ; Έχω δει ολοκληρες μπαταριες που κανουν αυτο, αλλα όχι επέκταση.

13 ώρες πριν, evkar είπε

Απότι βλέπω στις φωτό έχει κολεκτέρ με χαλκό . Ο χαλκός είναι ή talos ή kabelmetall , και οι δυο εταιρείες κορυφαίες και εγγύηση 300 χρόνια (εκτός αν χτυπηθούν) . Σωληνώσεις λοιπόν δεν πειράζεις ή αν αποφασίσεις να ξηλώσεις τη μπανιέρα (αν και εκεί που βρίσκεται δεν ενοχλεί) συνεχίζεις με χαλκό . 

Τα πλακάκια τα βλέπω ταλαιπωρημένα , το παράθυρο επίσης . Εκεί ίσως  πρέπει να τα αλλάξεις .  Τα είδη υγιειηνής θεωρούνται αναλώσιμα στα μπάνιο , οπότε τα αλλάζεις . Το 97 είναι μεταίχμιο στην τοποθέτηση των πλακιδίων , μερικοί εξακολουθούσαν και χρησιμοποιούσαν άμμο θαλάσσης άλλοι είχαν ήδη γυρίσει στην κόλλα . 

Σχετικά με τις σωληνώσεις στα μπάνια , μετά το  1980 άρχισε να χρησιμοποιείται ο χαλκός , πριν υπήρχαν οι σωλήνες γαλβανιζέ . Ο χαλκός είναι η κορυφαία επιλογή ακόμη και σήμερα , αν και έχει ακριβύνει πάρα πολύ (είχε φτάσει μέχρι και 13.000 δολάρια ο τόνος τώρα έχει πέσει ) . Σήμερα δουλεύουν και τις πολυστρωματικές , αλλά αν είναι δικό σου το σπίτι και τα μέτρα δεν είναι πολλά προτιμάς τον χαλκό σε κάθε περίπτωση.

Σε ευχαριστώ, χρήσιμες πληροφορίες.

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως το ψιρίζεις άδικα; Αν ήξερες γιατί να βάλεις μπανιέρα, δεν θα ρωτούσες καν (μετά από τόσες απαντήσεις). Η μπανιέρα έχει και την χρησιμότητα μιας τεράστιας λεκάνης. Οτιδήποτε θέλεις να πλύνεις με άνεση χωρίς να πλημμυρίσεις το μπάνιο, το κάνεις εκεί.

Έγω να καταθέσω το εξής εξαιρετικό που έζησα. Χώρος μπάνιου (με τουαλέτα) 10τμ με ντουζιέρα στην μία πλευρά, μπανιέρα στην άλλη και κολλητά ξεχωριστός χώρος WC. Αφού την κολλάτε που την κολλάτε, χτίστε τον τοίχο του WC να περικλείει και την μπανιέρα (ήταν κολλήτα σε εκείνο τον τοίχο).

Α, μην ξεχάσω, σιφώνια ανύπαρκτα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, csontheline είπε

Μήπως το ψιρίζεις άδικα; Αν ήξερες γιατί να βάλεις μπανιέρα, δεν θα ρωτούσες καν (μετά από τόσες απαντήσεις). Η μπανιέρα έχει και την χρησιμότητα μιας τεράστιας λεκάνης. Οτιδήποτε θέλεις να πλύνεις με άνεση χωρίς να πλημμυρίσεις το μπάνιο, το κάνεις εκεί.

Έγω να καταθέσω το εξής εξαιρετικό που έζησα. Χώρος μπάνιου (με τουαλέτα) 10τμ με ντουζιέρα στην μία πλευρά, μπανιέρα στην άλλη και κολλητά ξεχωριστός χώρος WC. Αφού την κολλάτε που την κολλάτε, χτίστε τον τοίχο του WC να περικλείει και την μπανιέρα (ήταν κολλήτα σε εκείνο τον τοίχο).

Α, μην ξεχάσω, σιφώνια ανύπαρκτα.

Αν λες για εμένα, το ψειρίζω ναι, αλλά όχι άδικα. Ξέρω πολύ καλά τις διαφορές μπανιέρας / ντουζιέρας αφού έχω και τα δύο. Ο σκοπός είναι να μάθω τι επιλογές υπάρχουν για τα υπόλοιπα, κυρίως για τις σωληνώσεις και την αφαίρεση ή κάλυψη των πλακιδίων και να επιλέξω αν θα κάνω όλη τη φασαρία ή όχι. Η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα γιατί βλέπει κανείς τις διαφορετικές ανάγκες και μοιράζεται εμπειρίες.

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα δεν αξίζει να χάσεις την επιλογή της μπανιέρας, έστω για τις λίγες φορές που θα τη χρησιμοποιούσες. Εκτός αν δεν έχεις πού άλλου να βάλεις το πλυντήριο και αντί για μπανιέρα θα έχεις ντουζιέρα και πλυντήριο. Δεν χρειάζεται η έξτρα άπλα για να χρησιμοποιείς την τουαλέτα και σίγουρα όχι για όταν θα κανείς ντουζ κλεισμένος μέσα σε μια ντουζιέρα. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, animor είπε

Ναι, είναι ο κανόνας εκεί, κάτι άλλο είναι η εξαίρεση.

Και χρόνια μετά το βρίσκω μπροστά μου ακόμα σε ξενοδοχεία, αν δεν έχουν δωμάτια τρύπες ώστε να μη χωράει αυτό το κονσεπτ, τα βάζουν χωριστά. Το θεωρούν καλύτερο. Δεν διαφωνώ, αλλά βάλε ένα νιπτήρα μαζί!

17 ώρες πριν, vs_skg είπε

να μαντέψω χώρα; Γαλλία 

Έχουν λύσει όλα τα προβλήματα βρομιάς που έχουν σαν λαός, που τους ενοχλεί μάλλον τα βακτήρια που θα φτάσουν στην οδοντοβουρτσα όταν τραβάς καζανάκι. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι φαίνεται καλύτερο να πιάσεις 2-3 πόμολα χωρίς να πλύνεις χέρια μετά από τουαλέτα και να διασχίσεις μέρος του σπιτιού μέχρι να βρεις βρύση. Και ξεβράκωτος ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.
Στις 15/3/2023 στις 6:26 ΜΜ, psycho_freak είπε

Μπορεί να καταλάβει κάποιος απο το κολλεκτέρ τι σωληνώσεις έχει από κάτω;  Είναι χαλκού; Και αν ναι, είναι καλό αυτό; :)

Ναι, χαλκού. Καλό είναι.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/3/2023 στις 6:26 ΜΜ, psycho_freak είπε

Μπορεί να καταλάβει κάποιος απο το κολλεκτέρ τι σωληνώσεις έχει από κάτω;  Είναι χαλκού; Και αν ναι, είναι καλό αυτό; :)

Με βαση τα στατιστικά μετακομιζουμε καθε μερικα χρονια (απο δικα μας σπιτια), οποτε δεν ξερω τι να σου απαντησω :)

Το καταλαβαίνω αυτό που λες, και εγώ έκανα όπως έγραψα παραπάνω το ίδιο πριν 3 χρόνια, αλλά εκεί το μπάνιο ήταν του '80. Και τωρα μαλλον βεβαια το ιδιο θα κανω. 

Όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι, είναι χάλκινες οι σωλήνες, αλλά "κακοφτιαγμενα". Πρόβλημα δεν έχεις, αλλά φαίνεται η ποιότητα του μάστορα (και η ηλικία του, που πρέπει να ήταν 55-60 χρονών) . Αυτό που πρέπει να τσεκαρεις, είναι μην τυχόν και το πατωσιφωνο είναι μολυβένιο. Δύσκολο, αλλά στην αδελφή μου κατασκευή 95 , δυστυχώς είναι μολυβένιο. Αν ναι , τότε τα αλλάζεις στην ανακαίνιση. 

Αν βλέπω καλά στη φωτογραφία, η μπανιέρα σου είναι ακρυλική, οπότε εάν θες πάλι μπανιέρα , τότε βάλε μαντεμενια.

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, troi.g είπε

Αυτό που πρέπει να τσεκαρεις, είναι μην τυχόν και το πατωσιφωνο είναι μολυβένιο. Δύσκολο, αλλά στην αδελφή μου κατασκευή 95 , δυστυχώς είναι μολυβένιο. Αν ναι , τότε τα αλλάζεις στην ανακαίνιση. 

Πως μπορω να το τσεκάρω; Φαινεται καπως εξωτερικα;  Και τι προβληματα βγαζουν τα μολυβενια; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, psycho_freak είπε

Πως μπορω να το τσεκάρω; Φαινεται καπως εξωτερικα;  Και τι προβληματα βγαζουν τα μολυβενια; 

Άν βγάλεις το σχαρακι του δαπέδου, και ρίξεις φως, θα καταλάβεις εάν είναι πλαστικό ή όχι. Τα μολυβένια μετά από χρόνια τρυπάνε και χρειάζονται αντικατάσταση. Βέβαια έχει τύχει να αντέξουν και πάνω από 40 χρόνια, αλλά δεν είναι ο κανόνας.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, troi.g είπε

Άν βγάλεις το σχαρακι του δαπέδου, και ρίξεις φως, θα καταλάβεις εάν είναι πλαστικό ή όχι. Τα μολυβένια μετά από χρόνια τρυπάνε και χρειάζονται αντικατάσταση. Βέβαια έχει τύχει να αντέξουν και πάνω από 40 χρόνια, αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Σε ευχαριστώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...