papoys1 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, psycho_freak είπε Η πρόταση αυτή συνοψίζει όλο το ποστ μου και είναι η λύση του προβλήματος Μη μου πεις ότι δεν εχει ορεξη και σε βάζει να κάνεις την αλλαγή🤣
costas_ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, Giama είπε Παρα πολυ ομορφο εγινε! Ποσο σου κοστισε η ανακαινιση του μπανιου; Μου κόστισε 2.800 ευρώ, με όλα μέσα (εργατικά, υλικά, κάδος, υδραυλικά, είδη μπάνιου, ηλεκτρικά κλπ). Οι τιμές ήταν πολύ ψαγμένες για να κρατηθεί ο έλεγχος και σε κάποιες δουλειές συμμετείχα και εγώ. Ακολούθησε και η ανακαίνιση της κουζίνας που ήταν πολύ ποιο δύσκολη υπόθεση 2 2
Doubt Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, psycho_freak είπε Αυτό ναι. Υπάρχει άλλος χώρος για το πλυντήριο οπότε δεν μου χρειάζεται. Αυτά σκέφτομαι και βλέπω Youtube βιντεο με DIY ανακαινισεις . Δεν υπαρχει φθορα στα βασικα. Αυτά σκέφτομαι και βλέπω Youtube βιντεο με Diy ανακαινισεις . Δεν υπαρχει φθορα στα βασικα. Στέλνω και 2 φωτό για το πως είναι τώρα, φαίνεται και ο πίνακας υδροληψίας. Τι λέτε; Μια χαρά είναι το μπάνιο, το παράθυρο θα άλλαζα για να μη μπάζει και μάλιστα εκεί που κάνεις το μπάνιο σου και το έπιπλο που έχει φθορές στο κάτω μέρος, με κάτι πιο μοντέρνο. Αν υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα, αυτό είναι άλλο θέμα. Επίσης αν υπάρχει στην άκρη πολύ "μαρούλι" και ακριβά γούστα, πάσο. Στις 14/3/2023 στις 3:27 ΜΜ, lyda94 είπε Μια συμβουλή παιδιά...μην αλλάζετε τις μπανιέρες για ντουζιέρες! Θα τις χρειαστείτε μετά και δεν θα τις έχετε! Γυναίκα-νοικοκυρά; 22 ώρες πριν, ilias78 είπε Για μένα η μπανιέρα πιάνει απλά περισσότερο χώρο. Ξήλωσε τη, βάλε ντουζιέρα κ δίπλα βάλε το πλυντήριο κ από πάνω στεγνωτηριο. Αυτό έχω σκοπό να κάνω εγω κάποια στιγμή. Ηλεκτρικές συσκευές δίπλα στη ντουζιέρα δεν το συνιστώ με τίποτα. Όσο πιο μακριά γίνεται και με διαχωριστικό ανάμεσα, έστω και νάυλον κουρτίνα.
ilias78 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Doubt είπε Ηλεκτρικές συσκευές δίπλα στη ντουζιέρα δεν το συνιστώ με τίποτα. Όσο πιο μακριά γίνεται και με διαχωριστικό ανάμεσα, έστω και νάυλον κουρτίνα. Μα προφανώς κ θα υπαρχει διαχωριστικό ανάμεσα τους. Μιλάμε για ντουζιέρα καμπίνα ή έστω plexiglass σε εκείνη την πλευρά Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από ilias78
evkar Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Απότι βλέπω στις φωτό έχει κολεκτέρ με χαλκό . Ο χαλκός είναι ή talos ή kabelmetall , και οι δυο εταιρείες κορυφαίες και εγγύηση 300 χρόνια (εκτός αν χτυπηθούν) . Σωληνώσεις λοιπόν δεν πειράζεις ή αν αποφασίσεις να ξηλώσεις τη μπανιέρα (αν και εκεί που βρίσκεται δεν ενοχλεί) συνεχίζεις με χαλκό . Τα πλακάκια τα βλέπω ταλαιπωρημένα , το παράθυρο επίσης . Εκεί ίσως πρέπει να τα αλλάξεις . Τα είδη υγιειηνής θεωρούνται αναλώσιμα στα μπάνιο , οπότε τα αλλάζεις . Το 97 είναι μεταίχμιο στην τοποθέτηση των πλακιδίων , μερικοί εξακολουθούσαν και χρησιμοποιούσαν άμμο θαλάσσης άλλοι είχαν ήδη γυρίσει στην κόλλα . Σχετικά με τις σωληνώσεις στα μπάνια , μετά το 1980 άρχισε να χρησιμοποιείται ο χαλκός , πριν υπήρχαν οι σωλήνες γαλβανιζέ . Ο χαλκός είναι η κορυφαία επιλογή ακόμη και σήμερα , αν και έχει ακριβύνει πάρα πολύ (είχε φτάσει μέχρι και 13.000 δολάρια ο τόνος τώρα έχει πέσει ) . Σήμερα δουλεύουν και τις πολυστρωματικές , αλλά αν είναι δικό σου το σπίτι και τα μέτρα δεν είναι πολλά προτιμάς τον χαλκό σε κάθε περίπτωση. 2 1
vagos789 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 18 ώρες πριν, psycho_freak είπε Αυτό ναι. Υπάρχει άλλος χώρος για το πλυντήριο οπότε δεν μου χρειάζεται. Αυτά σκέφτομαι και βλέπω Youtube βιντεο με DIY ανακαινισεις . Δεν υπαρχει φθορα στα βασικα. Αυτά σκέφτομαι και βλέπω Youtube βιντεο με Diy ανακαινισεις . Δεν υπαρχει φθορα στα βασικα. Στέλνω και 2 φωτό για το πως είναι τώρα, φαίνεται και ο πίνακας υδροληψίας. Τι λέτε; Φιλε το μπανιο ειναι φριχτο αισθητικα. Σιγουρα θα αλλαζα πολλα,αλλα ειναι θεμα χρηματων και ορεξης και τεχνικων προκλησεων. Για σωληνες κτλ,δεν βλεπω λογω να αλλαχθουν αν δεν υπαρχει προβλημα,το σπιτι δεν ειναι 200 ετων.Αν εβαζα τωρα καινουριες σε καποιο νεο κτιριο, θα εβαζα μαλλον πολυστρωματικες παντου. Οπως ειπα και πριν,με χαλαζιακο,με τσιμεντοκονια,με lvt κ.α. μπορεις να κανεις πολυ ωραια πραγματα αρκετα ευκολα χωρις να γκρεμισεις το συμπαν. 1
costas_ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Να προσθέσω και μερικές δικές μου διαπιστώσεις που ίσως να βοηθήσουν λίγο. Καμπίνα ή μπανιέρα: Εαν επιλεχθεί καμπίνα αντί μπανιέρας, η ποιό φθηνή επιλογή είναι να γίνει κτιστή με πλακάκι. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει είτε γωνιακή (τετράγωνη καμπίνα ή κουρτίνα) είτε πλευρική ( με επάλληλα τζάμια ή σταθερά ή κουρτίνα). Εαν αντί για κτιστή μπεί κάποια γωνιακή βάση καμπίνας (ακρυλική ή κεραμική ή πολυεστερική) τότε δίνεται επιπλέον και η δυνατότητα μιας ημι-κυκλικής καμπίνας που είναι πολύ βολική. Σε κάθε περίπτωση, η διάσταση θα πρέπει να είναι >=90cm και όχι μικρότερη. Η καθαριότητα είναι πολύ εύκολη δουλειά όταν η καμπίνα δεν είναι φθηνιάρικη αλλά έχει τζάμι securit και ειδική επίστρωση αδιαβροχοποίησης για τα άλατα. Την μπανιέρα δεν την βρίσκω κάπου καλύτερη, παρά μόνο εαν πρόκειται να παίξει τον ρόλο της μινι πισίνας για πολύ μικρά παιδιά ή της μπογαδο-λεκάνης για πολύ μεγάλα παπλώματα κλπ Εγώ προσωπικά και τα δυο τα απορρίπτω και τα απαγορεύω στο σπίτι μου. Αερισμός : Είτε υπάρχει παράθυρο είτε όχι, πρέπει να υπάρχει σωστός εξαερισμός. Ενα μπάνιο πρέπει να στεγνώνει γρήγορα και δεν πρέπει να κρατά υγρασίες. Είτε λοιπόν με μηχανικά μέσα είτε με ένα παράθυρο με όλες τις ευκολίες (ανακληση, άνοιγμα, σίτα κλπ) θα πρέπει να υπάρχει ροή αέρα προς τα έξω. Αλλιώς θα μυρίζει, θα έχει μούχλες, υδρατμούς κλπ Ανεξάρτητο τηλέφωνο νερού : Έμαθα να το χρησιμοποιώ όσο ήμουν στον Αραβικό κόλπο και είναι από τα πλέον έξυπνα και χρήσιμα εξαρτήματα στο μπάνιο. Βάλτε το και θα με θυμηθείτε Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από costas_ 5
PLACEBO_89 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, costas_ είπε Μου κόστισε 2.800 ευρώ, με όλα μέσα (εργατικά, υλικά, κάδος, υδραυλικά, είδη μπάνιου, ηλεκτρικά κλπ). Οι τιμές ήταν πολύ ψαγμένες για να κρατηθεί ο έλεγχος και σε κάποιες δουλειές συμμετείχα και εγώ. Ακολούθησε και η ανακαίνιση της κουζίνας που ήταν πολύ ποιο δύσκολη υπόθεση Πονεμενη ιστορια το κοστος σε μια ελευθερη αγορα!
gasgounis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, sargus είπε Σκέφτομαι για ντουζιέρα αλλά χωρίς πόρτες. Θα είναι χτιστη από τις 3 πλευρές και από την ανοιχτή πλευρά θα έχω κουρτίνα όπως και τώρα με τη μπανιέρα. Θα είναι οκ άραγε; Αυτο εκανα και εγω οταν ξηλωσα την μπανιερα και εβαλα ντουζ. Μου το ειχαν πει για τα αλατα και αυτο που σκεφτηκα ειναι οτι θα μπορω να αλλαζω την κουρτινα καθε τοσο και να βαζω και διαφορετικο σχεδιο. Οποτε θα ανανεωνεται λιγο και η εμφανιση του μπανιου. Φοβομουν λιγο μη πεσει καποιος πανω στο κρυσταλλο, σπασει και κοπει συν οτι το ντουζ εχει μηκος 1.40 και δεν εβρισκα κατι να με καλυπτει. Εχω κουρτινα 4 5 χρονια και δεν το βλεπω να βαζω κρυσταλλο. Και ο λογος δεν ειναι οικονομικος αλλα βλεπω οτι με καλυπτει. Συν του οτι μπορει να μπει καποιος στο μπανιο ενω κανει καποιος αλλος ντουζ ανετα...αφου η κουρτινα καλυπτει! 1
lyda94 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, Doubt είπε Γυναίκα-νοικοκυρά; Γυναίκα ναι-νοικοκυρά το παλεύουμε!
jimakos00 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, costas_ είπε Ακολούθησε και η ανακαίνιση της κουζίνας που ήταν πολύ ποιο δύσκολη υπόθεση Θέλουμε φωτό και πληροφορίες 1
costas_ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Πίστεψε με.. εάν δείξω φωτογραφίες θα αγχωθείς πολύ
vs_skg Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Γράφω από προσωπική εμπειρία: η ντουζιέρα υστερεί της μπανιέρας σε διάφορα πράγματα, όπως: α) Καθαριότητα. Χρειάζεται σπρέι (shower spray στα αγγλικά) μετά από κάθε 1-2 ντουζ για να μείνει σε σωστή κατάσταση, το ψεκάζεις και το αφήνεις. Ένα καινούργιο τζάμι ξεκινάει με ειδικές επιστρώσεις αντικολλητικές ουσιαστικά αλλά με το καιρό αυτές φεύγουν. Όταν φύγουν και τα άλατα πλέον κολλάνε, θέλει μια προσοχή γιατί αν παραμείνουν καιρό χαράζουν το γυαλί και δεν φεύγουν με τι-πο-τα. Το τυπικό καθάρισμα θέλει σωστό καθαριστικό τύπου viacal. Το hardware της ντουζιέρας είναι εστία μούχλας, έχει ένα κάρο εσοχές και λαστιχάκια που θέλουν σχολαστικό καθάρισμα αλλιώς σταδιακά θα βρείτε μούχλα. Αυτό σημαίνει ότι και η συχνότητα καθαριότητας είναι μεγαλύτερη αλλά κυρίως ο χρόνος που απαιτείται κατά τη φασίνα. β) Ανάλογα το νοικοκυριό αλλά δεν μπορείς να μουλιάσεις ρούχα, χαλάκια και διάφορα άλλα που μπορείς να κάνεις με μια μπανιέρα. γ) Στις γυναίκες (γιατί όχι και στους άντρες) ενδεχομένως καμιά φορά να λείψει το μπάνιο με άλατα-χαλάρωση κλπ. Υ. Γ. το... ανεξάρτητο τηλέφωνο νερού που αναφέρθηκε, στα ελληνικά το λέμε... πωποβρυσάκι 2
purif Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Είχαμε μπανιέρα και αλλάξαμε σε ντουζιέρα (με τζάμι). Η καλύτερη κίνηση που κάναμε ποτέ. Και ας χαλάνε οι μεντεσέδες και ας καθαρίζουμε πιο συχνά το τζάμι.
chios Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Και εμείς για ντουζιέρα πηγαίναμε και τελικά βάλαμε γωνιακή μπανιέρα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα