PLACEBO_89 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Στις 13/3/2023 στις 11:49 ΜΜ, psycho_freak είπε Γεια σας. Πρόκειται να μετακομίσουμε σε ένα σπίτι δικό μας και σκεφτομαστε να ανακαινισουμε το μπάνιο για εμφανισιακους λόγους κυρίως. Το υπάρχον είναι μικρο, περιπου 4,5τμ πλήρως λειτουργικό, κατασκευή του '97 περίπου, με νιπτηρα σε επιπλο, λεκανη, μπανιερα, ξυλινο παραθυρο. Δεν εχει πλυντηριο. Αυτή την εποχή δεν μένει κάποιος στο σπιτι, αλλα το σπίτι έχει μέσα κάποια έπιπλα πράγματα κλπ, και το χρησιμοποιω για να δουλευω απο εκει. Η πρώτη σκέψη ήταν να ξηλωθούν όλα, να αλλαχτούν υδραυλικά, να μπει χτιστη ντουζιέρα στη θέση της μπανιέρας, νέα λεκάνη, έπιπλο, νιπτήρας κλπ. και ισως αλλαγή διαρρύθμισης. Σε δεύτερη σκέψη, άρχισα να σκέφτομαι “γιατί να τα ξηλώσω όλα και να μπω σε όλη αυτή τη φασαρία και έξοδα;” αλλά να άλλαζα μόνο μερικά πράγματα, δλδ νέο παράθυρο αλουμινίου, αλλαγή λεκάνης, βάψιμο, και ίσως βάψιμο έπιπλο / πλακάκια, και κάλυψη πατώματος με lvt, και γενικά λιγο DIY. Δηλαδη να κρατησω την μπανιέρα που είναι άθικτη, τον νιπτηρα και τα πλακακια / υδραυλικα, και γενικα να αποφυγω όλη την φασαρια του σπασιματος/αλλαγης υδραυλικων. Για πειτε καμια γνωμη. Στις 14/3/2023 στις 9:43 ΠΜ, psycho_freak είπε Αρχικά σκεφτόμουν να τα αλλάξω απλά όλα. Είναι όλα λειτουργικά χωρίς φθορές, τα υδραυλικα δουλευουν τελεια, αλλά θα το έκανα για εμφανισιακούς λόγους / design, βασικά μου τη σπαει ένα λευκό πλακάκι παντου. Όποιος το έχει δει μου λέει να μην κάνω τίποτα, και αυτά τα λεφτά να πάνε κάπου αλλού. Το να βάλω ένα νέο παράθυρο και λεκάνη δεν θεωρείται καν νομίζω μερική ανακαίνιση. Να πω εδω οτι καναμε στο σπιτι που ειμαστε τωρα πληρη ανακαινιση μπανιου και wc πριν 3 χρονια με κρεμαστες λεκανες, εντοιχισμενα καζανακια, χτιστο παγκο, χτιστη καμπινα ντους, το εχω απομυθοποιήσει λιγο, ειδικά την ντουζιερα με την γυαλινη καμπινα που πιανει άλατα το τζαμι και καθαριζει πιο δυσκολα στους μηχανισμους της πορτας. Αλλά μάλλον θα πάω στη λύση ολικής αλλαγής. Να ρωτήσω, θα ειχε νοημα αν σπαστεί όλο το μπανιο να κρατήσω τα υπαρχοντα υδραυλικά; Αν είναι να αλλαχτούν ποια είναι τα καλύτερα; Εξ ορισμου δεν το πειραζεις!!! Τα υπολοιπα ειναι για να κανεις τα γουστα σου.. Για του 97 εννοειται οταν ριχνεις πλακακια αλλαζεις υδραυλικα,αποχετευσεις..! Στα υδραυλικα αμα θες να βολεψεις και τους κληρονομους βαζεις χαλκο!
psycho_freak Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Ntinaras είπε ΝΑΙ! πριζα οπωσδηποτε μεσα στο μπανιο, για πιστολακια, ξυριστικες κτλ. Αυτό ναι. Στις 14/3/2023 στις 4:00 ΜΜ, vagos789 είπε Εξαρταται απο την φθορα.Αν η φθορα δεν ειναι σημαντικη,μην τα πεταξεις ολα χωρις λογο. Το πατωμα μπορει να καλυφθει με lvt ή χαλαζιακο δαπεδο Χαλαζιακο μπαινει και στους τοιχους και στα επιπλα ακομα.. Επισης μπορεις να καλυψεις τα πλακακια με τσιμεντοκονια,στα μικρα μπανια ταιριαζει μια χαρα Υπάρχει άλλος χώρος για το πλυντήριο οπότε δεν μου χρειάζεται. Στις 14/3/2023 στις 4:00 ΜΜ, vagos789 είπε Εξαρταται απο την φθορα.Αν η φθορα δεν ειναι σημαντικη,μην τα πεταξεις ολα χωρις λογο. Το πατωμα μπορει να καλυφθει με lvt ή χαλαζιακο δαπεδο Χαλαζιακο μπαινει και στους τοιχους και στα επιπλα ακομα.. Επισης μπορεις να καλυψεις τα πλακακια με τσιμεντοκονια,στα μικρα μπανια ταιριαζει μια χαρα Αυτά σκέφτομαι και βλέπω Youtube βιντεο με DIY ανακαινισεις . Δεν υπαρχει φθορα στα βασικα. Στις 14/3/2023 στις 4:00 ΜΜ, vagos789 είπε Εξαρταται απο την φθορα.Αν η φθορα δεν ειναι σημαντικη,μην τα πεταξεις ολα χωρις λογο. Το πατωμα μπορει να καλυφθει με lvt ή χαλαζιακο δαπεδο Χαλαζιακο μπαινει και στους τοιχους και στα επιπλα ακομα.. Επισης μπορεις να καλυψεις τα πλακακια με τσιμεντοκονια,στα μικρα μπανια ταιριαζει μια χαρα Αυτά σκέφτομαι και βλέπω Youtube βιντεο με Diy ανακαινισεις . Δεν υπαρχει φθορα στα βασικα. Στέλνω και 2 φωτό για το πως είναι τώρα, φαίνεται και ο πίνακας υδροληψίας. Τι λέτε; Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2023 από psycho_freak
costas_ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Έκανα ολική ανακαίνιση μπάνιου και ακόμα ευχαριστώ τον Θεό που δεν έκανα ημίμετρα και μισά πράγματα, διοτι: Άλλαξα παροχές και αποχετευσεις και μπήκαν ολα καινούρια. Μπηκε κολεκτερ και πλέον κάθε παροχή έχει τον διακόπτη της. Πέταξα τα ξεπερασμένα πλακάκια και έβαλα μοντέρνα γρανιτοπλακακια. Ανασχεδιαστηκε το μπάνιο και μπήκαν ακόμα και αναμονες για αργότερα. Άλλαξε το σώμα θέρμανσης μαζί με τους σωλήνες σε πετσετοκρεμαστρα θερμενομενη Πάρα τα πολύ λίγα τ.μ., έχω τώρα περισσότερο διαθέσιμο χώρο κυρίως επειδή έφυγε η μπανιέρα και δεν έχω πλέον έπιπλο που να στηρίζεται στο πάτωμα 3
Amaretos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Αν από τι κατάλαβα σωστά μετακομίσεις σε δικό σου με προοπτική ας πούμε 20-30-40 χρόνια οικογένεια κλπ ναι τότε κάνε ολική να το κάνεις όπως σου αρέσει και να το χαρείς. Εγώ θα έβγαζα την μπανιέρα επίσης θα έβαζα ντους. Αν πας για λίγα χρόνια και βλέπουμε σε καλή κατάσταση το βλέπω δεν το βλέπω επείγον . 1
psycho_freak Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Μπορεί να καταλάβει κάποιος απο το κολλεκτέρ τι σωληνώσεις έχει από κάτω; Είναι χαλκού; Και αν ναι, είναι καλό αυτό; 26 λεπτά πριν, Amaretos είπε Αν από τι κατάλαβα σωστά μετακομίσεις σε δικό σου με προοπτική ας πούμε 20-30-40 χρόνια οικογένεια κλπ ναι τότε κάνε ολική να το κάνεις όπως σου αρέσει και να το χαρείς. Εγώ θα έβγαζα την μπανιέρα επίσης θα έβαζα ντους. Αν πας για λίγα χρόνια και βλέπουμε σε καλή κατάσταση το βλέπω δεν το βλέπω επείγον . Με βαση τα στατιστικά μετακομιζουμε καθε μερικα χρονια (απο δικα μας σπιτια), οποτε δεν ξερω τι να σου απαντησω 1 ώρα πριν, costas_ είπε Έκανα ολική ανακαίνιση μπάνιου και ακόμα ευχαριστώ τον Θεό που δεν έκανα ημίμετρα και μισά πράγματα, διοτι: Άλλαξα παροχές και αποχετευσεις και μπήκαν ολα καινούρια. Μπηκε κολεκτερ και πλέον κάθε παροχή έχει τον διακόπτη της. Πέταξα τα ξεπερασμένα πλακάκια και έβαλα μοντέρνα γρανιτοπλακακια. Ανασχεδιαστηκε το μπάνιο και μπήκαν ακόμα και αναμονες για αργότερα. Άλλαξε το σώμα θέρμανσης μαζί με τους σωλήνες σε πετσετοκρεμαστρα θερμενομενη Πάρα τα πολύ λίγα τ.μ., έχω τώρα περισσότερο διαθέσιμο χώρο κυρίως επειδή έφυγε η μπανιέρα και δεν έχω πλέον έπιπλο που να στηρίζεται στο πάτωμα Το καταλαβαίνω αυτό που λες, και εγώ έκανα όπως έγραψα παραπάνω το ίδιο πριν 3 χρόνια, αλλά εκεί το μπάνιο ήταν του '80. Και τωρα μαλλον βεβαια το ιδιο θα κανω. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2023 από psycho_freak
zio10 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Αν περισσεύουν λεφτά οκ αλλά αν όχι μια χαρά είναι το μπάνιο. Για μένα ή άστο έτσι ή το πολύ πολύ άλλαξε έπιπλο-καθρεφτη να δε δείξει πιο φρέσκο και ίσως ένα παράθυρο αλουμινίου, μια χαρά είναι.
costas_ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Να βάλω μια φωτογραφία από το πριν και το μετά από την δική μου ανακαίνηση μπάνιου. Δείτε σε τι χάλια μου το έδωσε ο νοικάρης .. είχε βάψει και όλα τα πλακάκια πορτοκαλί τρομάρα του ! και ευτυχώς μου βγήκε κούκλα με την ανακαίνηση δείτε πως άνοιξε ο χώρος με την αφαίρεση της μπανιέρας ! Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2023 από costas_ 15 1
sargus Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Στις 14/3/2023 στις 9:43 ΠΜ, psycho_freak είπε Να πω εδω οτι καναμε στο σπιτι που ειμαστε τωρα πληρη ανακαινιση μπανιου και wc πριν 3 χρονια με κρεμαστες λεκανες, εντοιχισμενα καζανακια, χτιστο παγκο, χτιστη καμπινα ντους, το εχω απομυθοποιήσει λιγο, ειδικά την ντουζιερα με την γυαλινη καμπινα που πιανει άλατα το τζαμι και καθαριζει πιο δυσκολα στους μηχανισμους της πορτας. Να δώσεις λίγο παραπάνω ινφο για αυτό γιατί ετοιμάζομαι και εγώ για κάτι παρόμοιο; Δηλαδή δε θα το έκανες καν εαν έπρεπε να το ξανακάνεις σήμερα ή θα το έκανες διαφορετικά; π.χ. όχι τζάμι στην ντουζιέρα αλλά κάτι άλλο κτλ.
psycho_freak Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sargus είπε Να δώσεις λίγο παραπάνω ινφο για αυτό γιατί ετοιμάζομαι και εγώ για κάτι παρόμοιο; Δηλαδή δε θα το έκανες καν εαν έπρεπε να το ξανακάνεις σήμερα ή θα το έκανες διαφορετικά; π.χ. όχι τζάμι στην ντουζιέρα αλλά κάτι άλλο κτλ. Εξαρτάται από πολλά πράγματα, τι θέλει κανείς, το μπάτζετ, τις ανάγκες, τα γούστα κλπ. Εννοείται πως θα την ξαναέκανα την ολική ανακαίνιση σε εκείνο το μπάνιο. Ήταν μια κατασκευή του 80, με λογικές φθορές λόγω ηλικίας. Κάποια πράγματα θα τα έκανα διαφορετικά. Έβαλα χτιστή ντουζιέρα με γωνιακή καμπίνα πολύ ευρύχωρη με εντοιχισμένους διακόπτες κλπ. Είναι όμορφη και πρακτική. Είναι αρκετά απαιτητική και δύσκολη στο καθαρισμα. Το κρύσταλλο στις πόρτες της καμπίνας πιάνει εύκολα άλατα από το σκληρό νερό. Θέλει πολύ συχνό καθάρισμα, με το αζαξ δεν γίνεται τίποτα, θέλει, βιακαλ, ξύδια κλπ. Μετά από κάθε ντους καθαρίζω το τζάμι.. Υπάρχουν κάποια υδατοαποθητικα που βοηθάνε. Αν το αφήσεις γίνεται χάλια. Επίσης θέλουν καθάρισμα τα μέρη του μηχανισμού των πορτών. Δεν είναι τόσο φοβερό αλλά θέλει δουλίτσα σε σχέση με την κουρτίνα που απλά την πετάς κάποια στιγμή στο πλυντήριο και την πλένεις ή την πετάς και παίρνεις άλλη. Επίσης θέλει σωστή ρύση στα πλακάκια στο πάτωμα της ντουζιέρας. Θα κοίταζα και την περίπτωση σκέτου διαχωριστικού πλέον χωρίς πόρτες. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2023 από psycho_freak 1
insoholic Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Συμφωνω με τους παραπανω. Η μονη διαφορα ειναι οτι θα προτιμουσα μπανιερα για 2 λογους. 1. Για τις γυναικες ειναι ευκολο να πλυνουν τα μαλλια τους χωρις να πιτσιλαει νερα 2. Ευκολοτερη για μπανιο σε μωρο. Ναι να κανεις ανακαινιση αν εχεις το κεφάλαιο. Πιστευω μπανιο κ κουζινα ειναι τα βασικα για να μπορεις να μεινεις με αξιοπρέπεια σε ενα σπιτι. Με το καλο
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, psycho_freak είπε Εξαρτάται από πολλά πράγματα, τι θέλει κανείς, το μπάτζετ, τις ανάγκες, τα γούστα κλπ. Εννοείται πως θα την ξαναέκανα την ολική ανακαίνιση σε εκείνο το μπάνιο. Ήταν μια κατασκευή του 80, με λογικές φθορές λόγω ηλικίας. Κάποια πράγματα θα τα έκανα διαφορετικά. Έβαλα χτιστή ντουζιέρα με γωνιακή καμπίνα πολύ ευρύχωρη με εντοιχισμένους διακόπτες κλπ. Είναι όμορφη και πρακτική. Είναι αρκετά απαιτητική και δύσκολη στο καθαρισμα. Το κρύσταλλο στις πόρτες της καμπίνας πιάνει εύκολα άλατα από το σκληρό νερό. Θέλει πολύ συχνό καθάρισμα, με το αζαξ δεν γίνεται τίποτα, θέλει, βιακαλ, ξύδια κλπ. Μετά από κάθε ντους καθαρίζω το τζάμι.. Υπάρχουν κάποια υδατοαποθητικα που βοηθάνε. Αν το αφήσεις γίνεται χάλια. Επίσης θέλουν καθάρισμα τα μέρη του μηχανισμού των πορτών. Δεν είναι τόσο φοβερό αλλά θέλει δουλίτσα σε σχέση με την κουρτίνα που απλά την πετάς κάποια στιγμή στο πλυντήριο και την πλένεις ή την πετάς και παίρνεις άλλη. Επίσης θέλει σωστή ρύση στα πλακάκια στο πάτωμα της ντουζιέρας. Θα κοίταζα και την περίπτωση σκέτου διαχωριστικού πλέον χωρίς πόρτες. Πολύ ταλαιπωρία αυτό που λες με την ντουζιέρα. Δεν γνώριζα ότι έχει τέτοια θέματα.
Giama Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, costas_ είπε Να βάλω μια φωτογραφία από το πριν και το μετά από την δική μου ανακαίνηση μπάνιου. Δείτε σε τι χάλια μου το έδωσε ο νοικάρης .. είχε βάψει και όλα τα πλακάκια πορτοκαλί τρομάρα του ! και ευτυχώς μου βγήκε κούκλα με την ανακαίνηση δείτε πως άνοιξε ο χώρος με την αφαίρεση της μπανιέρας ! Παρα πολυ ομορφο εγινε! Ποσο σου κοστισε η ανακαινιση του μπανιου; 1
papoys1 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Κατασκευή 97 δεν το λες και παλιό.Για μενα το μόνο βαρετό είναι το λευκό πλακακι αλλα αν η νοικοκυρά εχει όρεξη και το κρατάει καθαρά είναι και προτέρημα για ενα μπάνιο. Φωτεινό ανοίγει το μάτι σου ειδικά αν είναι μικρός ο χώρος και θα μικρύνει περισσότερο αν μπει κάποιο σκούρο πλακακι.Επίσης μπορείς να βρεις κάποιο αυτοκόλητο π.χ. και να δωσεις λίγο χρώμα αλλαζοντας 5-10 πλακακια. Το παραθυρο γιατί να το αλλάξεις. Ενα φρεσκαρισμα με βερνικόχρωμα και είσαι εντάξει. Το ξυλινο να ξέρεις δημιουργεί και λιγότερους υδρατμούς ειδικά το χειμώνα αν κάνεις μπάνιο από τη διαφορά θερμοκρασίας σε σχέση με το αλουμίνιο που τρέχει νερά μετά από μπάνιο και θέλει σκούπισμα. Τα υπόλοιπα ανανεώνονται.Το δικό μου είναι του του 90. Αλλαξα μόνος επιπλο μπάνιου με νεο νιπτήρα που είχε φθαρεί και καθρέπτη . Εβαλα πάνω από το πλυντήριο το επιπλο που βάζει το lidl καθε τόσο και άλλαξε οψη. Μπανιέρα δεν αλλάζω τη χρησιμοποιεί καμιά φορά η σύζυγος για να πλύνει καμιά κουβέρτα. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από papoys1 1
sargus Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Σκέφτομαι για ντουζιέρα αλλά χωρίς πόρτες. Θα είναι χτιστη από τις 3 πλευρές και από την ανοιχτή πλευρά θα έχω κουρτίνα όπως και τώρα με τη μπανιέρα. Θα είναι οκ άραγε;
psycho_freak Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, papoys1 είπε αν η νοικοκυρά εχει όρεξη και το κρατάει καθαρά Η πρόταση αυτή συνοψίζει όλο το ποστ μου και είναι η λύση του προβλήματος 1 ώρα πριν, sargus είπε Σκέφτομαι για ντουζιέρα αλλά χωρίς πόρτες. Θα είναι χτιστη από τις 3 πλευρές και από την ανοιχτή πλευρά θα έχω κουρτίνα όπως και τώρα με τη μπανιέρα. Θα είναι οκ άραγε; Μια χαρά θα είναι αν σε καλύπτει εσένα. 100 φορές πιο εύκολη στο καθάρισμα. Και επίσης παίζει πολύ σαν λογική πλέον έξω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα