psycho_freak Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Γεια σας. Πρόκειται να μετακομίσουμε σε ένα σπίτι δικό μας και σκεφτομαστε να ανακαινισουμε το μπάνιο για εμφανισιακους λόγους κυρίως. Το υπάρχον είναι μικρο, περιπου 4,5τμ πλήρως λειτουργικό, κατασκευή του '97 περίπου, με νιπτηρα σε επιπλο, λεκανη, μπανιερα, ξυλινο παραθυρο. Δεν εχει πλυντηριο. Αυτή την εποχή δεν μένει κάποιος στο σπιτι, αλλα το σπίτι έχει μέσα κάποια έπιπλα πράγματα κλπ, και το χρησιμοποιω για να δουλευω απο εκει. Η πρώτη σκέψη ήταν να ξηλωθούν όλα, να αλλαχτούν υδραυλικά, να μπει χτιστη ντουζιέρα στη θέση της μπανιέρας, νέα λεκάνη, έπιπλο, νιπτήρας κλπ. και ισως αλλαγή διαρρύθμισης. Σε δεύτερη σκέψη, άρχισα να σκέφτομαι “γιατί να τα ξηλώσω όλα και να μπω σε όλη αυτή τη φασαρία και έξοδα;” αλλά να άλλαζα μόνο μερικά πράγματα, δλδ νέο παράθυρο αλουμινίου, αλλαγή λεκάνης, βάψιμο, και ίσως βάψιμο έπιπλο / πλακάκια, και κάλυψη πατώματος με lvt, και γενικά λιγο DIY. Δηλαδη να κρατησω την μπανιέρα που είναι άθικτη, τον νιπτηρα και τα πλακακια / υδραυλικα, και γενικα να αποφυγω όλη την φασαρια του σπασιματος/αλλαγης υδραυλικων. Για πειτε καμια γνωμη.
JakeKaufman Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Αν ανοίξεις δουλειές, πήγαινε το μέχρι τέλους. 17
chriskourou Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Αν κάνεις μερική ανακαίνιση, σίγουρα θα το μετανιώσεις. Ολική ασυζητητί 2
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Εγώ μπάνιο του 97 δεν θα το ανακαινιζα εκτός αν έχει προφανή σημάδια παλαιότητας και φθορών. Αν επιλέξεις ανακαίνιση πάντως, να τα ξηλώσεις όλα όλα. Είναι τεράστια βλακεια να κάνεις μερική και όχι ολική ανακαίνιση, διότι μετά όταν θα ξεκινήσουν οι φθορες σε ότι δεν ξηλωσες θα αναγκαστείς να κάνεις επισκευές και μερεμέτια επάνω σε τυχόν καινούργια πράγματα που άλλαξες και σε βάθος χρόνου θα αναγκαστείς να αλλάξεις και τα υπόλοιπα συν επιπλέον κόστη. Οπότε αν είναι άλλαξε τα όλα. 4
psycho_freak Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Αρχικά σκεφτόμουν να τα αλλάξω απλά όλα. Είναι όλα λειτουργικά χωρίς φθορές, τα υδραυλικα δουλευουν τελεια, αλλά θα το έκανα για εμφανισιακούς λόγους / design, βασικά μου τη σπαει ένα λευκό πλακάκι παντου. Όποιος το έχει δει μου λέει να μην κάνω τίποτα, και αυτά τα λεφτά να πάνε κάπου αλλού. Το να βάλω ένα νέο παράθυρο και λεκάνη δεν θεωρείται καν νομίζω μερική ανακαίνιση. Να πω εδω οτι καναμε στο σπιτι που ειμαστε τωρα πληρη ανακαινιση μπανιου και wc πριν 3 χρονια με κρεμαστες λεκανες, εντοιχισμενα καζανακια, χτιστο παγκο, χτιστη καμπινα ντους, το εχω απομυθοποιήσει λιγο, ειδικά την ντουζιερα με την γυαλινη καμπινα που πιανει άλατα το τζαμι και καθαριζει πιο δυσκολα στους μηχανισμους της πορτας. Αλλά μάλλον θα πάω στη λύση ολικής αλλαγής. Να ρωτήσω, θα ειχε νοημα αν σπαστεί όλο το μπανιο να κρατήσω τα υπαρχοντα υδραυλικά; Αν είναι να αλλαχτούν ποια είναι τα καλύτερα;
vamvakoolas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) μερικα τιπς μετα απο 5-6 ανακαινισεις μπανιου 1)σε μικρους χωρους ολοι εβγαλαν μπανιερα και εβαλαν ντουζιερα (και μερικοι μπορεσαν και εχωσαν πλυντηριο) 2)Υδραυλικα που γραφεις ειναι αφηρημενη εννοια: αν αλλαξεις πλακακια τοτε καλο ειναι να αλλαξουμε και σωληνωσεις ακολουθοντας κατα κανονα την ιδια "συνδεσμολογια" 3) αποφευγω γιψοσανιδα γιατι με το καιρο...δεν 4)μη τσιγκουνευτεις στη/ις μπαταριες και καζανακι. Αν θες να γλιτωσεις εξοδα βρες φθηνο καφρεπτη ή φωτιστικο. Η λεκανη ακομα και η πιο φθηνη που υπαρχει αντεχει (απο εκει και περα ειναι θεμα γουστου και βεβαια να...χωραει) ΥΓ: Ολοι που ξεκινησαν με μερικη...στο τελος απο μονοι τους καταλαβαν οτι ειναι κουτο μιας και αρχιζεις να φτιαχνεις κατι, τα μισα πραγματα να ειναι παλια Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2023 από vamvakoolas
lyda94 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Πήγαινε για ολική από την αρχή, γιατί στη μέση της μερικής θα το μετανιώσεις! Μια συμβουλή παιδιά...μην αλλάζετε τις μπανιέρες για ντουζιέρες! Θα τις χρειαστείτε μετά και δεν θα τις έχετε! 3
vagos789 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Εξαρταται απο την φθορα.Αν η φθορα δεν ειναι σημαντικη,μην τα πεταξεις ολα χωρις λογο. Το πατωμα μπορει να καλυφθει με lvt ή χαλαζιακο δαπεδο Χαλαζιακο μπαινει και στους τοιχους και στα επιπλα ακομα.. Επισης μπορεις να καλυψεις τα πλακακια με τσιμεντοκονια,στα μικρα μπανια ταιριαζει μια χαρα Η αλλαγη διαρρυθμισης αν γινει θελει καλο υδραυλικο
Haldol Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Επίσης βάλε πρίζα στα 16Α μέσα στο μπάνιο, εφόσον σκοπεύεις να βάλεις το πλυντήριο εκεί. Είναι ότι πιο εκνευριστικό να περνάς μπαλαντέζα από μια μισάνοιχτη πόρτα. Τώρα οκ, δε γίνεται σε κάθε περίπτωση (δε βολεύουν τα κουτιά, ή οτιδήποτε) αλλά αν δεν είναι μεγάλη φασαρία να το κάνεις, κάντο!
Ntinaras Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, Haldol είπε Επίσης βάλε πρίζα στα 16Α μέσα στο μπάνιο, εφόσον σκοπεύεις να βάλεις το πλυντήριο εκεί. Είναι ότι πιο εκνευριστικό να περνάς μπαλαντέζα από μια μισάνοιχτη πόρτα. Τώρα οκ, δε γίνεται σε κάθε περίπτωση (δε βολεύουν τα κουτιά, ή οτιδήποτε) αλλά αν δεν είναι μεγάλη φασαρία να το κάνεις, κάντο! ΝΑΙ! πριζα οπωσδηποτε μεσα στο μπανιο, για πιστολακια, ξυριστικες κτλ.
Ison_ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 19 ώρες πριν, lyda94 είπε Μια συμβουλή παιδιά...μην αλλάζετε τις μπανιέρες για ντουζιέρες! Θα τις χρειαστείτε μετά και δεν θα τις έχετε! Νομίζω η χρησιμότητά της είναι μόνο αν θες να τη γεμίζεις, δηλαδή να μπαίνεις όλος μέσα. 2
ilias78 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Για μένα η μπανιέρα πιάνει απλά περισσότερο χώρο. Ξήλωσε τη, βάλε ντουζιέρα κ δίπλα βάλε το πλυντήριο κ από πάνω στεγνωτηριο. Αυτό έχω σκοπό να κάνω εγω κάποια στιγμή. 3
Haldol Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, Ison_ είπε Νομίζω η χρησιμότητά της είναι μόνο αν θες να τη γεμίζεις, δηλαδή να μπαίνεις όλος μέσα. Ή αν θες να πλύνεις τίποτα μεγάλο, π.χ. χαλί. Αλλά παρόλα αυτά σε μικρό μπάνιο η ντουζιέρα είναι μονόδρομος. Δεν αξίζει να μη μπορείς να κουνήσεις μέσα για τις 2 ή 3 φορές το χρόνο που θα πλύνεις μία φλοκάτη.
ilias78 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, Haldol είπε Ή αν θες να πλύνεις τίποτα μεγάλο, π.χ. χαλί. Αλλά παρόλα αυτά σε μικρό μπάνιο η ντουζιέρα είναι μονόδρομος. Δεν αξίζει να μη μπορείς να κουνήσεις μέσα για τις 2 ή 3 φορές το χρόνο που θα πλύνεις μία φλοκάτη. Πλύσιμο χαλιου στη μπανιέρα?????? Ήρωας. 1
Haldol Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, ilias78 είπε Πλύσιμο χαλιου στη μπανιέρα?????? Ήρωας. Προσωπικά όχι, προτιμώ να τα πλακώνω με το Kärcher στη βεράντα! Πολύ πιο εύκολο. Αλλά πολλοί το κάνουν. Είτε δεν έχουν βεράντα και πλυστικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα