Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, colossusr είπε

Η επίσημη άδεια για windows 11 είναι κάτω από 15 ευρώ πια. Από που το είδες το "ένα σκασμός λεφτά" ρε φίλε;

Λάθος διατύπωση, ενα σκασμό λεφτά για το hardware λέω.

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιλάει για ΗΠΑ όπου δεσπόζει και το ios. Μιλάμε για 300.000 κόσμο περίπου. Τα υπόλοιπα περίπου 6-7 δια κόσμου δεν έχουν σχέση με macos. Είναι ελάχιστα τα ποσοστά. Έγινε ένα hype με το Μ1 λόγω απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά η AMD είναι κοντά. Τα πορτοφόλια των ΗΠΑ είναι μοναδικά. Αν δεις τι λάπτοπ παίρνεις από προσφορές είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με μακ. Συν ότι τα μακ είναι πιο φτηνά σε ΗΠΑ. 

Και ναι, τα windows 7 ήταν εξαιρετικά, τα 10 οκ καλά, τα 11 χάλια. Λινουξ μόνιμα προβληματικό. 

Από το μονοπώλιο του λειτουργικού, θα πάμε στο μονοπώλιο λειτουργικού+υλικού με το μακ? Δε νομίζω ότι κόσμος (αλλά και κυβέρνηση, πχ Κίνα) υπάρχει περίπτωση να το υποστηρίξει. 

Μακάρι κάποια μέρα το λινουξ να το στηρίξουν, (λογισμικό, drivers etc) αλλά μέχρι τότε η σίγουρη λύση είναι windows για τον μέσο χρήστη, όπου μπορεί να βρει τίμιο λάπτοπ με 500 ευρώ και συμβατότητα με τα πάντα.  (Και πολλές άλλες λύσεις για τους υπόλοιπους χρήστες, αντίθετα με τα μακ που είναι 2-3 λύσεις για όλους, σαρεσει δε σαρεσει)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως θα αλλάξω CPU, μέσα σε τρία χρόνια για τρίτη φορά. 3700x (2020), 5800x (2021) και τώρα τον 5950x που βρήκα κάτω από €380. Τα 10x64 με open shell και Aero πετάνε με κλασικό start menu.

Προς το καλοκαίρι λέω να αλλάξω και την 5700XT. Με ποιά όμως;

Γιατί να πάρω την σαβούρα το μήλο που είναι υπερτιμημένη πλατφόρμα, ανέκαθεν ήταν και δεν προσφέρει και κάτι παραπάνω.

OpenSuse Leap, παλιότερα Linux Mint, Ubuntu, Mandriva, Mandrake υπάρχει σαν εναλλακτική πάντα σε σκληρό δίσκο. Για browsing, DOS gaming και χρήση emulators για κονσόλες και PCem για παλιότερα Windows είναι μια χαρά.

Δεν χρειάζονται ούτε τα 11, ούτε MacOS, ούτε τίποτε άλλο. Απεχθάνομαι τα laptops, tablets.

Windows PC μέχρι να πάρουν οι "Ουκρανοί" πίσω Ζαπορόζιε, Χερσώνα, Ντομπάς και Κριμαία (ποτέ δηλαδή).

Επεξ/σία από Black Flag
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Stergios74 είπε

Ελλάδα: σημερινά στατιστικά επισκεπτων από ιστοσελίδα με κυρίως Έλληνες επισκεπτες:

Screenshot_20230313-230912-551.png.d076d3e63ab8bbacb8853d9f4e046100.png

Win=762, Mac=21, Linux=6, chrome=1

στρατιωτης ο 1 με το Chrome OS μονος του και ολοι μας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, Thresh said:

Και να μην έβγαζαν τα 11, η τάση αυτή υπάρχει στις ΗΠΑ. Ειδικά μετά τους Μ Series επεξεργαστές της Apple, έχει γίνει χαμός.

Αυτός είναι ο λόγος, εδώ δεν έπεσαν επί εποχής τραγικών Windows 8, σιγά μην φταίνε τα 11. Απλά οι M στο laptop space έχουν επικρατήσει κατά κράτος και από εκεί είναι η μείωση, δεν πήρε κανένας σταθερό Mac. Αν μη τι άλλο πιο πολύ θέμα Intel/AMD είναι πάρα της Microsoft

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.

Λογικό γιατί το iPhone hype συμπαρασύρει τις πωλήσεις Mac, μιας και τα 2 λειτουργικά δένονται απόλυτα μεταξύ τους.

• Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, geomrk είπε

στρατιωτης ο 1 με το Chrome OS μονος του και ολοι μας

γιατί τέτοια περιφρόνηση? έχω κι εγώ ένα chromebook ως εναλλακτικό του desktop εκτός σπιτιού το οποίο είχα αγοράσει 180 ευρώ και για τα λεφτά του είναι πολύ καλύτερο από "laptop" των 350-400€.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

γιατί τέτοια περιφρόνηση? έχω κι εγώ ένα chromebook ως εναλλακτικό του desktop εκτός σπιτιού το οποίο είχα αγοράσει 180 ευρώ και για τα λεφτά του είναι πολύ καλύτερο από "laptop" των 350-400€.

καμια περιφρονηση, με χιουμοριστικο χαρακτηρα ηταν και περισσοτερο προς το "1" νουμερο παρα το γεγονος οτι ειναι chrome OS

Δημοσ.

Αν συνεχίσει τις ίδιες πρακτικές τύπου telelemetry & spyware η M$ θα δει και άλλο να πέφτουν οι πωλήσεις.:devil:

Linux Rules The Wolrd 

• Thanks 1
Δημοσ.

Στην Αμερική! ναι εννοείται. Με 4 χιλιάρικα μισθό όταν κάνει το Mac Air m1 εκεί 1χιλιαρικο θα είναι χαζός ή αναγκασμένος να δουλεύει σε κάτι αλλο

5 λεπτά πριν, neo80 είπε

Αν συνεχίσει τις ίδιες πρακτικές τύπου telelemetry & spyware η M$ θα δει και άλλο να πέφτουν οι πωλήσεις.:devil:

Linux Rules The Wolrd 

Ούτε το 2% δεν ασχολείται με αυτό. Εδώ ο κόσμος πλέον αρχίζει να μην καταλαβαίνει τη δομή φακέλων θα μπει στο τριπάκι της τηλεμετρίας;

• Like 1
Δημοσ.

Στους επαγγελματικούς χώρους, δεν μπορεί να βάλει κάποιος ούτε και τα φθηνά αγορασμένα κλειδιά, πρέπει να τα σκάσει κανονικά, αυτό για να είναι σίγουρος ότι δεν θα φάει πρόστιμο ( και κάτι ακούω για χιλιάρικο για κάθε ανεπίσημη εφαρμογή ) αν του τη πέσει το ΣΔΟΕ. Επομένως, ή αγοράζει mac ή βάζει Linux ή πληρώνει 100 πόσα ευρώπουλα για επίσημη άδεια χρήσης των windows. 

Όσον αφορά στη διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στα Windows 7 & τις νεότερες εκδόσεις, αρχικά, αν κάποιος δεν έχει SSD με τις νέες εκδόσεις, δεν πρέπει καν να το σκέφτεται. Απο την άλλη όμως, είναι τόσο φθηνοί πια οι SSD που αναρωτιέμαι ποιοι και γιατί έχουν HDD για system disks. Απο'κει και πέρα, λίγο να ασχοληθεί κάποιος και να πειράξει το λειτουργικό ( βλέπε: debloat ) μπορεί να καταφέρει να απογειώσει τις επιδόσεις των windows και να τρέξουν ακόμα και σε συστήματα που out of the box δεν παίζουν με τη καμία. 

Δημοσ.

Mac user εδώ, αλλά μια χαρά είναι τα Windows. Η Microsoft έχει πάρει το focus της από το να αρμέγει μία μόνο αγελάδα και έχει γιγαντωθεί σε πάρα πολλούς τομείς (cloud, gaming, AI), εξού και τα κέρδη - ρεκόρ τα τελευταία χρόνια. Πολύ πιο υγιές το επιχειρηματικό της μοντέλο πλέον.

• Like 3
Δημοσ.

Μου έβγαλε μπουτόν στην αλληλογραφία των windows για δοκιμή του νέου outlook , το δοκίμασα και άλλαξε η εμφάνιση με μία μπάρα διαφημίσεων στην κορυφή , έφυγε κακήν κακώς με σχόλιο στην αξιολόγηση του πότε θα υποστηρίξει η μηχανογράφηση που έχω άλλο λειτουργικό και να τους κλείσω την πόρτα . Κάθονται και ψάχνουν τρόπο να σου σπάσουν τα νεύρα .

Δημοσ.

Διαβαζω ποσα χρόνια τώρα ότι το linux εχει βελτιωθεί, μπαίνει τοσα απλα σαν τα windows, και δε χρειάζεται κονσόλα. Κατα καιρούς το ξανα δοκιμάζω λοιπόν. Αυτή τη φορά είχα ενα pc που ο κατασκευαστής του το δίνει και με linux. Εγγυάται λοιπόν οτι ολο το hardware ειναι συμβατό με linux. Βαζω λοιπόν σε double boot μαζι με windows, Linux mint. Οντως δεν είχα μεγάλο πρόβλημα εγκατάστασης. Βασικά δεν βρήκε την ενσωματωμένη κάρτα wifi. Το εψαξα λιγο οκ εβγαλα άκρη τελικά. 

Κάποια στιγμή μου βγάζει update. Απο 20.1 σε 20.3 αν θυμάμαι καλα. Τωρα γιατί δεν μου έβγαλε σε 21.κατι που ειναι η τελευταία έκδοση, άγνωστο, και κατι που δε θα συνέβαινε σε windows. Τέλος πάντων πραγματοποιείω το Update που μου έβγαλε και κατέληξα να μην έχω παλι ίντερνετ. Δε βλέπει την κάρτα wifi παλι. Αμα βάλω ενα αρχαιο usb flash wifi, το βλέπει και έχω ίντερνετ απο εκει, αλλά την ενσωματωμένη με τίποτα. Googlαρω και βλέπω και άλλους με το ιδιο πρόβλημα. Βλέπω τι τους ζητάνε να κάνουν. Κονσόλα, γραφε αυτο, γραφε το αλλο, ποσταρε εδω τι σου έβγαλε, και τραβάει τώρα αυτή η ιστορία 10 σελίδες με κάποιους να βγάζουν άκρη και κάποιους οχι. 

Δεν είμαι καθόλου εναντίον του linux, ωραιότατο λειτουργικό σύστημα σε οτι μπορεί να κανει, διότι δυστυχώς δεν υποστηρίζεται σε εφαρμογές, αλλά μονίμως προβλήματα εγκατάστασης εχει και μονίμως καταλήγεις σε φόρουμ και κονσόλες. Αυτό απο μόνο του αποκλείει τη χρήση απο το 95% τουλάχιστον. Γι αυτό μονίμως βρίσκεται καταβαραθρωμενο εκεί που είναι. 

Τέτοια προβλήματα σε υποτίθεται συμβατό για linux hardware είναι απλα απαράδεκτα.

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...