Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικό οι ΗΠΑ είναι Apple dominated ξεκινώντας από τα κινητά. Γιατί να μην πάρεις ένα λάπτοπ ή ένα σταθερό ώστε να έχεις τη μέγιστη συμβατότητα; Απορώ που δεν είναι στο 50%.

Linux από 0,8% που ήταν το 2008 πήγε στο 3%. Μια χαρά.

Windows παίζει σε πολλές εταιρείες και κυρίως κατασκευαστικές. Επίσης τα CNC machines "χρονολογίας" που έχω δει Windows έχουν, παλιότερα με βάση το xp αλλά για ειδικές δουλειές. Εννοείται επίσης ότι όσοι παίζουν video games και steamαρουν στο twitch tv, έχουν και θα έχουν Windows.

• Like 8
  • Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

Δεν ξέρω αν διάβασε κανείς το άρθρο, αλλά η αιτία που οι χρήστες αλλάζουν σε macOS είναι ότι στο λαπτοπ έχει πολύ καλύτερη διάρκεια μπαταρίας.
Άρα (μάλλον) δεν φταίνε τα Windows αλλά μάλλον η αποδοτικότητα των Intel/AMD.

Φταίνε όλα μαζί και ξανά λέω λογική κινητού.

Πλέον τα λαπτοπ ούτε μπαταρία να βγαίνει να μπορείς να έχεις και μια δεύτερη αν έχεις τόσο θέμα.

Μπαταρία που διαβάζεις 10 ώρες και με το ζόρι κρατάει 2 (θυμίζει σαμσουνγκ κινητο)

Αλλα δεν ειναι μονο αυτο ειναι και αυτο .αλλα ας δουλευαν σωστα τα windows και οπως τοσα χρονια θα εκανες και υποχώρηση σε κατι .

Δημοσ.

Μπορεί να μη θέλουν όλοι να παίζουν παιχνίδια, πάντως πλέον με τα Linux ό,τι θέλησα κατάφερα να το παίξω. Αν μου το έλεγε κάποιος το 2016 θα τον έλεγα τρελό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikosvele είπε

Μπορεί να μη θέλουν όλοι να παίζουν παιχνίδια, πάντως πλέον με τα Linux ό,τι θέλησα κατάφερα να το παίξω. Αν μου το έλεγε κάποιος το 2016 θα τον έλεγα τρελό.

Πως καταφερες να το παιξεις; Υπαρχει καποιος τρόπος; ( μη πεσετε να με φατε ειμαι νεος στο Linux )

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Ελλάδα: σημερινά στατιστικά επισκεπτων από ιστοσελίδα με κυρίως Έλληνες επισκεπτες:

Screenshot_20230313-230912-551.png.d076d3e63ab8bbacb8853d9f4e046100.png

Win=762, Mac=21, Linux=6, chrome=1

Αυτός ο "ένας" με Chrome OS παίζει να είναι κανένα αμερικανάκι που έγραψε λάθος το url και βγήκε σε ελληνικό site. Έλληνας με Chrome OS λίγο ως πολύ δύσκολο... 🤣

• Like 1
Δημοσ.

προφανώς δεν ειναι desktop απο τη στιγμη που μιλαμε και για macbooks που μάλλον ευθύνονται για το κλείσιμο της ψαλίδας. ειναι desktop + laptop το γράφημα. Νομίζω οτι στα φορητα, τα soc θα είναι η μόνη επιλογη σε μερικα χρονια. τα παραδοσιακα λαπτοπ απλα πεθαινουν. Ακόμη και τα gaming laptop δεν θα εχουν κανενα νοημα εφοσον το cloud gaming θα ειναι πολύ φθηνοτερο. 

• Like 3
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Chris Black είπε

και εχω την εντύπωση πως γενικά το linux εχει ανέβει τα τελευταία χρόνια αρκετά.

Ισχύει, το ακούω τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thessgr είπε

Έτσι και το Linux με όλες τις παραλλαγές του (UNIX, BSD κλπ)

Όχι, όχι, θα κρατηθώ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Το ChromeOS είναι Linux-based. Συγκεκριμένα Gentoo...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

Δεν ξέρω αν διάβασε κανείς το άρθρο, αλλά η αιτία που οι χρήστες αλλάζουν σε macOS είναι ότι στο λαπτοπ έχει πολύ καλύτερη διάρκεια μπαταρίας.
Άρα (μάλλον) δεν φταίνε τα Windows αλλά μάλλον η αποδοτικότητα των Intel/AMD.

Spoiler

Ποιος κάθεται να διαβάσει άρθρα τώρα... Ο τίτλος και πολύ είναι.

Σε μερικά χρόνια, όταν η Valve τελειοποιήσει το streamOS, και οι gamers θα έχουν ΚΑΙ αυτή την επιλογή, προβλέπω να windows να πέφτουν ακόμα περισσότερο, το οποίο είναι καλό για όλους μας (τους καταναλωτές, στην MS, ας ψάξουν να βρουν τι πηγαίνει λάθος).

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pmakr είπε

Πως καταφερες να το παιξεις; Υπαρχει καποιος τρόπος; ( μη πεσετε να με φατε ειμαι νεος στο Linux )

Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το Proton στο Steam σου. Μερικά παιχνίδια (λίγα) δεν το υποστηρίζουν γιατί θέλουν kernel-based anti-cheats και διάφορα άλλα, όμως πάρα πολλά πλέον παίζουν μια χαρά. Εδώ μπορείς να δεις και τη συμβατότητα.

https://www.protondb.com/

Προσωπικά πλέον ανοίγω Windows μόνο για ένα PUBG με φίλους. Σιχαίνομαι το workflow τους, παρά το γεγονός ότι τα χρησιμοποιούσα 20 χρόνια σα main.

• Like 4
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, pmakr είπε

Γενικά ρωτώντας μαθαίνεις, χρειάστηκε να ρωτήσω σε Discord servers για να μάθω κάποια πράγματα. Πλέον τα περισσότερα στο steam είναι click and play, και αν δεν είναι γίνονται με το proton ge που το κατεβάζει γρήγορα το protonup-qt. Για τα epic games έχω το heroic και για το genshin έχω το an anime game launcher

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Thessgr είπε

Αυτός ο "ένας" με Chrome OS παίζει να είναι κανένα αμερικανάκι που έγραψε λάθος το url και βγήκε σε ελληνικό site. Έλληνας με Chrome OS λίγο ως πολύ δύσκολο... 🤣

Δεν εδιναν τετοια λαπτοπ προπερυσι για την τηλεκπαιδευση? 

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι τα linux δεν είναι δημοφιλή γιατί υπάρχει θέμα με το gaming. Δεν τίθεται τέτοιο ερώτημα για τους mac αντίστοιχα, που παίζει να ναι και χειρότερα. Τα linux distro  δεν είναι δημοφιλή για πολλούς λόγους αλλά για μένα, ίσως οι πιο σημαντικοί, είναι ότι 1. δεν διαφημίζονται 2. είναι πάρα πολλά τα διαθέσιμα distros οπότε ο χρήστης μπερδεύεται και 3. επικρατεί ένας φόβος ότι πρέπει να σαι χάκερ για να τα χρησιμοποιείς

ΥΓ: τα windows 11 προσωπικά δεν μου έχουν φανεί τόσο χάλια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...