Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω ότι πολύ δύσκολα θα βρω απάντηση σε αυτή την ερώτηση αλλά θα την κάνω μπας και! Στις επισκέψεις μου στην Θεσσαλονίκη πίνω πάντα σαλέπι από τον γνωστό κύριο (δεν ξέρω αν κάνει να γράψω όνομα εδώ, οι Θεσσαλονικείς ξέρουν για ποιόν μιλάω) στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Φυσικά όπου αλλού έχω δοκιμάσει σαλέπι δεν έχει καμία σχέση, μιλάμε για τεράστια διαφορά, άλλο ρόφημα τελείως. Επειδή όμως μένω Αθήνα και δεν έχω βρει πουθένα σαλέπι που έστω να πλησιάζει αυτή τη γεύση, προσπαθώ τελευταία να βρω κάποια συνταγή που να μοιάζει γευστικά με αυτή που έχει ο πωλητής αυτός. Όποιος το έχει δοκιμάσει καταλαβαίνει το γιατί έχω εθιστεί τόσο πολύ σε αυτή τη γεύση!
Οπότε αν κάποιος ξέρει κάτι παρακαλώ ας το πει εδώ ή έστω με ένα προσωπικό μήνυμα! 

Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις μόνος σου. Εγω ειχα πάρει σαλέπι σκονη απο fotsi. ( www.fotsi.gr ). Θα ρωτήσεις να σου πουν πως θα το κάνεις στο γκαζάκι, μιας και εχει συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής. 

Υπαρχουν πλανόδιοι στην Ερμού αν θελεις ετοιμο.  

Δημοσ.

Όχι αυτό είναι το θέμα! Οι πλανόδιοι στην Ερμού πουλάνε σαλέπι που δεν έχει καμία σχέση με το σαλέπι που λέω εγώ! Συνταγές γενικά για σαλέπι που έχω βρει online και άλλες που μου είχαν πει από εκεί που αγόρασα σαλέπι τις δοκίμασα όλες και πάλι το άρωμα και η γεύση δεν έχει σχέση με το σαλέπι από τον σαλεπά στην Θεσσαλονίκη. 

Δημοσ.

δε πρόκειται να βρεις απάντηση στο ερώτημα. Ο συγκεκριμένος τύπος μπορεί να προσθέτει κάτι άλλο, να έχει δική του συνταγή. τρέχα γύρευε....

  • Moderators
Δημοσ.

Η πρώτη ύλη παίζει μεγάλο ρόλο ο συγκεκριμένος που λες τη σκόνη την φέρνει από Τουρκία και είναι έτοιμη με τα μπαχαρικά της, μόνο καμιά κανέλα αν βάλει πάνω

 

Δημοσ.

Από συνεντεύξεις του που έχω διαβάσει, έχει πει ότι δεν αγοράζει έτοιμη την σκόνη, αγοράζει τους βολβούς από Αλβανία μέσω φίλου του και τους τρίβει μόνος του. Και αυτό έχει μια λογική διότι ο βολβός έχει μισή τιμή από το έτοιμο σαλέπι σε σκόνι. Επίσης από πάνω έχει 3 διαφορετικά που βάζει, το ένα σίγουρα κανέλα. Τα άλλα δύο δεν είμαι σίγουρος, το ένα μοιάζει με πιπερόριζα αν και δεν είναι τόσο καυτερή.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Tsilitheo2 είπε

Γιατι δεν ρωτας τον ιδιο για την συνταγη;;; Ισως δεν εχει θεμα να μοιραστει το μυστικό 

Κοίτα δεν νομίζω να πει γιατί όπως και να το κάνεις φτωχός άνθρωπος είναι, δεν θα δώσει την συνταγή που τον κάνει τόσο περιζήτητο στην Θεσσαλονίκη στο σαλέπι. Και λογικό είναι. Βέβαια έχω αποφασίσει την επόμενη φορά που θα πάω να του ζητήσω να μου την πει με κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Άλλωστε για προσωπική χρήση το θέλω όχι για να το εκμεταλλευτώ εμπορικά.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, JohnnyDragon είπε

Κοίτα δεν νομίζω να πει γιατί όπως και να το κάνεις φτωχός άνθρωπος είναι, δεν θα δώσει την συνταγή που τον κάνει τόσο περιζήτητο στην Θεσσαλονίκη στο σαλέπι. Και λογικό είναι. Βέβαια έχω αποφασίσει την επόμενη φορά που θα πάω να του ζητήσω να μου την πει με κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Άλλωστε για προσωπική χρήση το θέλω όχι για να το εκμεταλλευτώ εμπορικά.

Αν είναι τόσο περιζήτητο γιατί είναι ακόμα φτωχός;

 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 13/3/2023 στις 9:31 ΜΜ, JohnnyDragon είπε

Ξέρω ότι πολύ δύσκολα θα βρω απάντηση σε αυτή την ερώτηση αλλά θα την κάνω μπας και! Στις επισκέψεις μου στην Θεσσαλονίκη πίνω πάντα σαλέπι από τον γνωστό κύριο (δεν ξέρω αν κάνει να γράψω όνομα εδώ, οι Θεσσαλονικείς ξέρουν για ποιόν μιλάω) στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Φυσικά όπου αλλού έχω δοκιμάσει σαλέπι δεν έχει καμία σχέση, μιλάμε για τεράστια διαφορά, άλλο ρόφημα τελείως. Επειδή όμως μένω Αθήνα και δεν έχω βρει πουθένα σαλέπι που έστω να πλησιάζει αυτή τη γεύση, προσπαθώ τελευταία να βρω κάποια συνταγή που να μοιάζει γευστικά με αυτή που έχει ο πωλητής αυτός. Όποιος το έχει δοκιμάσει καταλαβαίνει το γιατί έχω εθιστεί τόσο πολύ σε αυτή τη γεύση!
Οπότε αν κάποιος ξέρει κάτι παρακαλώ ας το πει εδώ ή έστω με ένα προσωπικό μήνυμα! 

Like και μόνο που είσαι Αθηναίος και πίνεις Σαλέπι πολύ λίγοι πίνουν πλέον. Όσο για την συνταγή μην περιμένεις και πολλά κάνε πειράματα μόνος σου και δες τι σου αρέσει. Είναι σαν να πας στον Μαστρονικολα στον Πειραιά και να σου πει την συνταγή στο καλύτερο (κατ εμέ) γαλακτομπούρεκο του κόσμου. Δεν γίνονται αυτά.🙂

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Kapetanakos είπε

 Είναι σαν να πας στον Μαστρονικολα στον Πειραιά και να σου πει την συνταγή στο καλύτερο (κατ εμέ) γαλακτομπούρεκο του κόσμου. 

Βρήκα πως θα φάω κανα 2ώρο το ΣΚ. Θα πάω  να φάω κανά ταψί, να δω αν ισχύει! Αν ειναι παπατζ@ θα σε φάω!!!!! 😃

*Για σαλέπι δεν έχω άποψη. Μόνο απο Ερμού παίρνω καμιά φορά. 

  • Like 1
Δημοσ.

Παρακολουθώ... για τον ίδιο λόγο! Σπίτι δεν έχω καταφέρει ποτέ να κάνω ωραίο σαλέπι! :(

 

Στις 14/3/2023 στις 12:02 ΠΜ, JakeKaufman είπε

Αν είναι τόσο περιζήτητο γιατί είναι ακόμα φτωχός;

Το ότι κάποιος κάνει καλό σαλέπι (ή οποιοδήποτε προϊόν) δε σημαίνει ότι ο ίδιος θα μπορέσει να λειτουργήσει και με τρόπο που να του αποφέρει λεφτά. Άλλο ο καλός σαλεπάς, άλλο ο καλός επιχειρηματίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...