JohnnyDragon Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Ξέρω ότι πολύ δύσκολα θα βρω απάντηση σε αυτή την ερώτηση αλλά θα την κάνω μπας και! Στις επισκέψεις μου στην Θεσσαλονίκη πίνω πάντα σαλέπι από τον γνωστό κύριο (δεν ξέρω αν κάνει να γράψω όνομα εδώ, οι Θεσσαλονικείς ξέρουν για ποιόν μιλάω) στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Φυσικά όπου αλλού έχω δοκιμάσει σαλέπι δεν έχει καμία σχέση, μιλάμε για τεράστια διαφορά, άλλο ρόφημα τελείως. Επειδή όμως μένω Αθήνα και δεν έχω βρει πουθένα σαλέπι που έστω να πλησιάζει αυτή τη γεύση, προσπαθώ τελευταία να βρω κάποια συνταγή που να μοιάζει γευστικά με αυτή που έχει ο πωλητής αυτός. Όποιος το έχει δοκιμάσει καταλαβαίνει το γιατί έχω εθιστεί τόσο πολύ σε αυτή τη γεύση! Οπότε αν κάποιος ξέρει κάτι παρακαλώ ας το πει εδώ ή έστω με ένα προσωπικό μήνυμα!
CONAN_ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Μπορείς να φτιάξεις μόνος σου. Εγω ειχα πάρει σαλέπι σκονη απο fotsi. ( www.fotsi.gr ). Θα ρωτήσεις να σου πουν πως θα το κάνεις στο γκαζάκι, μιας και εχει συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής. Υπαρχουν πλανόδιοι στην Ερμού αν θελεις ετοιμο.
JohnnyDragon Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Όχι αυτό είναι το θέμα! Οι πλανόδιοι στην Ερμού πουλάνε σαλέπι που δεν έχει καμία σχέση με το σαλέπι που λέω εγώ! Συνταγές γενικά για σαλέπι που έχω βρει online και άλλες που μου είχαν πει από εκεί που αγόρασα σαλέπι τις δοκίμασα όλες και πάλι το άρωμα και η γεύση δεν έχει σχέση με το σαλέπι από τον σαλεπά στην Θεσσαλονίκη.
Bitbit Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 δε πρόκειται να βρεις απάντηση στο ερώτημα. Ο συγκεκριμένος τύπος μπορεί να προσθέτει κάτι άλλο, να έχει δική του συνταγή. τρέχα γύρευε....
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Η πρώτη ύλη παίζει μεγάλο ρόλο ο συγκεκριμένος που λες τη σκόνη την φέρνει από Τουρκία και είναι έτοιμη με τα μπαχαρικά της, μόνο καμιά κανέλα αν βάλει πάνω
JohnnyDragon Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Από συνεντεύξεις του που έχω διαβάσει, έχει πει ότι δεν αγοράζει έτοιμη την σκόνη, αγοράζει τους βολβούς από Αλβανία μέσω φίλου του και τους τρίβει μόνος του. Και αυτό έχει μια λογική διότι ο βολβός έχει μισή τιμή από το έτοιμο σαλέπι σε σκόνι. Επίσης από πάνω έχει 3 διαφορετικά που βάζει, το ένα σίγουρα κανέλα. Τα άλλα δύο δεν είμαι σίγουρος, το ένα μοιάζει με πιπερόριζα αν και δεν είναι τόσο καυτερή.
Tsilitheo2 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Γιατι δεν ρωτας τον ιδιο για την συνταγη;;; Ισως δεν εχει θεμα να μοιραστει το μυστικό
JohnnyDragon Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, Tsilitheo2 είπε Γιατι δεν ρωτας τον ιδιο για την συνταγη;;; Ισως δεν εχει θεμα να μοιραστει το μυστικό Κοίτα δεν νομίζω να πει γιατί όπως και να το κάνεις φτωχός άνθρωπος είναι, δεν θα δώσει την συνταγή που τον κάνει τόσο περιζήτητο στην Θεσσαλονίκη στο σαλέπι. Και λογικό είναι. Βέβαια έχω αποφασίσει την επόμενη φορά που θα πάω να του ζητήσω να μου την πει με κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Άλλωστε για προσωπική χρήση το θέλω όχι για να το εκμεταλλευτώ εμπορικά.
achilles_g_ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Εγώ πάντως την έχω καταβρεί με το σαλεπι Όλυμπος
JakeKaufman Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 12 λεπτά πριν, JohnnyDragon είπε Κοίτα δεν νομίζω να πει γιατί όπως και να το κάνεις φτωχός άνθρωπος είναι, δεν θα δώσει την συνταγή που τον κάνει τόσο περιζήτητο στην Θεσσαλονίκη στο σαλέπι. Και λογικό είναι. Βέβαια έχω αποφασίσει την επόμενη φορά που θα πάω να του ζητήσω να μου την πει με κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Άλλωστε για προσωπική χρήση το θέλω όχι για να το εκμεταλλευτώ εμπορικά. Αν είναι τόσο περιζήτητο γιατί είναι ακόμα φτωχός; 1
JohnnyDragon Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 6 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Αν είναι τόσο περιζήτητο γιατί είναι ακόμα φτωχός; Σαλέπι πουλάει όχι πρέζα
Kapetanakos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Στις 13/3/2023 στις 9:31 ΜΜ, JohnnyDragon είπε Ξέρω ότι πολύ δύσκολα θα βρω απάντηση σε αυτή την ερώτηση αλλά θα την κάνω μπας και! Στις επισκέψεις μου στην Θεσσαλονίκη πίνω πάντα σαλέπι από τον γνωστό κύριο (δεν ξέρω αν κάνει να γράψω όνομα εδώ, οι Θεσσαλονικείς ξέρουν για ποιόν μιλάω) στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Φυσικά όπου αλλού έχω δοκιμάσει σαλέπι δεν έχει καμία σχέση, μιλάμε για τεράστια διαφορά, άλλο ρόφημα τελείως. Επειδή όμως μένω Αθήνα και δεν έχω βρει πουθένα σαλέπι που έστω να πλησιάζει αυτή τη γεύση, προσπαθώ τελευταία να βρω κάποια συνταγή που να μοιάζει γευστικά με αυτή που έχει ο πωλητής αυτός. Όποιος το έχει δοκιμάσει καταλαβαίνει το γιατί έχω εθιστεί τόσο πολύ σε αυτή τη γεύση! Οπότε αν κάποιος ξέρει κάτι παρακαλώ ας το πει εδώ ή έστω με ένα προσωπικό μήνυμα! Like και μόνο που είσαι Αθηναίος και πίνεις Σαλέπι πολύ λίγοι πίνουν πλέον. Όσο για την συνταγή μην περιμένεις και πολλά κάνε πειράματα μόνος σου και δες τι σου αρέσει. Είναι σαν να πας στον Μαστρονικολα στον Πειραιά και να σου πει την συνταγή στο καλύτερο (κατ εμέ) γαλακτομπούρεκο του κόσμου. Δεν γίνονται αυτά.🙂
sphinxgr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 24 λεπτά πριν, Kapetanakos είπε Είναι σαν να πας στον Μαστρονικολα στον Πειραιά και να σου πει την συνταγή στο καλύτερο (κατ εμέ) γαλακτομπούρεκο του κόσμου. Βρήκα πως θα φάω κανα 2ώρο το ΣΚ. Θα πάω να φάω κανά ταψί, να δω αν ισχύει! Αν ειναι παπατζ@ θα σε φάω!!!!! 😃 *Για σαλέπι δεν έχω άποψη. Μόνο απο Ερμού παίρνω καμιά φορά. 1
Bitbit Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 εγώ δοκίμασα πρώτη φορά σαλέπι πριν κάτι μήνες από περιέργεια. Τι βλακεία είναι αυτή; 1
Haldol Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Παρακολουθώ... για τον ίδιο λόγο! Σπίτι δεν έχω καταφέρει ποτέ να κάνω ωραίο σαλέπι! Στις 14/3/2023 στις 12:02 ΠΜ, JakeKaufman είπε Αν είναι τόσο περιζήτητο γιατί είναι ακόμα φτωχός; Το ότι κάποιος κάνει καλό σαλέπι (ή οποιοδήποτε προϊόν) δε σημαίνει ότι ο ίδιος θα μπορέσει να λειτουργήσει και με τρόπο που να του αποφέρει λεφτά. Άλλο ο καλός σαλεπάς, άλλο ο καλός επιχειρηματίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα