Προς το περιεχόμενο

Απειλές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ενα σκύλο περίπου ένα χρόνων. Μένω με  τον σύντροφο μου εδώ Και αρκετό καιρό..και αποφασίσαμε να πάρουμε και ένα δεύτερο σκυλάκι. Και βρήκαμε ένα σκυλάκι το οποίο ηταν παρατημένο στο δρόμο επειδή ήταν κουφό.. και το πήραμε στο σπίτι μας. Και έχει πέσει τόσο πολύ η ψυχολογία μας, γιατί ενώ δεν δουλεύω όλες τις μέρες τις εβδομάδας ..όταν δουλεύω γυρνάω στο σπίτι με κολλημένα χαρτιά στην πόρτα μου και να με απειλούν ότι αν δεν απομακρύνω τον σκύλο θα κινηθούν νομικά επειδή βγαίνει στο μπαλκόνι και γαυγιζει. Και με κατηγορούν ότι το έχω κλεισμένο στο μπαλκόνι, που κάτι τέτοιο δεν ισχύει.. όταν λείπω την βγάζει την περισσότερη ώρα στο μπαλκόνι από ότι εχω καταλάβει επειδή έτσι γουστάρει το ζωντανό..κλείνω μόνο τις πορτεσ των 2 δωματίων για να μην μου φαει κανένα ρούχο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν αντέχω άλλο.. έχω αλλά χίλια δυο προβλήματα και εχω και τους γείτονες να με απειλούν.

ο Δίας μου❤️

76AAAF37-A4B9-40A0-B072-D3CF4D462B60.jpeg

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η νομοθεσία είναι σαφής.

Η δική σου φιλοζωία δεν δικαιολογεί να επιβαρύνει την ψυχική υγεία των γειτόνων σου.

Εκπαίδευσε το σκύλο να μη γαυγίζει στο μπαλκόνι ή αναγκαστικά δε θα υπάρχει μπαλκονόπορτα ανοιχτή για να ενοχλεί τους γύρω και να γαυγίζει μέσα από τους τοίχους.

Αν δε θες να το εκπαιδεύσεις γιατί δεν έχεις λεφτά π.χ. δεν είναι δικαιολογία. Το πρόβλημα του γείτονα υφίσταται και δεν ακυρώνεται.

Αν δε θες να το κλείσεις μέσα στο σπίτι γιατί το "αγαπάς" δεν είναι δικαιολογία και δεν ενδιαφέρει το γείτονα γιατί η ενόχληση συνεχίζει να υφίσταται.

ή μάθετε τις δυνατότητές σας σεβόμενοι τους γύρω σας ή αντιμετωπίστε τις συνέπειες.

• Like 20
  • Thanks 9
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ποια είναι η ασέβεια το ότι είναι σκύλος και θα γαυγισει όποτε γουστάρει; Η το ότι με απειλούν χωρις κάν να ξέρουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκπαιδεύσεις έναν σκύλο, να μη γαβγίζει όλη μέρα. Δεν φταίνε σε τίποτα οι γείτονες. Επίσης, απ ότι καταλαβαίνω, το σκυλί μένει για πολλές ώρες μόνο του όταν δουλεύεις. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος σε αυτές τις περιπτώσεις και πλέον πάρα πολύ αυστηρός. Δεν σου είπε κανένας να μην έχεις σκύλο. Να μην ενοχλεί τους νοιάζει. Btw έχω 4-5 σκυλιά στη πολυκατοικία, κιχ δεν ακούγεται. 

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.

Σκύλος είναι και θα γαβγισει, αν είναι αδέσποτο δεν θα το κάνει κάθε μέρα 10-1 και 3-6 στα 2 μέτρα από εμένα. Αυτή είναι η διαφορά. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Σκύλος είναι και θα γαβγισει, αν είναι αδέσποτο δεν θα το κάνει κάθε μέρα 10-1 και 3-6 στα 2 μέτρα από εμένα. Αυτή είναι η διαφορά. 

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mariannaaaaaaaaa είπε

Ευχαριστώ! 

Μπορείς να πάρεις μια xiaomi κάμερα και με μια κάρτα μνήμης να καταγράψεις κάποιες μέρες να δεις την συμπεριφορά του σκυλιού, και αν είναι τόσο υπερβολικό. Αν γαβγίζει για 5 λεπτά κάθε τοσο, ε οκ αυτό είναι λογικό. Αν γαβγίζει για 20 λεπτά κάθε ώρα, ναι είναι υπερβολή. 

Δημοσ.

"Όταν λείπω την βγάζει την περισσότερη ώρα στο μπαλόνι", αυτο τα λέει όλα, και οι φιλοζωικές θα έλεγαν πως αυτό είναι και παθητική κακοποίηση. Υπάρχουν οι ώρες κοινής ησυχίας και όταν έχεις ένα ζώο πρέπει να φροντίζεις για την ευημερία του, και αυτό δεν είναι να το εχεις συνέχεια σε ένα μπαλκόνι.

• Like 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fir3fly είπε

"Όταν λείπω την βγάζει την περισσότερη ώρα στο μπαλόνι", αυτο τα λέει όλα, και οι φιλοζωικές θα έλεγαν πως αυτό είναι και παθητική κακοποίηση. Υπάρχουν οι ώρες κοινής ησυχίας και όταν έχεις ένα ζώο πρέπει να φροντίζεις για την ευημερία του, και αυτό δεν είναι να το εχεις συνέχεια σε ένα μπαλκόνι.

Φαντάζομαι αφήνει την μπαλκονόπορτα ανοιχτή και βγαίνει έξω μόνο του. Και η αδερφή μου έτσι κάνει, αλλά δεν γαβγίζουν (οκ ίσως σε κάνα μηχανάκι, ή τον μικρό μπορείς να τον πεις και λίγο ρατσιστή :P

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fir3fly είπε

Τι εννοείς ; Ότι το περιορίζω εγώ στο μπαλκόνι; 

3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μπορείς να πάρεις μια xiaomi κάμερα και με μια κάρτα μνήμης να καταγράψεις κάποιες μέρες να δεις την συμπεριφορά του σκυλιού, και αν είναι τόσο υπερβολικό. Αν γαβγίζει για 5 λεπτά κάθε τοσο, ε οκ αυτό είναι λογικό. Αν γαβγίζει για 20 λεπτά κάθε ώρα, ναι είναι υπερβολή. 

Οκευυυ, ευχαριστώ πολύ!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εδω ειναι ο νομος:

http://www.opengov.gr/ypes/?p=7907&cpage=1

Αναφερει ρητα οτι το σκυλι δεν πρεπει να βρισκεται μονιμα στο μπαλκονι κι οτι πρεπει να τηρουνται οι διαταξεις περι κοινης ησυχιας.

Επιπλεον αν το γαυγισμα ειναι φυσιολογικο, εαν γινεται λογω ερεθισματων κι οχι χωρις λογο κι εαν τα σκυλια σου δε γαυγιζουν επιμονα κι ακαταπαυστα, εισαι καλυμενη.

https://3vita.gr/me-apofasi-eirinodikeiou-nomimo-to-fisiologiko-gavgisma-ton-skilon-52372

Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Εδω ειναι ο νομος:

http://www.opengov.gr/ypes/?p=7907&cpage=1

Αναφερει ρητα οτι το σκυλι δεν πρεπει να βρισκεται μονιμα στο μπαλκονι κι οτι πρεπει να τηρουνται οι διαταξεις περι κοινης ησυχιας.

Επιπλεον αν το γαυγισμα ειναι φυσιολογικο, εαν γινεται λογω ερεθισματων κι οχι χωρις λογο κι εαν τα σκυλια σου δε γαυγιζουν επιμονα κι ακαταπαυστα, εισαι καλυμενη.

https://3vita.gr/me-apofasi-eirinodikeiou-nomimo-to-fisiologiko-gavgisma-ton-skilon-52372

Δεν βρίσκεται μόνιμα στο μπαλκόνι, έχω ανοιχτή την μπαλκονόπορτα και βγαίνει.. με το άλλο το σκυλί δεν είχα ποτε θέμα, το έχω 8 χρόνια. Ευχαριστώ πολύ❤️

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mariannaaaaaaaaa είπε

Δεν βρίσκεται μόνιμα στο μπαλκόνι, έχω ανοιχτή την μπαλκονόπορτα και βγαίνει.. με το άλλο το σκυλί δεν είχα ποτε θέμα, το έχω 8 χρόνια. Ευχαριστώ πολύ❤️

Δυστυχώς, χωρίς αποδείξεις, δεν ξέρεις τι κάνει. Οπότε ή κάμερα όπως πρότεινα, ή αν έχεις κάποιον γείτονα που τα πας καλά, για να έχει το νου του. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Δυστυχώς, χωρίς αποδείξεις, δεν ξέρεις τι κάνει. Οπότε ή κάμερα όπως πρότεινα, ή αν έχεις κάποιον γείτονα που τα πας καλά, για να έχει το νου του. 

Πως το ψάχνω για την αγοράσω; Μπορείς να μου προτείνεις κάποια ; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...