Προς το περιεχόμενο

Η Qualcomm θέλει να αντικαταστήσει τις eSIM με iSIM και διαθέτει το πρώτο πιστοποιημένο SoC

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Οι sim θα καταργηθούν στο μέλλον (όχι στο άμεσο μέλλον) διότι θα πρέπει να φύγουν από την αγορά όλα τα μοντέλα που χρησιμοποιούν φυσική σιμ οπότε καλό 2030+.

Τις esim μπορείς να τις βάζεις σε όποιο κινητό θέλεις απλά χρειάζεται να υποστηρίζει esim μόνο ένα barcode σκαναρεις.

Ήδη θυμάμαι την Vodafone να μου στέλνει μήνυμα τον Ιούνιο του 2022 στην Μύκονο που ήμουν σεζόν για κατάργηση του Ε και 3G σήματος και έλεγα αντε μπας και δούμε 4G η 5G αλλά από όσο βλέπω μια χαρά υπάρχει το Ε ακόμα και τώρα οπότε πήραν δρόμο.

Edit: επίσης ποιος έχει πάνω από 2 αντε 3 σιμ? Κάπως κουλό μου ακούγεται εκτός αν είναι για καμιά άλλη δουλίτσα παράξενη 🙄

Σίγουρα θα καταργηθούν κάποια στιγμή. Κατανοητό. Βολεύουν τους παρόχους.

Δε νομίζω ότι, όταν θα γίνει μαζικά, θα είναι τόσο απλό. Δεν είναι και απόλυτα ασφαλές να σκανάρεις απλά ενα barcode και να έχεις πλήρη πρόσβαση στον τηλεφωνικό αριθμό κάποιου.

Μύκονο δεν έχω πλησιάσει, οπότε δε ξέρω. Θα πω ότι έχεις δίκιο λοιπόν.

Δεν είπαμε κάποιος να έχει πολλές SIM ταυτόχρονα. Μπορεί απλά πχ σε μία εταιρεία με πχ 40 άτομα να έχουν 2-3 εταιρικά κινητά για να βολεύονται πρόχειρα όσοι έχουν πρόβλημα με το κινητό τους. Εκεί θα γίνει πανικός...

Ακόμα και σε πιο απλές περιπτώσεις υπάρχει θέμα πχ έχω 1 εφεδικό κινητό (Xperia X performance) πάντα στο συρτάρι. Το έχουν πάρει: 3 υπάλληλοί μου, η μητέρα μου, η σύζυγος, η μεγάλη κόρη μου, η πεθερά μου, 2 ξαδέρφια και 4 φίλοι μου έστω και για 1 μέρα. Αν υποστήριζε esim, πόσες να χωρέσει το κακόμοιρο;:D

Με τις φυσικές SIM, ανοίγεις συρταράκι, βάζεις SIM, ανοίγεις, βγάζεις SIM, τελείωσες. Χωρίς εργαλείο.

Επεξ/σία από Tlykog
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Tlykog είπε

Από που να αρχίσω;

1) Αυτό είναι συρταράκι για 2 SIM ή SIM και microSD. Όχι συρταράκι SIM. Η επιφάνεια της SIM είναι κάτω από το μισό από αυτό που δείχνεις.

2) Μάτια έχουμε και οι υπόλοιποι, όποτε αυτό που δείχνεις είναι ότι η SIM πιάνει το 1/14 της πλακέτας, η οποία εξαρχής δεν πιάνει και το μεγαλύτερο χώρο στο εσωτερικό της συσκευής. Αυτό δεν έχει, βέβαια λογική εξαρχής, αλλά εσυ το ξεκίνησες….

3) Πως το κανείς; Πως θα την ενεργοποιήσεις;

4) Μια χαρά το διάβασα. Πιστεύεις ότι ο χώρος που θα πιάνει θα είναι μηδέν; Ξεκάθαρα όχι. Θα είναι μικρότερος; Σίγουρα, αλλά γιατί; Τι θα καταλάβει τη θέση της φυσικής SIM; Πες μου κάτι χρήσιμο που δεν χωράει στις συσκευές που έχουμε.

5) Ακόμα και με μια γυναικεία καρφίτσα ή ένα συνδετήρας γίνεται. Σε κάποιες μάρκες πχ Sony ανοίγει και χωρίς εργαλείο. Θα μπορούσαν να το κάνουν και οι άλλοι δεν το έχει πατεντάρει, ούτε στοιχίζει παραπάνω.

6) Αν ανακυκλωθεί, αναγνώστης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες συσκευές. Αν είναι μέσα στο SOC…

Ξαναγράφω: δεν γίνεται για εμάς. Πρακτικά, για τον χρήστη, δεν έχει κάποιο πραγματικό όφελος η esim/isim. Ελέγχεται απόλυτα από τους παρόχους και δε μπορείς να βάλεις ότι θέλεις χωρίς να το ξέρουν οι πάροχοι.

Τα έχεις πάρα πολύ μπερδεμένα στο μυαλό σου.

1,2. Δεν είναι μόνο η φυσική SIM που καταλαμβάνει χώρο. Ούτε καν μόνο το συρταρακι που καταλαμβάνει επιπλέον χώρο. Εκτός από τη φυσική SIM χώρο καταλαμβάνει και το εξάρτημα εντός του κινητού που κάνει την ανάγνωση της SIM. Είναι ένα εξάρτημα εντός της συσκευής που επειδή εσύ δεν το βλέπεις νομίζεις ότι δεν υπάρχει. Σε όλον αυτόν τον χώρο πρέπει να προσθέσεις χώρο για άλλη μια SIM αν θες να έχεις την στοιχειώδη δυνατότητα για 2 SIM (Εντωμεταξύ γελάω με την απάντηση που έδωσες ότι σε κάποια κινητά οι SIM είναι πάνω κάτω όχι δίπλα δίπλα. Λες και αλλάζει ο χώρος που καταλαμβάνεται 😂). Επίσης το engineering που χρειάζεται για να βγάζεις και να βάζεις τη SIM με το συρταρακι αλλά και για να διατηρείται η αδιαβροχοποίηση ναι σωστά μαντεψες πιάνει χώρο. Και όλα αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με χώρο 1mm εντός του SoC. Μια χαρά βελτίωση είναι. Τεράστια

3. Όταν αγοράζεις την eSIM (το ίδιο θα ισχύει και για την iSIM) παίρνεις μια κάρτα όπως με την φυσική SIM αλλά αντί για μικρή καρτούλα έχει πάνω ένα barcode εκείνο το barcode σκανάρεις. Αλλά δεν χρειάζεται καν εκείνο. Θα μπορούσε πολύ εύκολα η διαδικασία να γίνει online ΑΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ. 

4. Ο χώρος που πιάνει η iSIM εντός του SoC είναι 1mm. Γελοίο και που το συζητάμε

5. Μάντεψε. Για να εχεις εσύ αυτή τη δυνατότητα με ή χωρίς συνδετήρες όπως σου είπα πιο πάνω θυσιάζεται χώρος.

6. Και στην iSIM αν ανακυκλωθεί το SoC μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη συσκευή. Αντίθετα στην φυσική sim το συρταράκι δεν ανακυκλώνεται ποτέ. Και πετάγεται. Επίσης πιο πιθανο να ανακυκλωθεί ένα SoC απ’ το να ανακυκλωθεί ένας SIM reader.

Και πάω στο τελευταίο που γράφεις. Οι πάροχοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ eSIM ή iSIM γιατί θα μπορείς πιο εύκολα να αλλάζεις παρόχους. Αν ήθελαν θα το έτρεχαν και δε θα έβαζαν εμπόδια στην εφαρμογή τους. Παγκοσμίως οι κατασκευαστές προσπαθούν για την κατάργηση της φυσικής SIM και οι πάροχοι αντιστέκονται με κάθε τρόπο. Στην Ελλάδα 5 χρόνια αφού εμφανίστηκε ακόμα δεν έχουν  υιοθετήσει όλοι οι πάροχοι την eSIM. Δεν ξέρουν το συμφέρον τους φαίνεται 

Επεξ/σία από Choulio
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, Tlykog είπε

Όχι δεν είναι. Οι κάρτες microSD χάνουν συνεχώς έδαφος. Όσα κινητά είχα δεν είχαν αυτό το συρταράκι. Είχαν ένα απίστευτα μικρό που έπαιρνε 1 SIM ή 2 SIM, αλλά σε διάταξη πάνω κάτω και όχι η μία δίπλα στην άλλη. Όταν λες "τα περισσότερα" τί εννοείς; Κανένα iphone (από μόνα τους καταλαμβάνουν πάνω από το 1/4 της αγοράς, όλες σχεδόν οι ναυαρχίδες όλων των κατασκευαστών και πολλά μοντέλα εκτός αυτών.

Chart of Smartphone Market Share Worldwide

https://www.oberlo.com/statistics/smartphone-market-share

Λίγες είναι οι 5. Τί θα γίνεται αν θέλεις να βάλεις κάποια που δεν υπάρχει στη λίστα;

Οι 5 sim δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα, άρα καταλαμβάνουν το χώρο 1 SIM στην πλακέτα.

Αν η SIM που θέλεις να χρησιμοποιήσεις δεν είναι στη λίστα των αποθηκευμένων τί κάνεις; Αυτό ρώτησα. Μπορείς να την προσθέσεις μόνος σου; Πρέπει να πας στον πάροχο; Με τη φυσική SIM απλά ανοίγεις και αλλάζεις. Κάποιοι τοποθετούν το εργαλείο αφαίρεσης της SIM στα κλειδιά τους, οπότε δεν πιάνει χώρο πρακτικά. Εγώ το κάνω και με συνδετήρα. Δουλεύω σε γραφείο και έχω άπλετους, ακόμα και μαζί μου.

Είπαμε: υπάρχουν και τρόποι να ανοίγεις SIM χωρίς εργαλεία. Η SONY έχει πολλά μοντέλα (αδιάβροχα) που το έχουν αυτό.

Δεν επιμένω για να επιμείνω. Έχω μάθει στη ζωή μου ότι κάθε πράγμα έχει θετικά και αρνητικά. Δεν υπάρχει το απόλυτο. Το να παρουσιάζεις με απόλυτο τρόπο ότι η μη φυσική SIM είναι η υπέρτατη λύση είναι λάθος. Έχει αρκετά αρνητικά. Όπως πχ οι μπαταρίες των κινητών που κάποτε μπορούσε να τις αλλάξει και ο απλός χρήστης, τώρα θέλεις 60€, παλιά ήθελες 15-25€. Τα κινητά γίναν πιο λεπτά, αλλά δεν έγιναν γι αυτό. Έγιναν γιατί οι εταιρείες βγάζουν πιο πολλά χρήματα, γιατί γλυτώνουν κόστος κατασκευής και εισπράττουν και από το service...

Μια χαρά ξέρει ο κάθε πάροχος ποια είναι η SIM μου, αλλά έχω την ευκαιρία να την τοποθετώ σε όποια συσκευή θέλω χωρίς να ζητάω άδεια από κανένα.

Ήμαρτον εσύ :D

Άλλα ντ αλλα...

Για αρχή,ειναι μια τεχνολογία που υπάρχει ήδη. Τοσο χρονο που έφαγες εδώ μεσα να λες "να ανακυκλωθεί ο αναγνωστης σιμ" και "αυτο ειναι συρταρακι για 2 σιμ και όχι συρταρακι σιμ"  θα ειχες δει ενα βιντεο πως δουλευει.

Αλλά όχι,συνεχιζεις πως το να μην χρειαζεσαι φυσική σιμ ,βολευει τους παρόχους.

Μπάρμπας μπούμερ.

Αυτο ειδικα το "οι 5 σιμ δε χρησιμοποιουνται ταυτοχρονα άρα πιανουν χώρο 1 σιμ" εντάξει..

Ξαναλέω,το isim πιανει χωρο οσο το κεφαλι μιας καρφιτσας.Θεωρητικά,υποστηριζει και άπειρες σιμ.

Πρακτικά,ΤΏΡΑ,υποστηρίζει 5.

Απλα ειναι άλλο τσιπακι,και οχι μεσα στον επεξεργαστη.

Τεσπα, αφού δε ξέρεις,μη γράφεις.Εχεις γνώμη για κατι που υπαρχει,αλλα γράφεις για κάτι που φαντάζεσαι.

Δε γινεται δουλεια έτσι.

2 ώρες πριν, Tlykog είπε

. Το έχουν πάρει: 3 υπάλληλοί μου, η μητέρα μου, η σύζυγος, η μεγάλη κόρη μου, η πεθερά μου, 2 ξαδέρφια και 4 φίλοι μου έστω και για 1 μέρα. Αν υποστήριζε esim, πόσες να χωρέσει το κακόμοιρο;:D

Με τις φυσικές SIM, ανοίγεις συρταράκι, βάζεις SIM, ανοίγεις, βγάζεις SIM, τελείωσες. Χωρίς εργαλείο.

Ολες αυτες,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Ανοιγεις εφαρμογη,ενεργοποιεις σιμ,κλείνεις εφαρμογή.

Χωρις εργαλειο.Χωρις συρταρι.Χωρις ΣΙΜ.Γκεγκε;

• Thanks 1

21 ώρες πριν, nickvas19 είπε

αυτά δεν είναι νέα ούτε εφευρέσεις. αρχαιολογιες είναι.

εγώ θέλω Σιμ-τσιπ στο χέρι και πατώντας τα δεξί μάτι να κάνω βιντεοκλήση.

αλλιώς βάλτε μου ουρά να γίνω πίθηκος να τρώω μπανάνες.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΈΓΡΑΨΕΣ🤣🤣

21 ώρες πριν, nickvas19 είπε

αυτά δεν είναι νέα ούτε εφευρέσεις. αρχαιολογιες είναι.

εγώ θέλω Σιμ-τσιπ στο χέρι και πατώντας τα δεξί μάτι να κάνω βιντεοκλήση.

αλλιώς βάλτε μου ουρά να γίνω πίθηκος να τρώω μπανάνες.

ΈΧΩ ΔΑΚΡΥΣΕΙ 🤣🤣🥲

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Choulio είπε

Τα έχεις πάρα πολύ μπερδεμένα στο μυαλό σου.

1,2. Δεν είναι μόνο η φυσική SIM που καταλαμβάνει χώρο. Ούτε καν μόνο το συρταρακι που καταλαμβάνει επιπλέον χώρο. Εκτός από τη φυσική SIM χώρο καταλαμβάνει και το εξάρτημα εντός του κινητού που κάνει την ανάγνωση της SIM. Είναι ένα εξάρτημα εντός της συσκευής που επειδή εσύ δεν το βλέπεις νομίζεις ότι δεν υπάρχει. Σε όλον αυτόν τον χώρο πρέπει να προσθέσεις χώρο για άλλη μια SIM αν θες να έχεις την στοιχειώδη δυνατότητα για 2 SIM (Εντωμεταξύ γελάω με την απάντηση που έδωσες ότι σε κάποια κινητά οι SIM είναι πάνω κάτω όχι δίπλα δίπλα. Λες και αλλάζει ο χώρος που καταλαμβάνεται 😂). Επίσης το engineering που χρειάζεται για να βγάζεις και να βάζεις τη SIM με το συρταρακι αλλά και για να διατηρείται η αδιαβροχοποίηση ναι σωστά μαντεψες πιάνει χώρο. Και όλα αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με χώρο 1mm εντός του SoC. Μια χαρά βελτίωση είναι. Τεράστια

3. Όταν αγοράζεις την eSIM (το ίδιο θα ισχύει και για την iSIM) παίρνεις μια κάρτα όπως με την φυσική SIM αλλά αντί για μικρή καρτούλα έχει πάνω ένα barcode εκείνο το barcode σκανάρεις. Αλλά δεν χρειάζεται καν εκείνο. Θα μπορούσε πολύ εύκολα η διαδικασία να γίνει online ΑΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ. 

4. Ο χώρος που πιάνει η iSIM εντός του SoC είναι 1mm. Γελοίο και που το συζητάμε

5. Μάντεψε. Για να εχεις εσύ αυτή τη δυνατότητα με ή χωρίς συνδετήρες όπως σου είπα πιο πάνω θυσιάζεται χώρος.

6. Και στην iSIM αν ανακυκλωθεί το SoC μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη συσκευή. Αντίθετα στην φυσική sim το συρταράκι δεν ανακυκλώνεται ποτέ. Και πετάγεται. Επίσης πιο πιθανο να ανακυκλωθεί ένα SoC απ’ το να ανακυκλωθεί ένας SIM reader.

Και πάω στο τελευταίο που γράφεις. Οι πάροχοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ eSIM ή iSIM γιατί θα μπορείς πιο εύκολα να αλλάζεις παρόχους. Αν ήθελαν θα το έτρεχαν και δε θα έβαζαν εμπόδια στην εφαρμογή τους. Παγκοσμίως οι κατασκευαστές προσπαθούν για την κατάργηση της φυσικής SIM και οι πάροχοι αντιστέκονται με κάθε τρόπο. Στην Ελλάδα 5 χρόνια αφού εμφανίστηκε ακόμα δεν έχουν  υιοθετήσει όλοι οι πάροχοι την eSIM. Δεν ξέρουν το συμφέρον τους φαίνεται 

1,2 Δε νομίζω ότι έχω τίποτα μπερδεμένο. Το γνωρίζω, αλλά όπως ξαναέγραψα: το θέμα είναι τί κερδίζεις και τί χάνεις. Δες ένα συρταράκι SIM από ένα νέο πχ Oneplus και πες μου πόσο χώρο πιάνει.

Σε τίποτα δεν υπάρχει πανάκεια. Διαφωνώ με το χώρο που ισχυρίζεσαι ότι χρειάζεται. Υπάρχει κάτι που χρειάζεται να χωρέσει σε ένα κινητό και δεν χωράει λόγω της SIM; Δεν το γράφω ειρωνικά. Απλά πες μου.

3. Το να έχεις πρόσβαση σε SIM μέσω barcode δεν το βρίσκω και πολύ ασφαλή ιδέα.

4. Έτσι κι αλλιώς όλα τα πράγματα στα κινητά είναι πολύ μικρά. Συμφωνώ ότι ο χώρος είναι μικρός, αλλά δε με νοιάζει ακόμα και ο χώρος που καταλαμβάνει το πλήρες συρταράκι. Ακόμα και αυτό είναι γελοίο που το συζητάμε και από τη μεριά του χρήστη εντελώς ανούσιο, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο.

5. Ποιος χώρος θυσιάζεται; Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για κάτι που δεν απασχολεί ΚΑΝΕΝΑ χρήστη στο ελάχιστο... Απλά υπάρχει και βολεύει.

6. που το ξέρεις ότι δεν ανακυκλώνεται; Σε κάθε περίπτωση είναι από τα μέρη που μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν. Τα SOC από την άλλη έχουν μικρό κέρδος από την ανακύκλωση.

Για το τελευταίο: μια χαρά θέλουν. Κλειδώνεται πιο εύκολα, ελέγχεται πιο εύκολα, συνδέει πιο εύκολα κινητό με κάτοχο, από το ιστορικό των προηγούμενων esim/isim θα ξέρουν και την ιστορία της συσκευής.

Θέλεις να μου πεις ότι κάποιος δε θα αλλάξει δίκτυο γιατί θα δυσκολευτεί να ανοίξει το συρταράκι και να αλλάξει SIM;...

4 ώρες πριν, Nera1 είπε

Άλλα ντ αλλα...

Για αρχή,ειναι μια τεχνολογία που υπάρχει ήδη. Τοσο χρονο που έφαγες εδώ μεσα να λες "να ανακυκλωθεί ο αναγνωστης σιμ" και "αυτο ειναι συρταρακι για 2 σιμ και όχι συρταρακι σιμ"  θα ειχες δει ενα βιντεο πως δουλευει.

Αλλά όχι,συνεχιζεις πως το να μην χρειαζεσαι φυσική σιμ ,βολευει τους παρόχους.

Μπάρμπας μπούμερ.

Αυτο ειδικα το "οι 5 σιμ δε χρησιμοποιουνται ταυτοχρονα άρα πιανουν χώρο 1 σιμ" εντάξει..

Ξαναλέω,το isim πιανει χωρο οσο το κεφαλι μιας καρφιτσας.Θεωρητικά,υποστηριζει και άπειρες σιμ.

Πρακτικά,ΤΏΡΑ,υποστηρίζει 5.

Απλα ειναι άλλο τσιπακι,και οχι μεσα στον επεξεργαστη.

Τεσπα, αφού δε ξέρεις,μη γράφεις.Εχεις γνώμη για κατι που υπαρχει,αλλα γράφεις για κάτι που φαντάζεσαι.

Δε γινεται δουλεια έτσι.

Ελλείψει επιχειρημάτων, αρχίζει η "ώρα του παιδιού". Σε τέτοια μηνύματα δεν απαντώ. 

Αν ξεκολλήσεις από τη φιλοσοφία "την έχω μεγαλύτερη και προσπαθώ να το αποδείξω σε όλους εδώ μέσα" θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει το "απόλυτο". Πχ οι μπαταρίες ενσωματώθηκαν, μειώθηκε λίγο ο όγκος των συσκευών, αλλά χάθηκε η ευκολία αντικατάστασης από τον χρήστη και πρέπει να ακουμπάς 50άρια για πλάκα... Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Εδώ κάνουμε συζητηση. Αν θέλεις επίπεδο καφενείου, πήγαινε σε καφενείο.

Να μάθεις να σέβεσαι τον συνομιλητή σου. Δε σε προσέβαλα ή σου έγραψα με ανάρμοστο τρόπο. Απαιτώ να κάνεις το ίδιο.

Επεξ/σία από Tlykog

Είναι η φυσική εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πάνω στην πλακέτα, που είναι στάνταρ, κάποια στιγμή να μπει μεσ' το SoC, υπό τη μορφή IP core. Αλλά οκ, δεν εφηύραν και τον τροχό, πως κάνουν έτσι; :P

On 13/03/2023 at 14:56, Black Demis said:

Όχι δεν τπ;έχει θέμα μπορείς να αλλάζεις και 500 barcodes θα τα πλυρωνει όμως κάθε φορά δλδ αν κάνει unregister μια esim πλεον για να ξανά κάνεις register πλυρωνει γισ καινούργια ξανά

Ε αυτό είναι απαράδεκτο, το ζήτημα είναι να έχεις είτε ένα offline είτε κάπως online barcode που θα είναι assigned σε εσένα με τους ίδιους όρους που είναι και η φυσική sim

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...