Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Looter είπε

Ξέρεις το πρόβλημα με μια μεγάλη μερίδα των χρηστών Mac ή wannabe χρηστών Mac είναι ότι ΔΕΝ γνωρίζουν σε ποιους απευθύνονται και γράφουν ένα κατεβατό μπαρούφες για να υποστηρίξουν το σάπιο μήλο. Τις περισσότερες φορές παπαγαλίζουν τσιτάτα ή προσπαθούν απλά να δικαιολογήσουν την αγορά τους για κάποιον ακατανόητο λόγο.

Γράφω από Macbook 16 Μ1 PRO το οποίο και χρησιμοποιώ πάνω από 14 μήνες οπότε μπορώ να έχω μια κάποια άποψη...

1. Ο απλός Μ1 που έχει το Mac air της "προσφοράς" είναι 4-5% ισχυρότερος σε single core ενώ σε multi core χάνει κατά κράτος. Έλα όμως που οι περισσότερες βαριές και καθημερινές εφαρμογές είναι multi core και όχι single core. Επίσης να ενημερώσω για όσους ΔΕΝ το γνωρίζουν ότι 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία των Μ1 και υπάρχουν ακόμα ΠΑΜΠΟΛΕΣ εφαρμογές (επαγγελματικές και μη που δεν υποστηρίζουν native τους Apple Silicon). Στην αντίπερα όχθη έχεις ένα πλήρες σύστημα που τρέχεις ΟΛΕΣ τις εφαρμογές και επιπλέον τις εφαρμογές android , linux , κλπ.

2. Ο Μ1 της "προσφοράς" με τα 1000 ευρώ θα ξεκινήσει να τρώει τη ζωή του SSD δίσκου σου από την πρώτη μέρα καθώς τα 8GB ΔΕΝ επαρκούν. Τώρα αν πιστεύεις ότι χρειάζεται μεγαλύτερη επεξήγηση αυτό , δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κουβέντα.

3. Ο Μ1 είναι σαφώς πιο ενεργειακά αποδοτικός και θα κρατήσει ΠΟΛΛΕΣ περισσότερες ώρες χωρίς να χρειαστείς ρεύμα. Γιατί όμως; Μήπως γιατί τρέχεις σε ένα καρακλειδωμένο λειτουργικό τις συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς δυνατότητα επιλογών; Στο ίδιο μηχάνημα αν τρέξεις windows 11 μέσω parallels και εγκαταστήσεις εφαμοργές που πιθανόν χρειάζεσαι και ΔΕΝ υποστηρίζονται native για M1 θα καταλάβεις ότι και αυτό το πλεονέκτημα μειώνεται αισθητα. Βέβαια δε μιλάμε για τον  Air της προσφοράς που με 256GB δίσκο θα συναγωνίζεται μόνο το κινητό σου τηλέφωνο σε αποθηκευτικό χώρο. Εγώ θα έχω λοιπόν το καλώδιο φόρτισης ΟΤΑΝ το χρειάζομαι και εσυ δίσκους , στικάκια , αντάπτορες  και λοιπά μπιχιλιμπίδια για να κάνεις τη δουλειά σου.

4. Η οθόνη είναι για τα μπάζα για 1000 ευρώ budget. Ποιο True Tone και μπαρούφες; Mini led βάζει η apple στα Pro μοντέλα και όχι την IPS οθόνη της "προσφοράς".  Σε αυτά τα λεφτά σπρώχνει ακόμα την τεχνολογική σαπίλα των 00s  ενώ ο ανταγωνισμός δίνει ΟΘΟΝΑΡΕΣ OLED

Αυτά τα ολίγα ως επαγγελματίας χρήστης που θεωρώ το 2023 ΚΑΚΙΣΤΗ επιλογή ένα φορητό με hardware σαν αυτό , πόσο μάλλον στα 1000 ευρώ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ KAN ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Το πρόβλημα με εσένα είναι ότι είχες Mac και το έδωσες γιατί πιθανόν δεν σε έπαιρνε να το κρατήσεις οπότε τώρα προσπαθείς να δικαιολογήσεις μια σάπια επιλογή που δεν συγκρίνετε ούτε καν με το Basic Μ1 air. Δες εδώ τα Geekbench https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-amd_ryzen_9_5900hx-vs-apple_m1 και μην γράφεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Το Μ1 ακόμα και το Basic air μια χαρά στέκετε και είναι ακόμα vfm και αν βρεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα  με αντίστοιχες η καλύτερες επιδόσεις έλα σφύρα μου να πάρω 5-6. Όσο για τις "οθοναρες" OLED έχεις ακούσει φαντάζομαι για το burn in και ghosting. Οπότε Gluck με την Φεράρι Asus και μάθε επιτέλους οτι η αλεπού ότι δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια όπως λένε και στο χωριό.  Τέλος μάθε να μην είσαι ανάγωγος και προσβλητικός.

Επεξ/σία από Mpegleris
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Υποθέτω ότι ο λόγος που η τιμή είναι λιγότερο από 1000 € είναι η προσεχής κυκλοφορία του επεξεργαστή Μ3 στα 4nm. (καντε google "Macbook Air M3" και δείτε σελίδες στο Macrumors κτλ). Αν το Air 13 (ή και άλλα μεγέθη, 15?) κυκλοφορήσουν με τον καινούργιο επεξεργαστή θα υπάρχον οφέλη σε απόδοση όσο και στη διάρκεια λειτουργίας με μπαταρία. Συμπέρασμα: μια σημερινή αγορά δεν αποκλείεται να είναι οικονομικότερη αλλά πιθανόν με χαμηλότερες επιδόσεις ή και άλλα χαρακτηριστικά. Το μοντέλο με 16gb από τον Κωτσόβολο είναι σίγουρα το καλύτερο (αν υπάρχει ακόμα)

Τώρα για τη γνώμη μου για το μηχάνημα: τα καινούργια μηχανήματα μετά το '15 πάσχουν από τα πληκτρολόγια . (τα Macbook Air 2015 εξακολούθησαν να κυκλοφορούν ως legacy και ίσως να υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα). Μόνο τα Μ2 Macbook Pro (14"&16") έχουν ποιοτικά πληκτρολόγια , παρόμοια αυτά που είχαν τα Macbook pro έως early 2015. Γι' αυτό εξακολουθώ να παραμένω πιστός στο Macbook Pro 13 early 2015 (3.1ghz, 16gb 1TB) που έχει retina οθόνη, ικανοποιητική απόδοση και μπαταρία, κλασικά USB-A 3, hdmi, SD κτλ

Αυτά για να συνεισφέρω στο διάλογο 

• Confused 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Looter είπε

Ξέρεις το πρόβλημα με μια μεγάλη μερίδα των χρηστών Mac ή wannabe χρηστών Mac είναι ότι ΔΕΝ γνωρίζουν σε ποιους απευθύνονται και γράφουν ένα κατεβατό μπαρούφες για να υποστηρίξουν το σάπιο μήλο. Τις περισσότερες φορές παπαγαλίζουν τσιτάτα ή προσπαθούν απλά να δικαιολογήσουν την αγορά τους για κάποιον ακατανόητο λόγο.

Γράφω από Macbook 16 Μ1 PRO το οποίο και χρησιμοποιώ πάνω από 14 μήνες οπότε μπορώ να έχω μια κάποια άποψη...

1. Ο απλός Μ1 που έχει το Mac air της "προσφοράς" είναι 4-5% ισχυρότερος σε single core ενώ σε multi core χάνει κατά κράτος. Έλα όμως που οι περισσότερες βαριές και καθημερινές εφαρμογές είναι multi core και όχι single core. Επίσης να ενημερώσω για όσους ΔΕΝ το γνωρίζουν ότι 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία των Μ1 και υπάρχουν ακόμα ΠΑΜΠΟΛΕΣ εφαρμογές (επαγγελματικές και μη που δεν υποστηρίζουν native τους Apple Silicon). Στην αντίπερα όχθη έχεις ένα πλήρες σύστημα που τρέχεις ΟΛΕΣ τις εφαρμογές και επιπλέον τις εφαρμογές android , linux , κλπ.

2. Ο Μ1 της "προσφοράς" με τα 1000 ευρώ θα ξεκινήσει να τρώει τη ζωή του SSD δίσκου σου από την πρώτη μέρα καθώς τα 8GB ΔΕΝ επαρκούν. Τώρα αν πιστεύεις ότι χρειάζεται μεγαλύτερη επεξήγηση αυτό , δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κουβέντα.

3. Ο Μ1 είναι σαφώς πιο ενεργειακά αποδοτικός και θα κρατήσει ΠΟΛΛΕΣ περισσότερες ώρες χωρίς να χρειαστείς ρεύμα. Γιατί όμως; Μήπως γιατί τρέχεις σε ένα καρακλειδωμένο λειτουργικό τις συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς δυνατότητα επιλογών; Στο ίδιο μηχάνημα αν τρέξεις windows 11 μέσω parallels και εγκαταστήσεις εφαμοργές που πιθανόν χρειάζεσαι και ΔΕΝ υποστηρίζονται native για M1 θα καταλάβεις ότι και αυτό το πλεονέκτημα μειώνεται αισθητα. Βέβαια δε μιλάμε για τον  Air της προσφοράς που με 256GB δίσκο θα συναγωνίζεται μόνο το κινητό σου τηλέφωνο σε αποθηκευτικό χώρο. Εγώ θα έχω λοιπόν το καλώδιο φόρτισης ΟΤΑΝ το χρειάζομαι και εσυ δίσκους , στικάκια , αντάπτορες  και λοιπά μπιχιλιμπίδια για να κάνεις τη δουλειά σου.

4. Η οθόνη είναι για τα μπάζα για 1000 ευρώ budget. Ποιο True Tone και μπαρούφες; Mini led βάζει η apple στα Pro μοντέλα και όχι την IPS οθόνη της "προσφοράς".  Σε αυτά τα λεφτά σπρώχνει ακόμα την τεχνολογική σαπίλα των 00s  ενώ ο ανταγωνισμός δίνει ΟΘΟΝΑΡΕΣ OLED

Αυτά τα ολίγα ως επαγγελματίας χρήστης που θεωρώ το 2023 ΚΑΚΙΣΤΗ επιλογή ένα φορητό με hardware σαν αυτό , πόσο μάλλον στα 1000 ευρώ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ KAN ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Όταν αναφέρεις την φράση "σάπιο μήλο" καταλαβαίνουμε την αντικειμενικότητα σου........

16 ώρες πριν, Looter είπε

Σαπίλα ολκής.

1000 ευρώ για επεξεργαστή 2 ετών , 256GB δίσκο και RAM 8GB το 2023. Και πάνω από όλα με ΜΗΔΕΝ δυνατότητα αναβάθμισης.

Τι να τα κάνεις τα specs όμως όταν θα βλέπεις το σάπιο μήλο. Θα χαίρεσαι τα ΜΟΝΟ 1000 ευρώ που ξόδεψες. 😂😂😂

Πριν μερικές ημέρες πήραμε από το Amazon.co.uk για τη δουλειά ΚΑΤΩ από 800 ευρώ ASUS λαπτοπ με OLED οθόνη και τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

• AMD Ryzen 9-5900HX Mobile Processor
  • 14" 2.8K 16:10 400nits OLED screen
  • 16GB RAM
  • Up to 1TB PCIe SSD
  • Ships with Microsoft Windows 11
  • Backlit Keyboard
  • WiFi 6
  • Weight 1.45 kg

Το χιλιάρικο σας έχει αξία.

Μην το δώσετε έτσι εύκολα…

Dell xps 13 του 2017 8gb ram. Ουτε τα Dell αναβαθμιζονται......σαπιλα και τα Dell........

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Mpegleris είπε

Το πρόβλημα με εσένα είναι ότι είχες Mac και το έδωσες γιατί πιθανόν δεν σε έπαιρνε να το κρατήσεις οπότε τώρα προσπαθείς να δικαιολογήσεις μια σάπια επιλογή που δεν συγκρίνετε ούτε καν με το Basic Μ1 air. Δες εδώ τα Geekbench https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-amd_ryzen_9_5900hx-vs-apple_m1 και μην γράφεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Το Μ1 ακόμα και το Basic air μια χαρά στέκετε και είναι ακόμα vfm και αν βρεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα  με αντίστοιχες η καλύτερες επιδόσεις έλα σφύρα μου να πάρω 5-6. Όσο για τις "οθοναρες" OLED έχεις ακούσει φαντάζομαι για το burn in και ghosting. Οπότε Gluck με την Φεράρι Asus και μάθε επιτέλους οτι η αλεπού ότι δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια όπως λένε και στο χωριό.  Τέλος μάθε να μην είσαι ανάγωγος και προσβλητικός.

Όπως έγραψα και παραπάνω , χρήστες ή wannabe χρήστες που γράφουν μπαρούφες και μπορεί να πάρουν κόσμο στο λαιμό τους.

Μια εικόνα , χίλιες λέξεις..

035ACC50-FC16-45C5-A971-81BBC7BC16E9.jpeg

Επεξ/σία από Looter
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 hours ago, anonymGR said:

Αυτά που διαβάζουμε από windows users με τα πλαστικα τους λαπτοπ ειναι τουλαχιστον για γελια.

Αν είναι το υλικό το θέμα πάντως βρίσκεις και μεταλλικά. 

Το δικό μου το πήρα πριν 2.5 χρόνια με 550€ και είναι αλουμινένιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ξεκαθαρα το θεμα εγινε vs πριν το κλεισουμε να πω οτι κατα την ταπεινη μου γνωμη ως παθων αποφευγεται οτιδηποτε με soldered πανω τους, ειχα tablet με soldered ssd το οποιο παρεδωσε ο ssd ξαφνου μια πρωια την ψυχη του, κοστος επιδιορθωσης εκτος εγγυησης οσο η τιμη του.

Και μια και ειναι καιρος να φυγω εντελως απο το οικοσυστημα της apple θα δωσω το macbook pro 2017 το 15αρι οσο παει τωρα. σκεπτομενος τις τιμες νομιζω οτι θα φυγει οσο παει τωρα το air m1.

1 ώρα πριν, NickTG είπε

Αν είναι το υλικό το θέμα πάντως βρίσκεις και μεταλλικά. 

Το δικό μου το πήρα πριν 2.5 χρόνια με 550€ και είναι αλουμινένιο. 

η σειρα της huawei ηταν αλουμινιο ολα και καποια της lenovo ειναι αλουμινιο , απλα καποιοι μενουν κολλημενοι στα low end μοντελα που ειναι ως επι τω πλειστω πλαστικα. τα αλλα τα γραφικα για burn in κλπ ειναι παρηγορια και αυτα ....

Επεξ/σία από forgotten
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Looter είπε

Όπως έγραψα και παραπάνω , χρήστες ή wannabe χρήστες που γράφουν μπαρούφες και μπορεί να πάρουν κόσμο στο λαιμό τους.

Μια εικόνα , χίλιες λέξεις..

035ACC50-FC16-45C5-A971-81BBC7BC16E9.jpeg

Μια εικόνα 1000 κόμπλεξ... Το ότι έχεις Μ1 Pro και βγάζεις σάπιο το Μ1 πραγματικά με ξεπερνάει. Δεν δικαιολογησε. Αλήθεια σε singe core (aka casual use, internet, fb, email, office, Netflix etc) ποση νομιζεις οτι ειναι η διαφορα αυτο που εχεις με ενα απλο basic air 2020 για απλη καθημερινη χρηση? Οσον αφορα το Ryzen που σύγκρινες πριν τρωει τη σκονη του air. Και επιμενω, εαν βρεις κατι καλυτερο μεχρι 1000 ευρω σε επιδοσεις και αυτονομια απο το "σαπιο" οπως το αποκαλεις Μ1 Air ελα να μου πεις...  υ.γ. αυτα τα λαιμο τους και παπατζιλικια πουλατα στους ασχετους. Για να τελειωνουμε την ππρολογια βρες μου ενα καλυτερο κατω του 1000ρικου LAPTOP που να πατα το Μ1 air. περιμενω .. Ελα να δουμε ποιος λεει μπαρουφες.

Επεξ/σία από Mpegleris
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, forgotten είπε

Και μια και ειναι καιρος να φυγω εντελως απο το οικοσυστημα της apple θα δωσω το macbook pro 2017 το 15αρι οσο παει τωρα. σκεπτομενος τις τιμες νομιζω οτι θα φυγει οσο παει τωρα το air m1.

Στο εύχομαι αλλά μην είσαι τόσο αισιόδοξος. Το Air M1, ακόμη και το base model, είναι πολύ καλύτερο από το MacBook Pro που διαθετεις. Επίσης τα Macbook με intel εχουν πεθάνει τιμολογιακά και στα πολύ κοντά θα σταματήσει η αναβάθμιση στις νέες εκδόσεις λειτουργικών.

Αν τσεκάρεις τις αγγελίες δεν μπορούν να πουλήσουν στο 1000αρικο Macbook με i9, 1tb ssd και 5500 GPU που είχαν μια περιουσία.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Mpegleris είπε

Μια εικόνα 1000 κόμπλεξ... Το ότι έχεις Μ1 Pro και βγάζεις σάπιο το Μ1 πραγματικά με ξεπερνάει. Δεν δικαιολογησε. Αλήθεια σε singe core (aka casual use, internet, fb, email, office, Netflix etc) ποση νομιζεις οτι ειναι η διαφορα αυτο που εχεις με ενα απλο basic air 2020 για απλη καθημερινη χρηση? Οσον αφορα το Ryzen που σύγκρινες πριν τρωει τη σκονη του air. Και επιμενω, εαν βρεις κατι καλυτερο μεχρι 1000 ευρω σε επιδοσεις και αυτονομια απο το "σαπιο" οπως το αποκαλεις Μ1 Air ελα να μου πεις...  υ.γ. αυτα τα λαιμο τους και παπατζιλικια πουλατα στους ασχετους. Για να τελειωνουμε την ππρολογια βρες μου ενα καλυτερο κατω του 1000ρικου LAPTOP που να πατα το Μ1 air. περιμενω .. Ελα να δουμε ποιος λεει μπαρουφες.

https://www.e-lenovo.gr/lenovo-yoga-slim-7-pro-14-ips-2-8k-ryzen7-6800hs-16gb-ssd512gb-w11-premium.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω δωροεπιταγή για αγορά Mac από kotsovolo 50 ευρώ. Οποίος τη θέλει, την χαρίζω, να στείλει π.μ

Προφίλ που συστηματικά πουλάνε στις αγγελίες όπως και προφίλ με ελάχιστα μηνύματα αποκλείονται

Ισχύει μέχρι 31/3

Επεξ/σία από efo355
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στο χιλιάρικο, δεν είναι προσφορά, τόσο έπαιζε, τόσο παίζει. Το ότι ανέβηκε κάποια στιγμή η τιμή του, δεν το κάνει προσφορά τώρα, το έκανε αντιπροσφορά στα παραπάνω λεφτά

16 ώρες πριν, Mpegleris είπε

θέλω να μου εξηγήσετε γιατί συγκρίνετε μηχανήματα >=1k σε εφαρμογές καθημερινής χρήσης

Δημοσ.
17 ώρες πριν, forgotten είπε

23 ώρες πριν, visualizer είπε

Ναι βαλε τον 6800hs σε full load εκτος πριζας να δουμε αν θα πιασει το μισο single core του m1 και ποσα αυγα θα τηγανισεις στη πορεια...

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cpgr είπε

Ναι βαλε τον 6800hs σε full load εκτος πριζας να δουμε αν θα πιασει το μισο single core του m1 και ποσα αυγα θα τηγανισεις στη πορεια...

δεν μπορω να μπω σε vs οτι πιστευει ο καθενας καλο ειναι....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...