Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια...

Χωρίς να λέω πολλά... Ψάξτε στα φίλτρα του σκρουτζ φορητό υπολογιστή με 

οθονη 2Κ, βάρος κάτω από 1,5 κιλό, μπαταρία που κρατάει 10 ώρες, και επεξεργαστή που καθημερινες εργασίες -σερφάρισμα με πολλές καρτέλες

επεξεργασία βίντεο κτλ το κάνει αθόρυβα και χωρίς να ψήνεις αυγό τηγανητό στη βάση του και βρεις windows laptop κατω απο 1000 ευρώ, τότε καταλαβαίνεισ αν είναι σαπάκι ή οχι. Το m1 toy 2020 το βρίσκεις και amazon κατά καιρούς κάτω από 900 ευρώ χωρίς τιμολογίο. αν δεν μπορείς να περιμενεισ το macbook air M3 15ari πάρε αυτό μια χάρα ειναι. Απλά να ξέρεις οτι με 1500 ευρώ παίρνεις καλύτερο μηχάνημα στα windows και αν ανέβεισ λίγο ακόμα πάιρνεισ το μοναδικό vfm laptop της apple 

macbook 14'' m1 pro 2021, και είσαι άρχοντας αφού θα έχεισ το πιο vfm αυτή τη στιγμή στην αγορά. 

Αν είσαι φοιτητής, είσαι στο οικοσύστημα (iphone +ipad etc.) αν έχεις σταθερό υπολογιστή και θες λαπτοπ παρτο με κλειστά μάτια.

Αν θες να πάιζεις παιχνίδια να έχεις ενα laptop για σταθερό μονιμα στην πρίζα, τρέχεις βαρια προγράμματα μη το πάρεις   

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Millennium είπε

Το κάνατε vs το θέμα... :(

Τελικά είναι προσφορά για όσους ενδιαφέρονται;

Προσφορά για αυτό το forum δεν είναι σε καμία περίπτωση.

Ωστόσο, τα περί value for money ισχύουν 1000%. Μέσα σε μια νύχτα άλλαξα κοσμοθεωρία μετά από 30 χρόνια χρήσης Windows. Το apple silicon είναι game changer.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Millennium είπε

Είναι όπως το δει κανείς. Ναι για αυτά που δίνει είναι προσφορά. Αν μπορείς να το πάρεις και με τιμολόγιο για να γλυτώσεις και το ΦΠΑ, είναι ακόμα μεγαλύτερη προσφορά.

Τώρα, κυκλοφορούσε κάποτε σε αυτή την τιμή; Ναι κυκλοφορούσε.
Μπορούσες να το βρεις κάποτε φθηνότερο; Ναι μπορούσες.

Το θέμα είναι πως είτε λόγω πληθωρισμού, είτε λόγω του ότι η Apple έβγαλε το νεότερο μοντέλο αυξάνοντας την τιμή του, το υπάρχον μοντέλο όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά κατά κάποιο τρόπο αυξήθηκε χωρίς κάποιον λόγο.

Το αυτό: Η επίσημη τιμή του αυξήθηκε. Για 1000 ευρώ που έχει τώρα το laptop αξίζει. Αυτός που είναι απαιτητικός χρήστης και επαγγελματίας "φωτογράφος", "γραφίστας" κτλ, ξέρει τι χρειάζεται και τι θέλει. Για τον μέσο χρήστη είναι ένα πολύ καλό laptop.

Υ.Γ. Ο κάθε επίδοξος αγοραστής είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του ανάγκες. Ο καθένας τα βάζει κάτω και αποφασίζει αν του κάνει. Για κάποιον που δεν έχει λύσεις για τον αποθηκευτικό χώρο, τα 256GB είναι για γέλια. Αν κάποιος όμως έχει στο σπίτι στημένο σύστημα NAS, ή κάποιον δικτυακό δίσκο, τότε μπορεί να την παλέψει. Όπως επίσης αν κάποιος ασχολείται κυρίως με cloud ή με αρχεία που δεν πιάνουν χώρο.

Τώρα αν είσαι κάποιος που χρησιμοποιείς πολύ βαριές εφαρμογές στην καθημερινότητα σου, τότε ξέρεις πως δεν είναι για εσένα.

Επεξ/σία από yazidis
  • Like 3
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Millennium είπε

Αν θες το GR keyboard ναι ειναι προσφορα.

Αλλιώς τόσο το βρίσκεις γενικά με EN keyboard.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, gammakappa είπε

Το μεχρι τελος της εβδομαδας απο που προκύπτει.εδω και δεκα μερες ειναι στα 999

Έχει αναφερθεί σε προωθητικό mail οτι ισχύει μέχρι 18/3.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yazidis είπε

Είναι όπως το δει κανείς. Ναι για αυτά που δίνει είναι προσφορά. Αν μπορείς να το πάρεις και με τιμολόγιο για να γλυτώσεις και το ΦΠΑ, είναι ακόμα μεγαλύτερη προσφορά.

Τώρα, κυκλοφορούσε κάποτε σε αυτή την τιμή; Ναι κυκλοφορούσε.
Μπορούσες να το βρεις κάποτε φθηνότερο; Ναι μπορούσες.

Το θέμα είναι πως είτε λόγω πληθωρισμού, είτε λόγω του ότι η Apple έβγαλε το νεότερο μοντέλο αυξάνοντας την τιμή του, το υπάρχον μοντέλο όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά κατά κάποιο τρόπο αυξήθηκε χωρίς κάποιον λόγο.

Το αυτό: Η επίσημη τιμή του αυξήθηκε. Για 1000 ευρώ που έχει τώρα το laptop αξίζει. Αυτός που είναι απαιτητικός χρήστης και επαγγελματίας "φωτογράφος", "γραφίστας" κτλ, ξέρει τι χρειάζεται και τι θέλει. Για τον μέσο χρήστη είναι ένα πολύ καλό laptop.

Υ.Γ. Ο κάθε επίδοξος αγοραστής είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του ανάγκες. Ο καθένας τα βάζει κάτω και αποφασίζει αν του κάνει. Για κάποιον που δεν έχει λύσεις για τον αποθηκευτικό χώρο, τα 256GB είναι για γέλια. Αν κάποιος όμως έχει στο σπίτι στημένο σύστημα NAS, ή κάποιον δικτυακό δίσκο, τότε μπορεί να την παλέψει. Όπως επίσης αν κάποιος ασχολείται κυρίως με cloud ή με αρχεία που δεν πιάνουν χώρο.

Τώρα αν είσαι κάποιος που χρησιμοποιείς πολύ βαριές εφαρμογές στην καθημερινότητα σου, τότε ξέρεις πως δεν είναι για εσένα.

Δεν είναι όπως το δει κανείς. Δεν είναι θέμα πληθωρισμού. Είναι θέμα κοροϊδίας. Αντικειμενικά σαν τιμή απέχει πολύ απο το να είναι προσφορά. Είναι "καλή τιμή" γιατί είναι η τιμή στην οποία το βρίσκεις 300 απο τις 365 μέρες του χρόνου και σε αυτή την τιμή για έναν απλό χρήστη που δουλεύει browser και office αξίζει. Όταν μέχρι προχτές είχε 899 ετοιμοπαράδοτο στο Σκρουτζ (που η εγγύηση Apple είναι global οπότε ας το φέρνει κι απο Τανζανία) , δεν υπάρχει λόγος να ανέβει σαν προσφορά το 999 και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ακόμα up το thread. Τελείως αντικειμενικά πάντα. Αν κάποιος έψαχνε mac, ας το πάρει. Αν απλά το είδες, μην τρέξεις να το πάρεις θα το ξαναβρείς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, panos2000gr είπε

Κάτοχος MacBook Air M1 (και με 8 και με 16GB RAM), MacBook Pro 14 M1 και τώρα  MacBook Pro 16 M1.

Μην ακούτε την κάθε χαζομάρα εδώ μέσα, από ανθρώπους που δεν το κατέχουν.

.......................

Επίσης τα 8GB RAM θεωρείστε ότι είναι σαν να έχετε 16+ GB RAM σε ένα μηχάνημα intel. Τo swap όποτε και αν χρειαστεί (πολύ σπάνια) κάνει ασύλληπτη δουλειά. Τα "τρώει" την ζωή του SSD που αναφέρει κάποιος παραπανω είναι βγαλμένα από θεωρίες προηγούμενης 5ετίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Για να συνοψίσω πρόκειται για τρομερό μηχάνημα ακόμη και στο 2023. Ειδικά για όποιον μπορεί να κάνει αποφορολογηση, τα 800 ευρώ για αυτό το Macbook είναι κλοπή.

Δυστιχως δεν εχεις ιδεα πως λειτουργει η ram και λες ανακριβειες που προσπαθει να προωθήσει η Αpple( οχι η Apple σαν εταιρεια αλλα τα προβατα ) για να δικαιολογησει οτι δεν μπορεις να βαλεις παραπανω ram.O λογος που δεν μπορεις να βαλεις παραπανω ram και εχει μονο 8GB ειναι πολυ απλος( περαν του κοστους) , θελουν να σε αναγκασουν να αγορασεις το επομενο μοντελο .

Εχουμε το android studio που σου λεει θελω 8GB ram ( χεστηκα αν ειναι windows η mac τοσα θελω ! )Στο mac που εχει 8GB δεν μπορει να τα φορτωσει ολα στην RAM οποτε αναγκαστικα θα τα τραβαει απο τον SSD.Στο windows που εχει 16GB θα τα φορτωσει ολα στην RAM.

image.jpeg.2dc445e64159945511542e3a11834842.jpeg

Ωραια και που ειναι διαφορα ;;;

Η διαφορα ειναι οτι οταν τα φορτωνει απο τον SSD η αποδοση ειναι πολυ χειροτερη γιατι το διαβασμα δεδομενων απο την RAM ειναι πολυ πιο γρηγορο.

Επεξ/σία από visualizer
  • Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.

Για εφαρμογές γραφείου, browsing, streaming κλπ είναι άριστο από κάθε άποψη.

Για editing, development κλπ πάτε σε πιο δυνατά χαρακτηριστικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, visualizer είπε

Δυστιχως δεν εχεις ιδεα πως λειτουργει η ram και λες ανακριβειες που προσπαθει να προωθήσει η Αpple( οχι η Apple σαν εταιρεια αλλα τα προβατα ) για να δικαιολογησει οτι δεν μπορεις να βαλεις παραπανω ram.O λογος που δεν μπορεις να βαλεις παραπανω ram και εχει μονο 8GB ειναι πολυ απλος( περαν του κοστους) , θελουν να σε αναγκασουν να αγορασεις το επομενο μοντελο .

Εχουμε το android studio που σου λεει θελω 8GB ram ( χεστηκα αν ειναι windows η mac τοσα θελω ! )Στο mac που εχει 8GB δεν μπορει να τα φορτωσει ολα στην RAM οποτε αναγκαστικα θα τα τραβαει απο τον SSD.Στο windows που εχει 16GB θα τα φορτωσει ολα στην RAM.

image.jpeg.2dc445e64159945511542e3a11834842.jpeg

Ωραια και που ειναι διαφορα ;;;

Η διαφορα ειναι οτι οταν τα φορτωνει απο τον SSD η αποδοση ειναι πολυ χειροτερη γιατι το διαβασμα δεδομενων απο την RAM ειναι πολυ πιο γρηγορο.

Η πιο αστεία ανάλυση που έχω διαβάσει στο 2023. Ολα αυτά που λες έχουν μια βάση αλλά κάπου στο 2017-2018.
5 χρόνια μετά η τεχνολογία σε έχει ξεπεράσει φίλε μου όποτε ενημερώσου σωστότερα γιατί εκτίθεσαι. 

Η Onboard RAM επίσης δεν είναι υπόθεση μόνο της Apple αλλά πολλών εταιρειών κατασκευής. Η επιλογή να βάζει στα base model μικρότερη μνήμη έχει να κάνει με πολλά. Νομίζω όμως ότι θα χάσω τον χρόνο μου αν κάτσω να στα εξηγήσω καθώς από τα «πρόβατα» κτλ που γράφεις καταλαβαίνω και το τεχνολογικό σου επίπεδο. 

Πάντως αν σου ανεβάσω αμέτρητα τεστ 8gb vs 16gb στο συγκεκριμένο μοντέλο θα τρίβεις τα μάτια σου. Δεν πρόκειται να δεις διαφορά πέρα από 8Κ επεξεργασία. Για το 99% του κόσμου καμία απολύτως διαφορά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μελλοντικά δεν είναι περισσότερο future proof το 16αρι.

Ενημερώσου λοιπόν και μετά γράψε.

Επεξ/σία από panos2000gr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, panos2000gr είπε

Η πιο αστεία ανάλυση που έχω διαβάσει στο 2023. Ολα αυτά που λες έχουν μια βάση αλλά κάπου στο 2017-2018.
5 χρόνια μετά η τεχνολογία σε έχει ξεπεράσει φίλε μου όποτε ενημερώσου σωστότερα γιατί εκτίθεσαι. 

Η Onboard RAM επίσης δεν είναι υπόθεση μόνο της Apple αλλά πολλών εταιρειών κατασκευής. Η επιλογή να βάζει στα base model μικρότερη μνήμη έχει να κάνει με πολλά. 

Πάντως αν σου ανεβάσω τεστ 8gb vs 16gb στο συγκεκριμένο μοντέλο θα τρίβεις τα μάτια σου. Δεν πρόκειται να δεις διαφορά πέρα από 8Κ επεξεργασία. Για το 99% του κόσμου καμία απολύτως διαφορά, χωρίς αυτό να σημαίνει πτι μελλοντικά δεν είναι περισσότερο future proof το 16αρι.

Ενημερώσου λοιπόν και μετά γράψε.

Οκ οποτε αυτο που κραταμε απο την απαντηση σου ειναι οτι σου φανηκε αστεια η αναλυση μου χωρις να εξηγεις για ποιον λογο ... και αν την θεωρεις λαθος , ποιο ειναι το λαθος ;

Για να σε βοηθησω και να εχει καποιο νοημα η κουβεντα αν πραγματικα ενδιαφερεσαι αλλιως κανενα προβλημα.

Tι ακριβως σου φανηκε αστειο και γιατι ;

Τι αλλαξε απο το 2017-2018 ; 

Ποια ειναι αυτα τα πολλα που εχει να κανει περαν του σημαντικοτερου που ειναι το κοστος ;

43 λεπτά πριν, panos2000gr είπε

Νομίζω όμως ότι θα χάσω τον χρόνο μου αν κάτσω να στα εξηγήσω καθώς από τα «πρόβατα» κτλ που γράφεις καταλαβαίνω και το τεχνολογικό σου επίπεδο. 

Το χρονο σου τον χανεις ηδη γιατι γραφεις πραγματα που δεν μπορεις καν να τα εξηγησεις σε αντιθεση με εμενα που σου ανεφερα και παραδειγμα... οποτε δεν εχει και καποια αξια η αποψη σου. Ειναι σαν να εισαι στο δημοτικο και να δειχνεις καποιον με το δαχτυλο , να γελας και οταν σε ρωτησουν γιατι γελας να μην μπορεις να απαντησεις .

Επεξ/σία από visualizer
Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι απλα. Για καθημερινη χρηση ειναι παρα πολυ καλο, ωραια οθονη, καλος ηχος, μεγαλη διαρκεια μπαταριας, αλλα στα 999 ευρω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προσφορα. Ειναι μια ελαφρως τσιμπημενη τιμη για ενα laptop 2 ετων. Το Μ2 ΜΒΑ θα επρεπε να κανει σημερα 999 ευρω, οχι το Μ1.

Οποιος το αγορασει, θα ειναι μια χαρα και πολυ ευχαριστημενος αλλα θα πρεπει να ξερει οτι δεν αγορασε προσφορα. Εδωσε χιλια ευρω για ενα laptop που η κατηγορα τιμης του ειναι χιλια ευρω.

Οσοι το συγκρινουν με Windows laptop να μας πουν ποτε ηταν η τελευταια φορα που εσκασαν 1299 ευρω να αγορασουν Windows laptop. Εγω που πριν δυο χρονια αγορασα ενα M1 MBA (8/256) και ενα Lenovo x1 Carbon gen 7(16/256) και τα δυο στα 1300 ευρω, το μονο παραπονο που εχουν απο το Lenovo ειναι η μπαταρια που κραταει μονο 4-5 ωρες.
Η διαφορα ειναι οτι το lenovo στα 1300 ειναι παναλαφρο, εχει 16GB RAM, δισκο που μπορω να αλλαξω μονος μου, 3 χρονια εγγυηση, και μια αλλαγη μπαταριας δωρεαν. Συν οτι δεν σπαει η οθονη του αν σου πεσει μια φορα κατω. Κανω διαφορετικα πραγματα με το καθε ενα. Θα εκανα ΑΝΕΤΑ τη δουλεια μου με ενα chromebook.

Για να κλεισουμε, αν καποιος ξερει τι θελει, κατα τη γνωμη μου ενα M2 MBA ειναι πιο καλη αγορα. (οταν ανακοινωθουν τα Μ3 ΜΒΑ)
Αν καποιος δεν ξερει τι θελει και επειδη εχει iPhone και τα Macbook ειναι μοδα ή ειναι "Apple" θελει και αυτος ενα, ισως τον πονεσει το χιλιαρικο. Ο μεσος χρηστης χρειαζεται απλα ενα Chromebook αλλα δεν το ξερει.

Υ.Γ. Αν καποιος θελει να τα σκασει για να μπει στο MacOs, κατα τη γνωμη μου παντα, ας κοιταξει να ακολουθησει τις προσφορες για τα Μ1 ΜΒP 14". To θεωρω το καλυτερο VFM για τα λεφτα που δινεις. Αρκει παντα να ξερεις τι θελεις. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Τα πραγματα ειναι απλα. Για καθημερινη χρηση ειναι παρα πολυ καλο, ωραια οθονη, καλος ηχος, μεγαλη διαρκεια μπαταριας, αλλα στα 999 ευρω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προσφορα. Ειναι μια ελαφρως τσιμπημενη τιμη για ενα laptop 2 ετων. Το Μ2 ΜΒΑ θα επρεπε να κανει σημερα 999 ευρω, οχι το Μ1.

Οποιος το αγορασει, θα ειναι μια χαρα και πολυ ευχαριστημενος αλλα θα πρεπει να ξερει οτι δεν αγορασε προσφορα. Εδωσε χιλια ευρω για ενα laptop που η κατηγορα τιμης του ειναι χιλια ευρω.

Οσοι το συγκρινουν με Windows laptop να μας πουν ποτε ηταν η τελευταια φορα που εσκασαν 1299 ευρω να αγορασουν Windows laptop. Εγω που πριν δυο χρονια αγορασα ενα M1 MBA (8/256) και ενα Lenovo x1 Carbon gen 7(16/256) και τα δυο στα 1300 ευρω, το μονο παραπονο που εχουν απο το Lenovo ειναι η μπαταρια που κραταει μονο 4-5 ωρες.
Η διαφορα ειναι οτι το lenovo στα 1300 ειναι παναλαφρο, εχει 16GB RAM, δισκο που μπορω να αλλαξω μονος μου, 3 χρονια εγγυηση, και μια αλλαγη μπαταριας δωρεαν. Συν οτι δεν σπαει η οθονη του αν σου πεσει μια φορα κατω. Κανω διαφορετικα πραγματα με το καθε ενα. Θα εκανα ΑΝΕΤΑ τη δουλεια μου με ενα chromebook.

Για να κλεισουμε, αν καποιος ξερει τι θελει, κατα τη γνωμη μου ενα M2 MBA ειναι πιο καλη αγορα. (οταν ανακοινωθουν τα Μ3 ΜΒΑ)
Αν καποιος δεν ξερει τι θελει και επειδη εχει iPhone και τα Macbook ειναι μοδα ή ειναι "Apple" θελει και αυτος ενα, ισως τον πονεσει το χιλιαρικο. Ο μεσος χρηστης χρειαζεται απλα ενα Chromebook αλλα δεν το ξερει.

Υ.Γ. Αν καποιος θελει να τα σκασει για να μπει στο MacOs, κατα τη γνωμη μου παντα, ας κοιταξει να ακολουθησει τις προσφορες για τα Μ1 ΜΒP 14". To θεωρω το καλυτερο VFM για τα λεφτα που δινεις. Αρκει παντα να ξερεις τι θελεις. 

Είχα το Lenovo x1 carbon και εγώ και μάλιστα νεότερο από το δικό σου . Gen 8 16/512 x1 4k. 
Ουτε καν πλησιάζει νομιζω το base model MacBook Air m1. Πέρα από την συνδεσιμότητα του x1  λόγω φυσικών ports το vs είναι hands down υπέρ του MacBook Air m1.

Επεξ/σία από panos2000gr
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panos2000gr είπε

Είχα το Lenovo x1 carbon και εγώ και μάλιστα νεότερο από το δικό σου . Gen 8 16/512 x1 4k. 
Ουτε καν πλησιάζει νομιζω το base model MacBook Air m1. Πέρα από την συνδεσιμότητα του x1  λόγω φυσικών ports το vs είναι hands down υπέρ του MacBook Air m1.

Το θεμα ειναι αν ειναι προσφορα στα 1000 ευρω το Μ1 base model και δεν ειναι. Ειναι η κανονικη τιμη του.

• Like 1
Δημοσ.

Αγορά του καινούργιου Apple Mini M2 και μία φορητή οθόνη (LG Gram 2k) και είσαι στα ίδια χρήματα, με φορητότητα και πολύ καλύτερο VFM. Υπάρχουν λύσεις ακόμα και για την ενέργεια όταν κάπου δεν υπάρχει πρίζα με ελάχιστο κόστος, αυτό για να προλάβω κάποιους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...