panos spain Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Στις 14/3/2023 στις 1:58 ΠΜ, Looter είπε Ξέρεις το πρόβλημα με μια μεγάλη μερίδα των χρηστών Mac ή wannabe χρηστών Mac είναι ότι ΔΕΝ γνωρίζουν σε ποιους απευθύνονται και γράφουν ένα κατεβατό μπαρούφες για να υποστηρίξουν το σάπιο μήλο. Τις περισσότερες φορές παπαγαλίζουν τσιτάτα ή προσπαθούν απλά να δικαιολογήσουν την αγορά τους για κάποιον ακατανόητο λόγο. Γράφω από Macbook 16 Μ1 PRO το οποίο και χρησιμοποιώ πάνω από 14 μήνες οπότε μπορώ να έχω μια κάποια άποψη... 1. Ο απλός Μ1 που έχει το Mac air της "προσφοράς" είναι 4-5% ισχυρότερος σε single core ενώ σε multi core χάνει κατά κράτος. Έλα όμως που οι περισσότερες βαριές και καθημερινές εφαρμογές είναι multi core και όχι single core. Επίσης να ενημερώσω για όσους ΔΕΝ το γνωρίζουν ότι 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία των Μ1 και υπάρχουν ακόμα ΠΑΜΠΟΛΕΣ εφαρμογές (επαγγελματικές και μη που δεν υποστηρίζουν native τους Apple Silicon). Στην αντίπερα όχθη έχεις ένα πλήρες σύστημα που τρέχεις ΟΛΕΣ τις εφαρμογές και επιπλέον τις εφαρμογές android , linux , κλπ. 2. Ο Μ1 της "προσφοράς" με τα 1000 ευρώ θα ξεκινήσει να τρώει τη ζωή του SSD δίσκου σου από την πρώτη μέρα καθώς τα 8GB ΔΕΝ επαρκούν. Τώρα αν πιστεύεις ότι χρειάζεται μεγαλύτερη επεξήγηση αυτό , δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κουβέντα. 3. Ο Μ1 είναι σαφώς πιο ενεργειακά αποδοτικός και θα κρατήσει ΠΟΛΛΕΣ περισσότερες ώρες χωρίς να χρειαστείς ρεύμα. Γιατί όμως; Μήπως γιατί τρέχεις σε ένα καρακλειδωμένο λειτουργικό τις συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς δυνατότητα επιλογών; Στο ίδιο μηχάνημα αν τρέξεις windows 11 μέσω parallels και εγκαταστήσεις εφαμοργές που πιθανόν χρειάζεσαι και ΔΕΝ υποστηρίζονται native για M1 θα καταλάβεις ότι και αυτό το πλεονέκτημα μειώνεται αισθητα. Βέβαια δε μιλάμε για τον Air της προσφοράς που με 256GB δίσκο θα συναγωνίζεται μόνο το κινητό σου τηλέφωνο σε αποθηκευτικό χώρο. Εγώ θα έχω λοιπόν το καλώδιο φόρτισης ΟΤΑΝ το χρειάζομαι και εσυ δίσκους , στικάκια , αντάπτορες και λοιπά μπιχιλιμπίδια για να κάνεις τη δουλειά σου. 4. Η οθόνη είναι για τα μπάζα για 1000 ευρώ budget. Ποιο True Tone και μπαρούφες; Mini led βάζει η apple στα Pro μοντέλα και όχι την IPS οθόνη της "προσφοράς". Σε αυτά τα λεφτά σπρώχνει ακόμα την τεχνολογική σαπίλα των 00s ενώ ο ανταγωνισμός δίνει ΟΘΟΝΑΡΕΣ OLED Αυτά τα ολίγα ως επαγγελματίας χρήστης που θεωρώ το 2023 ΚΑΚΙΣΤΗ επιλογή ένα φορητό με hardware σαν αυτό , πόσο μάλλον στα 1000 ευρώ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ KAN ΠΡΟΣΦΟΡΑ! Για να χουμε καλό ερώτημα, ποσό ήθελες να έχει ενα μηχάνημα φουλ αλουμίνιο, ARM cpu που πατάει τους περισσότερους με λιγότερη από μισή κατανάλωση, οθόνη 500 nits με τρομερό ppi, πολυ καλύτερο ήχο από τα περισσότερα λαπτοπ της αγοράς, 1080p camera (ακομα βαζουν 720p οι άλλοι), αυτονομία 12+ ώρες, χωρις ανεμιστηρα να σου παίρνει τα αυτιά ακόμα κι αν το μόνο που κάνεις είναι να μπαίνεις messenger, και πολλά άλλα. Απλά γράψε μια τιμή, πχ 800€, να δούμε τι έχει να προσφέρει ο ανταγωνισμός.
Teisos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 To Macbook Air του τίτλου έχει 720p κάμερα και 400 nits peak brightness οθόνη. 1080p κάμερα και φωτεινότερη οθόνη έχει το τρέχον (επόμενο του θέματος) μοντέλο. 1
dbrillis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, yazidis είπε Σπάτε μπάλες ορισμένοι. Ο ένας μας λέει ότι έχουν αναφερθεί προβλήματα σε Mac για force restart, ενώ η μεγαλύτερη τρολιά του αιώνα ήταν η μπλε οθόνη σε παρουσίαση των Windows 95, και μας κάνει κήρυγμα ενώ τα windows έχουν 1002 προβλήματα λόγω τόσων διαφορετικών builds, ενώ σε ένα κλειστό οικοσύστημα όπως του macos σε σχέση με των windows είναι απειροελάχιστα. Ο άλλος μας βάζει λινκ από το Αμερικάνικο Amazon που δεν στέλνει Ελλάδα, ή αν βρεις τρόπο να το στείλεις θα τα πληρώσεις σε τελωνίο. Κάτσε να βάλω και εγώ κάτι link από κάτι τσίχλες που πουλιούνται στο 1/4 της τιμής στις Φιλιππίνες. Το ξαναείπα σε κάποια φάση αλλά μερικοί έχετε και κολλημένα μυαλά. α) Η τιμή του συγκεκριμένου laptop πρακτικά δεν έπεσε ποτέ λόγω της έλευσης του νέου μοντέλου διότι πολύ απλά το νέο μοντέλο στοιχίζει παραπάνω, οπότε και σε αυτό η τιμή παρέμεινε ίδια. Το αν αξίζει ή όχι είναι άλλη ιστορία. β) Υπάρχει πληθωρισμός ΟΣΟ και αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνετε, και γενική ακρίβεια. Ναι κάποτε έπαιζε base τιμή τα 1000 ευρώ. Κάποτε έπαιρνες και ένα xiaomi mi box στα 40€ και τώρα το βρίσκεις 100€, κάποτε τηλεχειριστήριο wireless της Nintendo το έβρισκες στο 50άρικο και τώρα έχει φάει καπέλο 20+€, και άλλα πόσα παραδείγματα με προϊόντα όπου αν ψάξει κάποιος στην εξέλιξη τιμής του skroutz θα δει ότι έχουν όλα ακριβύνει. γ) Η Ελλάδα έχει πιο ακριβό ΦΠΑ σε σχέση με τη Γερμανία (και τη μισή Ευρώπη) οπότε οι τιμές σε € είναι πιο ακριβές σε σχέση ας πούμε με τη Γερμανία. Μπορείς αν δεν έχεις πρόβλημα να το αγοράσεις από την Ευρώπη, φυσικά όμως με το layout του πληκτρολογίου της χώρας που το αγοράζεις. Ρε αρχηγε, απο την πρωτη μου απαντηση αναφερομαι μονο στο οτι στα 1000 ευρω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Ειναι η κανονικη τιμη. Το οτι το θεμα εχει γινει VS και ο καθενας λεει οτι του ερθει δε αλλαζει το γεγονος οτι στα 1000 ευρω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Βαλε οτι λινκ θες απο Φιλιππινες. 2 ώρες πριν, panos spain είπε Για να χουμε καλό ερώτημα, ποσό ήθελες να έχει ενα μηχάνημα φουλ αλουμίνιο, ARM cpu που πατάει τους περισσότερους με λιγότερη από μισή κατανάλωση, οθόνη 500 nits με τρομερό ppi, πολυ καλύτερο ήχο από τα περισσότερα λαπτοπ της αγοράς, 1080p camera (ακομα βαζουν 720p οι άλλοι), αυτονομία 12+ ώρες, χωρις ανεμιστηρα να σου παίρνει τα αυτιά ακόμα κι αν το μόνο που κάνεις είναι να μπαίνεις messenger, και πολλά άλλα. Απλά γράψε μια τιμή, πχ 800€, να δούμε τι έχει να προσφέρει ο ανταγωνισμός. Ρε Πανο Ισπανια, περαν του οτι εχεις κανει λαθος στα specs το οποιο αμεσως σε κανει αναξιοπιστο, καταλαβαινεις οτι ο σκοπος του θεματος ειναι αν στα 1000 ευρω το MBA M1 base model ειναι προσφορα; Ε, δεν ειναι. Ειναι η κανονικη τιμη του. Καταλαβαινει κανείς ελληνικα; Δεν ειναι προσφορα. Αν ειναι καλο laptop και αν στα 1000 ευρω βρισκεις κατι καλυτερο ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο. 1 1
yazidis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 6 λεπτά πριν, dbrillis είπε Ρε αρχηγε, απο την πρωτη μου απαντηση αναφερομαι μονο στο οτι στα 1000 ευρω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Ειναι η κανονικη τιμη. Το οτι το θεμα εχει γινει VS και ο καθενας λεει οτι του ερθει δε αλλαζει το γεγονος οτι στα 1000 ευρω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Βαλε οτι λινκ θες απο Φιλιππινες. Όταν ανακοινώθηκε το 2020 το μοντέλο, ο εισαγωγέας το κοστολογούσε στα 1179€. Αυτή ήταν η επίσημη τιμή του. Όταν ανακοινώθηκε το νέο Air, και επειδή ήταν ακριβότερο, και επειδή θεωρώ πως έπαιξε πληθωρισμός στη μέση, ο εισαγωγέας άλλαξε την τιμή του στα 1279€. Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι είναι η κανονική τιμή (ή ότι η κανονική τιμή διαμορφώνεται από κάτι σκρουτζομάγαζα που σήμερα είναι και αύριο μην τον είδατε), πάνε όταν λήξει η προσφορά και ζήτα το στα 1000€ και παίξτο τρελίτσα ότι τόσο έχει, και πως στην Αμερική το βρίσκεις και ακόμη φθηνότερα. 3
paniti Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1. Ευχαριστούμε τον OP για την ενημέρωση 2. Είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου μηχανήματος και απόλυτα ικανοποιημένος. Για μένα η τιμή αυτή, για αγορά από μεγάλο ελληνικό κατάστημα με διετή εγγύηση, καλώς ανέβηκε στις προφορές. 3. Δεν υπάρχει λόγο για τσακωμούς. Όποιος το θέλει αλλά δεν το θεωρεί προσφορά το παίρνει από αλλού ή περιμένει να πέσει κι άλλο. Όποιος δεν το θέλει, προσπερνά. Αγάπη μόνο (ματς-μουτς)! Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από paniti 1
tonyz21 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, paniti είπε 2. Είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου μηχανήματος και απόλυτα ικανοποιημένος. Για μένα η τιμή αυτή, για αγορά από μεγάλο ελληνικό κατάστημα με διετή εγγύηση, καλώς ανέβηκε στις προφορές. Η εγγύηση της Apple είναι global. Δεν υπάρχει λόγος να το θεωρούμε θετικό ότι είναι απ' τον Κωτσόβολο. Και απο Τανζανία να το πάρεις εγγύηση έχει. Γι αυτό είπα ότι απο τη στιγμή που έπαιζε σκρουτζ στα 899 μέχρι προχτές δεν είναι το 999€ προσφορά Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2023 από tonyz21
paniti Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 8 λεπτά πριν, tonyz21 είπε Η εγγύηση της Apple είναι global. Δεν υπάρχει λόγος να το θεωρούμε θετικό ότι είναι απ' τον Κωτσόβολο. Και απο Τανζανία να το πάρεις εγγύηση έχει. Γι αυτό είπα ότι απο τη στιγμή που έπαιζε σκρουτζ στα 899 μέχρι προχτές δεν είναι το 999€ προσφορά Έγραψα διετή αν δεν το πρόσεξες 2
bill_viper Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, tonyz21 είπε Η εγγύηση της Apple είναι global. Δεν υπάρχει λόγος να το θεωρούμε θετικό ότι είναι απ' τον Κωτσόβολο. Και απο Τανζανία να το πάρεις εγγύηση έχει. Γι αυτό είπα ότι απο τη στιγμή που έπαιζε σκρουτζ στα 899 μέχρι προχτές δεν είναι το 999€ προσφορά Η εγγύηση της είναι global για τον 1ο χρόνο. Πάρτο εσύ από τη Τανζανία, και αν χρειαστείς εγγύηση το 2ο έτος έλα να μας πεις τα γενόμενα..!! 3
yazidis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, tonyz21 είπε Η εγγύηση της Apple είναι global. Δεν υπάρχει λόγος να το θεωρούμε θετικό ότι είναι απ' τον Κωτσόβολο. Και απο Τανζανία να το πάρεις εγγύηση έχει. Γι αυτό είπα ότι απο τη στιγμή που έπαιζε σκρουτζ στα 899 μέχρι προχτές δεν είναι το 999€ προσφορά ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Πάρτο με απόδειξη από μεγάλο κατάστημα, και όταν πας για την εγγύηση του δεύτερου έτους δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα, πλέον. Αν το πάρεις όμως από αμφιβόλου ποιότητας κατάστημα (αν υπάρχει 1 χρόνο μετά) και πας να διεκδικήσεις το δεύτερο έτος, τότε αρχίζει ο Γολγοθάς. Εσύ την δικαιούσαι την εγγύηση του 2ου έτους, αλλά μέχρι να βρεις το δίκαιο σου θα σπάσουν τα νεύρα σου και θα είσαι και για παραπάνω διάστημα χωρίς μηχάνημα. Υ.Γ. Όλα αυτά αλλάζουν αν διά της πλαγίας οδού αποκτήσεις ένα Applecare+ που σου δίνει η Apple και αποκτάς 3 έτη εγγύηση. Εκεί πάρε το μηχάνημα από όπου θέλεις, διότι μετά δε θα έχεις να κάνεις με το κατάστημα αλλά με την Apple. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2023 από yazidis 1
gg i carry Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδη εχω προσωπικη εμπειρια το σκρουτζ με βοηθησε ωστε να παρω τα χρηματα πισω απο προιον και γενικα η εξυπηρετηση ειναι παρα πολυ θετικη ,ενω απο "μεγαλο" καταστημα ειχα αρνητικη εμπειρια Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2023 από gg i carry
insomniac01 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Κάτοχος Mac - Δεν θα ξαναγοράζατε. Την κάνει την δουλειά του αλλά πολύ restrictive.
paniti Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, gg i carry είπε Επειδη εχω προσωπικη εμπειρια το σκρουτζ με βοηθησε ωστε να παρω τα χρηματα πισω απο προιον και γενικα η εξυπηρετηση ειναι παρα πολυ θετικη ,ενω απο "μεγαλο" καταστημα ειχα αρνητικη εμπειρια Σε αυτό έχεις δίκιο, όντως το Σκρουτζ (αλλά όχι απαραίτητα τα σκρουτζομάγαζα) είναι εμπιστοσύνης και στις περισσότερες περιπτώσεις καθαρίζει για σένα. Όπως και υπάρχουν σκρουτζομάγαζα που είναι πολύ σωστά, πολλά χρόνια στην αγορά και γενικά είναι εμπιστοσύνης και μπορείς να στηριχτείς πάνω τους ανεξάρτητα από το σκρουτζ. Αλλά συνήθως αυτά δεν έχουν τις χαμηλότερες τιμές. Πιο πιθανό είναι να τις έχουν καταστήματα-πειροτεχνήματα που κάνουν αρπαχτές φέρνοντας παραεισαγωγές από US/UK και μετά κάνουν τον κινέζο/δεν απαντούν σε mail/τηλέφωνα στο πρώτο πρόβλημα (αν συνεχίζουν να υπάρχουν στην αγορά καν όταν προκύψει το πρόβλημα). Ειδικά στην επαρχία, μπορείς να πας στο αντίστοιχο υποκατάστημα της αλυσίδας και να μιλήσεις με κάποιον υπεύθυνο. Δεν αποκλείω να σου κάνει τον δύσκολο στην αρχή (μου πει τύχει), αλλά άμα έχεις το δίκιο με το μέρος σου (και με την απόδειξη) θα τη βρεις την άκρη. Από κατάστημα εξωτερικού, για μένα αξίζει μόνο από Ευρωπαϊκά amazon που όντως βγάζουν δυνατές προφορές που και που. Από το αγγλικό ρισκάρεις (γιατί υποθέτω θες πάλι τελωνείο στην επιστροφή), ενώ στο αμερικάνικο χάνεται τελείως η μπάλα. Κάποιοι ψωνίζουν από γερμανικά e-shop αλλά προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ. Αν κάποιος έχει εμπειρία από το after sales τους, ας μας πει. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2023 από paniti
Millennium Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Κάτοχος Mac - Δεν θα ξαναγοράζατε. Την κάνει την δουλειά του αλλά πολύ restrictive. Περιοριστικό; Ως προς τι. Hardware; Software; Μιλάς γενικά ή για το συγκεκριμένο macbook air; Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2023 από Millennium
Baldiar Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Εγω να πω πως πήρα το MacBook air με τα 16gb με άτοκες δόσεις απο Κωτσόβολο χωρίς τράπεζα (πράγμα που δεν κάνουν όλα τα σκρουτζομαγαζα), οι πρώτες εντυπώσεις μιας και πρώτη φορά σε macos είναι πολύ θετικές. Όντας χρήστης iphone με την σύνδεση του icloud και μόνο κατά το αρχικό set up όλα συγχρονισμένα out of the box οι κλήσεις απο το κινητό περνάνε στο laptop ομοίως τα μηνύματα και FaceTime όλες οι φωτογραφίες μου απο το icloud προσβάσιμες και στο laptop, αποθηκευμένες όλες οι αγαπημένες καρτέλες του Safari όλες οι σημειώσεις τα ραντεβού και οι υπενθυμίσεις απο το iphone όλοι οι κωδικοί για site υπηρεσίες προσβάσιμοι με το δαχτυλικο αποτύπωμα, συνδεσιμότητα με airpods λες και τα ειχα κάνει pair και πριν το αγοράσω ( παρακολουθώ ταινία με ακουστικά στον υπολογιστή, περνάει κλήση απο το κινητό απαντάω και αυτόματα σταματάει η ταινία και μόλις τερματίσω την κλήση συνεχίζει χωρίς να χρειαστεί να βγάλω τα ακουστικά δευτερόλεπτο.) Στα αρνητικά θέλει χρόνο να μάθεις λίγο πώς λειτουργεί το os εάν είχες μόνο Windows, ωστόσο αμα το έχεις λίγο με τα αγγλικά θα βρεις άπειρους οδηγούς να κάνεις αυτο που θέλεις. Απο τις λίγες ώρες που το έχω στα χέρια μου συμπεραίνω πως εαν θες να έχεις την εμπειρία μιας συσκευής παντού (πράγμα πολυ θετικό μιας και κακα τα ψέματα το κινητό μας είναι ο 24ωρος υπολογιστής μας) και θες να κάνεις βασικές εργασίες όπως εγώ μην το σκέφτεσαι την 3τια θα την βγάλει άνετα. Υ.γ Προσφορά μπορεί να μην είναι με την έννοια του forum παραμένει όμως μια καλή τιμή απο μαγαζιά με διευκόλυνση πληρωμής για μια εμπειρία χρήσης που εάν είσαι χρήστης iphone δύσκολα θα έχεις με Windows laptop. 2
yazidis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, gg i carry είπε Επειδη εχω προσωπικη εμπειρια το σκρουτζ με βοηθησε ωστε να παρω τα χρηματα πισω απο προιον και γενικα η εξυπηρετηση ειναι παρα πολυ θετικη ,ενω απο "μεγαλο" καταστημα ειχα αρνητικη εμπειρια 1 ώρα πριν, paniti είπε Σε αυτό έχεις δίκιο, όντως το Σκρουτζ (αλλά όχι απαραίτητα τα σκρουτζομάγαζα) είναι εμπιστοσύνης και στις περισσότερες περιπτώσεις καθαρίζει για σένα. Όπως και υπάρχουν σκρουτζομάγαζα που είναι πολύ σωστά, πολλά χρόνια στην αγορά και γενικά είναι εμπιστοσύνης και μπορείς να στηριχτείς πάνω τους ανεξάρτητα από το σκρουτζ. Αλλά συνήθως αυτά δεν έχουν τις χαμηλότερες τιμές. Πιο πιθανό είναι να τις έχουν καταστήματα-πειροτεχνήματα που κάνουν αρπαχτές φέρνοντας παραεισαγωγές από US/UK και μετά κάνουν τον κινέζο/δεν απαντούν σε mail/τηλέφωνα στο πρώτο πρόβλημα (αν συνεχίζουν να υπάρχουν στην αγορά καν όταν προκύψει το πρόβλημα). Ειδικά στην επαρχία, μπορείς να πας στο αντίστοιχο υποκατάστημα της αλυσίδας και να μιλήσεις με κάποιον υπεύθυνο. Δεν αποκλείω να σου κάνει τον δύσκολο στην αρχή (μου πει τύχει), αλλά άμα έχεις το δίκιο με το μέρος σου (και με την απόδειξη) θα τη βρεις την άκρη. Από κατάστημα εξωτερικού, για μένα αξίζει μόνο από Ευρωπαϊκά amazon που όντως βγάζουν δυνατές προφορές που και που. Από το αγγλικό ρισκάρεις (γιατί υποθέτω θες πάλι τελωνείο στην επιστροφή), ενώ στο αμερικάνικο χάνεται τελείως η μπάλα. Κάποιοι ψωνίζουν από γερμανικά e-shop αλλά προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ. Αν κάποιος έχει εμπειρία από το after sales τους, ας μας πει. Τα περισσότερα τα αναλύει ο Paniti πολύ σωστά. Αν αγοράσεις κάτι από το skroutz, είναι προτιμότερο να το αγοράσεις μέσω του καλαθιού του skroutz για να μην πέσεις σε κατάστημα πυροτέχνημα. Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι τι γίνεται σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις χρήση της εγγύησης των 2 ετών, αν δηλαδή επικοινωνείς με το skroutz εξολοκλήρου ή αν σε πασάρει να μιλήσεις με το κατάστημα. Αυτό δεν το έχω τσεκάρει. Αν το γνωρίζει κάποιος ας μας απαντήσει να έχουμε καλύτερη εικόνα. Τέλος, όντως υπάρχουν μεγάλα καταστήματα που κάνουν τον Αλέκο, και μου έτυχε και σε εμένα σε περίπτωση Apple iPhone 7 που στο 2ο έτος είχε πρόβλημα η συσκευή. Όταν την γύρισα στο κατάστημα ο υπάλληλος μου είπε πως είναι εκτός εγγύησης και πως θα με ενημερώσει το service για το κόστος της επισκευής. Τους άφησα τη συσκευή και στα σχόλια, έβαλα τον υπάλληλο να γράψει πως με βάση τους συγκεκριμένους νόμους είναι υποχρεωτική η νόμιμη εγγύηση, και σε περίπτωση άρνησης αιτούμαι γραπτή αιτιολόγηση. Κοινώς πρέπει δυστυχώς να ξέρεις τι να κάνεις (αν και θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει αυτό), αλλά ο λόγος που μπορεί να επιλέξει κάποιος ένα γνωστό κατάστημα είναι ότι ποντάρει πως θα υπάρχει εκεί για τα επόμενα 2 έτη. Κατά τα άλλα, Amazon, εγγύηση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις