Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Έχω ένα γιο που την σχολική χρονιά θα πάει Α' Δημοτικού. Μένουμε στα Βριλήσσια όμως σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλή ιδέα να κάνουμε αίτηση για την κλήρωση στο Μαράσλειο. Έχει κανείς εμπειρία από το σχολείο αυτό και την δουλειά που γίνεται εκεί?  Έχει όντως διαφορά από τα κοινά δημόσια σχολεία της γειτονιάς? Όντως εφαρμόζονται πειράματικές μέθοδοι ή κι εκεί θα βασιλεύει η παπαγαλία και το "εγώ τα λέω, όποιος μ' ακούει καλώς, αλλιώς τι να κάνω" των δασκάλων? Με λίγα λόγια αξίζει το "ταξίδι" που θα κάνει το παιδί και οι ώρες στο πήγαιν' έλα μέχρι εκεί?

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, pennylaneb είπε

Γειά σας.

Έχω ένα γιο που την σχολική χρονιά θα πάει Α' Δημοτικού. Μένουμε στα Βριλήσσια όμως σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλή ιδέα να κάνουμε αίτηση για την κλήρωση στο Μαράσλειο. Έχει κανείς εμπειρία από το σχολείο αυτό και την δουλειά που γίνεται εκεί?  Έχει όντως διαφορά από τα κοινά δημόσια σχολεία της γειτονιάς? Όντως εφαρμόζονται πειράματικές μέθοδοι ή κι εκεί θα βασιλεύει η παπαγαλία και το "εγώ τα λέω, όποιος μ' ακούει καλώς, αλλιώς τι να κάνω" των δασκάλων? Με λίγα λόγια αξίζει το "ταξίδι" που θα κάνει το παιδί και οι ώρες στο πήγαιν' έλα μέχρι εκεί?

Kαλησπέρα.

Τα πειραματικά γενικά εφαρμόζουν εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας και συνήθως ειναι καλύτερα από τα απλά σχολεία. Το συγκεκριμένο έχει καλές κριτικές αν και ο εξοπλισμός του οπως έχω ακουσει δεν ειναι κάτι ιδιαίτερο για "πειραματικό". Ένα απο τα περίεργα που άκουσα απο γονιό που έχει το παιδί του εκει, ειναι πως το επιπεδο ειναι αρκετά υψηλό....με οτι μπορει να σημαίνει αυτό.

Ομως...μένετε Βριλήσσια...Ειστε σιγουρη οτι θα αντέξετε να πηγαινοφέρνετε το παιδί σας καθημερινά, απο Βριλήσσια στο κέντρο? Μιλάμε για 1 ώρα το πρωι μέσα στη κινηση και άλλη 1 επιστροφή. Και μη ξεχνάμε οτι δεν ειναι "ιδιωτικο" ωστε να σας το επιστρέψουν και διαβασμένο.

Δημοσ.

οπως σου εγραψε, ειναι απλα πειραματικο δημοσιο σχολειο. Εχε υποψη σου οτι παρα πολλα παιδια απο την Αθηνα θελουν να μπουν εκει.

Γιατι δε δοκιμαζεις στα Αναβρυτα που και πιο κοντα ειναι και πιο μεγαλο χωρο θα εχουν τα παιδια να παιξουν;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

οπως σου εγραψε, ειναι απλα πειραματικο δημοσιο σχολειο. Εχε υποψη σου οτι παρα πολλα παιδια απο την Αθηνα θελουν να μπουν εκει.

Γιατι δε δοκιμαζεις στα Αναβρυτα που και πιο κοντα ειναι και πιο μεγαλο χωρο θα εχουν τα παιδια να παιξουν;

Τα Ανάβρυτα είναι Γυμνάσιο μη συνδεδεμένο με πρότυπο δημοτικό. Ευχαριστώ όμως για την απάντηση.

2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

3 ώρες πριν, pontez2 είπε

Kαλησπέρα.

Τα πειραματικά γενικά εφαρμόζουν εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας και συνήθως ειναι καλύτερα από τα απλά σχολεία. Το συγκεκριμένο έχει καλές κριτικές αν και ο εξοπλισμός του οπως έχω ακουσει δεν ειναι κάτι ιδιαίτερο για "πειραματικό". Ένα απο τα περίεργα που άκουσα απο γονιό που έχει το παιδί του εκει, ειναι πως το επιπεδο ειναι αρκετά υψηλό....με οτι μπορει να σημαίνει αυτό.

Ομως...μένετε Βριλήσσια...Ειστε σιγουρη οτι θα αντέξετε να πηγαινοφέρνετε το παιδί σας καθημερινά, απο Βριλήσσια στο κέντρο? Μιλάμε για 1 ώρα το πρωι μέσα στη κινηση και άλλη 1 επιστροφή. Και μη ξεχνάμε οτι δεν ειναι "ιδιωτικο" ωστε να σας το επιστρέψουν και διαβασμένο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δημοσ.
Στις 13/3/2023 στις 12:47 ΜΜ, pennylaneb είπε

Γειά σας.

Οι ώρες, και στα παιδιά, και στους γονείς, ειναι πολύτιμες. Το να πηγαίνει ένα παιδί Κολωνάκι κάθε μέρα απο Βριλλήσια του στερεί 1.5-2 ώρες απο την καθημερινότητα του και του προσθέτει κούραση. Του στερεί ύπνο ή χρονο για διάβασμα και δραστηριότητες. Ακομα και μεγάλη διαφορά να έχει, αξίζει αυτη η ταλαιπωρία κάθε μέρα για την Α-Δημοτικού; 

• Like 2
Δημοσ.

Να προσθέσω κι εγώ για όσους γονείς ενδιαφέρονται ότι από φέτος οι μετακινήσεις των μαθητών προτύπων και πειραματικών γίνεται με σχολικά λεωφορεία που μισθώνει η περιφέρεια. Από εκεί και πέρα, προσωπική γνώμη, δεν θα έστελνα παιδί Α΄ Δημοτικού από τα Βριλήσσια στο Μαράσλειο. Οι πιθανότητες εξάλλου να κληρωθεί είναι ελάχιστες. Προσωπική μου γνώμη, αξίζει αν πρόκειται για δυνατό μαθητή/τρια να δοκιμάσει στην 6η Δημοτικού στις εξετάσεις για κάποιο Πρότυπο Γυμνάσιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...