Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, billeiros είπε

Eδω βλέπουμε ότι τραβάει μέχρι και 382% παραπάνω ο 13900. Πολύ σωστός ο προλαλησας😄

Μου ανεβάζεις τέστ με τους 2 overclocked για να μου πείς τι; Τους είχα και τους 2, είναι δεδομένο πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι ξέρω πόσο τραβάει ο καθένας. Εχώ γράψει αυτό από 6 Φεβρουαρίου. 

Αμά κλοκάρω τον 12900k κλείνει η ψαλίδα, αλλά μετά φτάνει να καταναλώνει και αυτός 160w στο cyberpunk, όσο και ο 13900k

https://www.insomnia.gr/forums/topic/796422-intel-13th-gen-core-raptor-lake-z790-2022-lga1700/?do=findComment&comment=59657066

Σταμάτα τώρα το ημιτρολλινγκ, οι πάντες σε διέψευσαν με τα 80w max του 13900k. Για όνομα του θεού, επιμένεις κιόλας...

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Herald είπε

Μου ανεβάζεις τέστ με τους 2 overclocked για να μου πείς τι; Τους είχα και τους 2, είναι δεδομένο πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι ξέρω πόσο τραβάει ο καθένας. Εχώ γράψει αυτό από 6 Φεβρουαρίου. 

Αμά κλοκάρω τον 12900k κλείνει η ψαλίδα, αλλά μετά φτάνει να καταναλώνει και αυτός 160w στο cyberpunk, όσο και ο 13900k

https://www.insomnia.gr/forums/topic/796422-intel-13th-gen-core-raptor-lake-z790-2022-lga1700/?do=findComment&comment=59657066

Σταμάτα τώρα το ημιτρολλινγκ, οι πάντες σε διέψευσαν με τα 80w max του 13900k. Για όνομα του θεού, επιμένεις κιόλας...

Εχεις μια ψευτοδικαιολογια για όλα εδώ μέσα. Ανέβασες βίντεο χωρίς να ξέρουμε ούτε μια ρύθμιση περί ορίων του 12900.ουτε καν έδειξες πόσα watt τράβηξε μετά από crouncher και  cb.  εγώ έχω τον 13900 και θα ανεβάσω βίντεο ίδιο με αυτά που έτρεξες εσύ αλλά με καταναλωσεις και τα πάντα μέσα. Να δούμε αυτά τα περιβόητα 200watt που ισχυρίζεσαι ότι καταναλώνει, είτε λογω ελλειψεως γνώσης ειτε λόγω σκοπιμότητας. Ξαφνικά τώρα σε ενδιαφέρει το 4κ και ότι δεν αξίζει ο 13900.Πριν μόνο για 1080 και 720p  μιλούσες και  ότι εκεί γίνονται οι συγκρισεις(λες και δεν το ξέραμε) 

P.s αυτοί που με διέψευσαν είναι ο strawman, o cometlake και ο Herald. Οι πάντες δλδ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, billeiros είπε

Εχεις μια ψευτοδικαιολογια για όλα εδώ μέσα. Ανέβασες βίντεο χωρίς να ξέρουμε ούτε μια ρύθμιση περί ορίων του 12900.ουτε καν έδειξες πόσα watt τράβηξε μετά από crouncher και  cb.  εγώ έχω τον 13900 και θα ανεβάσω βίντεο ίδιο με αυτά που έτρεξες εσύ αλλά με καταναλωσεις και τα πάντα μέσα. Να δούμε αυτά τα περιβόητα 200watt που ισχυρίζεσαι ότι καταναλώνει, είτε λογω ελλειψεως γνώσης ειτε λόγω σκοπιμότητας. Ξαφνικά τώρα σε ενδιαφέρει το 4κ και ότι δεν αξίζει ο 13900.Πριν μόνο για 1080 και 720p  μιλούσες και  ότι εκεί γίνονται οι συγκρισεις(λες και δεν το ξέραμε) 

Καταλαβαίνεις ότι δεν ευθύνομαι εγώ που δεν μπορείς να διαβάσεις τα γραφήματα από capframe. Εδώ ενα στιγμιότυπο από το video που ανεβάσα, δεν βλέπεις το power draw? Στο κύκλωσα, να βάλω και νεον λαμπατέρ να φωσφορίζουν; 

Tι ρύθμιση θες να ξέρεις, όλα τα ρολόγια σε στοκ, όχι με thrrottling σαν αυτά που πόσταρες εσύ :P Γιατί χαίρω πολύ, αν ριξεις τον 13900k στα ρολόγια του 12900k θα καταναλώνει λιγότερο, αλλά τότε ποιό το νόημα? Βάλτον και στα 3ghz αμά είναι

Που είπα για 4k? Για 1080p λέω, ότι είναι 15% πιο γρήγορος ο 13900k αλλά κατανάλωνει και 60% παραπάνω wattage.

cppu.JPG.6ec1f786f5e260725856cc8ab3a6dd04.JPG

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, billeiros είπε

Άμα δεν το κατέχεις με ρυθμίσεις και όρια αστο

Ωραία εσύ που το κατέχεις ανέβασε CPU bound run σαν το δικό μου με τα στοκ ρολόγια στον 13900k να δούμε κατανάλωση. Αμα είσαι στα 80w το παραδέχομαι, είμαι άσχετος. Ιδού η Ρόδος :) 

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα ότι τρώει πολύ ο 12900.ειμαστε πόσα άτομα που έχουμε 13900 κ ξέρουμε τι κάνει κ τι όχι. Κ είπα ότι με ελάχιστο tuning στο ac ll και τοποθετώντας τα μαμά  όρια το τσιπακι εχει ίδιες επιδόσεις με στοκ,  πολύ καλες θερμοκρασίες. Μολις ανεβάσω το βίντεο απλά περιμένω μια συγγνώμη. Δεν πειράζει που δεν ήξερες. Το να λες ότι σε manual ο 13900 ρίχνει τόσα watt  συγγνώμη κιόλας αλλά δείχνει ότι δεν το κατέχεις καθόλου. Όλα εξαρτώνται από τι όρια και τι ρεύμα δίνεις. 

Και σε τι τσιπακι θα πέσεις. 

Απλά θέλω να πεις πριν, εδώ δημόσια πόσα watt  θα τρώει ο 13900 στο βίντεο που θα ανεβάσω. Εσυ που τον ξερεις

Πες πόσα θα τραβάει στο cp. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billeiros είπε

Εγώ δεν είπα ότι τρώει πολύ ο 12900.ειμαστε πόσα άτομα που έχουμε 13900 κ ξέρουμε τι κάνει κ τι όχι. Κ είπα ότι με ελάχιστο tuning στο ac ll και τοποθετώντας τα μαμά  όρια το τσιπακι εχει ίδιες επιδόσεις με στοκ,  πολύ καλες θερμοκρασίες. Μολις ανεβάσω το βίντεο απλά περιμένω μια συγγνώμη. Δεν πειράζει που δεν ήξερες. Το να λες ότι σε manual ο 13900 ρίχνει τόσα watt  συγγνώμη κιόλας αλλά δείχνει ότι δεν το κατέχεις καθόλου. Όλα εξαρτώνται από τι όρια και τι ρεύμα δίνεις. 

Σε ΣΤΟΚ ρολόγια τραβάει τον πάτο του ο 13900k στα games. Αν είναι να βάζεις όρια που ρίχνουν τα ρολόγια κάτω από στοκ - δηλαδή μιλάμε για throttling - ε χαίρω πολύ.. όλα τα CPU μπορούν να κάνουν throttling και να πέσουν σε ρολόγια και κατανάλωση. Δηλαδή τι συζητάμε τώρα, το  Λόλα να ένα μήλο? 

O Razor ανέβασε ένα run με 13900k πάντως, και αυτός άμπαλος γιατί 150w τράβαγε. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billeiros είπε

Απλά θέλω να πεις πριν, εδώ δημόσια πόσα watt  θα τρώει ο 13900 στο βίντεο που θα ανεβάσω. Εσυ που τον ξερεις

Πες πόσα θα τραβάει στο cp. 

Με ΣΤΟΚ ρολόγια χωρίς throttling CPU bound (ακριβώς όπως το video που ανέβασα) ανάλογα την περιοχή από 140 έως 170 

• Like 1
Δημοσ.

Πες μου τι σκορ πρέπει να βγάλω cb  και  y crouncher για να μην έχει το "throttle" που λες. Εγώ και sotr θα ανεβάσω. Να δούμε που φαίνεται το throttle που ψευδως λες ότι είδε; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Πες μου τι σκορ πρέπει να βγάλω cb  και  y crouncher για να μην έχει το "throttle" που λες. Εγώ και sotr θα ανεβάσω. Να δούμε που φαίνεται το throttle που ψευδως λες ότι είδε; 

Δεν με νοιάζει το σκορ, τα ρολόγια δείξε την ώρα που τρέχεις από hwinfo. Εγώ έβγαζα 41500 και 51s σε CBR και ycruncher αλλά δεν έχει σημασία, απλά βάλε το hwinfo δίπλα να βλέπουμε ρολόγια 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν με νοιάζει το σκορ, τα ρολόγια δείξε την ώρα που τρέχεις από hwinfo. Εγώ έβγαζα 41500 και 51s σε CBR και ycruncher αλλά δεν έχει σημασία, απλά βάλε το hwinfo δίπλα να βλέπουμε ρολόγια 

Το σκορ που έβγαζες είναι με το τέρμα όρια που έδινε η συγκεκριμένη μομπο σου. Χαίρω πολύ. Το χω πει πόσες φορές και είτε δεν καταλαβαίνεις είτε δε θέλεις να καταλάβεις για δικούς σου λόγους.  Από  guru 3d το παρακάτω. Εγω θα δείξω και ρολόγια από  hwinfo. Να δούμε μετά τι θα σκαρφιστεις

untitled-18.png

350 +fps βγάζω sotr 1080p highest taa με το ανωτέρω σεταρισμα. Μιλάμε για throttle όχι αστεία. Βάλε ένα να δούμε πόσα βγάζει ο 12900 και να δούμε μετά ποιος αποδίδει καλύτερα per watt. Και μάλιστα με  περισσότερους πυρήνες ο 13.και το ψέμα και η συκοφαντια έχουν τα όρια τους. 

Το 51 στο crouncher  με manual oc μόνο το έβγαζες. Περιμένω να δω εικόνα με τα stats και την κατανάλωση. Ξέρεις. Πατώντας το  f6 τα εμφανιζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, billeiros είπε

Το σκορ που έβγαζες είναι με το τέρμα όρια που έδινε η συγκεκριμένη μομπο σου. Χαίρω πολύ. Το χω πει πόσες φορές και είτε δεν καταλαβαίνεις είτε δε θέλεις να καταλάβεις για δικούς σου λόγους.  Από  guru 3d το παρακάτω. Εγω θα δείξω και ρολόγια από  hwinfo. Να δούμε μετά τι θα σκαρφιστεις

untitled-18.png

Το σκορ που έβγαζα ήταν στα 260w στο CBR και 330w στο ycruncher με STOCK ρολόγια χωρίς throttling. Αν είναι να τρώς throttling σε stress tests πως τεστάρις το stability στα ΣΤΟΚ ρολόγια? Γιατί αν είναι έτσι χαίρω πολύ, να τρέξω και γώ το cyberpunk με 2 τόνους undervolt, δεν θα κρασάρι και θα τραβάει 50w ο 12900k. Μην το παίζουμε άσχετοι - όσο καλό τσιπάκι και να έχεις δεν θα πέσεις από τα 180w που τραβάει σε στοκ στο CPunk στα 100 - πόσο μάλλον στα 80 που υποστηρίζεις. 

Τέσπα κουράστηκα, είχα και τα 2 CPU και ο 13900k ήταν 15-20% πιο γρήγορος και τράβαγε 60-80% παραπάνω wattage με full undervolt - full stable και τα 2 CPU. Το πρόβλημα δεν ήταν αυτό, το πρόβλημα ήταν ότι τράβαγε 60% παραπάνω wattage και σε 4k ενώ είχαν ίδιες επιδόσεις.

9 λεπτά πριν, billeiros είπε

Το 51 στο crouncher  με manual oc μόνο το έβγαζες. Περιμένω να δω εικόνα με τα stats και την κατανάλωση. Ξέρεις. Πατώντας το  f6 τα εμφανιζει

Καταλαβαίνεις ότι δεν έχω το CPU πλέον οπότε τι να σου βγάλω screenshot...το ycruncher επηρεάζεται από μνήμες πάρα πολύ, έτρεχα 7600c34, ,με στοκ ρολόγια στα 330w 51s έβγαζε. 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.

Με φιλικό κλίμα θα τα βρούμε όλα. Καλή διάθεση να υπάρχει μόνο. Εγώ ανεβάζοντας ραμ από 7400 και πανω δεν κερδίζω τπτ. Μονo μέσω του octvb. Η με manual στον cpu

Aμαρτια απο το θεό είναι να τρέχεις το τσιπακι κ να τραβάει τόσα watt. Ποια 330 τώρα. Ειδικά σε gaming. Εγώ όταν πρωτοκουμπωσα τον 13900 κατάθλιψη με έπιασε με τις θερμοκρασίες και την κατανάλωση. Μετά όπως από ελάχιστο tuning έτριβα τα μάτια μου. Πρόκειται για τον πιο καλό cpu  που είχα ποτέ και όταν μίλησα για τα 80watt αναφέρθηκα σε 4κ που παίζω. Αλλά και σε 1080p πάνω από 110-120 περιπου δεν τρώει. Ακόμη κ στο cp. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...