Nonexistent Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Έχω από παιδί μια κοινή αγχώδη διαταραχή που με επηρεάζει στα πλαίσια κοινωνικών περιστάσεων. Λόγω κάποιων συνεπειών αυτής, τα πρώτα λίγα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, τα πέρασα στο industry σε μικρή σχετικά εταιρεία. Ήταν σκληρή εμπειρία για εμένα, λόγω και του χαμηλού επιπέδου των ανθρώπων εκεί (λυπάμαι, αλλά αυτό είναι που τους συνοψίζει με ακρίβεια). Ωστόσο, έκανα εκεί κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, παραιτήθηκα και μετά από πολλή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, επιλεχθηκα από μία Big 4 στην Ελλάδα. Σύντομα, θα βρεθώ στις εγκαταστάσεις της για να υπογράψω κτλ. Τι να περιμένω; Μιλάω σε όλους κατευθείαν στον ενικό ή περιμένω να το ζητήσουν αν δεν έχουμε γνωριστεί πιο πριν; Πώς συστήνεστε και τι πάνω-κάτω περιλαμβάνει η διαδικασία; Το ότι έχω βελτιωθεί, δεν αναιρεί ότι είμαι κλειστός χαρακτήρας κι ότι όλα αυτά τα κοινωνικά είναι δυσκολότερα για εμένα. Οπότε, οτιδήποτε μπορείτε να μου πείτε για την πρώτη μέρα, αλλά και αργότερα, μπορεί να με βοηθήσει να μην είμαι awkward.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 49 λεπτά πριν, Nonexistent είπε Τι να περιμένω; Μιλάω σε όλους κατευθείαν στον ενικό ή περιμένω να το ζητήσουν αν δεν έχουμε γνωριστεί πιο πριν; Πώς συστήνεστε και τι πάνω-κάτω περιλαμβάνει η διαδικασία; Χωρις να εχω εμπειρια σε αυτες τις εταιριες θα ελεγα να εισαι επαγγελματικα φιλικος και ενθουσιωδης. Ξεκινα με πληθυντικο και αμα δεις οτι σου λενε για ενικο το πας εκει. Ολοι περασανε απο τη θεση σου σε αυτες τις εταιριες, ολοι σε καταλαβαινουν. Θα τα πας μια χαρα.
zenwalk23 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Τσιλλαρε, μια χαρα χαμηλου επιπεδου ανθρωπους θα γνωρισεις και εκει. 5
Nonexistent Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Πολύ πιθανό! Τώρα ίσως τα βλέπω λίγο υπερβολικά, γιατί δεν έχω βρεθεί ακόμα εκεί. Αλλά θα έχω προϊσταμένους που θα πέρδονται και θα ρεύονται μπροστά σε όλους; Θα δουλεύω από το απόγευμα μέχρι το ξημέρωμα, και τελικά θα δέχομαι απειλές για το τι θα συμβεί, αν δεν αναβάλλω προγραμματισμένη επέμβασή μου, επειδή η εταιρεία δεν έχει άτομα, γιατί παραιτήθηκαν σχεδόν όλοι; Θα χρησιμοποιεί η εταιρεία δική μου άδεια για το office, ενώ αρνείται να βάλει δικιά της; (Πάντα ψάχνω ευκαιρία να τα πω!)
vamvakoolas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, Nonexistent είπε Πολύ πιθανό! Τώρα ίσως τα βλέπω λίγο υπερβολικά, γιατί δεν έχω βρεθεί ακόμα εκεί. Αλλά θα έχω προϊσταμένους που θα πέρδονται και θα ρεύονται μπροστά σε όλους; Θα δουλεύω από το απόγευμα μέχρι το ξημέρωμα, και τελικά θα δέχομαι απειλές για το τι θα συμβεί, αν δεν αναβάλλω προγραμματισμένη επέμβασή μου, επειδή η εταιρεία δεν έχει άτομα, γιατί παραιτήθηκαν σχεδόν όλοι; Θα χρησιμοποιεί η εταιρεία δική μου άδεια για το office, ενώ αρνείται να βάλει δικιά της; (Πάντα ψάχνω ευκαιρία να τα πω!) εχοντας δουλεψει σε μεγαλες εταιριες δε καταλαβαινω σε πιο χωρο αναφερεσαι σε big4 αλλα θα σου παραθεσω τη δικη μου εμπειρια 1)στην αρχη παντα πλυθηντικο ακομα και σε γραμματεις και φαρισαιους. Προφανως μετα απο λιγες ημερες ακομα και οι προισταμενοι σου θα ζητουν να μιλας στον ενικο και με τα ονομα τους 2)Ειναι πολυ σημαντικο το πρωτο καιρο να εισαι συνεπης στο ωραριο ειδικα στην ωρα προσελευσης 3)Ειναιι δεδομενο οτι το πρωτο χρονο ισως θας χωσιμο στις αδειες μιας και οι "παλιοτεροι" εχουν προτεραιοτητα. Ωστοσο αν εχεις καποιες ημερες στανταρ που θα απουσιαζεις και τις ζητησεις καιρο πριν, θα εχεις καποια τυχη 4)Ρωτα ειτε για πραγματα στο αντικειμενο σου ειτε απλα πραγματα καθημερινοτητας (που ειναι η τουαλετα; που ειναι η καφετερια; πως συμπληρωνω το ωραριο;). Αυτο δειχνει στους αλλους οτι θες να ενσωματωθεις και να εγκλιματιστείς γρηγορα. Το ιδιο και για την ενδυμασια. 5) δικτυωσου: ειναι ευκαιριο ο νεος/α υπαλληλος να γνωριζει κοσμο εχοντας δεδομενο οτι δε γνωριζει σχεδον κανενα. Αν πχ τρως και ειναι καποιος διπλα προσπαθησε ευγενικα να πεις μια κουβεντα αναφεροντας οτι προσπαθεις να εγκλιματηστεις.... Υ.Γ: Μπορει οι προισταμενοι να μη ρευονται αλλα δεν ειναι σπανιο να πηγαινουν σπιτι πολυ νωρις, να δουλευουν απο το σπιτι ή να ξεχνανε την επαφη μαζι σου ενω εσυ εισαι τυπικο ατομο 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα