Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω ένα vw polo '03 κ από τον προηγούμενο έχω δύο ηχεία (από τα 4, τα δυο πίσω λείπουν). Παίζουν ωραία κ αφού μου αρέσει η μουσική θέλω να βάλω κ τα πίσω. Έλεγα να βάλω αυτά (πείτε κ μια γνώμη αν έχει κάποιος). 

https://www.skroutz.gr/s/26383827/Bass-Habit-Ηχείο-Αυτοκινήτου-SP165M-6-5-με-75W-RMS-Midrange-10150.html

Η πηγή είναι 4χ45 της pioneer. Προφανώς μικρότερη από ότι χρειάζονται τα ηχεία. Το ερώτημα είναι, αν έχω αυτά τα δυο πίσω πως θα παίζει? Θα παίζει στα 45 από τα 75 rms? Μήπως δημιουργήσει πρόβλημα?

Επίσης σκεφτόμουν αν αξίζει να πάρω 4 τέτοια (δηλαδή σύνολο 6). Τι ενισχυτή θα χρειαστώ? Αν δεν βάλω ενισχυτή δεν θα σηκώνει κ τα 6 λογικά, σωστά?

Δημοσ.

Εχε υπόψιν σου ότι  πρέπει να περάσεις και καλώδια στις πίσω πορτες.

Μια χαρα θα παίξουν, ενισχυτή δεν χρειαζεσαι, βαλε τα πισω μαι μετα βλέπεις 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TasosPap2002 είπε

Η πηγή είναι 4χ45 της pioneer. Προφανώς μικρότερη από ότι χρειάζονται τα ηχεία. Το ερώτημα είναι, αν έχω αυτά τα δυο πίσω πως θα παίζει? Θα παίζει στα 45 από τα 75 rms? Μήπως δημιουργήσει πρόβλημα?

Η πηγή μπορεί να δώσει ΈΩΣ και 45W, ενώ τα ηχεία, μπορούν να αντέξουν ΈΩΣ και 75W. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δηλαδή. Ναι, τα ηχεία θα παίζουν με μέγιστη ισχύ τα 45W, αφού η πηγή σου δε δίνει περισσότερο.

Κάπου εδώ να υπενθυμίσω ότι λόγω του ότι τα dB είναι λογαριθμική κλίμακα, για να πάρουμε ΔΙΠΛΑΣΙΟ ήχο σε συγκεκριμένο ηχείο, θέλουμε ΔΕΚΑ-ΠΛΑΣΙΑ ισχύ. Αυτό το αναφέρω, αφενώς για να συνειδητοποιήσεις ότι την περισσότερη ώρα θα πηγή θα παίζει... "ρελαντί" (οπότε μη "κυνηγάς" τα πολλά watt), αφετέρου για να μην "φοβηθείς" ότι χάνεις κάτι τρομερό από τα 30W που υπολείπεται η πηγή σε σχέση με τα ηχεία. Αν παρ' ελπίδα είσαι "fan" του car audio (η λέξη κάγκουρας ευγενικά είναι αυτό), να ξέρεις ότι για να ... τρίζει το σύμπαν, θες από εκατοντάδες, έως και χιλιάδες watt. Και αντίστοιχα νούμερα σε ευρώ. Με 75, 150 ή και 300 watt, δύσκολα θα τρυπήσεις τα τύμπανα του παππού απ' την πολυκατοικία που περνάς. 

:D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχαχαχα ναι κατάλαβα! Όχι...  ακούω μουσική για μένα, όχι για τον γείτονα! Έχει τύχει να μπω σε αυτοκίνητο που ήταν χιλιάδες βατ όπως λες κ θα πω ότι μου άρεσε αλλά δεν είναι κάτι που θέλω/μπορώ αυτή την στιγμή. 

Οπότε να μαντέψω ότι αφού θα παίζουν ρελαντί τα ηχεία, δεν θα ψαλιδιζουν/παραμορφώνουν κιόλας?

Για να παίξουν τερμα θέλω κ έναν ενισχυτή τότε. https://www.skroutz.gr/s/26528588/Felix-Ενισχυτής-Αυτοκινήτου-FX-5040-4-Καναλιών.html

Αυτος λέει τίποτα? Αντίστοιχα υπάρχει κ ένας της Sony με κάνα 10ρικο παραπάνω, δεν ξέρω αν αξίζει κάποιος από τους δύο.

(Τονίζω ότι είναι για μουσική που θα απολαμβάνω στην διαδρομή κ όχι να κουφαινω κόσμο)

(Στο μέλλον έλεγα να συνδυαστεί με ένα μικρό σαμπ, 300-500 βατ. Θα με καλύπτει?)

Επεξ/σία από TasosPap2002
Δημοσ.

Βάλε sub, αν θες με τετρακαναλο να οδηγεί τα εμπρός και γεφυρωμενα τα 2 κανάλια να οδηγούν ένα 8αρι sub. (Εκτός αν πάρεις ενεργό ) άσε τα πίσω ηχεία η μουσική σκηνή σου πρέπει να είναι μπροστά σου και αρκετά ψηλά.

My 0.50 cents.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/3/2023 στις 12:17 ΠΜ, TasosPap2002 είπε

Καλησπέρα

Έχω ένα vw polo '03 κ από τον προηγούμενο έχω δύο ηχεία (από τα 4, τα δυο πίσω λείπουν). Παίζουν ωραία κ αφού μου αρέσει η μουσική θέλω να βάλω κ τα πίσω. Έλεγα να βάλω αυτά (πείτε κ μια γνώμη αν έχει κάποιος). 

https://www.skroutz.gr/s/26383827/Bass-Habit-Ηχείο-Αυτοκινήτου-SP165M-6-5-με-75W-RMS-Midrange-10150.html

Επίσης σκεφτόμουν αν αξίζει να πάρω 4 τέτοια (δηλαδή σύνολο 6). Τι ενισχυτή θα χρειαστώ? Αν δεν βάλω ενισχυτή δεν θα σηκώνει κ τα 6 λογικά, σωστά?

Με 23€ ηχεία που θες να βάλεις, απλά θα είναι για πέταμα. Επίσης ειναι MidRange. Δεν έχουν υψηλές συχνότητες. Είναι για να δουλέψουν σε συνδυασμό με tweeter. 

Τέλος υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχεις καλωδιώσεις πίσω. 

Μην ασχολείσαι καλύτερα. Αν ασχοληθείς, πρώτα δες ότι υπάρχουν καλωδιώσεις, και μετά αγόρασε 2-3δρόμων ηχείο που να κάνει με λίγα Watt Rms και με περισσότερα των 50€. Γενικά με κάτω των 100€ ειναι σάπια και πάλι λίγα λεω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να ακούω απλά μουσική δεν θα δώσω λεφτά για ακριβά ηχεία.

Θα παίζουν πιο μπάσα εννοείς αν δεν βάλω tweeter? Έχεις κάποιο που προτείνεις?

Αν κ νομίζω αυτά τα μικρά που έχει στις κολώνες του αμαξιού είναι Τουίτερ κ παίζουν μια χαρά 

Επεξ/σία από TasosPap2002
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πίσω ηχεία χειροτερεύουν τη στερεοφωνική είκόνα και δημιουργούν ακυρώσεις σε διάφορες συχνότητες με τα μπροστινα, με αποτέλεσμα κακή απόδοση σε διάφορες συχνότητες. Οι περισσότερες "σοβαρές" (όχι αυτές που σου κάνει ο ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων της γειτονιάς) aftermarket εγκαταστάσεις με γνώμονα την ποιότητα ήχου τα καταργούνε, η αφήνουν μόνο ένα ζευγάρι midbass χωρίς tweeter, με επεξεργασία από DSP, για να γεμίζουν το χώρο των πίσω επιβατών. Το ιδανικό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αναβαθμίσεις τα μπροστινά σου ηχεία με διαιρούμενα καλής ποιότητας (πχ Hertz DSK165.3), έχοντας υπόψη σου ότι πάλι θα έχεις υποτονικό μπάσο (θες subwoofer για να πας κάτω από τα 80-100Hz) και χαμηλή ένταση (η πηγή σου είναι 4Χ10-14W/ στην πραγματικότητα, θες ενισχυτή για καθαρό ήχο σε υψηλότερες εντάσεις).

Επεξ/σία από ferongr

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...