kostanen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Φίλοι μου καλησπέρα, μετά από πολλά χρόνια ξαναγύρισα ΟΤΕ και παρέλαβα το εν λόγω router σε μια vdsl 50άρα με πολύ καλό χρονισμό. Το πρόβλημα μου είναι πως το Speedport plus 2, δεν μπορούν να ανιχνεύσουν το wifi του 2 από τα 4 pc στο σπίτι. Συγκεκριμένα ένα laptop HP 3η γενιά Inter και ένα desktop με turbo-x wifi dongle το βρήκαν και συνδέθηκαν κανονικά και με πολύ καλή εμβέλεια. το έτερο σταθερό με TP-Link WiFi USB Adapter N300 TL-WN822N καθώς και έτερο laptop (4η γενιά intel) , παρότι βρίσκουν όλα τα 2,4g της γειτονιάς αρνούνται να "δουν" το δικό μας, το ίδιο και ένα ξένο laptop καθηγητή που έρχεται σπίτι. έψαξα και μίλησα με τεχνική υποστήριξη , αυτό που προσπάθησαν ήταν να ξεχωρίσουν οι δύο συχνότητες (band steering) ώστε να μην εκπέμπουν μαζί. Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει και οι 2 συχνότητες παραμένουν κρυφές στα συγκεκριμένα μηχανήματα. Η Cosmote πρότεινε να μου το αλλάξει με ένα ΖΤΕ (μάλλον το Η1600) , αλλά δεδομένης της πολύ καλής wifi κάλυψης του σπιτιού με το speedport, αν ξέρετε κάτι παραπάνω θα το εκτιμούσα προκριμένου να το κρατήσω.
infin1tyGR Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Έχεις αλλάξει το κανάλι του WiFi; Δοκίμασε κάποιο εκ των 1, 6 και 11.
kostanen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, infin1tyGR είπε Έχεις αλλάξει το κανάλι του WiFi; Δοκίμασε κάποιο εκ των 1, 6 και 11. γρήγορος... όχι είναι στο auto , το δοκιμάζω τώρα και επανέρχομαι, ευχαριστώ Δυστυχώς τίποτα, βλέπω όλα τα 2,4 της γειτονίας εκτός το δικό μου.
kostanen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 ούτε τώρα, δοκίμασα τους συνδυασμούς που με άφηνε , α) b/g β) g/n γ) g/n/ax στο κανάλι 11 που όπως είδα από το analyzer εκπέμπει ακόμα μόνο 1 γειτονικό. γίνεται να φταίνε οι συγκεκριμένες κάρτες δικτύου και να εμφανίζουν επιλεκτικά τα 2,4ghz? Από την άλλη το γέρικο σκυλί ΗΡ 8570ρ με την Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6205 , βλέπει και συνδέεται άνετα στην 2,4 n, επομένως το router αν μη τι άλλο εκπέμπει (όπως και τα κινητά συνδέονται) Να δοκιμάσω κανένα driver?
kostanen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 το desktop που έχω πρόσβαση τώρα έχει μια εξωτερική TP-Link WiFi USB Adapter N300 TL-WN822N, που μόλις προσπάθησα να κάνω driver update από το site αλλά τα win 10 επιμένουν πως ο υπάρχον είναι καλύτερος. στο ΖΤΕ της voda έως τώρα και τα 2,4 της γειτονιάς τα βλέπει μια χαρά. Στο άλλο laptop δεν έχω πρόσβαση τώρα. Δεν είναι "κουφό"? σίγουρα και το speedport εκπέμπει και το TPlink λαμβάνει , αλλά καμία επαφή μεταξύ τους. Και αν έχω το ίδιο θέμα και με το ΖΤΕ Η1600 που θα μου δώσουν ? νέα dongles?
chios Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 ευκαιρία να πάρεις κάποιο καινούργιο που να συνδέετε στα 5ghz π.χ https://www.skroutz.gr/s/38974987/TP-LINK-TX20U-Plus-V1-Ασύρματος-USB-Αντάπτορας-Δικτύου-με-Αποσπώμενη-Κεραία-1775Mbps.html https://www.skroutz.gr/s/39203337/TP-LINK-Archer-T4U-Plus-V2-Ασύρματος-USB-Αντάπτορας-Δικτύου-1267Mbps.html#description
kostanen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 συνηθίζω να λύνω τα προβλήματα και να μην παραδίδω τα όπλα αμαχητί παρόλα αυτά ευχαριστώ για τη βοήθεια , θα πάρω το νέο router και αν συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά , βλέπουμε. επειδή "ο χρόνος είναι χρήμα" σίγουρα και η αγορά νέων dongles είναι η λύση. ευχαριστώ, αν έχει κανείς να προσθέσει πιθανή λύση , ευπρόσδεκτη.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Αν έχει επιλογή για το κλείδωμα βάλε σκέτο wpa2 . Το wpa3 δεν είναι συμβατό με πολλές παλιές συσκευές.
kostanen Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 22 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε Αν έχει επιλογή για το κλείδωμα βάλε σκέτο wpa2 . Το wpa3 δεν είναι συμβατό με πολλές παλιές συσκευές. ήταν στις δοκιμές που έκανα σύμφωνα με τις συμβουλές των προηγούμενων, νομίζω ότι το έχω αφήσει κιόλας στο wpa2, δυστυχώς. αν και καθυστερημένα, ευχαριστώ και εσένα που ασχολήθηκες.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 54 λεπτά πριν, kostanen είπε ήταν στις δοκιμές που έκανα σύμφωνα με τις συμβουλές των προηγούμενων, νομίζω ότι το έχω αφήσει κιόλας στο wpa2, δυστυχώς. αν και καθυστερημένα, ευχαριστώ και εσένα που ασχολήθηκες. Μυο ήρθε φλασια μόλις τώρα !!! Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα με ένα λάπτοπ ενός φίλου μου . Με το ίδιο ρούτερ με εσένα . Μπήκα remote στον υπολογιστή του , του έκανα unistall από το device Manager την ασύρματη κάρτα, έκανα επανεκκίνηση για να ξαναβρούν την κάρτα και έτσι δούλεψε !!! Το λάπτοπ του ήταν dell
kostanen Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 τίποτα, πραγματικά έχω νευριάσει. αύριο θα το πάω πίσω αλλά λέω να ζητήσω πάλι speedport, το ZTE h1600 απο ότι διαβάζω είναι χειρότερο. αν δεν πιάνω παλι μονο το δικο μου 2,4 και με το δεύτερο θα δοκιμάσω zte
ToroLoco Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Στις 13/3/2023 στις 11:50 ΜΜ, NeCrOmAnCeR19 είπε Μυο ήρθε φλασια μόλις τώρα !!! Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα με ένα λάπτοπ ενός φίλου μου . Με το ίδιο ρούτερ με εσένα . Μπήκα remote στον υπολογιστή του , του έκανα unistall από το device Manager την ασύρματη κάρτα, έκανα επανεκκίνηση για να ξαναβρούν την κάρτα και έτσι δούλεψε !!! Το λάπτοπ του ήταν dell Επιβεβαιώνω ότι έτσι δούλεψε. Δεν ξέρω αν έπαιξε με το νέο Speedport ή αν άλλαξες με το ZTE, αλλά έχω και εγώ ένα Dell XPS 9333 και μόνο όταν έκανα uninstall το device και remove τους drivers μόνο τότε βρήκε το wifi από το Speedport Plus 2.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, ToroLoco είπε Επιβεβαιώνω ότι έτσι δούλεψε. Δεν ξέρω αν έπαιξε με το νέο Speedport ή αν άλλαξες με το ZTE, αλλά έχω και εγώ ένα Dell XPS 9333 και μόνο όταν έκανα uninstall το device και remove τους drivers μόνο τότε βρήκε το wifi από το Speedport Plus 2. Προσωπικά, στον φιλο μου υπαρχει ακομα το speedport plus 2 , παιζει ακομα απο τότε μια χαρα ... Δεν καταλαβαίνω τι κολλήματα εχουν τα dell !! Ισως να εχουν καποιον proprietary driver εγκατεστημένο απο την μανα τους και με το remove μπηκε κανενας generic των windows
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα