airtrelomike13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα. Λόγω γρίπης , έλειψα από την εργασία μου ( δημόσιος τομέας που απασχολούμαι με ΣΟΧ), 6/3-8/3, δηλαδή 3 ημέρες. Απασχολούμαι στην εν λόγω υπηρεσία, 3,5 μήνες και η ασφαλιστική μου ικανότητα ενεργοποιήθηκε τη Παρασκευή 10/3, δηλαδή το διάστημα που έλειψα λόγω ασθένειας δεν είχα ασφαλιστική ικανότητα, λόγω ότι η ΑΠΔ ήταν ενημερωμένη ένα μήνα πριν και δεν είχα συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα που ορίζει ο νόμος. Ήθελα να ρωτήσω για το διάστημα που έλειψα λόγω ασθένειας, και δεν είχα ασφαλιστική ικανότητα, μπορώ να καταθέσω κάτι στον ΕΦΚΑ ( την χειρόγραφη αναρρωτική που μου είχε γράψει ο ιατρός) έτσι ώστε να πάρω κάποια απόφαση και να το δώσω στην υπηρεσία μου? Διάβασα στο διαδίκτυο, ότι σε τέτοια περίπτωση λόγω μη ασφαλιστικής ικανότητας , κάνω τα χαρτιά μου στον ΕΦΚΑ με υπεύθυνη δήλωση εργοδότη, τη χειρόγραφη αναρρωτικη του ιατρού και το αντίγραφο ταυτότητας και παίρνω απόφαση απόρριψης και το δηλώνω στην υπηρεσία έτσι ώστε να μου κόψει 1,5 μεροκάματο. Ξέρετε αν ισχύει?
Sibyl Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Στις 12/3/2023 στις 1:51 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα. Λόγω γρίπης , έλειψα από την εργασία μου ( δημόσιος τομέας που απασχολούμαι με ΣΟΧ), 6/3-8/3, δηλαδή 3 ημέρες. Απασχολούμαι στην εν λόγω υπηρεσία, 3,5 μήνες και η ασφαλιστική μου ικανότητα ενεργοποιήθηκε τη Παρασκευή 10/3, δηλαδή το διάστημα που έλειψα λόγω ασθένειας δεν είχα ασφαλιστική ικανότητα, λόγω ότι η ΑΠΔ ήταν ενημερωμένη ένα μήνα πριν και δεν είχα συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα που ορίζει ο νόμος. Ήθελα να ρωτήσω για το διάστημα που έλειψα λόγω ασθένειας, και δεν είχα ασφαλιστική ικανότητα, μπορώ να καταθέσω κάτι στον ΕΦΚΑ ( την χειρόγραφη αναρρωτική που μου είχε γράψει ο ιατρός) έτσι ώστε να πάρω κάποια απόφαση και να το δώσω στην υπηρεσία μου? Διάβασα στο διαδίκτυο, ότι σε τέτοια περίπτωση λόγω μη ασφαλιστικής ικανότητας , κάνω τα χαρτιά μου στον ΕΦΚΑ με υπεύθυνη δήλωση εργοδότη, τη χειρόγραφη αναρρωτικη του ιατρού και το αντίγραφο ταυτότητας και παίρνω απόφαση απόρριψης και το δηλώνω στην υπηρεσία έτσι ώστε να μου κόψει 1,5 μεροκάματο. Ξέρετε αν ισχύει? Δες εδώ στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' - 2.ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ https://www.e-nomothesia.gr/law-news/adeies-demosion-upallelon-nea-egkuklios.html Τελικά εσύ, σε όποιο "στέκι" και να πας, έχεις πολλές απορίες... 1
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 22 ώρες πριν, Sibyl είπε Δες εδώ στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' - 2.ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ https://www.e-nomothesia.gr/law-news/adeies-demosion-upallelon-nea-egkuklios.html Τελικά εσύ, σε όποιο "στέκι" και να πας, έχεις πολλές απορίες... thank you μανταμ φιγκαρο
Sibyl Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε thank you μανταμ φιγκαρο Συνεχίζεις να χρειάζεσαι καθοδήγηση από την "madame figaro" όποιο κι αν είναι το πραγματικό όνομά της. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2023 από Sibyl 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα