Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 34 minutes ago, BadIndian said: Το δικαίωμα προς αποζημίωση από αδικοπραξία, ο παθών το απεμπολεί με την παραγραφή της αξίωσης. Αυτή διακόπτεται είτε με την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ή με την άσκηση αγωγής. Τίποτα από τα δύο δεν γίνεται χωρίς δικηγόρο. Από εκεί και έπειτα ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Οπότε εάν ο παθών ασκήσει αγωγή πριν συμπληρωθεί ο χρόνος της παραγραφής, χρειάζεται να παρασταθεί και σε ποινικό δικαστήριο για την υποστήριξη της κατηγορίας γιατί αλλιώς χάνει το δικαίωμα του για αποζημίωση; Όχι φυσικά. Συνεπώς η τοποθέτηση "εάν δεν παρασταθείς για την υποστήριξη της κατηγορίας δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα ως αποζημίωση" δεν είναι ορθή.
greekfragma Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 εγώ πάντως περιμένω αύριο απόγευμα να δω αν θα έχουμε νεώτερα και αν η ελπίδα πέθανε τελευταία 2
BadIndian Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, paredwse είπε Οπότε εάν ο παθών ασκήσει αγωγή πριν συμπληρωθεί ο χρόνος της παραγραφής, χρειάζεται να παρασταθεί και σε ποινικό δικαστήριο για την υποστήριξη της κατηγορίας γιατί αλλιώς χάνει το δικαίωμα του για αποζημίωση; Όχι φυσικά. Συνεπώς η τοποθέτηση "εάν δεν παρασταθείς για την υποστήριξη της κατηγορίας δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα ως αποζημίωση" δεν είναι ορθή. Για να το κλείσουμε, τουλάχιστον από μέρους μου. Η τοποθέτηση μου ήταν σαφής και περικλείεται σε δύο λέξεις. Πάρε δικηγόρο. Η διατύπωση μου έστω και μη ορθή, αφού το προτιμάς, είναι πως για να διεκδικήσεις ο,τιδήποτε, πλην της ηθικής δικαίωσης, χρειάζεσαι δικηγόρο και δεν αναιρείται από την παρατήρηση σου το επιχείρημα μου. Αυτό εννοούσα με το "εάν δεν παρασταθείς", ήτοι αν δεν προσλάβεις δικηγόρο και αυτή παραμένει η ουσία. Να βοηθήσω ήθελα κι όχι να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Με όλο τον σεβασμό και εντελώς φιλικά.
SabotazNic Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Στις 13/3/2023 στις 4:51 ΜΜ, greekfragma είπε εγώ πάντως περιμένω αύριο απόγευμα να δω αν θα έχουμε νεώτερα και αν η ελπίδα πέθανε τελευταία Την βαλανε μεσα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα