kyriakh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα σας παιδιά έχω μία δίκη την Τρίτη πότε μπορώ να καταθέσω αποδεικτικα έγγραφα; Στην αρχή 9:00 που πάμε όλοι ή στην αρχή της δίκης μου;
greekfragma Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Έκανες την ερώτηση αυτή στο δικηγόρο σου και δε σου την απάντησε; 3
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 13 minutes ago, kyriakh said: Καλησπέρα σας παιδιά έχω μία δίκη την Τρίτη πότε μπορώ να καταθέσω αποδεικτικα έγγραφα; Στην αρχή 9:00 που πάμε όλοι ή στην αρχή της δίκης μου; Τι δίκη είναι; Αστική ή ποινική; Αλήθεια, μόνη σου θα πας στη δίκη; Εάν όχι, μήπως να ρωτήσεις τον δικηγόρο σου; Γι'αυτό τον πληρώνεις. Αν είναι αστική δίκη δεν μπορείς να πας χωρίς δικηγόρο. Αν είναι ποινική δίκη και πας μόνη σου, εξαρτάται αν είσαι μηνύτρια/μάρτυρας ή κατηγορούμενη. Τι είσαι;
ModernAthenian Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Πάντως σε ποινική δίκη που ήμουν κατηγορούμενος και πήγα χωρίς δικηγόρο καθώς ήταν σίγουρο οτι θα αθωωθώ έδωσα επι τόπου στην πρόεδρο το έγγραφο το οποίο ουσιαστικά με αθώωσε. Το έδωσα την ώρα που ανέβηκα στην έδρα. Με ρώτησαν 2-3 ερωτήσεις, το έδωσε η πρόεδρος στους υπόλοιπους εκεί πέρα και σε 3 λεπτά αθωώθηκα. 1
kyriakh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Είναι μήνυση που έχω κάνει θα κερδίσω σίγουρα ελπίζω. Για αυτό δεν έβαλα δικηγόρο. Πλημμέλημα τριμελές Σε ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από kyriakh 1
JakeKaufman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 32 λεπτά πριν, kyriakh είπε Είναι μήνυση που έχω κάνει θα κερδίσω σίγουρα ελπίζω. Για αυτό δεν έβαλα δικηγόρο. Πλημμέλημα τριμελές Σε ευχαριστώ πολύ. Θα κερδίσεις σίγουρα ή ελπίζεις; Γιατί έγραψες και τα 2. εν πέσει περιπτώσει χωρίς δικηγόρο παίζει να πας σαν το σκυλί στα αμπέλι όποτε καλή τύχη
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Σε δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και εφοσον η απέναντι πλευρά έχει βάλει δικηγόρο, πηγαίνεις σαν πρόβατο επί σφαγής.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 16 hours ago, kyriakh said: Είναι μήνυση που έχω κάνει θα κερδίσω σίγουρα ελπίζω. Για αυτό δεν έβαλα δικηγόρο. Πλημμέλημα τριμελές Σε ευχαριστώ πολύ. Για να είναι πλημμέλημα τριμελούς, δεν είναι και τόσο χαλαρή η δίκη. Τεσπα, εσύ ξέρεις τα δεδομένα και ρισκάρεις. 🙂 Τα όποια έγγραφα θέλεις να καταθέσεις, θα ενημερώσεις το δικαστήριο ότι τα έχεις όταν αρχίσει η δική σου υπόθεση. Όταν φτάσει η σειρά της υπόθεσης σου στο πινάκιο, θα καλέσουν τον/την κατηγορούμενο/η. Μετά θα σε καλέσουν πρώτη (ως μηνύτρια) και κατά την κατάθεση σου, θα πεις στο δικαστήριο «έχω και τα έγγραφα που αποδεικνύουν αυτά που σας λέω». Εκεί θα σου πουν να τους τα δώσεις για να τα αξιολογήσουν.
vamvakoolas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 φροντισε τα εγγραφα να ειναι τα γνησια ή τουλαχιστον με καποιο τροπο επικυρωμενα απο καποια δημοσια αρχη. Μη πας με φωτοτυπιες.
cumulus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, greekfragma είπε Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Γιαυτο προσεχουμε την πεθερα μας να μην την λενε Ελπιδα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 55 minutes ago, vamvakoolas said: φροντισε τα εγγραφα να ειναι τα γνησια ή τουλαχιστον με καποιο τροπο επικυρωμενα απο καποια δημοσια αρχη. Μη πας με φωτοτυπιες. 'Όχι, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο - ειδικά το ποινικό δικαστήριο λαμβάνει υπόψιν του τα πάντα.
BadIndian Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 1ον Αφού είναι τριμελές δεν είναι και τόσο ασήμαντο το αδίκημα, εκτός κι αν πρόκειται για εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό (έφεση), που δε νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο εν προκειμένω. 2ον Χωρίς δικηγόρο δεν μπορείς να παρασταθείς "προς υποστήριξη της κατηγορίας" (παλιά πολιτική αγωγή) και ως εκ τούτου είσαι απλά μάρτυρας κατηγορίας. Κατά συνέπεια και αφού προηγουμένως και για την οικονομία της συζήτησης δεχτούμε ότι την δίκη θα την κερδίσεις όπως λες, ΔΕΝ μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα ως αποζημίωση κτλ. Αν δεν σε ενδιαφέρει απλά η "ηθική δικαίωση" απευθύνσου σε δικηγόρο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για να σε κατατοπίσει σχετικά με παραγραφές κτλ., αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας και ενδεχόμενη αγωγή μετέπειτα. 3ον Αν και όταν έρθει η σειρά της δικής σου υπόθεσης προς εκδίκαση, θα κληθείς ως μάρτυρας. Τότε μπορείς να δώσεις και τα όποια έγγραφα έχεις μαζί σου, όσο θα εξεταστείς από το δικαστήριο και πιθανότατα τον δικηγόρο του κατηγορούμενου, που δουλειά του είναι να σε βγάλει αναξιόπιστη και να σε στριμώξει γενικότερα. Γενικά να τα περιμένεις όλα από την αντίπαλη πλευρά. Ακόμα και τη μήνυση σε βάρος σου. Πολύ πιθανό φυσικά και το ενδεχόμενο η δίκη να αναβληθεί. 4ον (και τελευταίο) Η ποινική δικονομία εν γένει είναι υπέρ του κατηγορούμενου και ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Εύκολα μπορεί να απαλλαγεί κάποιος, αρκεί να γεννήσει αμφιβολίες στο δικαστήριο. Δεν ξέρω τι σόι χαρτί είναι αυτό που αποδεικνύει ότι, ο κατηγορούμενος σου διέπραξε το αδίκημα, για το οποίο κατηγορείται πέραν πάσης αμφιβολίας, αλλά, όπως είπαν και οι υπόλοιποι, πας λίγο σαν πρόβατο σε σφαγή, μην έχοντας ιδέα από τα δικονομικά σου δικαιώματα ή την διαδικασία. Αν τα πράγματα ήταν τόσο εύκολα στις δίκες δεν θα υπήρχαν δικηγόροι. Αν πάλι έχεις αποδεδειγμένα οικονομική αδυναμία για να πληρώσεις δικηγόρο, απευθύνσου στη νομική βοήθεια για να σου διορίσει συνήγορο το κράτος.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 29 minutes ago, BadIndian said: [...] Κατά συνέπεια και αφού προηγουμένως και για την οικονομία της συζήτησης δεχτούμε ότι την δίκη θα την κερδίσεις όπως λες, ΔΕΝ μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα ως αποζημίωση κτλ. [....] Αυτό δεν ισχύει, αλίμονο, δεν απεμπολείται τόσο εύκολα το δικαίωμα αποζημίωσης, επειδή απλώς δεν παραστάθηκε κάποιος για υποστήριξη της κατηγορίας.
BadIndian Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, paredwse είπε Αυτό δεν ισχύει, αλίμονο, δεν απεμπολείται τόσο εύκολα το δικαίωμα αποζημίωσης, επειδή απλώς δεν παραστάθηκε κάποιος για υποστήριξη της κατηγορίας. Το δικαίωμα προς αποζημίωση από αδικοπραξία, ο παθών το απεμπολεί με την παραγραφή της αξίωσης. Αυτή διακόπτεται είτε με την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ή με την άσκηση αγωγής. Τίποτα από τα δύο δεν γίνεται χωρίς δικηγόρο. Από εκεί και έπειτα ο καθένας πράττει όπως νομίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα