Προς το περιεχόμενο

Το Bing της Microsoft φτάνει τα 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην προσπάθειά του να αποσπάσει μερίδιο από τη Google

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft ξεπέρασε το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων καθημερινά ενεργών χρηστών, μόλις λίγες εβδομάδες αφότου o γίγαντας του λογισμικού πρόσθεσε τη λειτουργία Bing Chat με τεχνητή νοημοσύνη.

Το Bing αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, αλλά φαίνεται ότι η νέα λειτουργία Bing Chat βοηθά τη Microsoft να αυξήσει τη χρήση του σε άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ πριν με το Bing. Για τη λειτουργία αυτή, η Microsoft έχει συνεργαστεί με το OpenAI για να ενσωματώσει το δημοφιλές γλωσσικό μοντέλο AI ChatGPT, σε μια διαφορετική έκδοση απ’ αυτή που γνωρίζουμε, η οποία έχει την ονομασία Project Prometheus.

Η Google έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο καθημερινούς ενεργούς χρήστες, οπότε τα 100 εκατομμύρια του Bing, απέχουν πολύ από την πρώτη θέση, δίνοντας όμως μια προοπτική. 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε ότι μετά από αρκετά χρόνια σταθερής προόδου και με μια μικρή ώθηση από το ένα εκατομμύριο και πλέον νέων χρηστών της προεπισκόπησης του Bing, έχουμε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες του Bing», αναφέρει ο Yusuf Mehdi, επικεφαλής του καταναλωτικού marketing της Microsoft, σε ανάρτηση στο blog.

Η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει τον αριθμό των καθημερινών ενεργών χρηστών του Bing πριν από την προσθήκη του Bing Chat, αλλά η προεπισκόπηση έχει σίγουρα θέσει τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις τελευταίες εβδομάδες. Η Microsoft βλέπει τώρα ότι περίπου το ένα τρίτο των χρηστών που δοκιμάζουν το νέο Bing Chat (που κάνει χρήση του ChatGPT) είναι νέοι στο Bing. «Περίπου το ένα τρίτο των καθημερινών ενεργών χρηστών του δοκιμαστικού προγράμματος του Bing AI, χρησιμοποιούν το Chat καθημερινά», λέει ο Mehdi. «Βλέπουμε κατά μέσο όρο, περίπου τρεις συνομιλίες ανά συνεδρία με περισσότερες από 45 εκατομμύρια συνολικές συνομιλίες από την έναρξη της προεπισκόπησης».

Το Bing Chat δεν είναι ο μόνος λόγος για την αυξημένη χρήση της μηχανής αναζήτησης της Microsoft. Ο Microsoft Edge έχει επίσης συμβάλει στη χρήση του Bing, καθώς η Microsoft προωθεί επιθετικά τις προεπιλογές της μηχανής αναζήτησης με τις ενημερώσεις του Edge, τις ενημερώσεις των Windows και ακόμη και τις προτροπές για να σταματήσουν οι χρήστες να κατεβάζουν το Google Chrome. «Αναμένουμε ότι οι νέες δυνατότητες, όπως η ύπαρξη αναζήτησης και δημιουργίας του Bing στην πλαϊνή μπάρα του Edge, θα ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξη», αναφέρει ο Mehdi.

Έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη λειτουργίας του chatbot του Bing. Η Microsoft πρόσθεσε πρόσφατα μια επιλογή για διαφορετικούς τόνους προσωπικότητας που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τα άγρια “ξεσπάσματα” που πολλοί είδαν κατά την αλληλεπίδρασή τους με το Bing AI chatbot. Η Microsoft πρόσθεσε επίσης κάποιους περιορισμούς μετά τον εντοπισμό αγενών απαντήσεων ενώ η εταιρεία χαλάρωσε σταδιακά αυτούς τους περιορισμούς την τελευταία εβδομάδα.

image.png.846acc55f7f51a54d244eb296a57d1af.png

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Microsoft σχετικά με τη χρήση του Bing Chat έρχονται εβδομάδες αφότου η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδιά της για την αύξηση των εσόδων της σε μια αγορά ψηφιακών διαφημίσεων αξίας περίπου 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Για κάθε 1 μονάδα κέρδους μεριδίου στην αγορά διαφήμισης πάνω στον τομέα της αναζήτησης, είναι μια ευκαιρία εσόδων ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διαφημιστική μας επιχείρηση», δήλωσε ο Philippe Ockenden, CVP οικονομικών της Microsoft.

Η εταιρεία έχει ήδη αυξήσει τις διαφημιστικές της δραστηριότητες με έσοδα 18 δισ. δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι 10 δισ. δολαρίων το προηγούμενο οικονομικό έτος. Μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στο Bing, αλλά η Microsoft έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να πλησιάσει τα περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισε η Google από τη διαφήμιση το 2022.

Για τη Microsoft όλα αυτά είναι μια ευκαιρία να αυξήσει τη χρήση και να αρπάξει μερίδιο αγοράς από τη Google. «Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι παραμένουμε ένας μικρός, χαμηλός, παίκτης με μονοψήφιο μερίδιο», λέει ο Mehdi. «Με το δεδομένο αυτό, αισθανόμαστε καλά που είμαστε στο χορό!» Αυτός είναι πιθανώς ο ίδιος χορός στον οποίο αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, σε συνέντευξή του στο The Verge. «Η Google είναι ο γορίλας των 800 κιλών στην αναζήτηση», δήλωσε ο Nadella. «Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι τους κάναμε να χορέψουν».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

4 λεπτά πριν, Vodkaman είπε

Η αυξηση των χρηστών του bing δείχνει ότι ο κόσμος επιλέγει να απέχει από την google και την συλλογή των προσωπικων τους δεδομένων. 

hype.

σε λίγο θα μπαινουν -για 5 λεπτά- μονο αυτοι που πραγματικα εχουν αναγκη απο την ai και οχι για να την δοκιμάσουν για χαβαλε. η search engine της ηταν, ειναι και θα ειναι στον πατο. 

• Like 8
  • Confused 2

Να αναφέρω  εδώ ότι έβαλα τα θέματα του πρόσφατου διαγωνισμου του ασεπ στον bing και έγραψε 92.5/100. 

Δημόσιοι υπάλληλοι τρέμετε, ερχεται ο μπίνγκ να σας φαει τις θέσεις!

• Like 1

39 λεπτά πριν, Vodkaman είπε

Η αυξηση των χρηστών του bing δείχνει ότι ο κόσμος επιλέγει να απέχει από την google και την συλλογή των προσωπικων τους δεδομένων. 

image.png.03512555b741eaed5a0f2a7e094fe088.png 

• Like 3

2 λεπτά πριν, mkp είπε

Στην αρχή ήταν, τώρα δεν είναι

https://www.showmetech.com.br/en/duckduckgo-send-microsoft-user-data/

Έχεις δίκιο, και παλι όμως δεν συνδέει το user search history με το email σου και όλη σου την δραστηριότητα σου στο YouTube. 

4 λεπτά πριν, polaki είπε

image.png.03512555b741eaed5a0f2a7e094fe088.png 

Καθολου τρολ. Όταν δείτε τι πληροφοριες δίνετε μέσω google, ίσως κάποιοι ενοχληθείτε. 

• Thanks 1

Δυστυχως η μηχανή αναζήτησης για να είναι καλη πρέπει να σε κάνει tracking. Είπα για αλλαγη να ψάξω στο bing μια πιτσαρία της γειτονιάς μου, και πρώτα μου εβγαλε μια πιτσαρία με το ίδιο όνομα στην Ρουμανία (!!) μετά κάτι αλλά άσχετα και την δίκη μου στην 5-6 επιλογή.

Συγκρινε τώρα αυτό το experience με την Google που εχεις όλα τα σωστά info μπαμ μπαμ.

• Like 5
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, Vodkaman είπε

Καθολου τρολ. Όταν δείτε τι πληροφοριες δίνετε μέσω google, ίσως κάποιοι ενοχληθείτε. 

Μα το θέμα είναι ότι έχω δει και τί πληροφορίες δίνω στη Microsoft μέσω Bing, οπότε γι'αυτό σχολίασα με το meme. 

Προσωπικά, ακόμα και με υποτιθέμενα browsers και μηχανές αναζήτησης που σέβονται το privacy έχω ενδοιασμούς, πχ Brave browser, ή DuckDuckGo. Δεν λέω ότι είναι σωστό αυτό που έχω κάνει, αλλά το έχω αποδεχτεί. Παλιότερα, πριν τις μηχανές αναζήτησης, για να βρεις κάποια πληροφορία έπρεπε να διαβάσεις 5 βιβλία και να τα διασταυρώσεις. Που ούτε εκεί ήξερες ότι αυτό που διάβασες ισχύει ή όχι, γιατί μπορεί να είχε γίνει μια νεότερη έρευνα που να πρόσφερε περισσότερη (ή διαφορετική) πληροφορία. 

Στην εποχή του σήμερα, αναγκαστικά ΔΕΧΟΜΑΙ ότι η πρόσβαση στην πληροφορία έρχεται με ένα κόστος, το οποίο καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

1 λεπτό πριν, leonidas_fs είπε

Δυστυχως η μηχανή αναζήτησης για να είναι καλη πρέπει να σε κάνει tracking. Είπα για αλλαγη να ψάξω στο bing μια πιτσαρία της γειτονιάς μου, και πρώτα μου εβγαλε μια πιτσαρία με το ίδιο όνομα στην Ρουμανία (!!) μετά κάτι αλλά άσχετα και την δίκη μου στην 5-6 επιλογή.

Συγκρινε τώρα αυτό το experience με την Google που εχεις όλα τα σωστά info μπαμ μπαμ.

Υπάρχει όμως και το ανάλογο τίμημα. Εάν στο bing εγραφες το όνομα της πιτσαριας και όνομα δρόμου, θα σου έβγαζε το σωστό αποτέλεσμα. 

1 λεπτό πριν, polaki είπε

Μα το θέμα είναι ότι έχω δει και τί πληροφορίες δίνω στη Microsoft μέσω Bing, οπότε γι'αυτό σχολίασα με το meme. 

Προσωπικά, ακόμα και με υποτιθέμενα browsers και μηχανές αναζήτησης που σέβονται το privacy έχω ενδοιασμούς, πχ Brave browser, ή DuckDuckGo. Δεν λέω ότι είναι σωστό αυτό που έχω κάνει, αλλά το έχω αποδεχτεί. Παλιότερα, πριν τις μηχανές αναζήτησης, για να βρεις κάποια πληροφορία έπρεπε να διαβάσεις 5 βιβλία και να τα διασταυρώσεις. Που ούτε εκεί ήξερες ότι αυτό που διάβασες ισχύει ή όχι, γιατί μπορεί να είχε γίνει μια νεότερη έρευνα που να πρόσφερε περισσότερη (ή διαφορετική) πληροφορία. 

Στην εποχή του σήμερα, αναγκαστικά ΔΕΧΟΜΑΙ ότι η πρόσβαση στην πληροφορία έρχεται με ένα κόστος, το οποίο καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

Δεν διαφωνώ, απλά από τη στιγμή που η google συνδέει τα ιστορικά μου (αναζήτησης, YouTube, χαρτών) με το email και ημερολόγιο (τα οποία εχουν άκρως προσωπικες πληροφοριες) προσπαθω να τα αποφυγω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

μου εβγαλε μια πιτσαρία με το ίδιο όνομα στην Ρουμανία

μήπως δεν έψαξες βάσει της τοποθεσίας σου ? εγώ έχω σχεδόν εγκαταλείψει το Google search ,  πολύ ευχαριστημένος απο το Bing  .

Επεξ/σία από ethereum
  • Thanks 2

54 λεπτά πριν, Evangelos Anagnostou είπε

Να αναφέρω  εδώ ότι έβαλα τα θέματα του πρόσφατου διαγωνισμου του ασεπ στον bing και έγραψε 92.5/100. 

Δημόσιοι υπάλληλοι τρέμετε, ερχεται ο μπίνγκ να σας φαει τις θέσεις!

Μέσον έχει; Χωρίς βύσμα δεν πάει πουθενά. 

Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) θα εγξαταλειψουμε τις κλασικές μηχανές αναζήτησης και θα χρησιμοποιούμε τα AI. 

6 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) θα εγξαταλειψουμε τις κλασικές μηχανές αναζήτησης και θα χρησιμοποιούμε τα AI. 

Έτσι είναι. Μην συγκρίνετε την ώριμη τεχνολογια των 20 ετών της γκουγκλ, την οποία έχουμε συνηθίσει και ως χρήστες, με την τεχνολογια του chatgpt των 2 μηνών. Είναι λογικό να υπερτερεί σε λειτουργικότητα η γκουγκλ, ως ποτέ όμως;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...