Προς το περιεχόμενο

Asus ZenBook Pro 14 Duo ή κάποιο Dell (εώς 14') για επαγγελματικό;

satsok2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά.

Ψάχνω για κάποιο καλό υπολογιστή που θα με βγάλει για μια 5ετία - 7ετία.

Θα χρειαζόμουν κάτι με καλή μνήμη (16+ / ιδανικά 32) , και dedicated κάρτα γραφικών για κάποιες εφαρμογές στη δουλειά μου (βιοεπιστήμες). Ιδανικά να υποστηρίζει πλήρως linux το οποίο θα μου χρειαστεί, αν και προς το παρόν δεν είμαι ο ίδιος εξοικειωμένος.

Ψάχνοντας είδα το Zenbook Pro Duo με πολύ καλά specs πχ i9 12900H, 32 GB Ram, 2 Tb SSD, GeForce RTX 3050 Ti, Quad HD+, Touchscreen με διπλή οθόνη.

Asus ZenBook Pro 14 Duo UX8402ZE-M951X 14" OLED QHD Touchscreen 120Hz (i9-12900H/32GB/2TB SSD/GeForce RTX 3050 Ti/W11 Pro) (GR Keyboard) | Skroutz.gr

Γενικά η οθόνη ίσως είναι πλεονέκτημα δεδομένου ότι συχνά βρίσκομαι να συνδέω το λάπτοπ με 2η οθόνη για να δουλεύω ταυτόχρονα.

Το είδα από κοντά. Σαν βάρος είναι σχετικά αυξημένο (1.76). Η οθόνη είναι πολύ πρακτική και εξυπηρετική αν και η κλίση εμποδίζει κάποιες φορές τη σωστή θέαση (η μικρή οθόνη είναι ματ). Το πληκτρολόγιο και το touchpad είναι μια χαρά σε χρήση.  Με βολεύει και η touchscreen.

Φοβάμαι - το μηχανισμό για τη 2η oθόνη, την αξιοπιστία της Asus ή ότι θα βρωμίζει εύκολα. Το βάρος με ενοχλεί λίγο.

Σαν εναλλακτική σκεφτόμουν κάποιο dell αν και δε βρίσκω κάτι φοβερό.

Laptops Dell με 32GB RAM, με οθόνη 14", με SSD σκληρό δίσκο & με κάρτα γραφικών Nvidia | Skroutz.gr

Κάποια ιδέα; Χρήματα , ταβάνι τα 3100e του Asus.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τόσα χρήματα και για καθαρά επαγγελματική χρήση, κοιτάς μόνο Dell.

Ναι μεν τα specs παίζουν ρόλο αλλα έχοντας Dell XPS με 8GB RAM & με light επεξεργαστή (Intel i5 10th Gen στα 1GHz) παίζει πολύ καλά και δεν κολλάει πουθενά (για ελαφριά χρήση προγραμματισμού και φουλ δουλειά γραφείου).

Υπερβολικά χρήματα γι αυτό που θες να κάνεις. 

Στη θέση σου θα έπαιρνα κάτι στα 1000€ με δυνατότητα αναβάθμισης Ram και nvme. 

Discrete gpu δεν έχει νόημα εκτός αν θες να κάνεις Cuda programming.  Που κι αυτό δεν έχει νόημα να γίνεται σε laptop. 

Στα 1500 βρίσκεις και Mac air m2 με 16gb ram που κάνει άνετα τα πάντα. 

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να χρειαστώ για το διδακτορικό μου ένα μηχάνημα που χρησιμοποιεί τη GPU της NVIDIA. Και επεξεργαστική δύναμη. Απ'όπου και η ιδέα για το Asus.

55 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να χρειαστώ για το διδακτορικό μου ένα μηχάνημα που χρησιμοποιεί τη GPU της NVIDIA. Και επεξεργαστική δύναμη. Απ'όπου και η ιδέα για το Asus.

Επειδή κι εγώ σε διδακτορικό είμαι, αλλά χρειάζομαι περισσότερη δύναμη στον cpu, σου απάντησα με το παραπάνω μνμ. Γενικά η πρακτική που ακολούθησα εγώ είναι:

- Laptop των 1100€ (i5 1135g7, 32gb ram, 1.5tb nvme)

+

- Desktop των 4000€ με 5950x + 3070ti + custom loops κι ιστοριες, αλλα πλεον με  13700k + 32gb ram + Nh-d15 γιατι προς το παρον δεν γραφω κωδικα σε gpu οποτε δεν εβαλα discrete gpu. Οταν είμαι εξωτερικό (σπουδαζω εξωτερικο) και θελω να κανω "βαριες" εργασιες συνδεομαι με anydesk και τρεχω τον κωδικα απ το dekstop.

Στη δική σου περιπτωση, αν για διαφορους λογους δεν σε ενδιαφερει η λυση laptop + desktop, τοτε προχωρας σε λαπτοπ με καλο gpu και ας πεσεις σε επεξεργαστη. Ο 12900 κατα πασα πιθανοτητα θα κανει throttle στα πρωτα δευτερολεπτα οποτε γενικα δεν εχει πολυ νοημα να αγορασεις "τερματισμενο" λαπτοπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...