Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Επαναλαμβανω οτι δεν εγραψα καπου να μην ακολουθηθουν οι κανονισμοι. Αρα τα οσα γραφεις περι μη εφαρμογων κανονισμων ειναι ασχετα.

Επισης δε μου απαντησες εαν εισαι ενας απλος καταναλωτης που απλα αγχωνεται γιατι το θεωρει επικινδυνο η οχι. Ξαναλεω, θεμα ασφαλειας δεν υπαρχει. Αν εσυ δε τη προτιμας γιατι δε νιωθεις ασφαλης, σεβαστο, αλλα μη προσπαθεις να πεισεις και τους αλλους οτι ισχυει κατι τετοιο. 

Τελος, τροφοδοσια σε δεξαμενη με χρηση 30 μερες το χρονο ,θα χρειαστει μια φορα ανα 5 ετη (μπορει και περισσοτερο). Και εξαρταται προφανως και απο τη χωρητικοτητα.

Ο νηματοθετης εξαρχής δήλωσε ότι δεν θέλει πετρελαιο, υγραεριο, πελετ και η απάντησή μου, όπως και άλλων είναι να βάλει κλιματιστικά, αφού είναι 30 μέρες το χρόνο.

Η ερώτηση αν είμαι απλός καταναλωτής ή ειδικός ισχύει και για σένα.

Και ξαναλέω, κανονισμοί υπάρχουν για όλα, αλλά ποιός ελέγχει αν τηρούνται, όπως στην περίπτωση των αυτοκινήτων;

Όταν λοιπόν έχω επιλογές θα προτιμήσω αυτό που μπορώ να ελέγξω εγώ και όχι κάποιος άλλος.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Η ερώτηση αν είμαι απλός καταναλωτής ή ειδικός ισχύει και για σένα.

Και ξαναλέω, κανονισμοί υπάρχουν για όλα, αλλά ποιός ελέγχει αν τηρούνται, όπως στην περίπτωση των αυτοκινήτων;

Όταν λοιπόν έχω επιλογές θα προτιμήσω αυτό που μπορώ να ελέγξω εγώ και όχι κάποιος άλλος.

Ειμαι μηχανικος και εχω ασχοληθει στο παρελθον με εγκαταστασεις δεξαμενων ,για αυτο και ασχολουμαι και απανταω. Οποτε περιμενω απαντηση και απο σενα για τη σιγουρια σου οτι ειναι τοσο επικινδυνη η δεξαμενη.

Επαναλαμβανω για 10η φορα, δεν αναφερθηκα σε παραβιασμους κανονισμων αλλα στο τι λεει ο νομος. Εσυ ισχυριζεσαι οτι ειναι επικινδυνο και με το γραμμα του νομου. Ειναι προφανες το οτι σε τετοια θεματα η αμελεια των κανονισμων θα δημιουργησει αργα η γρηγορα ατυχημα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ειμαι μηχανικος και εχω ασχοληθει στο παρελθον με εγκαταστασεις δεξαμενων ,για αυτο και ασχολουμαι και απανταω. Οποτε περιμενω απαντηση και απο σενα για τη σιγουρια σου οτι ειναι τοσο επικινδυνη η δεξαμενη.

Επαναλαμβανω για 10η φορα, δεν αναφερθηκα σε παραβιασμους κανονισμων αλλα στο τι λεει ο νομος. Εσυ ισχυριζεσαι οτι ειναι επικινδυνο και με το γραμμα του νομου. Ειναι προφανες το οτι σε τετοια θεματα η αμελεια των κανονισμων θα δημιουργησει αργα η γρηγορα ατυχημα.

Κι εγώ επαναλαμβάνω ότι αν έχω επιλογή θα προτιμήσω αυτό που μπορώ να ελέγξω.

Τέλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να δώσεις 10-12 χιλιάρικα με την εγκατάσταση για αντλία και fancoils (δεν το συζητάω για στανταρ σώματα, χάνεται σχεδον όλη η απόδοση/εξοικονομηση που προσφέρει μια ΑΘ) για εξοχικό δεν είναι η πιο συμφέρουσα λύση, εκτός αν σου περισσευει το χρήμα. Εγώ θα εβαζα 2-3 ινβερτερ ή αν εχει τζάκι θα το μετέτρεπα σε ενεργειακό. Εχω εξοχικό στα Καλάβρυτα σε παρόμοιο υψόμετρο με ενεργειακό τζάκι με κυκλοφορητή που δίνει στα σώματα και είμαστε με τα εσώρουχα μεσα στο σπίτι το χειμώνα με εξωτερικές θερμοκρασίες υπο το μηδέν. Για το καλοκαίρι εχω κλιματιστικα στα υπνοδωμάτια, αλλά σπάνια χρειάζονται. 

Επεξ/σία από fragma
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι! Δεν ήθελα να ξεσπάσει χαμός με το υγραέριο, ο λόγος που το έγραψα αυτό ειναι γιατί ενώ ο μηχανολόγος είχε δει το χώρο και ήξερε οτι ΔΕΝ υπάρχει χώρος στον κηπο που να είναι 5 μέτρα μακριά από το σπίτι και 3 μέτρα γύρω γύρω να έχει καθαρή περιοχή ασφαλείας, μου πρότεινε να βάλω δεξαμενή στον κήπο!!! Δηλαδή έλεος.. Ασε που εκτός από τις φωτιές που είναι ένας κίνδυνος, σε εξοχικό που δεν επιτηρείται και μπορεί να πάει ο κάθες άσχετος, παιδάκι, κλέφτης υγραερίου (δεν ξέρω καν αν υπάρχει :P) και να πειράξει την δεξαμενή και να έχουμε κανένα ατύχημα, το έχω αποκλείσει.

Μου κάνει εντύπωση πάντως πως εκτός από αυτόν με το υγραέριο, κανείς άλλος δεν μου πρότεινε ούτε κλιματιστικά, ούτε ενεργειακό τζάκι, ούτε τίποτε τέτοιο αλλα όλοι πήγαν στην ΑΘ... Γιατί άραγε; Ειναι νεά μόδα ή από εκεί έχουν μεγαλύτερο κέρδος; Πάντως δεν μου γέμισαν το μάτι και το ξαναείπα, γι' αυτό έγραψα και εδώ.

Τζάκι δεν έχει αλλά προβλέπετε να κατασκευάσουμε, μήπως τελικά η σύνδεσή του με το καλοριφέρ είναι μια λύση.. Απλά δεν έχει πολύ χώρο από πίσω, αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται χώρος για τις σωληνώσεις κλπ. Θα το εξετάσω.

Αλλιώς θα εξετάσω το θέμα με τα air condition που αναφέρατε.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, MerNion είπε

Ευχαριστώ και πάλι! Δεν ήθελα να ξεσπάσει χαμός με το υγραέριο, ο λόγος που το έγραψα αυτό ειναι γιατί ενώ ο μηχανολόγος είχε δει το χώρο και ήξερε οτι ΔΕΝ υπάρχει χώρος στον κηπο που να είναι 5 μέτρα μακριά από το σπίτι και 3 μέτρα γύρω γύρω να έχει καθαρή περιοχή ασφαλείας, μου πρότεινε να βάλω δεξαμενή στον κήπο!!! Δηλαδή έλεος.. Ασε που εκτός από τις φωτιές που είναι ένας κίνδυνος, σε εξοχικό που δεν επιτηρείται και μπορεί να πάει ο κάθες άσχετος, παιδάκι, κλέφτης υγραερίου (δεν ξέρω καν αν υπάρχει :P) και να πειράξει την δεξαμενή και να έχουμε κανένα ατύχημα, το έχω αποκλείσει.

Μου κάνει εντύπωση πάντως πως εκτός από αυτόν με το υγραέριο, κανείς άλλος δεν μου πρότεινε ούτε κλιματιστικά, ούτε ενεργειακό τζάκι, ούτε τίποτε τέτοιο αλλα όλοι πήγαν στην ΑΘ... Γιατί άραγε; Ειναι νεά μόδα ή από εκεί έχουν μεγαλύτερο κέρδος; Πάντως δεν μου γέμισαν το μάτι και το ξαναείπα, γι' αυτό έγραψα και εδώ.

Τζάκι δεν έχει αλλά προβλέπετε να κατασκευάσουμε, μήπως τελικά η σύνδεσή του με το καλοριφέρ είναι μια λύση.. Απλά δεν έχει πολύ χώρο από πίσω, αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται χώρος για τις σωληνώσεις κλπ. Θα το εξετάσω.

Αλλιώς θα εξετάσω το θέμα με τα air condition που αναφέρατε.

Σίγουρα βγάζουν περισσότερα εγκαθιστώντας ένα σύστημα με Α/Θ.

Αντί για τζάκι μπορείτε να βάλετε τζακοσομπα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 13/3/2023 στις 2:46 ΜΜ, chios είπε

Αν και δεν ισχύει αυτό που λες εσύ θα αποφασίσεις τι θα βάλεις, ζεσταίνω 130τμ σπίτι με τζάκι όταν ανάψει το αργότερο σε μία ώρα έχω 70 βαθμούς νερό στα σώματα βράζει το σπίτι.

Αφού βρήκα σωστό μηχανικό τελικά καταλήξαμε στο υδραυλικό τζάκι ώστε να συνδεθούν και τα σώματα καλοριφέρ.

Θα απαντήσω στο άλλο θέμα για τα ενεργειακά τζάκια για να μην κουράζω εδώ και ειναι και εκτός θέματος. Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...