Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, vagos789 είπε

Το υγραεριο ειναι πιθανως καλυτερη επιλογη αλλα με τα γνωστα θεματα ασφαλειας

Ποια είναι τα θέματα ασφαλείας, που είναι μάλιστα και "γνωστά";

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ποια είναι τα θέματα ασφαλείας, που είναι μάλιστα και "γνωστά";

Επειδή είχαμε σκεφτεί κι εμείς τη λύση του υγραερίου, για λόγους ασφαλείας μάθαμε ότι η δεξαμενή πρέπει να είναι θαμμένη στο έδαφος, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην υπάρχει κίνδυνος.

Δυστυχώς ενώ υπάρχουν κανονισμοί, δεν εφαρμόζονται από όλους και τους θυμόμαστε και τους επικαλούμαστε μετά από κάποια καταστροφή!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και υπεργεια μπορεί να είναι. Κανέναν κίνδυνο δεν διατρέχει η δεξαμενή. Αρκεί να είναι πιστοποιημενη και το ασφαλιστικό της να ειναι για τις συνθήκες της Ελλάδας και όχι πχ Γερμανίας. 

Επίσης άμα θέλεις μπορείς να βάλεις και σωλήνα από πάνω να τρέχει ενρο άμα ξεπεράσει μια θερμοκρασία περιβάλλοντος για ψύξη της δεξαμενής. Το υγραέριο μια χαρά καύσιμο είναι.. 

Στην θέση TS εγώ θα έβαζα επιτοιχο λέβητα υγραερίου μπορεί και με μπουκάλες από την στιγμή που η χρήση είναι μικρή. 

Βέβαια για όλα αυτά θα πας σε κάποιον Μηχανολόγο Μηχανικό. 

Επεξ/σία από @pnea1973
Δημοσ.
10 ώρες πριν, MerNion είπε

Ο ενας μου λεει υγραεριο και δεξαμενη στον κηπο (οτι να ναι)

απο το να βάλεις αντλία για τη χρήση που θες , κουφάθηκα τελείως ......αν σκοπεύεις να μείνεις μόνιμα σε κάποια χρόνια και να βάλεις φ/β , οκ , αλλά πάλι πρώτα θα πρέπει να το πλακώσεις σε μονώσεις και μετά

απλό είναι ,βάζεις  κλιματιστικά , δες το αντίστοιχο νήμα και να αναφέρεις οτι είναι για εξοχικό (υπολόγισε και με ένα εργαλείο εκεί τις απώλειες για κάθε χώρο)

δε χρειάζεσαι κάτι κορυφαίο με την καλύτερη απόδοση για τη χρήση που το θες , απλά να είναι τίμια για τα λεφτά τους .

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

εγω θα αγόραζα 3 σωματα καλοριφερ λαδιου του 100ρικου+ μεγαλο αφυγραντηρα ζολιθου. ιντερνετικη μπριζα (αν εχεις ιντερνετ) να αναψει ο αφυγραντηρας 2 μέρες πριν. μολις πας τα αναβεις ολα μαζι με το τζάκι και σε 2 ωρες εισαι κομπλε. εκτος αν το τζάκι δεν αποδιδει.

αντλια παντως για 15+15 δεν θα σκεφτομουν καν.

Ναι, εάν οι θερμικές του απώλειες είναι μέχρι 7.5kW τότε θα κάνουν δουλειά. Για σπίτι στο βουνό με τίποτα δεν νομίζω να έχει τέτοιες απώλειες αλλά πολύ παραπάνω. Δεν είναι καλή λύση η παραπάνω, χωρια ότι απαιτεί τριφασικο σύστημα, ενδέχεται και η ΑΘ να θέλει τριφασικο. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, korakios είπε

απο το να βάλεις αντλία για τη χρήση που θες , κουφάθηκα τελείως ......αν σκοπεύεις να μείνεις μόνιμα σε κάποια χρόνια και να βάλεις φ/β , οκ , αλλά πάλι πρώτα θα πρέπει να το πλακώσεις σε μονώσεις και μετά

απλό είναι ,βάζεις  κλιματιστικά , δες το αντίστοιχο νήμα και να αναφέρεις οτι είναι για εξοχικό (υπολόγισε και με ένα εργαλείο εκεί τις απώλειες για κάθε χώρο)

δε χρειάζεσαι κάτι κορυφαίο με την καλύτερη απόδοση για τη χρήση που το θες , απλά να είναι τίμια για τα λεφτά τους .

Το πιθανότερο είναι να πιστεύει ότι το αιρκοντίσιον δεν είναι "σοβαρός" τρόπος θέρμανσης 😕

Δημοσ.
15 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Επειδή είχαμε σκεφτεί κι εμείς τη λύση του υγραερίου, για λόγους ασφαλείας μάθαμε ότι η δεξαμενή πρέπει να είναι θαμμένη στο έδαφος, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην υπάρχει κίνδυνος.

Δυστυχώς ενώ υπάρχουν κανονισμοί, δεν εφαρμόζονται από όλους και τους θυμόμαστε και τους επικαλούμαστε μετά από κάποια καταστροφή!

Αν ειναι σε αποσταση ανω των 5 μετρων απο σπιτι, μια χαρα μπορεις να βαλεις τη δεξαμενη και υπεργεια. Δεν υπαρχει κανενα θεμα ασφαλειας.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αν ειναι σε αποσταση ανω των 5 μετρων απο σπιτι, μια χαρα μπορεις να βαλεις τη δεξαμενη και υπεργεια. Δεν υπαρχει κανενα θεμα ασφαλειας.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο πόσο κοντά ή μακριά από το σπίτι, αλλά η περιοχή. Σε εξοχική περιοχή όπου κατά καιρούς υπάρχουν πυρκαγιές μια υπέργεια δεξαμενή είναι ό,τι χειρότερο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο πόσο κοντά ή μακριά από το σπίτι, αλλά η περιοχή. Σε εξοχική περιοχή όπου κατά καιρούς υπάρχουν πυρκαγιές μια υπέργεια δεξαμενή είναι ό,τι χειρότερο.

Προφανως φροντιζεις να ειναι καθαρος ο χωρος γυρω. 

Τωρα αν αρπαξει φωτια και καει το σπιτι σου ,τι σε νοιαζει αμα σκασει και η δεξαμενη. Καμια λογικη.

Επαναλαμβανω, δεν υπαρχει θεμα ασφαλειας.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dantε είπε

Προφανως φροντιζεις να ειναι καθαρος ο χωρος γυρω. 

Τωρα αν αρπαξει φωτια και καει το σπιτι σου ,τι σε νοιαζει αμα σκασει και η δεξαμενη. Καμια λογικη.

Επαναλαμβανω, δεν υπαρχει θεμα ασφαλειας.

Σοβαρά;

Δεν σε νοιάζει αν σκάσει η δεξαμενή και σκοτώσει και μερικούς που βρίσκονται εκεί για να σβήσουν την πυρκαγιά!!!

Γι' αυτό όλα λειτουργούν τέλεια στην Ελλάδα γιατί κάποιοι  έχουν πολύ αναπτυγμένη την κοινωνική συνείδηση.

Δημοσ.

Σοβαρά;

Δεν σε νοιάζει αν σκάσει η δεξαμενή και σκοτώσει και μερικούς που βρίσκονται εκεί για να σβήσουν την πυρκαγιά!!!

Γι' αυτό όλα λειτουργούν τέλεια στην Ελλάδα γιατί κάποιοι  έχουν πολύ αναπτυγμένη την κοινωνική συνείδηση.

Δε θα γινει πυρηνικη εκρηξη απο μια δεξαμενη. Και μη πετας το μπαλακι στη κερκιδα λεγοντας περι συνειδησεων κτλ. Οι δικλειδες ασφαλειας υπαρχουν και ειναι μια χαρα. το αν εφαρμοζονται αλλο θεμα. Δεν ειπα καπου να παραληφθουν οι οδηγιες ασφαλειας. Και ουτε αρπαζουν και σκανε τοσο ευκολα οι δεξαμενες. Επισης αν δουν -προφανως- οι ανθρωποι που κανουν τη κατασβεση τη δεξαμενη, θα απομακρυνθουν.

Τωρα το παραδειγμα που μου φερνεις ειναι στο ευρος της επιστημονικης φαντασιας. Ξερω γω μπορει να πεσει και μετεωριτης στα διυληστηρια και να σκοτωθει η μιση Ελευσινα. Το κακο υγραεριο φταιει και εκει;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Dantε είπε

Δε θα γινει πυρηνικη εκρηξη απο μια δεξαμενη. Και μη πετας το μπαλακι στη κερκιδα λεγοντας περι συνειδησεων κτλ. Οι δικλειδες ασφαλειας υπαρχουν και ειναι μια χαρα. το αν εφαρμοζονται αλλο θεμα. Δεν ειπα καπου να παραληφθουν οι οδηγιες ασφαλειας. Και ουτε αρπαζουν και σκανε τοσο ευκολα οι δεξαμενες. Επισης αν δουν -προφανως- οι ανθρωποι που κανουν τη κατασβεση τη δεξαμενη, θα απομακρυνθουν.

Τωρα το παραδειγμα που μου φερνεις ειναι στο ευρος της επιστημονικης φαντασιας. Ξερω γω μπορει να πεσει και μετεωριτης στα διυληστηρια και να σκοτωθει η μιση Ελευσινα. Το κακο υγραεριο φταιει και εκει;

Καθόλου επιστημ. φαντασία. Εδώ που μένω όποτε είχαμε πυρκαγιά η πυροσβεστική το πρώτο που ρωτούσε είναι αν και πού υπάρχουν υπεργειες δεξαμενές υγραερίου.

Αλλά τί ξέρουν αυτοί;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Καθόλου επιστημ. φαντασία. Εδώ που μένω όποτε είχαμε πυρκαγιά η πυροσβεστική το πρώτο που ρωτούσε είναι αν και πού υπάρχουν υπεργειες δεξαμενές υγραερίου.

Αλλά τί ξέρουν αυτοί;

Αρα στο λογια μου ερχεσαι. Θα ειναι ενημεροι και θα γνωριζουν να το αντιμετωπισουν. Αρα δεν θα συμβει ατυχημα. 

Γνωσεις εχεις επι του θεματος η κατι-καπου διαβασες και το θεωρεις κινδυνο; Εγω σου ειπα τι λεει η νομοθεσια. Προφανως ο νομοθετης κατι παραπανω γνωριζει και για να λεει οτι ειναι αρκετο αυτο που οριζει, τοτε θα ειναι.

Με τη λογικη σου ,και το αυτοκινητο ειναι εξισου επικινδυνο. Και οι μπουκαλες αεριου κοκ. 

Ακουσες ποτε για νεκρους απο εκρηξη δεξαμενης υγραεριου; Πιο πιθανο ειναι να πεθανεις απο δεντρο που επεσε πανω σου.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αρα στο λογια μου ερχεσαι. Θα ειναι ενημεροι και θα γνωριζουν να το αντιμετωπισουν. Αρα δεν θα συμβει ατυχημα. 

Γνωσεις εχεις επι του θεματος η κατι-καπου διαβασες και το θεωρεις κινδυνο; Εγω σου ειπα τι λεει η νομοθεσια. Προφανως ο νομοθετης κατι παραπανω γνωριζει και για να λεει οτι ειναι αρκετο αυτο που οριζει, τοτε θα ειναι.

Με τη λογικη σου ,και το αυτοκινητο ειναι εξισου επικινδυνο. Και οι μπουκαλες αεριου κοκ. 

Ακουσες ποτε για νεκρους απο εκρηξη δεξαμενης υγραεριου; Πιο πιθανο ειναι να πεθανεις απο δεντρο που επεσε πανω σου.

Και έκρηξη και νεκροί ακριβώς γιατί δεν εφάρμοσαν τους κανονισμούς.

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα για το 99% των δυστυχημάτων κάθε είδους.

Κάποιοι δεν ακολουθούν τους κανονισμούς. 

Στα αυτοκίνητα π.χ. με υγραεριοκινηση η δεξαμενή πρέπει να αλλάζει κάθε 10 χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι, όπως δεν κάνουν και πολλά άλλα.

Και για να επανέλθουμε στο θέμα του νηματοθετη, δεξαμενή υγραερίου.σε εξοχικό στο βουνό δεν θα το έκανα, όπως δεν το έκανα και εδώ που είμαι.

Όχι μόνο για λόγους ασφάλειας αλλά για να μην χρειάζομαι τροφοδοσία.

Δημοσ.

Και έκρηξη και νεκροί ακριβώς γιατί δεν εφάρμοσαν τους κανονισμούς.

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα για το 99% των δυστυχημάτων κάθε είδους.

Κάποιοι δεν ακολουθούν τους κανονισμούς. 

Στα αυτοκίνητα π.χ. με υγραεριοκινηση η δεξαμενή πρέπει να αλλάζει κάθε 10 χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι, όπως δεν κάνουν και πολλά άλλα.

Και για να επανέλθουμε στο θέμα του νηματοθετη, δεξαμενή υγραερίου.σε εξοχικό στο βουνό δεν θα το έκανα, όπως δεν το έκανα και εδώ που είμαι.

Όχι μόνο για λόγους ασφάλειας αλλά για να μην χρειάζομαι τροφοδοσία.

Επαναλαμβανω οτι δεν εγραψα καπου να μην ακολουθηθουν οι κανονισμοι. Αρα τα οσα γραφεις περι μη εφαρμογων κανονισμων ειναι ασχετα.

Επισης δε μου απαντησες εαν εισαι ενας απλος καταναλωτης που απλα αγχωνεται γιατι το θεωρει επικινδυνο η οχι. Ξαναλεω, θεμα ασφαλειας δεν υπαρχει. Αν εσυ δε τη προτιμας γιατι δε νιωθεις ασφαλης, σεβαστο, αλλα μη προσπαθεις να πεισεις και τους αλλους οτι ισχυει κατι τετοιο. 

Τελος, τροφοδοσια σε δεξαμενη με χρηση 30 μερες το χρονο ,θα χρειαστει μια φορα ανα 5 ετη (μπορει και περισσοτερο). Και εξαρταται προφανως και απο τη χωρητικοτητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...