Προς το περιεχόμενο

Monitor for Macbook M1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Dell Ultrasharp U2722DE ή

Asus Proart Pa278qv? 

Για προγραμματισμό, back end development. Ίσως μελλοντικά και λίγο front end. Όχι για content creation. Τι προτιμάω; 

Δημοσ.

Για software development εγώ χρησιμοποιώ μία AOC και μια GIGABYTE και οι δύο 32άρες.

Πολύ ευχαριστημένος.

Μακριά από BENQ μόνο.

Χάλασαν και οι 2 που είχα πάνω στο χρόνο.

Δημοσ.

Ψάχνω για 27άρι μόνιτορ. Η LG που πρότεινε ο φίλος είναι ενδιαφέρουσα.. Δεν βρίσκω διάφορες με την Dell που πόσταρα, αλλά φαντάζομαι μιλάει εκ πείρας..;! 

Η αλήθεια είναι ότι στη Dell το Ethernet switch δεν θα το χρησιμοποιήσω. Από την άλλη δεν θέλω να χαραμίσω τη retina του air σε μια AOC..

Ακόμα ψάχνω pros και cons μέχρι να καταλήξω. Το range μου είναι εκεί όπως προείπε ο φίλος. Δεν με ενδιαφέρει το gaming, αλλά δεν θέλω η ποιότητα να φύγει πολύ κάτω από της retina. 

Still searching... 

2 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε

Ψάχνω για 27άρι μόνιτορ. Η LG που πρότεινε ο φίλος είναι ενδιαφέρουσα.. Δεν βρίσκω διάφορες με την Dell που πόσταρα, αλλά φαντάζομαι μιλάει εκ πείρας..;! 

Η αλήθεια είναι ότι στη Dell το Ethernet switch δεν θα το χρησιμοποιήσω. Από την άλλη δεν θέλω να χαραμίσω τη retina του air σε μια AOC..

Ακόμα ψάχνω pros και cons μέχρι να καταλήξω. Το range μου είναι εκεί όπως προείπε ο φίλος. Δεν με ενδιαφέρει το gaming, αλλά δεν θέλω η ποιότητα να φύγει πολύ κάτω από της retina. 

Still searching... 

Επίσης η Proart δέχεται calibration εύκολα... 😤

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ψάχνω και εγώ μια 27αρα να την συνδεσώ με το macbook a μου αλλα και με το σταθέρο pc για gaming σε 27 ιντσες. Έχετε να προτείνετε κατι?

Επεξ/σία από ChristosFis
Δημοσ.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας σε 4Κ λόγω scaling του macos. Τελικά κατέληξα στην U2723QE και 

ειμαι απολυτα ικανοποιημένος. 

Δημοσ.
6 minutes ago, kapafrelis said:

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας σε 4Κ λόγω scaling του macos. Τελικά κατέληξα στην U2723QE και 

ειμαι απολυτα ικανοποιημένος. 

Το MacOS δεν έχει θέμα με τα 4K? Υποτίθεται (εξ όσων έχω διαβάσει) ότι θέλει 5K ή 1440 για σωστό scaling. Όχι;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Το MacOS δεν έχει θέμα με τα 4K? Υποτίθεται (εξ όσων έχω διαβάσει) ότι θέλει 5K ή 1440 για σωστό scaling. Όχι;

Ιδανικά ναι αλλά παίζουν ρόλο και οι ίντσες. Προσωπικά δεν μπορούσα να δουλέψω σε 32" 4κ ούτε σε 25" 2κ. Με βόλεψε το 27" 4κ και δυστυχώς όλες αυτές οι

αλλαγές μου κόστισαν αρκετά... 

image.jpeg.2ef7a7e0a138d4b242b3456a587039ec.jpeg 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω 2 οθόνες 25ρες 2κ (U2515H kai U2520D). Για να παίζουν σε fake retina με το MBP μου έχω περάσει το BetterDisplay που δηλώνει οτι η οθόνη είναι fake 5k και έτσι μου έρχεται καλύτερο 2κ σήμα. Θέλει την pro έκδοση αλλά έχει και trial για να δεις αν σου κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες οθόνη που θα την ευχαριστηθείς πάρε την LG 27UP850-W. Είναι 4K και είναι κοντά σε PPI με τις apple τα 5k monitor.

Μην πάρεις κάτι σε 2k διότι θα χάσεις πολύ σε ποιότητα διότι δεν έχουν τα απαραίτητα PPI. Με εφαρμογή διορθώνεται λίγο διότι κάνει double pixeling αλλά όχι κατι το τρομερό. 

Είχα dell u2515h και S27 και οταν πηγα στην LG καταλαβα τι εβλεπαν τα ματια μου.

Επεξ/σία από anonymGR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2023 στις 8:31 ΜΜ, bobbyray21 είπε

Still searching... 

Μιας και έχεις Μ1, είναι κρίμα να χαραμίσεις τη USB-C σύνδεση που έχει η DELL και να πάς στην ASUS. Και η 4Κ LG που προτίνει ο φίλτατος MATRIX φαίνεται όντως πολύ καλή, αλλά και το 2Κ σε 27άρα κάνει πολύ καλό scaling σε macbooks... δοκιμασμένο.  Aν οι φίλοι παραπάνω όμως προτείνουν 4Κ κάτι ξέρουν παραπάνω. Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ποτε στα macbook μου, οπότε θα έλεγα να τους ακούσεις, αν είσαι βέβαια πάντα εντός του budget σου. 

Επεξ/σία από fanastas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2023 στις 8:31 ΜΜ, bobbyray21 είπε

Still searching... 

Αφού θες προγραμματισμό θες να φαίνεται καθαρά το κείμενο οπότε κινείσαι αυστηρά στις 2 πράσινες ζώνες της εικόνας που ανέβασε ο @kapafrelis

Εγώ θα διάλεγα τη Dell γιατί έχει 3 έτη εγγύηση on site και έχει καλά εργονομικά (pivot, tilt etc). Ίσως τα έχει και η Asus αλλά δεν είχα ποτέ για να έχω γνώμη από πρώτο χέρι.

Αν είσαι στη Good for non Retina ζώνη πας σε μία Dell 27" 2K (είχα μέχρι πρότινος και με είχαν βολέψει μια χαρά).

Επίσης έχω μια Dell 34" 3440x1440 και το ppi της είναι στο ίδιο εύρος με της Dell 27" (Good for non Retina ζώνη). Και από εκεί ικανοποιημένος είμαι. Με ένα πρόγραμμα για διαχείριση παραθύρων (σαν το rectangle) βάζεις μέχρι και 3 παράθυρα side-by-side εύκολα και γρήγορα.

Αν είναι να περνάς πολλές ώρες και το αντέχει το πορτοφόλι σου πας σε Retina.

Στις αρχές του έτους η Samsung ανακοίνωσε νέα 27" 5K (άρα Retina) οθόνη για να χτυπήσει την Apple Studio Display. Φυσικά αναμένεται να παίξει υψηλά η τιμή της (αλλά χαμηλότερα από της Apple) αλλά δεν χάνεις τίποτα να περιμένεις λίγο να κυκλοφορήσει (λένε για τους επόμενους μήνες) και να αποφασίσεις τότε. 

https://www.theverge.com/2023/1/2/23531390/samsung-viewfinity-s9-5k-monitor-announced-features

Επεξ/σία από paniti
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...