Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει ένα εγκαταλλελημένο πάνω από το δικό μου σε πολυκατοικία (3 δεκαετίες κλειστό χωρίς να έχει εμφανιστεί κανείς κληρονόμος), γιαπί πλέον με ζημιές από την ταράτσα κλπ. 

Θέλω να βρω άκρη γιατί οι ζημιές από το νερό περνάνε και στην ιδιοκτησία μου. 

Θα ρωτήσω δικηγόρο που φαντάζομαι χρειάζεται για να βρει σε ποιον ανήκει, αν έχει περάσει στο χαρτοφυλάκιο του δημοσίου κλπ. αλλά μήπως γνωρίζει κανείς αντίστοιχα περιστατικά; Αν ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του δημοσίου πρέπει να περιμένω να βγει σε πληστηριασμό για να το αγοράσω; 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Υπάρχει ένα εγκαταλλελημένο πάνω από το δικό μου σε πολυκατοικία (3 δεκαετίες κλειστό χωρίς να έχει εμφανιστεί κανείς κληρονόμος), γιαπί πλέον με ζημιές από την ταράτσα κλπ. 

Θέλω να βρω άκρη γιατί οι ζημιές από το νερό περνάνε και στην ιδιοκτησία μου. 

Η ταράτσα ανήκει στο εγκαταλειμένο διαμέρισμα? 

Γιατί η ταράτσα συνήθως είναι κοινόχρηστη και τα έξοδα συντήρησης -υγρομόνωση κ.λπ.- ανήκουν σε όλους τους ιδιοκτήτες και όχι μόνο στα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Γιατί η ταράτσα συνήθως είναι κοινόχρηστη και τα έξοδα συντήρησης -υγρομόνωση κ.λπ.- ανήκουν σε όλους τους ιδιοκτήτες και όχι μόνο στα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου.

Μιλάμε για προβληματική πολυκατοικία που δεν έχει νόημα να απαιτηθεί κάτι τέτοιο από όλους, αφού άκρη δεν θα βγει. 

Άσχετο με το ερώτημα μου βέβαια αυτό που έγραψες. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Άσχετο με το ερώτημα μου βέβαια αυτό που έγραψες.

Όχι τόσο άσχετο… γιατί έστω και βρήκες τους κληρονόμους…

Και αυτοί πχ θα σου πουν ότι ναι να το φτιάξουμε, αλλά επειδή η ταράτσα είναι κοινόχρηστη, τότε να πληρώσουν όλα τα διαμερίσματα…

• Like 1
Δημοσ.

Βάζεις δικηγόρο και αυτός αναζητεί τους ιδιοκτήτες. Μπορείς να ρωτήσεις και τον διαχειριστή ο οποίος κάτι θα ξέρει. 

Ο δικηγόρος βρίσκει την βέλτιστη λύση ανάλογα με το τι ιδιοκτήτες θα προκύψουν. 

Για να καταλάβεις την έκταση του θέματος. Μπορεί να βρεις και έναν ιδιοκτήτη εξαφανισμένο στο εξωτερικό η στην επαρχία. Μπορεί να βρεις κανέναν με περιουσία 100 ακίνητα και αυτό το 1 το έχει παρατημένο στο έλεος του Θεού. Μπορεί να βρεις ότι είναι κατασχεμενο από τράπεζα ή το δημόσιο. Η ακόμα και πολλούς συνιδιοκτητες από όλα τα παραπάνω. 

Ο δικηγόρος θα κρίνει πως και με ποιον τρόπο θα ενημερωθούν πως υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το αναλάβουν. 

Πρακτικά όμως σου λέω ότι για να είναι παρατημένο τρεις δεκαετίες δεν υπάρχει περιπτωση να βρείτε τώρα κάποιον που θα τρέξει και θα ασχοληθεί με αυτό.

Η πιο πρακτική λύση είναι να μαζευτείτε όλοι οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικιας, να συνεννοηθείτε με τον διαχειριστή για το πόσα κοινόχρηστα χρωστάει μέχρι το ανώτατο έτος που προβλέπεται παραγραφή και να κινηθεί δικαστικά η πολυκατοικία για να γίνει κατάσχεση λόγω οφειλών. Έτσι θα το πάρετε στην κατοχή σας και θα το διαχειριστείτε αναλόγως. Αυτή την λύση εφάρμοσαν κάποιοι που ξέρω στην Κυψέλη για 2 διαμερίσματα σε πολυκατοικία με εξαφανισμένους ιδιοκτήτες. 

Είτε το έχει κατασχέσει τράπεζα είτε το δημόσιο είναι τυπικά υποχρεωμένοι να ανταποκριθουν σε όλες τις υποχρεώσεις σαν να υπήρχε ιδιώτης ιδιοκτήτης. Δυστυχώς μην περιμένεις στην πράξη καμία απολύτως ανταπόκριση. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Όχι τόσο άσχετο… γιατί έστω και βρήκες τους κληρονόμους…

Και αυτοί πχ θα σου πουν ότι ναι να το φτιάξουμε, αλλά επειδή η ταράτσα είναι κοινόχρηστη, τότε να πληρώσουν όλα τα διαμερίσματα…

Αν βρω κληρονόμους με ενδιαφέρει είτε να το φτιάξουν από ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία τους είτε να μου το πουλήσουν αφού το έχουν παρατημένο στο έλεος του Θεού. Αν πάλι προκύψει ότι δεν έκανε κανείς αποδοχή και πέρασε στο Δημόσιο, δεν ξέρω τι διαδικασίες προβλέπονται για να το αγοράσω. 

Να πληρωθεί από την πολυκατοικία δεν παίζει, όταν υπάρχουν πχ σάπιες υδρορροές στο άλλο πλαϊνό σε διαμερίσματα που κατοικούνται και δεν φτιάχνονται ή όταν τα μπαλκόνια θέλουν επισκευές γιατί είναι ετοιμόρροπα. 

Δημοσ.
Στις 11/3/2023 στις 2:56 ΜΜ, SB_1957 είπε

ακομα κι αν το νερο σταζει μεσα?

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, rus είπε

ακομα κι αν το νερο σταζει μεσα?

Ναι, γιατί όπως λέει και νηματοθετης, έχει πρόβλημα παρόλο που δεν είναι τελευταίος όροφος.

Δυστυχώς όμως αν δεν συμφωνούν όλοι οι ιδιοκτήτες , αναγκάζεται να τα πληρώσει αυτός που έχει το πρόβλημα και να τρέχει στα δικαστήρια να τα εισπράξει από τους άλλους

Δημοσ.
23 ώρες πριν, vs_skg είπε

Αν βρω κληρονόμους με ενδιαφέρει είτε να το φτιάξουν από ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία τους είτε να μου το πουλήσουν αφού το έχουν παρατημένο στο έλεος του Θεού. Αν πάλι προκύψει ότι δεν έκανε κανείς αποδοχή και πέρασε στο Δημόσιο, δεν ξέρω τι διαδικασίες προβλέπονται για να το αγοράσω. 

Να πληρωθεί από την πολυκατοικία δεν παίζει, όταν υπάρχουν πχ σάπιες υδρορροές στο άλλο πλαϊνό σε διαμερίσματα που κατοικούνται και δεν φτιάχνονται ή όταν τα μπαλκόνια θέλουν επισκευές γιατί είναι ετοιμόρροπα. 

Κι εσυ σε αυτό το σάπιο κτήριο ψήνεσαι να αγοράσεις και 2ο διαμέρισμα;

• Like 5
Δημοσ.

Εν τέλει ξαναπέρασα σήμερα και έχει γίνει επισκευή στην ταράτσα από τον γείτονα του παρατημένου, με δικό του κόστος (σιγά το κόστος βέβαια, ένα μερεμέτι έγινε) γιατί λογικά και σε αυτόν περνούσαν νερά. 

Βρήκα και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ του παρατημένου. Άρα τώρα έχω όνομα τελευταίου γνωστού ιδιοκτήτη (πριν 25-30 χρόνια) και αριθμό παροχής ΔΕΗ. Προχωράω με Δήμο άραγε; 

2 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Κι εσυ σε αυτό το σάπιο κτήριο ψήνεσαι να αγοράσεις και 2ο διαμέρισμα;

Όλα θέμα τιμής είναι, αν μπορώ να το πάρω κοψοχρονιά με συμφέρει. Αν ήταν να το πληρώσω σε τιμή πλήρως λειτουργικού και κατοικίσιμου, δεν θα το επέλεγα. 

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να βρεις τίποτα από τον αριθμό παροχής. Καμία ΔΕΗ δεν πρόκειται να σου δώσει στοιχεία. Ρώτα δικηγόρο η ίσως την πολεοδομία. Αν και δικηγόρος μου είχε πει ότι για να μάθεις τα στοιχεία ιδιοκτήτη πρέπει να κάνεις μήνυση. Η πολεοδομία μπορεί να σου δώσει στοιχεία αν μιλάμε για όμορες ιδιοκτησίες καθώς υπάρχει έννομο συμφέρον. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, vs_skg είπε

Όλα θέμα τιμής είναι, αν μπορώ να το πάρω κοψοχρονιά

Εμ πες το Χρυσόστομε... Αυτς είναι ο πραγματικός λόγος που ψάχνεις τον ιδιοκτήτη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, vs_skg είπε

Εν τέλει ξαναπέρασα σήμερα και έχει γίνει επισκευή στην ταράτσα από τον γείτονα του παρατημένου, με δικό του κόστος (σιγά το κόστος βέβαια, ένα μερεμέτι έγινε) γιατί λογικά και σε αυτόν περνούσαν νερά. 

Βρήκα και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ του παρατημένου. Άρα τώρα έχω όνομα τελευταίου γνωστού ιδιοκτήτη (πριν 25-30 χρόνια) και αριθμό παροχής ΔΕΗ. Προχωράω με Δήμο άραγε; 

Όλα θέμα τιμής είναι, αν μπορώ να το πάρω κοψοχρονιά με συμφέρει. Αν ήταν να το πληρώσω σε τιμή πλήρως λειτουργικού και κατοικίσιμου, δεν θα το επέλεγα. 

η διαδικασια η νομιμη ειναι ο δικηγορος που θα πληρωσεις, θα παει στο υποθυκοφυλακειο που ανηκει διοικητικα το διαμερισμα και θα βρει το/η ή τους νομιμους ιδιοκτητες. Βεβαια μη περιμενεις τηλ: απλως αριθμος ταυτοτητας και διευθυνση κατοικιας (που δηλωθηκε). Ολα τα αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι νομιμα.

Συνηθως τα "εγκατελειμενα" τετοια διαμερισματα ειναι αποτελεσμα διενεξεων πολλων συνιδιοκτητων (τουλαχιστον 2) που δε μπορουν να συμφωνησουν πως να αξιολογησουν τη περιουσια τους. Το δημοσιο ειμαι σιγουρος οτι μετα απο τοσο καιρο θα ειχε προχωρησει.

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να προσθεσω και εγω οτι στις πολυκατοικιες με παρατημενα διαμερισματα υπαρχει πολυ σοβαρο προβλημα. Πρωτον θα μπειτε μεσα οικονομικα γιατι θα εχετε επιβαρυνση τα κοινοχρηστα του και δευτερο πρακτικα δεν μπορειτε να κανετε τιποτα.

Εχω πολυ προσφατο παραδειγμα με πολυκατοικια που κινηθηκε νομικα για εγκαταλειμμένο (πανω απο 10 χρονια ) διαμερισμα. Οι ενοικοι κερδισανε την δικη και ειχε οριστει πλειστηριασμος αλλα με χαμηλοτερη προσφορα την αντικειμενικη αξια. Δεν πηγε κανεις στον πλειστηριασμο (ειναι και πολλα χρονια παρατημενο το διαμερισμα) και μετα επρεπε να κανουν νεο δικαστηριο να ζητησουν πλειστηριασμο με ελευθερη τιμη. Ομως τα εξοδα του δικηγορου ηδη τρεχανε και αρχισαν οι γκρινιες. Η καταληξη, απολυτως τιποτα, ενα παρατημενο διαμερισμα, που ευτυχως τουλαχιστον φροντιζουν να ειναι κλειδωμενο μην μπουνε τιποτα λαος και μενει μεσα.

Επεξ/σία από Fotis_Greece
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Εμ πες το Χρυσόστομε... Αυτς είναι ο πραγματικός λόγος που ψάχνεις τον ιδιοκτήτη...

Από το πρώτο ποστ έγραψα περί αγοράς μέσω πλειστηριασμού, δεν το κράτησα κρυφό.

3 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε

Να προσθεσω και εγω οτι στις πολυκατοικιες με παρατημενα διαμερισματα υπαρχει πολυ σοβαρο προβλημα. Πρωτον θα μπειτε μεσα οικονομικα γιατι θα εχετε επιβαρυνση τα κοινοχρηστα του και δευτερο πρακτικα δεν μπορειτε να κανετε τιποτα.

Εχω πολυ προσφατο παραδειγμα με πολυκατοικια που κινηθηκε νομικα για εγκαταλειμμένο (πανω απο 10 χρονια ) διαμερισμα. Οι ενοικοι κερδισανε την δικη και ειχε οριστει πλειστηριασμος αλλα με χαμηλοτερη προσφορα την αντικειμενικη αξια. Δεν πηγε κανεις στον πλειστηριασμο (ειναι και πολλα χρονια παρατημενο το διαμερισμα) και μετα επρεπε να κανουν νεο δικαστηριο να ζητησουν πλειστηριασμο με ελευθερη τιμη. Ομως τα εξοδα του δικηγορου ηδη τρεχανε και αρχισαν οι γκρινιες. Η καταληξη, απολυτως τιποτα, ενα παρατημενο διαμερισμα, που ευτυχως τουλαχιστον φροντιζουν να ειναι κλειδωμενο μην μπουνε τιποτα λαος και μενει μεσα.

πολύ ενδιαφέρον, στο δικαστήριο γιατί χρειάστηκε να πάνε αρχικά, είχε περάσει στο δημόσιο και δεν έιχε ασχοληθεί να το δημοπρατήσει; Εν τέλει δεν το αγόρασε κανείς γιατί δεν προχώρησαν σε δεύτερο δικαστήριο για πλειστηριασμό με ελεύθερη τιμή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...