filipprin Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Ναι ΟΚ το πηρε ο απεναντι . Ε και Τι εγινε.....τιποτα.Αυτο λεει ο φίλος που σχολιασες απο πανω και εχει δικιο. 13 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Να ενημέρωσει το αστυνομικό τμήμα και να στείλει με συστημένο το εξώδικο με ΕΛΤΑ Έτσι έκαναν οι δικαστικοί επιμελητές όταν τους καλούσαμε εκεί που δούλευα Δεν θυμάμαι ακριβώς την διαδικασία με την αστυνομία https://www.dsa.gr/e-διαβούλευση/άρθρο-128-θυροκόλληση-επίδοση-σε-κατοικία
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, filipprin είπε Ναι ΟΚ το πηρε ο απεναντι . Ε και Τι εγινε.....τιποτα.Αυτο λεει ο φίλος που σχολιασες απο πανω και εχει δικιο. Πιο πολλά με τον δικηγόρο σας... Εγώ δεν είμαι δικηγόρος και απλά προσωπική εμπειρία έγραψα.
Gatoskylo8 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Μη χάνετε το χρόνο σας με εξώδικα, ας πέσουν απευθείας αγωγές ή μηνύσεις. Ένα κουρελόχαρτο είναι το εξώδικο χωρίς καμία ουσιαστική χρήση. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Αντε πάλι αρχίσαμε τις παρλες. Η εξώδικη όχληση είναι ένα χρησιμοτατο μέσον στην δικονομια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενημερώσει / να περιγράψει διάφορες καταστάσεις οι οποίες θα αναφερθούν και στο δικαστήριο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο για να μην έχει να λέει η απέναντι πλευρά ότι δεν ενημερώθηκα και δεν έλαβα γνώση για το τάδε θέμα. Για το αν αξίζει η δεν αξίζει να κάνεις χρήση αυτού του μέσου, μπορεί να το κρίνει ένας έντιμος δικηγόρος. Λέω την λέξη έντιμος, διότι πάρα πολλοί απλά θα το κάνουν για να τσιμπισουν μερικά λεφτά παραπάνω. Η αληθεια είναι όμως πως σε διευκολύνει και σε γλιτώνει από διάφορα ζητήματα κατά την διάρκεια μιας δικης η δυσκολεύει την γραμμή της απέναντι πλευράς. Αυτά σε γενικές γραμμές. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___ 5 1 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 35 λεπτά πριν, hp8 είπε Το εξώδικο ειναι μια επίσημη έγγραφη ενημέρωση Τίποτα παραπάνω Μου έχουν στείλει 2 Ένα με ΕΛΤΑ ένα με δικαστικό επιμελητή Έχω στείλει ένα με δικαστικό επιμελητή Στο ντουλάπι ειναι και τα 2 Το ένα 12 χρόνια και το άλλο 2 Γιαυτό είπα οτι από τα εξώδικα δεν βγάζεις άκρη εφ όσον ο άλλος δεν συμφωνεί σε αυτό που του λες Σε γράφει και σε αναγκάζει εφ όσον σε καίει το θέμα να πας δικαστικά Μονο οι δικηγόροι και ο επιμελητής κερδίζουν, γι αυτό και το προτείνουν απ ευθεαις Με καθε επιφυλλαξη αλλά νομίζω ότι είναι απαραίτητο πριν από κάθε αγωγή. Έστω και αν δεν είναι δεσμευτικό.
vs_skg Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 13 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Με καθε επιφυλλαξη αλλά νομίζω ότι είναι απαραίτητο πριν από κάθε αγωγή. Έστω και αν δεν είναι δεσμευτικό. αυτό πρέπει να ισχύει μόνο για διαταγή απόδοσης μισθίου 51 λεπτά πριν, hp8 είπε Το εξώδικο ειναι μια επίσημη έγγραφη ενημέρωση Τίποτα παραπάνω Μου έχουν στείλει 2 Ένα με ΕΛΤΑ ένα με δικαστικό επιμελητή Έχω στείλει ένα με δικαστικό επιμελητή Στο ντουλάπι ειναι και τα 2 Το ένα 12 χρόνια και το άλλο 2 Γιαυτό είπα οτι από τα εξώδικα δεν βγάζεις άκρη εφ όσον ο άλλος δεν συμφωνεί σε αυτό που του λες Σε γράφει και σε αναγκάζει εφ όσον σε καίει το θέμα να πας δικαστικά Μονο οι δικηγόροι και ο επιμελητής κερδίζουν, γι αυτό και το προτείνουν απ ευθεαις το παραπάνω μέλος ακούγεται σοφό, έχει και δύο εξώδικα (κατά του) στο παλμαρέ του, σίγουρα οι συμβουλές του αξίζουν χρυσάφι 😂 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, vs_skg είπε αυτό πρέπει να ισχύει μόνο για διαταγή απόδοσης μισθίου Πιθανόν Εγώ μια δυο φορές το έχω κάνει για αυτό τον λόγο. Η πρώτη χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια αγωγή αλλά στη δεύτερη είχε αποτέλεσμα. Μαλιστα στέλνετε όχι μόνο σε αυτόν που έχει υπογράψει το συμβόλαιο αλλά και στον /στην σύζυγο του αν βέβαια υπάρχει και μένουν μαζί. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2023 από Γιάννης Platano
gigas1234 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 καλημέρα σε όλους ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο δικηγόρος μια και φίλος... μου πήρε 100€ για το εξωδικο,με συμβούλευσε λοιπόν ότι για τυπικούς λόγους το εξωδικο είναι απαραίτητο σε πρώτη φάση και μετά θα προχωρήσουμε σε αγωγη βέβαια εγώ σαν άσχετος δεν μπορώ να κατανοήσω πως <<γνωστοποιεις>> κάτι σε κάποιον χωρίς να έχει παραλάβει τυπικά το εξωδικο θα ενημερώσω για τις επόμενες κινήσεις ευχαριστώ καλή Κυριακη 1
takoulou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 59 λεπτά πριν, gigas1234 είπε καλημέρα σε όλους ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο δικηγόρος μια και φίλος... μου πήρε 100€ για το εξωδικο,με συμβούλευσε λοιπόν ότι για τυπικούς λόγους το εξωδικο είναι απαραίτητο σε πρώτη φάση και μετά θα προχωρήσουμε σε αγωγη βέβαια εγώ σαν άσχετος δεν μπορώ να κατανοήσω πως <<γνωστοποιεις>> κάτι σε κάποιον χωρίς να έχει παραλάβει τυπικά το εξωδικο θα ενημερώσω για τις επόμενες κινήσεις ευχαριστώ καλή Κυριακη Όπως σου είπαν και πιο πάνω αυτό δίνεται στην οικία που έχει δηλωθεί επίσης και στην αστυνομία.. Όποτε κάτι παίζει.. Δεν είναι εύκολο να μην το έχει παραλάβει...
gigas1234 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Στις 12/3/2023 στις 2:42 ΜΜ, takoulou είπε Όπως σου είπαν και πιο πάνω αυτό δίνεται στην οικία που έχει δηλωθεί επίσης και στην αστυνομία.. Όποτε κάτι παίζει.. Δεν είναι εύκολο να μην το έχει παραλάβει... καλησπέρα,δεν παίζει τίποτα περίεργο η απάντηση είναι απλή.....όταν κάποιος τρώει το ένα εξωδικο πίσω από το άλλο ξέρει τι? πρέπει να κανει.
rus Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Στις 12/3/2023 στις 1:39 ΜΜ, gigas1234 είπε Ο δικηγόρος μια και φίλος... μου πήρε 100€ για το εξωδικο,με συμβούλευσε λοιπόν ότι για τυπικούς λόγους το εξωδικο είναι απαραίτητο σε πρώτη φάση και μετά θα προχωρήσουμε σε αγωγη βέβαια εγώ σαν άσχετος δεν μπορώ να κατανοήσω πως <<γνωστοποιεις>> κάτι σε κάποιον χωρίς να έχει παραλάβει τυπικά το εξωδικο Ειπαμε, δε παιζει τετοιο ενδεχομενο. Το εχει/δεν το εχει παραλαβει, απο τη στιγμη που το στελνεις επισημα θεωρειται οτι ο παραληπτης εχει λαβει γνωση. Ο επιμελητης θα το θυροκολησει αν δεν τον βρει, κι απο κει και περα τελος. 1
Ioannisto Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Εφοσον εχεις αποδειξη στα χερια σου για τα λεφτα που εδωσες, ο δικηγορος σου βγαζει μια διαταγη πληρωμης απο το τοπικο ειρηνοδικειο, την οποια παραδιδει ή θυροκολλει δικαστικος επιμελητης. Κατοπιν, αφου εχεις διαταγη πληρωμης στο χερι, στελνεις το δικηγορο σου να εγγραψει υποθηκη στο υποθηκοφυλακειο που ανηκει καποιο ακινητο του μπαταχτση (αν εχει). Καποια στιγμη στο μελλον, οταν ερθει η στιγμη να πουλησει ή να κληρομονησουν το ακινητο, θα παρεις τα λεφτα σου με τοκο 7% το χρονο Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2023 από Ioannisto
VonLoutsos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 59 minutes ago, Ioannisto said: Εφοσον εχεις αποδειξη στα χερια σου για τα λεφτα που εδωσες, ο δικηγορος σου βγαζει μια διαταγη πληρωμης απο το τοπικο ειρηνοδικειο, την οποια παραδιδει ή θυροκολλει δικαστικος επιμελητης. Κατοπιν, αφου εχεις διαταγη πληρωμης στο χερι, στελνεις το δικηγορο σου να εγγραψει υποθηκη στο υποθηκοφυλακειο που ανηκει καποιο ακινητο του μπαταχτση (αν εχει). Καποια στιγμη στο μελλον, οταν ερθει η στιγμη να πουλησει ή να κληρομονησουν το ακινητο, θα παρεις τα λεφτα σου με τοκο 7% το χρονο Εκτός αν είναι στρατηγικός μπαταχτσής και έχει ήδη 3-4 υποθήκες στα ακίνητα από τράπεζες, δημόσιο κτλ, όπου εκεί μάλλον δεν θα πάρει τίποτα
gigas1234 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Στις 11/3/2023 στις 11:56 ΠΜ, Ukforthemoment είπε Τον δικηγόρο γιατί τον έχεις;Γιατί δεν τον ρωτάς; καλησπέρα εννοείται ότι εχω δικηγόρο,απλά καλό είναι να <<ακους>> και άλλες απόψεις. ποιο το νόημα του forum λοιπον?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα