Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, filip123go είπε

Βασικά της ζητάμε να κάνει τη δουλειά της. Η οποία, εαν δεν της αρέσει, στο καλό. Υπάρχουν τόσα νέα παιδιά γεμάτα όρεξη και ικανότητες.
Επίσης, παιδαγωγός σπούδασε. Τι φάση; Δεν ήξερε πόσα θα παίρνει; 

Και συ να βγαζες περισσοτερα χρηματα να εστελνες το παιδι σε πιο καλο ιδιωτικο σταθμο. Αφου δεν μπορεις να υποστηριξεις αυτα που απαιτεις και χρειαζεσαι, τι το εκανες το παιδι; Τα πρηζεις και στις νηπιαγωγους, τα πρηζεις και σε μας.

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, jimis_vts said:

[...]  Παρακαλώ ας κλειδωθεί γιατί τελικά κανένας δεν βρήκε κάτι με το νόμο που ζήτησα και απλά κατέληξε ο καθένας να πετάει την π@π@ρια του.

[...]

Δεν έχεις δίκιο. Τρεις διαφορετικές απαντήσεις παραπέμπουν στην εγκύκλιο του 2022 όπου γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σε φαγητό που φέρνουν τα παιδιά από το σπίτι:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/808544-σχετικά-με-σίτιση-στους-παιδικούς-σταθμούς/?do=findComment&comment=59704751

https://www.insomnia.gr/forums/topic/808544-σχετικά-με-σίτιση-στους-παιδικούς-σταθμούς/?do=findComment&comment=59706683

https://www.insomnia.gr/forums/topic/808544-σχετικά-με-σίτιση-στους-παιδικούς-σταθμούς/?do=findComment&comment=59707053

Η ερώτηση σου απαντήθηκε. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, jimis_vts είπε

ΕΣΠΑ αλλά που κολλάει. Εχω παιδί από παρέα κιόλας που είναι στον ίδιο παιδικό και τα ίδια κάνουν και σ αυτό που πάει ιδιωτικά. Είναι ιδιωτικός και πάλι δεν πάει σε δημόσιο που απ ότι μιλάω γενικά καλύτερα να ήταν σε δημόσιο. Σκέψου ότι πήγαμε και από γνωστό που μείνανε ευχαριστημένοι μετά απο ψάξιμο.

Κολλάει στο ότι πραγματικά προνόμια εχεις μόνο οτσν πληρώνεις κάθε μήνα..  όταν πας εστω και σε ιδιωτικό με πρόγραμμα είναι σχεδόν σαν το δημόσιο γιατί ξέρουν ότι αν δεν είσαι εσύ θα το φέρει αλλος το παιδί του με πρόγραμμα παίζει να νομίζουν ότι σου κάνουν και χάρη... φίλε εγω μαζί σου είμαι απλά αναφέρω το γεγονός το πως λειτουργούν.... ασε που εμπειρικά σου λεω οτι παιδικός ιδιωτικός που δεν δέχεται εσπα οι υπηρεσίες και η συμπεριφορά όλων είναι κάτι παραπάνω από άψογες.... γιαυτό και πληρώνονται κιόλας.... (φαντάζομαι ομως ότι θα υπάρχουν και καλοί παιδικοί με πρόγραμμα)

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ducatista είπε

Κολλάει στο ότι πραγματικά προνόμια εχεις μόνο οτσν πληρώνεις κάθε μήνα..  όταν πας εστω και σε ιδιωτικό με πρόγραμμα είναι σχεδόν σαν το δημόσιο γιατί ξέρουν ότι αν δεν είσαι εσύ θα το φέρει αλλος το παιδί του με πρόγραμμα παίζει να νομίζουν ότι σου κάνουν και χάρη... φίλε εγω μαζί σου είμαι απλά αναφέρω το γεγονός το πως λειτουργούν.... ασε που εμπειρικά σου λεω οτι παιδικός ιδιωτικός που δεν δέχεται εσπα οι υπηρεσίες και η συμπεριφορά όλων είναι κάτι παραπάνω από άψογες.... γιαυτό και πληρώνονται κιόλας.... (φαντάζομαι ομως ότι θα υπάρχουν και καλοί παιδικοί με πρόγραμμα)

Σίγουρα υπάρχουν, εγώ έχω πάει το ένα παιδί μου χωρίς ΕΣΠΑ και στον ίδιο παιδικό πάω τώρα τα 2 παιδιά μου με ΕΣΠΑ μειωμένο (πληρώνω κάτι επιπλέον) και δεν είχα ούτε τότε ούτε τώρα κάποιο παράπονο, 2 άτομα πάντα στην τάξη, το μεγαλύτερο παιδί που είναι πολύ κακόφαγο κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να το ταϊζουν και γενικά δεν έχω ακούσει δυσαρεστημένα άτομα.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Ήξερα ότι the masturbation goes cloud, αλλά τελικά εδώ έχετε ανεβάσει επίπεδο... Εν τω μεταξύ μιλάμε για ΙΔΙΩΤΙΚΟ σταθμό οπότε να καταλάβετε πόσο τρομπέτες είστε όταν λέτε για υποστελέχωση. Όταν παίρνουν όμως 50€ το μήνα για κατασκευές έξτρα και μου φέρνουν κάτι κωλόχαρτα με ζωγραφιές είναι καλά ας πούμε. Ας ελπίσουμε μόνο να μην γίνουν τα παιδιά σαν τα μούτρα σας. Παρακαλώ ας κλειδωθεί γιατί τελικά κανένας δεν βρήκε κάτι με το νόμο που ζήτησα και απλά κατέληξε ο καθένας να πετάει την π@π@ρια του.

Ποδαράκι μόνο. Γελάσαμε πάλι.

Δεν είναι καν βρώσιμο.

συγνώμη αλλά αυτός δέν είναι τρόπος έκφρασης, ειδικά όταν ανοίγεις ένα θέμα στο forum για να ζητησεις βοηθεια για κατι. ελπιζω να εισαι πιο διαλλακτικός με τις δασκαλες των παιδιων σου, για το καλο των τελευταίων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, vegito είπε

Και συ να βγαζες περισσοτερα χρηματα να εστελνες το παιδι σε πιο καλο ιδιωτικο σταθμο. Αφου δεν μπορεις να υποστηριξεις αυτα που απαιτεις και χρειαζεσαι, τι το εκανες το παιδι; Τα πρηζεις και στις νηπιαγωγους, τα πρηζεις και σε μας.

Φυσικά και θα το στείλω ιδιωτικό, αλλα να μου κόψουν και την αντίστοιχη φορολογία από τον μισθο μου :) . Τι, όχι; 
Και ναι, θα τα πρήζω σε όλους, οι οποίοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ενα περίεργο πράγμα όμως ρε συ, μόλις αρχίσουν τα εξώδικα όλα διορθώνονται, και ξαφνικά όλοι κάνουν τη δουλειά τους, και λένε και ευχαριστώ.! 

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, filip123go είπε

Φυσικά και θα το στείλω ιδιωτικό, αλλα να μου κόψουν και την αντίστοιχη φορολογία από τον μισθο μου :) . Τι, όχι; 
Και ναι, θα τα πρήζω σε όλους, ο οποίοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ενα΄περίεργο πράγμα όμως ρε συ, μόλις αρχίσουν τα εξώδικα όλα διορθώνονται, και ξαφνικά όλοι κάνουν τη δουλειά τους, και λένε και ευχαριστώ.! 

Μπορείς να ταϊσεις το παιδί σου με ότι θες. Διάβασες το σχετικό ΦΕΚ, δεν διάβασες όμως τα υπόλοιπα για τις ευθύνες των υπαλλήλων του παιδικού σταθμού. Αν θέλουν αναλαμβάνουν επιπλέον ευθύνη για το παιδί σου πέρα από τα προβλεπόμενα, συν τοις άλλοις κι αυτά περί του φαγητού από το σπίτι που επιλέγεις εσύ.

Να μην σου κακοφανεί όταν θα σε γράφουν όλοι επειδή τους τα πρήζεις. Το να νομίζεις πως όλοι σου χρωστούν είναι χαζό. Πες μας τι έγινε αφού στείλεις τα εξώδικα, έτσι για να γελάσουμε.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spectaculator είπε

Πες μας τι έγινε αφού στείλεις τα εξώδικα, έτσι για να γελάσουμε.

Διορθώθηκε το πρόβλημα :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Διορθώθηκε το πρόβλημα :)

Με εξώδικο σε ποιόν; Αν ήμουν εγώ σ' εκείνον τον παιδικό σταθμό, θα είχα αποκλείσει το παιδί σου από αυτόν και θα έλυνα μια και καλή το δικό μου πρόβλημα, εσένα δηλαδή. Κι ας έκανες όσα εξώδικα ήθελες.

Αν το δέχτηκαν να νταντεύουν έξτρα το μικρό σου, πες τους κι ένα ευχαριστώ γιατί σου κάνουν χάρη και μάλιστα μεγάλη.

Δημοσ.
10 hours ago, spectaculator said:

Με εξώδικο σε ποιόν; Αν ήμουν εγώ σ' εκείνον τον παιδικό σταθμό, θα είχα αποκλείσει το παιδί σου από αυτόν και θα έλυνα μια και καλή το δικό μου πρόβλημα, εσένα δηλαδή. Κι ας έκανες όσα εξώδικα ήθελες.

Όλη η ελληνική νοοτροπία σε μια πρόταση. Μπράβο άρχονται, θα πας μπροστά εσυ. Αυτή είναι ακριβώς η ίδια νοοτροπία, η οποία απέλυσε την συνάδελφο σου, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις ελλείψεις . 

Δημοσ.
10 hours ago, filip123go said:

Όλη η ελληνική νοοτροπία σε μια πρόταση. Μπράβο άρχονται, θα πας μπροστά εσυ. Αυτή είναι ακριβώς η ίδια νοοτροπία, η οποία απέλυσε την συνάδελφο σου, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις ελλείψεις . 

Αν κι άμα πάθει το παιδί σου τροφική δηλητηρίαση, ας πούμε, από το φαγητό που εσύ του έβαλες θα κυνηγήσουν τον παιδικό σταθμό αντί να πιάσουν τον δικό σου ποπό! Όπως βλέπεις, υπάρχει η λογική ευθύνη και υπάρχει και η δική σου η γνήσια ελληνική του τα θέλω όλα και τα θέλω όπως θέλω εγώ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Off topic ξέρω, αλλά έχω φάει σκάλωμα με το "εμάς δεν τρώει σπανακόρυζο" και όλη τη βαβούρα που θα ήθελε να κάνει ο γονιός (δεν αναφέρομαι στον ts αφού σίγουρα όχι μόνο δεν είναι μοναδικός αλλά ούτε καν αποτελεί μειονότητα) πάνω σε αυτό.

Χωρίς να είμαι ούτε παιδαγωγός ούτε γιατρός θεωρώ πως μάλλον έχουν...δίκιο :o αφού σε όσους εφαρμόζεται η φάση "θα το φας και θα πεις κι ένα τραγούδι" ή το "αν δεν θες αυτό δεν έχει τίποτα άλλο" μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για το παιδί, σε σημείο του να γίνουν κακεντρεχείς και γκρινιάρηδες (σαν και μένα :P). Αφήνοντας στην άκρη τα ψυχολογικά τραύματα :D

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

17 λεπτά πριν, haris_216 είπε

αι ούτε παιδαγωγός ούτε γιατρός θεωρώ πως μάλλον έχουν δίκιο αφού σε όσους εφαρμόζεται η φάση "θα το φας και θα πεις κι ένα τραγούδι" ή το "αν δεν θες αυτό δεν έχει τίποτα άλλο" μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για το παιδί, σε σημείο του να γίνουν κακεντρεχείς και γκρινιάρηδες (σαν και μένα :P)

Να πω την δικιά μου εμπειρία με την κόρη μου που όπως έχω πει είναι εξαιρετικά κακόφαγη, στα χρόνια από την στιγμή που άρχισε να τρώει τις πρώτες τροφές ως και τώρα έχω δοκιμάσει κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, παιδαγωγικό ή όχι, με το καλό, με το κακό, με φωνές, απειλές, τιμωρίες, ανταμοιβές που αφορούν το να δει τηλεόραση ή όχι, σύστημα αυτοκολλήτων που άμα συμπλήρωνε τον στόχο στο τέλος της εβδομάδας της αγοράζαμε βιβλίο, να μετράμε μπουκιές, να βάζουμε χρόνο (αυτό για κάποιον λόγο σ' εμάς λειτουργεί κάπως, δηλαδή αν έχει ένα συγκεκριμένο χρόνο να ολοκληρώσει το φαγητό τρώει περισσότερο και γρηγορότερα). 

Έχω να πω ότι σίγουρα με τις φωνές δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, μόνιμο τουλάχιστον, το να μην του δίνεις φαγητό επίσης καθ' ότι δεν παθαίνει τίποτα για λίγες ώρες και κάλλιστα μπορεί να περιμένει μέχρι να του δώσεις κάτι αφού ξέρει ότι δεν θα το αφήσουμε τελικά να ...λιμοκτονήσει. 

Ως προς το τελευταίο (του πόσο μπορεί να μείνει ένα παιδί νηστικό), ήθελε να πάει φέτος κατασκήνωση πρώτη φορά και μας το ζήτησε μόνη της, της είχαμε πει ότι πρέπει να τρώει κλπ, της είχαμε δώσει και λεφτά να αγοράζει ότι θέλει από το κυλικείο (δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα αφού δεν τρώει γαριδάκια, κρουασάν κλπ), την πήγαμε Σάββατο πρωί και μας πήραν Τετάρτη βράδυ αν θυμάμαι καλά να πάμε να την πάρουμε γιατί δεν ήταν καλά.  Όλες αυτές τις μέρες είχε φάει ελάχιστα, κάτι πατάτες από κάποια γεύματα, λίγο ρύζι, 1-2 παγωτά κανά φρούτο, δεν της άρεσε τίποτα, το μπιφτέκι γιατί είχε κομμάτια πράσινο, το άλλο γιατί είχε αυτό κ.ο.κ. Αφού την πήραμε σταμάτησα σε ένα περίπτερο κατ' ευθείαν και της πήραμε ένα τσουρέκι, της ψήσαμε ρεβύθια που της άρεσαν την επόμενη και έκανε μέρες να συνέλθει. 

Επεξ/σία από Conan2046
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Εντάξει, δεν θα ήταν σωστό και δεν θα το κάνουν να διώξουν ένα παιδί στην διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν βέβαια να μην δεχτούν να το πάρουν την επόμενη και να δώσουν την θέση σε κάποιον άλλο, ούτε μπορείς να αναγκάσεις ένα ιδιωτικό παιδικό σταθμό να δεχτεί ένα συγκεκριμένο παιδάκι. 

Το εξώδικό πάντως είναι λίγο υπερτιμημένο, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι μια γνωστοποίηση στην περίπτωση μας ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και μια προειδοποίηση ότι προτίθεται να κινηθείς δικαστικά αλλά εδώ δεν βλέπω  προς τι, να ζητήσεις αποζημίωση; Να απαιτήσεις να δέχονται φαγητό στο σχολείο; Στην χειρότερη να πάει όντως δικαστήριο  και αν ο δικαστής πειστεί για το επείγον της υπόθεσης να βγάλει προσωρινή διαταγή που θα αναγκάζει το σχολείο να δέχεται φαγητό από το σπίτι, ο ιδιοκτήτης δεν θα παραστεί πιθανόν καν.. Δηλαδή δεν βλέπω τον λόγο που ο ιδιοκτήτης του παιδικού σταθμού θα ανησυχήσει απότο εξώδικο και μόνο. 

Το δικαστήριο δεν μπορεί με κανένα τρόπο ν' αναγκάσει τους υπαλλήλους του παιδικού σταθμού ν' αναλάβουν την ευθύνη διατροφής του παιδιού με φαγητό από το σπίτι παρά μόνο στην περίπτωση που το επιβάλει κάποια σχετική ιατρική γνωμάτευση. Και σ' εκείνη την περίπτωση ο γονέας υπογράφει υπεύθυνη δήλωση σχετικά με την ευθύνη περί της ποιότητας και καταλληλότητας του φαγητού που δίνει στο παιδί του.

25 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Off topic ξέρω, αλλά έχω φάει σκάλωμα με το "εμάς δεν τρώει σπανακόρυζο" και όλη τη βαβούρα που θα ήθελε να κάνει ο γονιός (δεν αναφέρομαι στον ts αφού σίγουρα όχι μόνο δεν είναι μοναδικός αλλά ούτε καν αποτελεί μειονότητα) πάνω σε αυτό.

Χωρίς να είμαι ούτε παιδαγωγός ούτε γιατρός θεωρώ πως μάλλον έχουν δίκιο αφού σε όσους εφαρμόζεται η φάση "θα το φας και θα πεις κι ένα τραγούδι" ή το "αν δεν θες αυτό δεν έχει τίποτα άλλο" μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για το παιδί, σε σημείο του να γίνουν κακεντρεχείς και γκρινιάρηδες (σαν και μένα :P). Αφήνοντας στην άκρη τα ψυχολογικά τραύματα ;)

Μην είσαι υπερβολικός! Τα χειρότερα παιδιά κι αργότερα ενήλικες είναι εκείνα που μεγαλώνουν με την ιδέα του ότι μπορούν να έχουν ότι θέλουν κι όποτε θέλουν. Δεν είναι έτσι η ζωή.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Χωρίς να είμαι ούτε παιδαγωγός ούτε γιατρός θεωρώ πως μάλλον έχουν δίκιο αφού σε όσους εφαρμόζεται η φάση "θα το φας και θα πεις κι ένα τραγούδι" ή το "αν δεν θες αυτό δεν έχει τίποτα άλλο" μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για το παιδί, σε σημείο του να γίνουν κακεντρεχείς και γκρινιάρηδες (σαν και μένα :P). Αφήνοντας στην άκρη τα ψυχολογικά τραύματα ;)

Κι αν καταλήξει να θέλει μόνο αστακό θα βγάλουμε σχετικό επίδομα; 😕

Επεξ/σία από Maurikycli
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...