Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται για δημόσιο ή ιδιωτικό; 

εμάς στο ιδιωτικό μας έδωσαν χαρτί και συμπληρωσαμε εάν έχει τροφικές αλλεργίες.

Επίσης, υπάρχει η επιλογή να τρώει είτε το φαγητό του σχολείου με επιπλέον χρέωση ή να στέλνουμε από το σπίτι. 

Νομίζω απλά είναι θέμα σχολείου..

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως στη σελίδα 3 της εγκυκλίου του 2022, έχει σαφή αναφορά στους «Στην περίπτωση κατανάλωσης τροφίμων που προέρχονται από τους γονείς ή κηδεμόνες των φιλοξενουμένων παιδιών [...]»

Αυτό σημαίνει ότι δεν απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων που δίνεται από τους γονείς - κακώς, κατά τη γνώμη μου, αλλά η νομοθεσία βλέπω να το επιτρέπει. 

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, filip123go είπε

Ακόμα δεν βλέπω το πρόβλημα. Ο νόμος λέει ξεκάθρα τι επιτρέπεται και τι όχι. Ναι να ζεσταθεί ξεχωριστά και να μοιραστεί ξεχωριστά το φαγητό.
Το ότι είναι υποστελεχωμένος είναι πρόβλημα της διευθύντριας, όχι δικό μου. Να μεριμνήσει η διευθύντρια για παρα πάνω άτομα... Φτάνει μια με αυτόν τον σταρχιδισμό των περισσοτερων!! Είδαμε που φτάσαμε με το "έλα μωρε δεν πειράζει, παμε και όπου βγει".

εσύ μια χαρά τα λες ,το θέμα είναι πως θα αλλάξει αυτή η κατάσταση στο Ελλαδιστάν ,

γιατί δεν βλέπω σωτηρία δυστυχώς.

Δημοσ.
Στις 11/3/2023 στις 4:01 ΠΜ, jimis_vts είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Έχω μια απορία που προέκυψε σήμερα στον παιδικό σταθμό που πήρα το παιδί. Ισχυρίζονται ότι υπάρχει απόφαση από το υπουργείο ότι απαγορεύεται να φέρουν τα παιδιά μαζί τους φαγητό από το σπίτι. 

Ας σου δώσουν την απόφαση αλλιώς πες τους δεν αποδέχεσαι το σκεπτικό.

Στις 11/3/2023 στις 6:45 ΠΜ, jimis_vts είπε

Μα δε μιλάω για τέτοια περίπτωση. Δεν γίνεται όμως να μείνει νηστικό το δικό μου. Υπάρχει κάτι επίσημο τέτοιο?? Άσε που με 21 παιδιά στο τμήμα κι ένας παιδαγωγός ήδη παρανομούν αλλά άλλο ζήτημα αυτό. 

Δε θα πάθει τίποτα το παιδί. Και δεν παρανομούν.

Αλλά δε χρειάζεται να αποδεχτείς αυτό που λένε. Την απάντηση στην έδωσε ο Μενελαος83

Στις 11/3/2023 στις 7:42 ΠΜ, Menelaos83 είπε

Οποτε αν σου κανουν τους δυσκολους απλα τους πας την εγκυκλιο και τελειωνει το θεμα.Οφειλουν να συμμορφωθουν. Ειναι αδιανοητο το παιδι να μεινει νηστικο επειδη καποιοι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους.

Σωστά.

12 ώρες πριν, filip123go είπε
Το ότι είναι υποστελεχωμένος είναι πρόβλημα της διευθύντριας, όχι δικό μου. Να μεριμνήσει η διευθύντρια για παρα πάνω άτομα... Φτάνει μια με αυτόν τον σταρχιδισμό των περισσοτερων!! Είδαμε που φτάσαμε με το "έλα μωρε δεν πειράζει, παμε και όπου βγει".

Θα παρακαλούσα πολύ αγαπητέ συνάνθρωπε, για ένα θέμα του τύπου μη μείνει λίγες ώρες νηστικό το πιτσιρίκι που δεν του αρέσει το σπανάκι, σε έναν χρεωκοπημένο παιδικό σταθμό, να μην χρησιμοποιούμε τέτοιους συσχετισμούς με το «πάμε και όπου βγει». Υπάρχουν και άνθρωποι εδώ μέσα που έχουν επηρεαστεί από την τραγωδία. Μην γίνει καραμέλα από τόσο νωρίς για ότι μας καπνίσει εμάς. Ας το κρατήσουμε ως ένδειξη σεβασμού για πιο σημαντικά θέματα και όχι για σπανακορυζα.

• Like 8
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dstilio είπε

Ας το κρατήσουμε ως ένδειξη σεβασμού για πιο σημαντικά θέματα και όχι για σπανακορυζα.

Συμφωνώ αλλά το "όπου βγει" δυστυχώς είναι γενική κουλτούρα από πολλούς...από το πιο απλό, μέχρι (δυστυχώς) το πιο σημαντικό... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, paredwse είπε

Πάντως στη σελίδα 3 της εγκυκλίου του 2022, έχει σαφή αναφορά στους «Στην περίπτωση κατανάλωσης τροφίμων που προέρχονται από τους γονείς ή κηδεμόνες των φιλοξενουμένων παιδιών [...]»

Αυτό σημαίνει ότι δεν απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων που δίνεται από τους γονείς - κακώς, κατά τη γνώμη μου, αλλά η νομοθεσία βλέπω να το επιτρέπει. 

Το ενδεχόμενο να αναφέρεται στους σταθμούς στους οποίους δεν προσφέρεται φαγητό, αλλά στέλνουν οι γονείς, δεν το σκεφτόμαστε μάλλον γιατί δεν βολεύει!

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, SB_1957 said:

Το ενδεχόμενο να αναφέρεται στους σταθμούς στους οποίους δεν προσφέρεται φαγητό, αλλά στέλνουν οι γονείς, δεν το σκεφτόμαστε μάλλον γιατί δεν βολεύει!

Δεν καταλαβαίνω γιατί "δεν βολεύει" - τουλάχιστον όσον αφορά εμένα. Ούτε ιδιοκτήτης παιδικού σταθμού είμαι ούτε τίποτα.

Όταν η μεγάλη μου κόρη πήγε σε παιδικό σταθμό, χάρηκα ιδιαίτερα γιατί είχε κουζίνα και μαγείρισσα μέσα στον σταθμό και μαγείρευαν καθημερινά διάφορα φαγητά - κι η κόρη μου έμαθε να τρώει φαγητά που δεν θα έτρωγε στο σπίτι. 

Όσο για το 'ενδεχόμενο' αυτό που αναφέρεις, εάν ίσχυε, η εγκύκλιος θα το έγραφε ξεκάθαρα. Από τη στιγμή που δεν κάνει διάκριση, δεν θεωρώ ότι υφίσταται τέτοιο 'ενδεχόμενο΄.

• Like 2
Δημοσ.
On 11/03/2023 at 10:27, SB_1957 said:

Καλό είναι να μάθει το παιδί να τρώει όλα τα φαγητά.

αυτη η ατακα με χρονολογια 1800 με ξεπερναει.κανενας ανθρωπος δεν πεθανε σε αυτη τη ζωη επειδη δεν εφαγε 2 3 φαγητα.(εφοσον μιλαμε για 2 3 φαγητα και οχι τρωω μονο πατατες) για καθε χ φαγητο που εχει χ βιταμινες υπαρχουν αλλα 5 με τις ιδιες βιταμινες. 

σαν το κολλημα των γονιων το παιδι να φαει πχ αγκιναρες.λες και αμα δεν φαει θα καταστραφει ο κοσμος.

οποτε καλο θα ηταν το παιδι να τρωει τα περισσοτερα φαγητα και οχι ολα.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, poulinos said:

αυτη η ατακα με χρονολογια 1800 με ξεπερναει.κανενας ανθρωπος δεν πεθανε σε αυτη τη ζωη επειδη δεν εφαγε 2 3 φαγητα.(εφοσον μιλαμε για 2 3 φαγητα και οχι τρωω μονο πατατες) για καθε χ φαγητο που εχει χ βιταμινες υπαρχουν αλλα 5 με τις ιδιες βιταμινες. 

σαν το κολλημα των γονιων το παιδι να φαει πχ αγκιναρες.λες και αμα δεν φαει θα καταστραφει ο κοσμος.

οποτε καλο θα ηταν το παιδι να τρωει τα περισσοτερα φαγητα και οχι ολα.

Να συμπληρώσω: καλό θα ήταν τα παιδιά να μην αποκλείουν ομάδες τροφών (πχ λαχανικά ή όσπρια). Εάν, για παράδειγμα, τρώνε φακές, φασόλια, φάβα, ρύζι αλλά όχι ρεβύθια, δεν θα πάθουν τίποτα. 

• Like 6
Δημοσ.

Οτι σοβαρά υπάρχει άνθρωπος που τρώει σπανακόρυζο επειδή του αρέσει.

Ή ότι όταν ήταν φαντάρος σε περιόδους νηστείας έτρωγε όλα τα μπλουμ που του πάσαραν και τώρα τα βάζει με το παιδάκι που δεν τα τρώει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dstilio είπε

Θα παρακαλούσα πολύ αγαπητέ συνάνθρωπε, για ένα θέμα του τύπου μη μείνει λίγες ώρες νηστικό το πιτσιρίκι που δεν του αρέσει το σπανάκι, σε έναν χρεωκοπημένο παιδικό σταθμό, να μην χρησιμοποιούμε τέτοιους συσχετισμούς με το «πάμε και όπου βγει». Υπάρχουν και άνθρωποι εδώ μέσα που έχουν επηρεαστεί από την τραγωδία. Μην γίνει καραμέλα από τόσο νωρίς για ότι μας καπνίσει εμάς. Ας το κρατήσουμε ως ένδειξη σεβασμού για πιο σημαντικά θέματα και όχι για σπανακορυζα.

Spoiler

Το γνωρίζω πολύ καλά. Και είμαι απίστευτα εκνευρισμένος με το όλο θέμα, ειδικα λόγω δουλειάς, που ξέρω πόσο εύκολο είναι να φτιαχτει και να εγκατασταθεί ένα γαμημένο σύστημα τηλεματικής.! 
Εγώ πλέον δεν ανέχομαι άλλη αδιαφορία, είτε είναι για ανθρώπινη ζωή είτε για κάτι πιο απλό (προσοχή, δεν τα εξισώνω). Οπότε ναι, αυτοί που πρέπει να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους και να ακολουθούν τους νόμους επιτέλους!!!! 

Δεν θα ξανα απαντήσω, ήδη έχουμε φύγει off-topic, συγνώμη εαν σε προσέβαλα, αλλά επιτέλους κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

• Like 4
Δημοσ.
Στις 12/3/2023 στις 9:15 ΜΜ, filip123go είπε

Ακόμα δεν βλέπω το πρόβλημα. Ο νόμος λέει ξεκάθρα τι επιτρέπεται και τι όχι. Ναι να ζεσταθεί ξεχωριστά και να μοιραστεί ξεχωριστά το φαγητό.

Προβλημα δικό σου ειναι.

Πως ακριβως θα μεριμνησει η διευθύντρια;Θα γεννησει κονδύλια;

Αλλη πραγματικότητα..

• Like 1
Δημοσ.

Διαβάζοντας το θέμα φαντάζομαι τι τραβάνε οι δυσμοιροι εργαζόμενοι από όλους εσάς τους γονείς και τις απαιτήσεις σας.

• Like 18
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ενοχλείτε  ρε παιδιά τις παιδαγωγους με έξτρα δουλειες άστε τα παιδάκια να πεινάσουν δεν θα παθουν και τίποτα έχουν και μερικά ποστ να απαντήσουν....  #δουλειά και σήμερα #αδικη ζωή Dubai έπρεπε να ήμουν #καλημέρα όλο χαμογελα

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 1
Δημοσ.

2023 και ακόμα δυσκολεύονται κάποιοι να μιλήσουν με τον παιδίατρο τους, να τους εξηγήσει ότι σε αυτή αλλά και σε καμία ηλικία δεν συμβαίνει τίποτα αν δε φάει κάποιος ένα γεύμα. Ούτε καν στην ηλικία των 3 μηνών!

Σημασια έχει το συνολικό ισοζύγιο θερμίδων και θρεπτικών στοιχείων εντός μιας μεγαλύτερης χρονικής περιόδου, και πιο μακροσκοπικές μετρήσεις (καμπύλες ανάπτυξης). 

Αλλά μάλλον ο παιδίατρος ειναι και αυτός αμόρφωτος και απαξιούν κάποιοι να του μιλήσουν.

Είναι πιο εύκολο να πέσουμε με όλη τη φορά πάνω στη κακοπληρωμένη και υποστελεχωμένη μονάδα του παιδικού σταθμού και να απαιτήσουμε από την υπάλληλο, ως την απόλυτη εκφραστή του κρατουσ, να λύσει όλες τις ανάγκες μας με βάση τη δική μας τέλεια πραγματικότητα.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...