Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα. Έχω μια απορία που προέκυψε σήμερα στον παιδικό σταθμό που πήρα το παιδί. Ισχυρίζονται ότι υπάρχει απόφαση από το υπουργείο ότι απαγορεύεται να φέρουν τα παιδιά μαζί τους φαγητό από το σπίτι. Πχ εμάς δεν τρώει σπανακόρυζο και βάζουμε από το σπίτι, όπως και βάζουμε ψωμάκι με ταχίνι για πιο μετά. Στη αρχή μας έκανε και καλά ότι δεν επιτρέπονται γλυκά λέω άντε θα βάζουμε φρούτα. Μετά μας λένε όχι καθόλου μόνο ότι δίνει το σχολείο. Ισχύει κάτι τέτοιο γνωρίζει κάποιος?? Γιατί όταν ζήτησα την απόφαση κοίταζαν τ άστρα... Αν υπάρχει και κάποιος παιδαγωγός που γνωρίζει ακόμα καλύτερα. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από jimis_vts
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το βρισκω λογικο. η ευθυνη ειναι δικη τους. αν δωσει το παιδακι ενα μανταρινι σε ενα αλλο παιδακι με αλλεργια θα τους πανε μεσα.

• Like 10
Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

το βρισκω λογικο. η ευθυνη ειναι δικη τους. αν δωσει το παιδακι ενα μανταρινι σε ενα αλλο παιδακι με αλλεργια θα τους πανε μεσα.

Μα δε μιλάω για τέτοια περίπτωση. Δεν γίνεται όμως να μείνει νηστικό το δικό μου. Υπάρχει κάτι επίσημο τέτοιο?? Άσε που με 21 παιδιά στο τμήμα κι ένας παιδαγωγός ήδη παρανομούν αλλά άλλο ζήτημα αυτό. Δηλαδή άμα δεν φάει το σπανακόρυζο ή τα φασολάκια (συγκεκριμένα είμαστε σ αυτά τα δύο) δεν θα φάει μέχρι τις 3?? Γιατί κολατσιό δίνουν μετά τις 3 που εγώ 2 έχω πάρει ήδη το παιδί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Έχω μια απορία που προέκυψε σήμερα στον παιδικό σταθμό που πήρα το παιδί. Ισχυρίζονται ότι υπάρχει απόφαση από το υπουργείο ότι απαγορεύεται να φέρουν τα παιδιά μαζί τους φαγητό από το σπίτι. Πχ εμάς δεν τρώει σπανακόρυζο και βάζουμε από το σπίτι, όπως και βάζουμε ψωμάκι με ταχίνι για πιο μετά. Στη αρχή μας έκανε και καλά ότι δεν επιτρέπονται γλυκά λέω άντε θα βάζουμε φρούτα. Μετά μας λένε όχι καθόλου μόνο ότι δίνει το σχολείο. Ισχύει κάτι τέτοιο γνωρίζει κάποιος?? Γιατί όταν ζήτησα την απόφαση κοίταζαν τ άστρα... Αν υπάρχει και κάποιος παιδαγωγός που γνωρίζει ακόμα καλύτερα. Ευχαριστώ.

Βρηκα απο ΦΕΚ που αφορα την υγειονομικη διαταξη του υπουργειου το παρακατω αρθρο ( ειναι βεβαια του 2017  και δεν νομιζω να εχει αλλαξει):

Στην περίπτωση κατανάλωσης τροφίμων που προέρχονται από τους γονείς ή κηδεμόνες των φιλοξενουμένων παιδιών, οι υπεύθυνοι των σταθμών πρέπει να φροντίζουν για την ασφαλή αποθήκευση και ενδεχόμενη αναθέρμανση των τροφίμων όταν αυτή απαιτείται. Εφόσον τα τρόφιμα μεταφέρονται από τους γονείς, θα πρέπει να παρέχονται σε αυτούς οι απαραίτητες οδηγίες σχετικά με την σωστή αποθήκευση και τη διάρκεια της καθώς και πληροφορίες σχετικά με την αναθέρμανση των τροφίμων

Αρα λοιπον υφισταται  απο οτι φαινεται η δυνατοτητα να δινει ο γονιος απο το σπιτι φαγητο.

Πηγη

https://www.taxheaven.gr/news/37445/neoi-kanones-gia-to-proswpiko-th-sitish-kai-thn-ygieinh-stoys-paidikoys-staomoys

Προσθετω και το παρακατω που στο πρωτο link εχει την πιο προσφατη εγκυκλιπ του 2022 και αναφερει οτι εγραψα και παραπανω

https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metadotika-kai-mh-metadotika-noshmata/c387-nomothesia/6542-nomothesia-anaforika-me-th-diatrofh-se-paidikoys-stathmoys

Οποτε αν σου κανουν τους δυσκολους απλα τους πας την εγκυκλιο και τελειωνει το θεμα.Οφειλουν να συμμορφωθουν. Ειναι αδιανοητο το παιδι να μεινει νηστικο επειδη καποιοι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον παιδικό που πηγαίνει η μικρή μου κόρη κάθε Πέμπτη έχουν ψαρόσουπα.

Κι επειδή το ψάρι μερικές φορές την πειράζει, κάθε Πέμπτη της βάζουμε μαζί της φαγητό από το σπίτι κάτι παρόμοιας μορφής (γιουβαρλάκια πχ.).

Δεν είχαμε ποτέ κάποιο θέμα. Εξάλλου κατά την εγγραφή μας είχαν δώσει να συπληρώσουμε και διάφορες τροφικές ή άλλες αλλεργίες που μπορεί να έχει το παιδί, υποτίθεται για αυτόν το λόγο.

Επεξ/σία από Zepp999
Δημοσ.

Καλό είναι να μάθει το παιδί να τρώει όλα τα φαγητά.

Εκτός από τις περιπτώσεις αλλεργίας, αν κάθε γονιός στέλνει φαγητό απο το σπίτι, φαντάζεστε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί;

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά αυτό έγινε επειδή ένα παιδάκι έδωσε ένα γλυκο ως κέρασμα για την γιορτή του σε ένα άλλο παιδάκι, και αυτό κατέληξε. Ήταν αλλεργικό και από τότε απαγορεύσαν στα παιδάκια να φέρνουν φαγητό από το σπίτι τους.

https://www.protothema.gr/greece/article/1095110/thrinos-ston-volo-pethane-i-9hroni-pou-eihe-pathei-allergiko-sok-apo-gluko-pou-efage-sto-sholeio/

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Καλό είναι να μάθει το παιδί να τρώει όλα τα φαγητά.

Εκτός από τις περιπτώσεις αλλεργίας, αν κάθε γονιός στέλνει φαγητό απο το σπίτι, φαντάζεστε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί;

Κανενα προβλημα δε θα δημιουργηθει... Το παιδί ειναι δικο μου κ αν καποιο φαγητό δεν του αρεσει,οφειλω να το ταισω με κατι αλλο!

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Πανος999 είπε

Κανενα προβλημα δε θα δημιουργηθει... Το παιδί ειναι δικο μου κ αν καποιο φαγητό δεν του αρεσει,οφειλω να το ταισω με κατι αλλο!

Τότε κράτησε το στο σπίτι όπου θα το ταΐζεις με τους δικούς σου νόμους…

Όταν το πας αλλού και την ευθηνή την έχει άλλος, τότε ακολουθείς του δικούς του κανόνες (κανόνες του Υπουργείου).

Πρόβλημα λύθηκε…

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 17
  • Confused 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Πανος999 είπε

Το παιδί ειναι δικο μου κ αν καποιο φαγητό δεν του αρεσει,οφειλω να το ταισω με κατι αλλο!

Αυτό ισχύει σπίτι σου. Σε ένα χώρο που βρίσκεται μαζί με άλλους ανθρώπους και άλλα παιδιά, ακολουθείς τη νομοθεσία.

• Like 7
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, filipprin είπε

Ναι αλλα η νομοθεσια ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ??????

Ναι αλλά βαριουνται στο δημόσιο κυρίως. 

Στο δικό μου η διευθύντρια βάζει τη παιδίατρο να γράφει ψέματα ότι είναι άρρωστα τα παιδιά για να θες βεβαίωση γιατρού να πας ξανά για να αράζουν να μην έχουν παιδιά. Εξάλλου κάθονται με καφέδες και τσιγάρα κινητά και τα αφήνουν απλά τα κοιτάνε αρκετή ώρα.

Σιγά μη κάτσουν να ζεστάνουν χωριστά φαγητά 

• Sad 2
Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει στους παιδικούς σταθμούς. 

Υποθέτω πως για να απαγορεύεται τα παιδιά να φέρνουν φαγητό από το σπίτι, η σίτιση είναι επαρκής στον παιδικό σταθμό. Ειδάλλως δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να πρέπει ο γονέας να δίνει φαγητό στο παιδί. 

Το πρόβλημα με την πιθανότητα ένα παιδί να δώσει φαγητό σε ένα άλλο το οποίο έχει ιατρικό πρόβλημα και δεν κάνει να το καταναλώνει, είναι ένα σοβαρό θέμα και δεν μπορούμε να το προσπερνάμε έτσι στο χαλαρό. 

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Τότε κράτησε το στο σπίτι όπου θα το ταΐζεις με τους δικού σου νόμους…

Όταν το πας αλλού και την ευθηνή την έχει άλλος, τότε ακολουθείς του δικού του κανόνες (κανόνες του Υπουργείου).

Πρόβλημα λύθηκε…

Φυσικα κ το κραταω σπίτι..Ποιοι κανόνες λενε κατι τέτοιο ομως??

Οτι τα βαζουν στη σειρά κ τα ταιζουν μ ενα μεγάλο κουταλι για να τελειωνουν,ποιοι κανονες το οριζουν?

1 ώρα πριν, Haldol είπε

Αυτό ισχύει σπίτι σου. Σε ένα χώρο που βρίσκεται μαζί με άλλους ανθρώπους και άλλα παιδιά, ακολουθείς τη νομοθεσία.

Ποια νομοθεσια λεει κατι τέτοιο?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί που πετάτε στολίδια μάλλον δεν έχετε παιδιά ή σίγουρα παιδιά σε σχολείο. Ποιός νόμος λέει ότι είσαι στα 21 παιδιά χωρίς δεύτερο δάσκαλο? Ποιός νόμος λέει ότι τα ταΐζεις μ ένα κουτάλι? Εγώ ρώτησα αν υπάρχει νομοθεσία και αν ξέρει κάποιος να μου πει γιατί στον παιδικό δε μου φέρνουν κάτι τέτοιο. Τώρα το να λέτε π@π@ριες είναι άσχετο. Μέχρι την Παρασκευή το κάνανε και απλά το λέγανε πλαγίως ξαφνικά φαίνεται βαρέθηκαν και σου λένε δεν επιτρέπεται. Νόμος υπάρχει όμως??? Σιγά μην αφήσω εγώ το παιδί νηστικό επειδή κωλοβαράνε. Άμα δεν υπάρχει νόμος στέλνω το μικτό και λύνεται το θέμα να δούμε αν τηρούν και τα υπόλοιπα.

23 ώρες πριν, Haldol είπε

Και ρωτάω! Υπάρχει τέτοια νομοθεσία?

Επεξ/σία από jimis_vts
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...