Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft προσθέτει επιτέλους μια συντόμευση πληκτρολογίου στο Word που σας επιτρέπει να επικολλήσετε κάτι ως απλό κείμενο, αφαιρώντας του κάθε μορφοποίηση που είχε όταν το αντιγράψατε.

Πρόκειται για την ίδια συντόμευση Control + Shift + V που χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες εφαρμογές, με τη λειτουργία να είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή σε άτομα που χρησιμοποιούν τη beta έκδοση του Word τόσο σε Mac όσο και σε PC, σύμφωνα με την Jennifer Gentleman της Microsoft.

Το Word επιτρέπει εδώ και καιρό να αφαιρείτε τη μορφοποίηση από οτιδήποτε επικολλάτε εκ των υστέρων, χρησιμοποιώντας το μικρό ribbon που γίνεται popup, δίνοντας την επιλογή να διατηρήσετε την αρχική μορφοποίηση, να ταιριάξετε με τη μορφοποίηση του εγγράφου σας ή να χρησιμοποιήσετε απλό κείμενο. Μερικοί χρήστες μπορεί να προτιμούν αυτή την επιλογή, αν και δεν λείπουν οι αντίθετες απόψεις όπου ο συνδυασμός πλήκτρων δεν φαίνεται ως μια «φυσική» ενέργεια, ενώ Άγλλοι χρήστες αναφέρουν ότι η διάταξη πληκτρολογίου ISO έχει ένα πολύ μικρότερο αριστερό πλήκτρο shift.

Για όσους έχουν πληκτρολόγια με διάταξη ANSI, ωστόσο, η συντόμευση Control + Shift + V κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, ειδικά αν το έχετε συνηθίσει από άλλες εφαρμογές όπως το Chrome, το Slack ή το Teams. Παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε μια συντόμευση επικόλλησης απλού κειμένου μέσω του συστήματος μακροεντολών πληκτρολογίου, η ενσωμάτωσή της ως προεπιλογή από το Word, θα τη κάνει διαθέσιμη σε εκατομμύρια χρήστες χωρίς κάποια άλλη παρέμβαση.

Η Microsoft προσπαθεί επίσης να καταστήσει διαθέσιμη τη συντόμευση πληκτρολογίου σε όλο το σύστημα μέσω του προγράμματος PowerToys, το οποίο προσθέτει και πολλά άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά στα Windows. Αν χρησιμοποιείτε Mac, μια εφαρμογή όπως το Pure Paste μπορεί επίσης να αναπαράγει την ίδια λειτουργικότητα, αν και ειδικά αυτή το κάνει έτσι ώστε η προεπιλεγμένη συντόμευση Command + V να επικολλά σε απλό κείμενο, οπότε η επικόλληση με μορφοποίηση είναι αυτή που απαιτεί ένα επιπλέον βήμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλιότερα, σε Word για Windows έκανες κανονικά Ctrl+V και μετά πατούσες πάλι Ctrl και μετά το πλήκτρο Τ (διαδοχικά, όχι ταυτόχρονα) και έκανε την ίδια δουλειά. Το είχα συνηθίσει και έβγαινε σχετικά γρήγορα. Δεν ξέρω αν το αφαίρεσαν κάποια στιγμή και τώρα το επανέφεραν με άλλον συνδυασμό..

Επεξ/σία από paniti
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ χρησιμη προσθηκη για να μην χανεις χρονο απο το μενου, ειδικα με περιεργες μορφοποιησεις... Την γκρινια για το βρετανικο πληκτρολογιο πραγματικα δε την καταλαβαινω, πρωτη φορα στην ζωη τους τους ειπε καποιος να χρησιμοποιησουν το αριστερο Shift;

Επομενη μεγαλυ εφευρεση θα ειναι να πατας ενας συνδυασμο πληκτρων και να αλλαζει την γλωσσα του επιλεγμενου κειμενου, νομιζω ολοι την εχουμε πατησει μερικες ή αρκετες φορες γραφοντας κατι πχ στα ελληνικα ενω θελαμε αγγλικα και το αντιστροφο.

Επεξ/σία από asmilon
  • Like 2
Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις και συντόμευση τύπου ALT+1 για paste plain text, έτσι την έχω βολέψει εγώ. Αλλά μακάρι να γίνει και στο excel by default γιατί είναι τεράστιο θέμα στη δουλειά που κάνω.

• Like 2
Δημοσ.

Τρομερή ανακάλυψη θα πρέπει να ξοδέψε η Microsoft άπειρες εργατοώρες για να σκεφτεί να το κάνει

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, trelos_ είπε

Τρομερή ανακάλυψη θα πρέπει να ξοδέψε η Microsoft άπειρες εργατοώρες για να σκεφτεί να το κάνει

Και χωρίς χρέωση, 'ε'ε'ε'ε'ε'ε;;;;;;🤣

Δημοσ.

Μακαρι να ηταν μονο στο Word το θεμα του Copy/Paste.
Το προβλημα ξεκιναει με το Copy που παιρνει καθε σκουπιδι(και spyware) που μπορει να εχει ας πουμε ενα site.
Για παραδειγμα κανε Copy ενα κομματι κειμενου απο Teams και δες τι ασχετα πραγματα βγαζει.
Εγω, αυτο το προβλημα το εχω λυσει με το Text Extractor απο τα PowerToys. [WIN][Shift][T]
Κανει Copy (μεσω OCR) μονο σε plain text ακομα και απο φωτογραφια video κτλ.
Οποτε παντα το Paste μου ειναι μονο plain text, like the old days! :)

(sorry για τα μισα english)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, lbit είπε

Μακαρι να ηταν μονο στο Word το θεμα του Copy/Paste.
Το προβλημα ξεκιναει με το Copy που παιρνει καθε σκουπιδι(και spyware) που μπορει να εχει ας πουμε ενα site.
Για παραδειγμα κανε Copy ενα κομματι κειμενου απο Teams και δες τι ασχετα πραγματα βγαζει.
Εγω, αυτο το προβλημα το εχω λυσει με το Text Extractor απο τα PowerToys. [WIN][Shift][T]
Κανει Copy (μεσω OCR) μονο σε plain text ακομα και απο φωτογραφια video κτλ.
Οποτε παντα το Paste μου ειναι μονο plain text, like the old days! :)

(sorry για τα μισα english)

Δεν ήξερα για το PowerToys. Το εγκαθιστώ!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Lux Aeterna είπε

Δεν ήξερα για το PowerToys. Το εγκαθιστώ!

my pleasure, το MS PowerToys ειναι εδω και καιρο..

btw, η νεα εκδοση εχει option 'Paste As Plain Text' [WIN][CTRL][ALT][V].

Snap9.png

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lbit είπε

my pleasure, το MS PowerToys ειναι εδω και καιρο..

btw, η νεα εκδοση εχει option 'Paste As Plain Text' [WIN][CTRL][ALT][V].

Snap9.png

Τι είπες τώρα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ChimairaX είπε

Τι είπες τώρα

Επειδη το κατεβασα αλλά ανάθεμα και αν κατάλαβα τι κάνει, μπορείς να το κάνεις 50ράκια; :) 

Δημοσ.

Εδώ και κάποιο καιρό πάντως το καλύτερο που είδα στο PowerToys είναι το αντίστοιχο command+space που έχουν τα Mac και φαίνεται να δουλεύει σχετικά κομπλέ. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...