makis269 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Στις 10/3/2023 στις 12:35 ΠΜ, JeanValjean είπε Καλησπέρα φίλοι μου. Το τελευταίο διάστημα με προβληματίζει ένα ζήτημα και θα ήθελα την άποψη σας και ακόμη καλύτερα αν υπάρχει κάποιος- που έχει αντίστοιχη εμπειρία, να πει δυο πράγματα. Τα τελευταία χρόνια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας οικείου προσώπου, έχω συνεχή επαφή με τα νοσοκομεία, ανά διαστήματα και καθημερινά. Αυτό με έκανε ο αρχικός θαυμασμός μου για το λειτούργημα αυτό να μετατραπεί σε πραγματική αγάπη, σε σημείο να μελετάω διάφορα πάνω στην ιατρική. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να το ακολουθήσω ως επάγγελμα καθώς από μικρός ήθελα άλλο, τελείως άσχετο αντικείμενο, κάτι το οποίο ακολούθησα και τα τελευταία χρόνια έχω ιδρύσει δική μου εταιρία στο αντικείμενο αυτό. Το τελευταίο διάστημα όμως η σκέψη μου γυρνάει συνεχώς γύρω από την ιατρική. Όχι για το "κύρος", καθώς δεν έχω τέτοια ανάγκη, αλλά για την πραγματική προσφορά, για την επιστήμη καθεαυτή. Πολλές άλλες σκέψεις όμως με αποθαρρύνουν. Όπως ότι είμαι 29 ετών, συν κάνα δυο χρόνια στην καλύτερη για μια σωστή προετοιμασία για να καταφέρεις να μπεις, και άντε μπήκες, μέχρι να τελειώσεις ειδικότητες κλπ, φοβάμαι ότι θα είμαι αρκετά μεγάλος. Επίσης πως δεν έχω background θετικών επιστημών, θεωρώ πως είναι αποτρεπτικό. Θεωρείτε ότι είναι εφικτό κάποιος στην ηλικία μου, να μπορέσει να σταδιοδρομήσει στην ιατρική; Όποια άποψη ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. μια χαρά ηλικία έχεις , ακολούθα το όνειρο σου !!! εγώ είχα πολλούς συμφοιτητές άνω των 50- 60 ετών . 1
anonymous999 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, JeanValjean είπε Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να ασκήσω την ιατρική. Δεν την σκέφτομαι ως μέσο αποκατάστασης, αφού δεν έχω τέτοια ανάγκη. Αλλά επίσης θεωρώ πως και τα 3 που ανέφερες αλληλοσυνδέονται. Μαθαίνοντας μια επιστήμη, την ασκείς καλά και τελικώς ζεις απο αυτήν. Τότε προχώρα, ειδικά αν έχεις λύσει το βιοποριστικό. Όπως έλεγε και μια ψυχή, "of all sad words of tongue or pen, the saddest are: it might have been". Αλλά πρώτον μην στηρίξεις το πώς βλέπεις τον εαυτό σου στο αν θα περάσεις στις πανελλήνιες (μεγάλη παγίδα) και δεύτερον, αν όλα πάνε καλά θα ανακαλύψεις ότι στην άσκηση είναι διαφορετικά τα πράγματα από ότι φαντάζεσαι... είναι αξιέπαινο που ξεκινάς με όραμα αλλά πρέπει να είσαι ισχυρός χαρακτήρας από πριν για να μην εκραγεις όταν εισπράττεις αχαριστία από σύστημα και ασθενείς, γιατί θα συμβεί και όχι σπάνια. Άρα ζύγισε πόση από τη ζωή σου και την οικογένειά σου είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις, και κυρίως αν συμφωνούν και εκείνοι. Πχ αν σκέφτεσαι νοσοκομείο, είσαι πρόθυμος να ζεις περίπου σαν ναυτικος (1 στις 4 μέρες να μην κοιμάσαι σπίτι σου, γιορτές κλπ αντίο) με ωρομισθιο σχεδόν ανειδίκευτου εργάτη? Και όταν πάνε στραβά τα πράγματα να μην σου βγει αυτή η πικρία στον άρρωστο; Αν ναι προχώρα και μην κοιτάς πίσω. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2023 από anonymous999 1
Jts Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Τότε προχώρα, ειδικά αν έχεις λύσει το βιοποριστικό. Όπως έλεγε και μια ψυχή, "of all sad words of tongue or pen, the saddest are: it might have been". Αλλά πρώτον μην στηρίξεις το πώς βλέπεις τον εαυτό σου στο αν θα περάσεις στις πανελλήνιες (μεγάλη παγίδα) και δεύτερον, αν όλα πάνε καλά θα ανακαλύψεις ότι στην άσκηση είναι διαφορετικά τα πράγματα από ότι φαντάζεσαι... είναι αξιέπαινο που ξεκινάς με όραμα αλλά πρέπει να είσαι ισχυρός χαρακτήρας από πριν για να μην εκραγεις όταν εισπράττεις αχαριστία από σύστημα και ασθενείς, γιατί θα συμβεί και όχι σπάνια. Άρα ζύγισε πόση από τη ζωή σου και την οικογένειά σου είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις, και κυρίως αν συμφωνούν και εκείνοι. Πχ αν σκέφτεσαι νοσοκομείο, είσαι πρόθυμος να ζεις περίπου σαν ναυτικος (1 στις 4 μέρες να μην κοιμάσαι σπίτι σου, γιορτές κλπ αντίο) με ωρομισθιο σχεδόν ανειδίκευτου εργάτη? Και όταν πάνε στραβά τα πράγματα να μην σου βγει αυτή η πικρία στον άρρωστο; Αν ναι προχώρα και μην κοιτάς πίσω. Υπερβολικό αυτό που λες, ακόμα και στην ειδικότητα. Όχι ότι δεν είναι ζόρικα ειδικά σε παθολογική ειδικότητα σε ορισμένα νοσοκομεία(πχ Αγια Όλγα) ή τώρα με τον κορωνοϊό αλλά δεν πληρώνονται και σαν ανειδίκευτοι, ούτε καν. Αλλά ισχύει ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν επάγγελμα με ζωή όπως σε άλλες δουλειές. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2023 από Jts
JeanValjean Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 54 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Τότε προχώρα, ειδικά αν έχεις λύσει το βιοποριστικό. Όπως έλεγε και μια ψυχή, "of all sad words of tongue or pen, the saddest are: it might have been". Αλλά πρώτον μην στηρίξεις το πώς βλέπεις τον εαυτό σου στο αν θα περάσεις στις πανελλήνιες (μεγάλη παγίδα) και δεύτερον, αν όλα πάνε καλά θα ανακαλύψεις ότι στην άσκηση είναι διαφορετικά τα πράγματα από ότι φαντάζεσαι... είναι αξιέπαινο που ξεκινάς με όραμα αλλά πρέπει να είσαι ισχυρός χαρακτήρας από πριν για να μην εκραγεις όταν εισπράττεις αχαριστία από σύστημα και ασθενείς, γιατί θα συμβεί και όχι σπάνια. Άρα ζύγισε πόση από τη ζωή σου και την οικογένειά σου είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις, και κυρίως αν συμφωνούν και εκείνοι. Πχ αν σκέφτεσαι νοσοκομείο, είσαι πρόθυμος να ζεις περίπου σαν ναυτικος (1 στις 4 μέρες να μην κοιμάσαι σπίτι σου, γιορτές κλπ αντίο) με ωρομισθιο σχεδόν ανειδίκευτου εργάτη? Και όταν πάνε στραβά τα πράγματα να μην σου βγει αυτή η πικρία στον άρρωστο; Αν ναι προχώρα και μην κοιτάς πίσω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
anonymous999 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 40 λεπτά πριν, Jts είπε Υπερβολικό αυτό που λες, ακόμα και στην ειδικότητα. Όχι ότι δεν είναι ζόρικα ειδικά σε παθολογική ειδικότητα σε ορισμένα νοσοκομεία(πχ Αγια Όλγα) ή τώρα με τον κορωνοϊό αλλά δεν πληρώνονται και σαν ανειδίκευτοι, ούτε καν. Αλλά ισχύει ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν επάγγελμα με ζωή όπως σε άλλες δουλειές. 40 ώρες Χ 4 εβδομάδες=160 ώρες 7 εφημερίες Χ 16 ώρες (επιπροσθέτως, οι άλλες 8 προστέθηκαν αποπανω για να συμπληρωθούν 24)=112 ώρες Σύνολο 272 ώρες το μήνα (μπακαλιστικα) 1800 (best case που αναφέρθηκε παραπάνω)\272 = 6.6 ευρώ την ώρα 1600 (worst case)\272= 5.58 ευρώ Οκ, δεν αφαίρεσα πιθανά ρεπό αλλά θεωρώ ότι ισοφαριζονται με ΣΚ\αργίες \γιορτες κλπ που χάνεις μέσα. Οι ειδικευόμενοι περνάνε σχετικά άνετα γιατί δεν ξοδεύουν. Αν 1 στις 4 ζεις εκτός και τις αλλες 3 είσαι ψοφιος τι έξοδα ζωης να κάνεις.
Jts Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Με το best case σου βγαίνει 1050 τον μήνα για 8ωρο, worst 900. Δεν μπορώ να πω ότι μια εφημερία συγκρίνεται με 2 8ωρα όμως. Στο τελευταίο συμφωνώ ότι δεν έχουν πολύ χρόνο, αλλά το παρουσίασες πολύ ακραία. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2023 από Jts
tasanton Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Οι σπουδές είναι 6 χρόνια απο εκεί και πέρα έχεις άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Εργάζεσαι με μισθό, ένσημα και ασφάλιση. Μπορείς να ανοίξεις ιατρείο άνευ ειδικότητας αν επιθυμείς. Αν εννοείς την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ως σπουδές, τότε στο κεφάλι σου όλες οι σχολές είναι 10ετείς. Η παράφραση δε σε βοηθάει. Έχουμε μπει σε ένα στείρο διάλογο, οπότε άντε να σου πω ότι έχεις δίκιο. Δεν έχεις όμως καταλάβει ότι ο φίλος ΔΕΝ ενδιαφέρεται για το βιοποριστικό της υπόθεσης, δεν καίγεται να ξεκινήσει άμεσα να εργάζεται και να πληρώνεται. Τον ενδιαφέρει, αν κατάλαβα καλά, να αποκτήσει τη γνώση και να προσφέρει στους συνανθρώπους του. Οπότε θεωρώ (και με διορθώνει ο φίλος) ότι όλα αυτά περί ενσήμων, μισθού και ασφάλισης, τα οποία σωστά λες ότι μπορεί να έχει με την αποφοίτησή του, ποσώς τον νοιάζουν. Και με την ευκαιρία μια γενικότερη τοποθέτηση και προς άλλους φίλους: δεν είναι όλα χρήματα και ευτυχώς υπάρχει κόσμος που θέλει να κάνει (ή ήδη κάνει) κάτι για την κ@βλα του και μόνο. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από tasanton
-Dimitris- Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, tasanton είπε Τον ενδιαφέρει, αν κατάλαβα καλά, να αποκτήσει τη γνώση και να προσφέρει στους συνανθρώπους του. Οι ειδικευόμενοι ιατροί προσφέρουν περισσότερα στο συνάθρωπο απο τους ειδικούς. Ποιος νομίζεις οτι κρατάει τις κλινικές τα βράδια; Ο ειδικός με τη γνώση που αναφέρεις; 2
tasanton Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε Οι ειδικευόμενοι ιατροί προσφέρουν περισσότερα στο συνάθρωπο απο τους ειδικούς. Ποιος νομίζεις οτι κρατάει τις κλινικές τα βράδια; Ο ειδικός με τη γνώση που αναφέρεις; Υποθέτω ότι είσαι ειδικευόμενος και αισθάνεσαι ίσως αδικημένος από τις διάφορες καταστάσεις. Αλλά δεν θα μείνεις πάντα σε αυτή τη θέση και φαντάζομαι ότι αύριο-μεθαύριο ως πιο ειδικός & έμπειρος, δεν θα λες "μακάρι να ήμουν ακόμα ειδικευόμενος". Αλλά μιας και το θέτεις: αν κάποιος ήθελε να δει ένα γιατρό ειδικευόμενο ή έναν πιο έμπειρο (π.χ. με θέση ευθύνης σε κάποιο νοσοκομείο, ή λόγω τίτλων, ή λόγω ειδικότητας), ποιον θεωρείς ότι θα επέλεγε; Δεν μιλάω για κλινική σε εφημερία, αλλά σε ιατρείο.
-Dimitris- Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, tasanton είπε (π.χ. με θέση ευθύνης σε κάποιο νοσοκομείο, ή λόγω τίτλων, ή λόγω ειδικότητας) Σκέψου το εξής. Είσαι ειδικευόμενος σε κλινική με ~60 ασθενείς, αναλαμβάνεις όλες τις εισαγωγές της ανοικτής εφημερίας, λαμβάνεις άσχημες συμπεριφορές απο συνοδούς, ασθενείς, ειδικευμένους που τους χαλάς τον ύπνο. Πες μου που έχεις μεγαλύτερη ευθύνη ή ποιος προσφέρει περισσότερο. Ας καταλήξουμε λοιπόν στο εξής. Αν ο OP περάσει στη σχολή, μετά απο 6 χρόνια σπουδών ξεκινάει να προσφέρει. Υ.Γ. Τα 5 χρόνια ειδικότητας με περίπου 350 εφημερίες είναι πολύ μεγαλύτερη η προσφορά στο συνάνθρωπο απο 5 χρόνια ιατρείου με ωράριο καταστήματος. 7 λεπτά πριν, tasanton είπε αισθάνεσαι ίσως αδικημένος Προσωπικά ήξερα πριν περάσω στη σχολή πως είναι.
JeanValjean Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, tasanton είπε Οι σπουδές είναι 6 χρόνια απο εκεί και πέρα έχεις άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Εργάζεσαι με μισθό, ένσημα και ασφάλιση. Μπορείς να ανοίξεις ιατρείο άνευ ειδικότητας αν επιθυμείς. Αν εννοείς την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ως σπουδές, τότε στο κεφάλι σου όλες οι σχολές είναι 10ετείς. Η παράφραση δε σε βοηθάει. Έχουμε μπει σε ένα στείρο διάλογο, οπότε άντε να σου πω ότι έχεις δίκιο. Δεν έχεις όμως καταλάβει ότι ο φίλος ΔΕΝ ενδιαφέρεται για το βιοποριστικό της υπόθεσης, δεν καίγεται να ξεκινήσει άμεσα να εργάζεται και να πληρώνεται. Τον ενδιαφέρει, αν κατάλαβα καλά, να αποκτήσει τη γνώση και να προσφέρει στους συνανθρώπους του. Οπότε θεωρώ (και με διορθώνει ο φίλος) ότι όλα αυτά περί ενσήμων, μισθού και ασφάλισης, τα οποία σωστά λες ότι μπορεί να έχει με την αποφοίτησή του, ποσώς τον νοιάζουν. Και με την ευκαιρία μια γενικότερη τοποθέτηση και προς άλλους φίλους: δεν είναι όλα χρήματα και ευτυχώς υπάρχει κόσμος που θέλει να κάνει (ή ήδη κάνει) κάτι για την κ@βλα του και μόνο. Έτσι είναι. Ο μόνος λόγος που θέλω να το κάνω είναι την αγάπη μου προς την επιστήμη αυτή. Ένσημα, μισθός κλπ για μένα είναι τελευταία. 1
anonymous999 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, JeanValjean είπε Έτσι είναι. Ο μόνος λόγος που θέλω να το κάνω είναι την αγάπη μου προς την επιστήμη αυτή. Ένσημα, μισθός κλπ για μένα είναι τελευταία. Το παρακάτω δεν απευθύνεται σε σένα, γιατί εσύ έχεις την επιλογή αν δεν είναι τα πράγματα όπως περιμένεις να τα βροντηξεις κάτω και να γυρίσεις στην εταιρεία σου, αλλά αν μας διαβάζει και αλλος...να μην είναι για εσας τελευταία ο μισθός και τα ένσημα. Είναι το ελάχιστο που σας χρωστάει το σύστημα και η αξιοπρέπεια του εαυτού σας. Μέχρι να ακούσεις διορισμένο κομματοσκυλο να σε ειρωνεύεται ότι "έγινες γιατρός για τα λεφτά;" όταν ρωτάς πότε θα πληρωθείς τα φραγκοδιφραγκα των εφημεριών δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνεις για το σύστημα. Οκ, ο κυνικός Διογένης δεν θα έκανε καλό γιατρό αλλά οσοι ξέρω που δεν έβαλαν λίγο κυνισμό και χιούμορ στην καθημερινότητα τους και κυρίως που έμειναν σε νοσηρες καταστάσεις "για τον άρρωστο" δεν κατέληξαν ψυχικά ισορροπημένοι. Δεν τα λέω για να σε αποθαρρύνω. Αλλά να πας με ανοιχτά μάτια, γιατί η αγάπη σου για "την επιστήμη" θα κάνει πολλούς, συναδέλφους και μη, να σε δουν ως θύμα, και αυτό είναι πολύ δύσκολο να μην σου βγει άσχημα στους αρρωστους. Ιδίως τις φορές που το αξίζουν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Στις 10/3/2023 στις 12:35 ΠΜ, JeanValjean είπε Καλησπέρα φίλοι μου. Το τελευταίο διάστημα με προβληματίζει ένα ζήτημα και θα ήθελα την άποψη σας και ακόμη καλύτερα αν υπάρχει κάποιος- που έχει αντίστοιχη εμπειρία, να πει δυο πράγματα. Τα τελευταία χρόνια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας οικείου προσώπου, έχω συνεχή επαφή με τα νοσοκομεία, ανά διαστήματα και καθημερινά. Αυτό με έκανε ο αρχικός θαυμασμός μου για το λειτούργημα αυτό να μετατραπεί σε πραγματική αγάπη, σε σημείο να μελετάω διάφορα πάνω στην ιατρική. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να το ακολουθήσω ως επάγγελμα καθώς από μικρός ήθελα άλλο, τελείως άσχετο αντικείμενο, κάτι το οποίο ακολούθησα και τα τελευταία χρόνια έχω ιδρύσει δική μου εταιρία στο αντικείμενο αυτό. Το τελευταίο διάστημα όμως η σκέψη μου γυρνάει συνεχώς γύρω από την ιατρική. Όχι για το "κύρος", καθώς δεν έχω τέτοια ανάγκη, αλλά για την πραγματική προσφορά, για την επιστήμη καθεαυτή. Πολλές άλλες σκέψεις όμως με αποθαρρύνουν. Όπως ότι είμαι 29 ετών, συν κάνα δυο χρόνια στην καλύτερη για μια σωστή προετοιμασία για να καταφέρεις να μπεις, και άντε μπήκες, μέχρι να τελειώσεις ειδικότητες κλπ, φοβάμαι ότι θα είμαι αρκετά μεγάλος. Επίσης πως δεν έχω background θετικών επιστημών, θεωρώ πως είναι αποτρεπτικό. Θεωρείτε ότι είναι εφικτό κάποιος στην ηλικία μου, να μπορέσει να σταδιοδρομήσει στην ιατρική; Όποια άποψη ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Τα 29 έτη δεν παίζουν πραγματικά κανέναν απολύτως ρόλο.Μηδέν,τίποτα.Στα 42-43 θα εχεις τελειώσει ειδικότητα,και εχεις μπροστά σου 20-25 χρόνια να προσφέρεις,είτε σε νοσοκομείο είτε σε δικό σου ιατρείο.βέβαια και στην ειδικότητα προσφέρεις. Το πιο σημαντικό και καθοριστικό είναι να το αγαπάς πραγματικά,να ξέρεις ότι θα κουραστείς πολύ,και ότι δεν θα σταματήσεις ποτε να μαθαίνεις.Αν θέλεις να λέγεσαι γιατρός.Επειδή απόφοιτοι ιατρικής υπάρχουν παρα πολλοί,πραγματικοί γιατροί όμως είναι λίγοι.Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Στην τελική,αν στην πορεία δεις ότι είναι αλλιώς από ότι φαντάστηκες,γυρνάς στο επάγγελμα σου.Σε αυτήν την περίπτωση αντε να είσαι βαριά 34-35,όποτε ακόμα νεαρός είσαι.
JeanValjean Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Στις 14/3/2023 στις 9:33 ΜΜ, jmmys είπε Τα 29 έτη δεν παίζουν πραγματικά κανέναν απολύτως ρόλο.Μηδέν,τίποτα.Στα 42-43 θα εχεις τελειώσει ειδικότητα,και εχεις μπροστά σου 20-25 χρόνια να προσφέρεις,είτε σε νοσοκομείο είτε σε δικό σου ιατρείο.βέβαια και στην ειδικότητα προσφέρεις. Το πιο σημαντικό και καθοριστικό είναι να το αγαπάς πραγματικά,να ξέρεις ότι θα κουραστείς πολύ,και ότι δεν θα σταματήσεις ποτε να μαθαίνεις.Αν θέλεις να λέγεσαι γιατρός.Επειδή απόφοιτοι ιατρικής υπάρχουν παρα πολλοί,πραγματικοί γιατροί όμως είναι λίγοι.Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Στην τελική,αν στην πορεία δεις ότι είναι αλλιώς από ότι φαντάστηκες,γυρνάς στο επάγγελμα σου.Σε αυτήν την περίπτωση αντε να είσαι βαριά 34-35,όποτε ακόμα νεαρός είσαι. Σε υπερευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα