Προς το περιεχόμενο

Internet σε 4οροφο σπίτι

DjTony

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως λέει και ο τίτλος θέλω να καλύψω πλήρως μια 4οροφη μεζονέτα. Στη σοφίτα υπάρχει το ρουτερ του ΟΤΕ. Θέλω κάτι να παίζει σε mesh εννοείται. Σκέφτηκα να άλλαζα το ρουτερ του ΟΤΕ με ένα fritz 7530AX και μετά να έβαζα σε κάθε όροφο ένα Fritz 1200AX. Δε ξέρω πόσα 1200ΑΧ μπορώ να συνδέσω ασύρματα το ένα πίσω από το άλλο. Επίσης δε ξέρω αν υπάρχει στο σπίτι σε κάθε όροφο πρίζακι UTP για να το κάνω σαν AP και όχι ασύρματα. Τι έχετε να προτείνετε; ότι βρίσκω είναι έως 3 τεμάχια για mesh για αυτό σκέφτηκα το fritz να ενώσω πολλά repeater μαζί το ένα πίσω από το άλλο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν δεν περάσεις καλώδια και στους 4 ορόφους δουλεια δεν κάνεις 

Αν υπάρχει πρίζα UTP σε κάθε όροφο με τη λύση του fritz που είπα αλλά σαν AP με το ίδιο όνομα για να γίνει mesh, δε θα δουλέψει; 

Δεν υπάρχει όριο σε κάποιον κατασκευαστή πόσους συνολικά ασύρματους αναμεταδότες θα συνδέσεις τον έναν πίσω από τον άλλον. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με 3 που θέλεις και τον κύριο, δηλαδή 4 συνολικά από έναν σε κάθε όροφο.

Αρκεί το σήμα μεταξύ τους από όροφο σε όροφο να είναι ικανοποιητικό εκεί που σκοπεύεις να τα τοποθετήσεις. Ιδανικά θέλεις από ένα UTP σε κάθε όροφο.

On 10/03/2023 at 00:48, DjTony said:

Αν υπάρχει πρίζα UTP σε κάθε όροφο με τη λύση του fritz που είπα αλλά σαν AP με το ίδιο όνομα για να γίνει mesh, δε θα δουλέψει; 

μια χαρα θα δουλεψει.ειναι mesh με ethernet backhaul

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...